Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 459 din 25 iunie 2010  privind alocarea si utilizarea numerelor nationale scurte pentru servicii de interes public la nivel national    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 459 din 25 iunie 2010 privind alocarea si utilizarea numerelor nationale scurte pentru servicii de interes public la nivel national

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 497 din 19 iulie 2010
În temeiul prevederilor art. 3 lit. b) pct. 3 şi 4, art. 10 alin. (2) pct. 5 şi 10, art. 11 alin. (1), precum şi ale <>art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobatã prin <>Legea nr. 113/2010 , precum şi ale art. 19 alin. (2) şi <>art. 21 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta decizie stabileşte regulile de administrare a numerelor naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional, de forma 19vx sau 19vxy, prevãzute în Planul naţional de numerotaţie, denumit în continuare PNN, adoptat prin Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007, cu modificãrile ulterioare, precum şi condiţiile specifice în care un furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului dobândeşte şi îşi poate exercita dreptul de a utiliza aceste numere pentru o perioadã limitatã.
(2) Numerele naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional pot avea 4 sau 5 digiţi, de forma 19vx sau 19vxy.
ART. 2
(1) În înţelesul prezentei decizii, urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) serviciu de interes public la nivel naţional - un serviciu care rãspunde unor cerinţe de interes public, accesibil publicului atât din punct de vedere funcţional, cât şi al tarifelor, prin intermediul cãruia se urmãreşte asigurarea informaţiilor sau serviciilor cu importanţã pentru societate, la care cetãţenii au acces prin intermediul unui numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy;
b) furnizor de servicii de interes public la nivel naţional - persoana care furnizeazã servicii de interes public la nivel naţional prin intermediul unui numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy;
c) rezervare - stabilirea, înainte de alocarea numãrului, pentru o perioadã limitatã, de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, denumitã în continuare ANCOM, la cererea autoritãţilor sau instituţiilor publice cu atribuţii prevãzute de normele legale în vigoare în asigurarea serviciilor de tipul celor prevãzute la art. 3 alin. (1) lit. a), b) şi d), a destinaţiei unui numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy pentru furnizarea unui anumit serviciu, de cãtre un anumit furnizor de servicii de interes public la nivel naţional;
d) apel naţional - apel originat şi terminat la puncte fixe sau la puncte mobile, în România, la numere geografice, numere independente de locaţie sau numere nongeografice, pentru servicii de comunicaţii electronice furnizate la puncte mobile.
(2) În cuprinsul prezentei decizii sunt, de asemenea, aplicabile definiţiile relevante prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la reţelele publice de comunicaţii electronice şi la infrastructura asociatã, precum şi interconectarea acestora, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 527/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la <>art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, republicatã, la art. 2 din Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007, cu modificãrile ulterioare, precum şi la art. 2 alin. (1) din Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.896/2007 privind procedura de solicitare şi emitere a licenţelor de utilizare a resurselor de numerotaţie, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
(1) Serviciile definite la art. 2 alin. (1) lit. a) se referã la servicii precum:
a) siguranţa cetãţeanului (poliţie, jandarmerie etc.);
b) servicii de asistenţã medicalã;
c) deranjamente utilitãţi publice (telefon, gaze, energie electricã, apã/canal etc.);
d) asistenţa cetãţeanului (protecţia consumatorului, Avocatul Poporului etc.);
e) servicii de informaţii (informaţii transporturi feroviare, informaţii transporturi aeriene, starea vremii, starea drumurilor etc.);
f) asistenţã abonaţi servicii de comunicaţii electronice (relaţii cu clienţii, ghidul serviciilor etc.).
(2) Persoanele care intenţioneazã sã furnizeze servicii de interes public la nivel naţional pot solicita prin documentaţia transmisã ANCOM, odatã cu cererea de acordare a licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie, denumitã în continuare LURN, ca respectivul numãr sã fie utilizat pentru alte servicii decât cele prevãzute expres la alin. (1), motivând caracterul acestora de servicii de interes public la nivel naţional.

CAP. II
Reguli de utilizare a numerelor naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional

ART. 4
Numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy fie se utilizeazã de cãtre furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, pentru furnizarea propriilor servicii de interes public la nivel naţional, fie se asigneazã de cãtre aceştia altor furnizori de servicii de interes public la nivel naţional.
ART. 5
(1) Un numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy poate fi utilizat pentru furnizarea unuia sau mai multor servicii dintr-o categorie de servicii de interes public la nivel naţional, cu respectarea prevederilor prezentei decizii.
(2) Formatul numerelor naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional şi disponibilitatea acestora pentru alocare sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(3) Dupã încetarea dreptului de utilizare a unor numere naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy acestea nu pot fi alocate pentru o perioadã de 30 de zile, în cazul numerelor care nu au fost activate, sau de 1 an, în cazul numerelor care au fost activate, cu excepţia cedãrii resurselor de numerotaţie. În aceste termene, respectivul numãr naţional scurt nu poate fi alocat decât furnizorului de servicii de comunicaţii electronice care a deţinut dreptul de utilizare a acestuia fie pentru furnizarea propriilor servicii de interes public la nivel naţional, fie pentru asignarea cãtre un alt furnizor de servicii de interes public la nivel naţional sau, dupã caz, unui alt furnizor de servicii de comunicaţii electronice, în vederea asignãrii numãrului cãtre acelaşi furnizor de servicii de interes public la nivel naţional.
(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3), în cazuri justificate, ANCOM poate decide reducerea sau prelungirea perioadei în care resursele de numerotaţie nu pot fi alocate sau, în vederea protejãrii intereselor utilizatorilor finali, neaplicarea unei astfel de perioade.
ART. 6
(1) Condiţiile generale de utilizare a numerelor naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional sunt:
a) accesarea şi furnizarea serviciilor de interes public la nivel naţional se realizeazã vocal, adiţional putând fi oferite şi servicii prin SMS;
b) serviciul furnizeazã cetãţenilor informaţii, asistenţã, intervenţii rapide în caz de necesitate sau orice combinaţie a acestor elemente;
c) serviciul este accesibil abonaţilor furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, fãrã a fi necesarã o înscriere prealabilã;
d) serviciul va fi oferit în mod continuu; în cazul în care serviciul nu este oferit fãrã întrerupere, în afara orelor de funcţionare a serviciului va fi transmis apelantului un mesaj gratuit prin care se va anunţa intervalul orar de funcţionare a serviciului;
e) serviciul prezintã interes pentru utilizatorii finali din cel puţin 5 judeţe sau din cel puţin 4 judeţe şi municipiul Bucureşti.
(2) Tariful cu amãnuntul pentru apelurile cãtre numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy pentru servicii de interes public la nivel naţional, practicat de un furnizor de servicii de comunicaţii electronice, nu poate depãşi tariful pentru realizarea apelurilor naţionale, asociat planului tarifar aplicat fiecãrui utilizator final.
(3) Numerele naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional nu pot fi utilizate pentru reoriginarea de cãtre apelant a unor apeluri naţionale sau internaţionale.
(4) Numerele naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional nu pot fi utilizate pentru furnizarea unor servicii cu tarif special.

CAP. III
Acordarea licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie

ART. 7
(1) Dreptul unui furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului de a utiliza numere naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy se dobândeşte numai prin LURN emisã de ANCOM.
(2) În cazul în care serviciul de interes public la nivel naţional nu este asigurat de furnizorul de servicii de comunicaţii electronice cãruia i s-a alocat numãrul, acesta îl asigneazã furnizorului de servicii de interes public la nivel naţional.
(3) La solicitarea unei autoritãţi sau instituţii publice cu atribuţii prevãzute de norme legale în vigoare, în asigurarea serviciilor de tipul celor enumerate la art. 3 alin. (1) lit. a), b) şi d), ANCOM poate rezerva un numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy pentru furnizarea serviciilor respective, pentru o perioadã de cel mult 6 luni.
ART. 8
(1) În vederea acordãrii LURN, furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului transmite o cerere cãtre ANCOM prin completarea în mod obligatoriu a formularului-tip prevãzut în anexa nr. 2.
(2) Pentru furnizarea unui anumit tip de servicii de interes public la nivel naţional de cãtre un furnizor de servicii de interes public la nivel naţional, ANCOM alocã un singur numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy.
(3) La formularul-tip al cererii de acordare a LURN se anexeazã urmãtoarele informaţii şi documente, care fac parte integrantã din aceasta:
a) specificaţia de implementare a numãrului naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy solicitat, conform anexei nr. 3;
b) denumirea şi descrierea detaliatã a serviciului de interes public la nivel naţional ce va fi furnizat prin intermediul numãrului respectiv;
c) copii de pe documente din care sã rezulte cã persoana care va furniza serviciul de interes public la nivel naţional desfãşoarã activitãţi similare serviciilor pentru care este destinat numãrul respectiv, potrivit dispoziţiilor prezentei decizii; în cazul autoritãţilor şi instituţiilor publice, vor fi identificate atribuţiile legale ale acestora în domeniul serviciilor de interes public la nivel naţional.
(4) În cazul în care numãrul se asigneazã de cãtre furnizorul de servicii de comunicaţii electronice unui furnizor de servicii de interes public la nivel naţional, suplimentar faţã de documentele menţionate la alin. (3) se vor anexa:
a) o copie de pe antecontractul sau acordul încheiat între furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi entitatea ce intenţioneazã sã furnizeze serviciul de interes public la nivel naţional, din care sã rezulte datele de identificare şi de contact ale acesteia din urmã, serviciul de interes public la nivel naţional furnizat, condiţiile de acces şi de utilizare ale numãrului naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy;
b) alte informaţii şi documente considerate de cele douã pãrţi ca fiind relevante pentru analizarea cererii.
(5) Numãrul rezervat în condiţiile art. 7 alin. (3) poate fi alocat unui furnizor de servicii de comunicaţii electronice numai pentru a fi asignat furnizorului de servicii de interes public la nivel naţional pentru care a fost rezervat. În vederea alocãrii numerelor rezervate nu mai este necesarã furnizarea informaţiilor prevãzute la alin. (3) lit. b) şi c).
(6) Un furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate solicita acordarea LURN pentru unul sau mai multe numere naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy, cu respectarea dispoziţiilor alin. (2). Solicitãrile de acordare a LURN vor cuprinde informaţiile şi documentele prevãzute la alin. (3) şi (4), pentru fiecare numãr solicitat.
(7) Solicitantul poate propune în cererea de acordare a LURN un anumit format al numerelor naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy.
ART. 9
(1) Cererea de rezervare a unui numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy în conformitate cu art. 7 alin. (3) conţine:
a) datele de identificare şi de contact ale autoritãţii sau instituţiei publice care solicitã rezervarea unui numãr;
b) descrierea detaliatã a serviciului de interes public la nivel naţional ce va fi furnizat prin intermediul numãrului respectiv;
c) atribuţiile legale ale autoritãţii sau ale instituţiei publice în domeniul serviciului de interes public la nivel naţional pentru furnizarea cãruia solicitã rezervarea numãrului.
(2) ANCOM analizeazã solicitarea şi rezervã un numãr naţional scurt pentru serviciul propus ori respinge solicitarea, dacã din documentele transmise rezultã cã serviciul ce se intenţioneazã a fi furnizat nu se încadreazã în categoria serviciilor de interes public la nivel naţional, nu sunt respectate condiţiile de utilizare a numãrului naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy a cãrui rezervare s-a solicitat sau furnizorul de servicii de interes public la nivel naţional nu are capacitatea de a furniza serviciul.
(3) Alocarea numãrului rezervat se realizeazã conform procedurii stabilite la art. 8.
(4) Dacã în termenul de rezervare nu se solicitã alocarea numãrului respectiv unui furnizor de servicii de comunicaţii electronice în scopul de a fi asignat furnizorului de servicii de interes public la nivel naţional, rezervarea înceteazã de drept.
ART. 10
În cazul în care ANCOM considerã cã informaţiile prezentate sunt insuficiente, solicitã informaţii suplimentare, stabilind un termen maxim de transmitere a informaţiilor.
ART. 11
(1) Criteriile specifice de analizare a cererilor de alocare a LURN pentru numerele naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional sunt urmãtoarele:
a) încadrarea serviciului ce se intenţioneazã a fi furnizat în categoria serviciilor de interes public la nivel naţional;
b) gradul potenţial de accesibilitate a serviciului de interes public la nivel naţional;
c) capacitatea entitãţii care intenţioneazã sã furnizeze serviciul de interes public la nivel naţional de a asigura implementarea şi furnizarea serviciului pentru care este alocat numãrul.
(2) Capacitatea de a implementa şi de a furniza serviciul şi gradul potenţial de accesibilitate a serviciului de interes public la nivel naţional se evalueazã de cãtre ANCOM, pe baza documentelor transmise potrivit art. 8, a informaţiilor transmise conform anexei nr. 3 şi a altor informaţii deţinute de autoritate.
(3) ANCOM alocã numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy dintr-un anumit subdomeniu în funcţie de caracteristicile serviciului ce se intenţioneazã a fi furnizat şi de resursele de numerotaţie disponibile, având în vedere, dacã este cazul, numãrul propus de solicitant în cererea de acordare a LURN.
ART. 12
În cazul în care sunt îndeplinite cerinţele de alocare, ANCOM emite LURN furnizorului de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului. În cazul în care serviciul nu este furnizat de cãtre furnizorul de servicii de comunicaţii destinate publicului, numãrul va fi asignat de cãtre acesta furnizorului de servicii de interes public la nivel naţional identificat pe baza informaţiilor transmise la solicitarea LURN pentru numãrul respectiv, în conformitate cu dispoziţiile art. 8.
ART. 13
(1) ANCOM poate respinge o cerere de acordare a unui numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy deschis pentru alocare în urmãtoarele cazuri specifice:
a) nu sunt îndeplinite condiţiile de alocare prevãzute de prezenta decizie;
b) nu sunt îndeplinite condiţiile de utilizare prevãzute în prezenta decizie;
c) furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau furnizorul de servicii de interes public la nivel naţional care solicitã numãrul nu are capacitatea necesarã pentru a asigura implementarea şi furnizarea serviciului pentru care este solicitat numãrul naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy;
d) numãrul solicitat este alocat unui alt furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau este rezervat unui furnizor de servicii de interes public la nivel naţional.
(2) Respingerea unei cereri de acordare a unui numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy se comunicã furnizorului de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

CAP. IV
Drepturi şi obligaţii specifice privind utilizarea numerelor naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional

ART. 14
(1) Condiţiile specifice de utilizare a numerelor naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy sunt urmãtoarele:
a) numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy pot fi utilizate doar pentru furnizarea serviciilor de interes public la nivel naţional pentru care au fost alocate în conformitate cu prevederile Deciziei preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007, cu modificãrile ulterioare şi ale prezentei decizii;
b) titularul LURN are obligaţia de a se asigura cã serviciul de interes public la nivel naţional furnizat prin intermediul numãrului naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy respectã condiţiile de utilizare stabilite în prezenta decizie şi în LURN;
c) numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy pot fi cedate altor furnizori de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, urmând procedura stabilitã în Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.896/2007 cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi cu respectarea condiţiilor de alocare şi de utilizare a acestei categorii de resurse de numerotaţie, prevãzute în prezenta decizie, în ceea ce priveşte serviciile de interes public la nivel naţional furnizate. La documentele prezentate se va anexa acordul furnizorului de servicii de interes public la nivel naţional cãruia i s-a asignat numãrul privind cedarea;
d) numãrul naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy poate fi asignat altui furnizor de servicii de interes public la nivel naţional numai cu acordul prealabil al ANCOM. În acest sens, se va prezenta motivul pentru care furnizorul de servicii de interes public la nivel naţional pentru care a fost solicitat numãrul nu mai oferã serviciul şi se vor transmite documentele prevãzute la art. 8 alin. (3) şi (4), corespunzãtoare entitãţii ce intenţioneazã sã furnizeze servicii de interes public la nivel naţional, precum şi serviciilor furnizate de aceasta;
e) titularul LURN are obligaţia de a activa numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy în termen de cel mult 6 luni de la data alocãrii acestora şi de a notifica ANCOM în termen de 30 de zile de la data activãrii acestora;
f) titularul LURN are obligaţia de a notifica ANCOM în termen de o lunã de la data încetãrii utilizãrii numãrului naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy alocat.
(2) Se considerã activate numerele naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy pentru care a fost lansatã o ofertã publicã de acces la serviciul de interes public la nivel naţional.
(3) Titularul LURN datoreazã anual ANCOM, pentru fiecare numãr naţional scurt pentru servicii de interes public la nivel naţional alocat, pe întreaga duratã de existenţã a dreptului de utilizare, un tarif de utilizare a resurselor de numerotaţie în cuantum de 3.500 lei pentru numerele având 4 digiţi, de forma 19vx, şi 350 lei pentru numerele având 5 digiţi, de forma 19vxy. Dispoziţiile art. 3-5 din Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.897/2007 privind stabilirea şi încasarea tarifelor de utilizare a resurselor de numerotaţie se aplicã în mod corespunzãtor.
(4) Rezervarea unui numãr nu implicã achitarea tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie.
ART. 15
ANCOM poate suspenda sau retrage LURN în urmãtoarele cazuri specifice:
a) serviciul furnizat nu corespunde serviciului de interes public la nivel naţional pentru care a fost alocat numãrul;
b) numãrul naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy nu este utilizat pentru o perioadã mai mare de 6 luni, cu excepţia situaţiilor temeinic justificate ce au fãcut imposibilã utilizarea respectivului numãr.

CAP. V
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 16
(1) În termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei decizii, Societatea Comercialã "Romtelecom" - S.A. poate solicita acordarea LURN pentru numerele 1921, 1930, 1935, 1951, 1957 şi 1958, cu respectarea prevederilor prezentei decizii.
(2) Cu caracter tranzitoriu, numerele naţionale scurte 1951 şi 1958 pot fi utilizate în condiţiile existente la data intrãrii în vigoare a prezentei decizii, pentru o perioadã de 9 luni de la expirarea perioadei prevãzute la alin. (1).
(3) În cazul neexercitãrii dreptului prevãzut la alin. (1) sau în cazul în care solicitarea de alocare pentru unul dintre numere este respinsã, dreptul de utilizare pentru numãrul naţional scurt respectiv înceteazã de drept la 3 luni de la expirarea perioadei prevãzute la alin. (1).
ART. 17
(1) Numerele naţionale scurte de forma 1931, 1932, 1955, 1956, 1961 şi 1981 nu pot fi alocate pentru o perioadã de un an de la data intrãrii în vigoare a prezentei decizii.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), în cazuri justificate, ANCOM poate decide reducerea sau prelungirea perioadei în care resursele de numerotaţie nu pot fi alocate.
ART. 18
Prevederile prezentei decizii se completeazã în mod corespunzãtor cu dispoziţiile Deciziei preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.896/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu excepţia cazurilor în care se dispune altfel prin prezenta decizie.
ART. 19
(1) ANCOM publicã pe pagina de internet o evidenţã detaliatã referitoare la statutul numerelor naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy.
(2) În cazul numerelor alocate, se publicã furnizorul de servicii de comunicaţii electronice cãruia i-a fost alocat numãrul, data alocãrii, furnizorul serviciilor de interes public la nivel naţional care oferã serviciul prin intermediul numãrului respectiv şi serviciul oferit.
(3) Deschiderea spre alocare a numerelor naţionale scurte de forma 19vxy se stabileşte de ANCOM prin publicarea pe pagina de internet proprie, precizându-se şi data de la care pot fi transmise cereri de acordare a LURN pentru numerele respective.
ART. 20
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 21
(1) Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la 3 zile de la data publicãrii.
(2) Cu caracter tranzitoriu, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului au obligaţia de a implementa dispoziţiile art. 6 alin. (2) în termen de cel mult 45 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei decizii pentru apelurile cãtre numerele naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional de forma 19vx la care oferã accesul la data intrãrii în vigoare a prezentei decizii, cu excepţiile prevãzute la art. 16 alin. (2).

Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru
Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
Marius Cãtãlin Marinescu


Bucureşti, 25 iunie 2010.
Nr. 459.


ANEXA 1

FORMATUL
numerelor naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional
şi disponibilitatea acestora pentru alocare





┌───────────┬──────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Subdomeniul│ Lungimea │ Statut │
│ │numãrului │ │
├───────────┼──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 190xy │ 5 │Deschis spre alocare în condiţiile art. 19 alin. (3) din decizie│
├───────────┼──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 191x │ 4 │ Deschis spre alocare │
├───────────┼──────────┤ │
│ 192x │ 4 │ │
├───────────┼──────────┤ │
│ 193x │ 4 │ │
├───────────┼──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 194xy │ 5 │Deschis spre alocare în condiţiile art. 19 alin. (3) din decizie│
├───────────┼──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 195x │ 4 │ Deschis spre alocare │
├───────────┼──────────┤ │
│ 196x │ 4 │ │
├───────────┼──────────┤ │
│ 197x │ 4 │ │
├───────────┼──────────┤ │
│ 198x │ 4 │ │
├───────────┼──────────┤ │
│ 199x │ 4 │ │
└───────────┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2


FORMULAR-TIP
de acordare a licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie
pentru numere naţionale pentru servicii de interes
public la nivel naţional


A. Date necesare identificãrii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta





┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea/Numele solicitantului: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul/Domiciliul solicitantului: │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┐ ┌──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┘ └──┴──┘ └──┴──┴──┘│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localitatea: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│E-mail: Pagina de internet: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│Judeţ/Sector: Cod unic de înregistrare/cod de identificare fiscalã:│
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
│Cont bancar: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentantul legal al solicitantului - date de identificare şi date de contact: │
│ │
│Nume: Prenume: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
│CNP: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┐ ┌──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┘ └──┴──┘ └──┴──┴──┘│
│Localitatea: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
│E-mail: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa de corespondenţã a solicitantului │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┐ ┌──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┘ └──┴──┘ └──┴──┴──┘│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Localitatea: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ │
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana de contact a solicitantului: │
│Nume: Prenume: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Telefon: Fax: E-mail: │
│┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐│
│└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘│
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

B. Numere naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy

1. Numere naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy pentru care se solicitã acordarea dreptului de utilizare:


┌────┬─────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Serviciul de interes public la nivel naţional│Numãrul propus pentru alocare*)│ Data estimativã de activare │
│crt.│ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘


----------

*) Solicitantul poate propune un anumit format al numãrului de forma 19vx sau 19vxy. ANCOM alocã resursele de numerotaţie în conformitate cu principiile de gestionare a acestora, având în vedere formatul numãrului precizat.


2. Furnizorul serviciului de interes public la nivel naţional cãruia îi va fi asignat numãrul naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy (dacã este cazul).



Semnãtura reprezentantului legal şi ştampila solicitantului,

...................................................................


ANEXA 3


SPECIFICAŢIE
de implementare a numerelor naţionale scurte de forma 19vx sau 19vxy*1)
---------
*1) Se va întocmi o specificaţie pentru fiecare numãr naţional scurt de forma 19vx sau 19vxy solicitat.


I. Serviciul de interes public la nivel naţional care va fi furnizat prin intermediul resurselor de numerotaţie solicitate*2):
II. Condiţiile tehnice de implementare*3):
----------
*2) Se vor preciza serviciul de interes public la nivel naţional pentru care se solicitã numãrul respectiv şi toate caracteristicile acestuia.
*3) Solicitantul va transmite toate informaţiile relevante, în funcţie de caracteristicile serviciului furnizat, cu respectarea cerinţelor minime din specificaţie.

a) informaţii privind configuraţia echipamentelor prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul [un singur punct de acces centralizat la nivel naţional (call center)/mai multe puncte de acces distribuite în funcţie de locaţia apelantului];
b) informaţii privind modalitatea de rutare a apelurilor cãtre serviciul furnizat prin intermediul numãrului 19vx sau 19vxy (informaţii referitoare la sistemul de semnalizare utilizat în cadrul reţelei şi la cel utilizat pentru conectarea echipamentelor dedicate furnizãrii efective a serviciului);
c) informaţii referitoare la contractele de acces şi interconectare încheiate cu furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, operaţionale pânã în prezent, precum şi, dacã este cazul, contractele care urmeazã a fi încheiate în vederea asigurãrii accesului persoanelor interesate la serviciile furnizate prin intermediul numãrului naţional scurt;
d) aria de interes a serviciului
[ ] naţional
[ ] regional: .................................................................................;
(vor fi enumerate judeţele şi, dacã este cazul, municipiul Bucureşti)
e) accesul la serviciu şi furnizarea serviciului se pot face:
[ ] vocal
[ ] SMS
III. Condiţiile economice de implementare:
a) principiile de tarifare a utilizatorilor finali;
b) modalitatea de informare a utilizatorilor finali privind tarifele aplicabile.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016