Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 447 din 22 iunie 2010  privind procedura de acordare a doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 447 din 22 iunie 2010 privind procedura de acordare a doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 432 din 28 iunie 2010

Având în vedere <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.213/2009 pentru aprobarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogicã terestrã la cea digitalã terestrã şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional, cu modificãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 11 alin. (1), <>art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobatã prin <>Legea nr. 113/2010 , ale <>art. 59 alin. (4) şi (7) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. V din Hotãrârea Guvernului nr. 464/2010 privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune şi pentru modificarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogicã terestrã la cea digitalã terestrã şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.213/2009 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

ART. 1
Prezenta decizie are ca obiect stabilirea procedurii de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru în banda de frecvenţe 470-862 MHz în vederea operãrii a douã multiplexe de televiziune digitalã terestrã DVB-T pe teritoriul României, în condiţiile prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 464/2010 privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune şi pentru modificarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogicã terestrã la cea digitalã terestrã şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.213/2009 .
ART. 2
(1) Dreptul de utilizare a frecvenţelor radio conferit în banda 790-862 MHz (canalele 61-69) va fi modificat dupã data încetãrii emisiilor analogice (switch-off) de televiziune terestrã cu alte canale din banda de frecvenţe radio 470-790 MHz (canalele 21-60).
(2) Utilizarea canalelor radio din banda de frecvenţe 830-862 MHz este limitatã temporar, pânã la coordonarea acestora cu Ministerul Apãrãrii Naţionale în cadrul Comisiei Interdepartamentale de Radiocomunicaţii.
(3) Utilizarea efectivã, inclusiv în zonele de frontierã, a staţiilor de emisie funcţionând în canalele alocate prin licenţa de utilizare a frecventelor radio va fi posibilã numai în baza coordonãrii realizate de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, denumitã în continuare ANCOM, potrivit legii, cu administraţiile de comunicaţii ale ţãrilor vecine, cu respectarea cerinţelor care decurg din aplicarea prevederilor Acordului Geneva 2006, referitoare la coordonarea utilizãrii frecvenţelor din spectrul de frecvenţe ce face obiectul prezentei decizii.
ART. 3
Licenţele de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune, denumite în continuare licenţe, se acordã prin proceduri de selecţie comparative distincte, organizate în conformitate cu dispoziţiile <>art. III alin. (1) lit. a) din Hotãrârea Guvernului nr. 464/2010 , de cãtre ANCOM.
ART. 4
Persoanele interesate pot depune oferte pentru ambele proceduri de selecţie.
ART. 5
(1) Etapele premergãtoare procedurilor de selecţie sunt urmãtoarele:
a) publicarea proiectului caietului de sarcini în vederea consultãrii;
b) transmiterea observaţiilor privind conţinutul caietului de sarcini;
c) elaborarea formei finale a caietului de sarcini şi aprobarea acestuia de cãtre preşedintele ANCOM;
d) publicarea anunţului de participare la procedurile de selecţie organizate.
(2) Etapele procedurilor de selecţie sunt urmãtoarele:
a) obţinerea caietului de sarcini de cãtre persoanele interesate;
b) transmiterea solicitãrilor de clarificãri şi rãspunsul la acestea;
c) depunerea ofertelor şi a garanţiei de participare de cãtre persoanele care au obţinut caietul de sarcini;
d) evaluarea ofertelor;
e) transmiterea comunicãrilor privind rezultatul evaluãrii tuturor ofertelor depuse;
f) primirea şi soluţionarea contestaţiilor.
(3) Calendarul detaliat al etapelor procedurilor de selecţie se va stabili de cãtre ANCOM prin caietul de sarcini.
ART. 6
(1) Pentru organizarea şi conducerea procedurilor de selecţie, preşedintele ANCOM va desemna o comisie formatã din 7 membri, care nu pot fi acţionari, asociaţi, administratori, cenzori sau angajaţi, cu carnet de muncã ori în alt mod, ai vreuneia dintre persoanele juridice care participã la procedurile de selecţie sau ai vreunei persoane juridice care are control asupra vreunui ofertant, în acest sens membrii comisiei depunând o declaraţie pe propria rãspundere.
(2) În cadrul comisiei prevãzute la alin. (1) pot fi cooptaţi şi experţi externi.
(3) O persoanã juridicã are control asupra ofertantului, conform alin. (1), dacã exercitã direct cel puţin 25% din valoarea/numãrul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot deţinute la acesta.
(4) În cadrul comisiei prevãzute la alin. (1) se vor desemna un preşedinte care va conduce procedurile de selecţie şi un secretar care va întocmi procesele-verbale de şedinţã.
(5) Comisia prevãzutã la alin. (1) are urmãtoarele atribuţii:
a) elaborarea formei finale a caietului de sarcini şi supunerea lui spre aprobare preşedintelui ANCOM;
b) formularea rãspunsurilor la solicitãrile de clarificãri;
c) evaluarea ofertelor;
d) prezentarea rezultatului evaluãrii ofertelor preşedintelui ANCOM în scopul aprobãrii acestuia.
(6) În vederea soluţionãrii eventualelor contestaţii, ANCOM va constitui o comisie formatã din alte persoane decât cele care au fãcut parte din comisia prevãzutã la alin. (1). Procesul-verbal de soluţionare a contestaţiilor va fi aprobat de preşedintele ANCOM. Incompatibilitãţile prevãzute la alin. (1) se aplicã în mod corespunzãtor şi membrilor comisiei constituite potrivit prezentului alineat.
ART. 7
(1) ANCOM va publica pe pagina de internet www.ancom.org.ro, în vederea consultãrii publice, proiectul caietului de sarcini şi data-limitã pânã la care se pot primi observaţii la acesta.
(2) Forma finalã a caietului de sarcini va fi elaboratã dupã centralizarea şi analizarea observaţiilor primite.
(3) ANCOM va publica cel puţin într-un cotidian de circulaţie naţionalã, precum şi pe pagina de internet www.ancom.org.ro un anunţ de participare la procedurile de selecţie, prin care va invita persoanele interesate sã procure caietul de sarcini, arãtând care este data-limitã pentru aceasta, precum şi datalimitã pentru depunerea ofertelor.
ART. 8
(1) Caietul de sarcini elaborat va conţine în mod obligatoriu condiţiile tehnice de utilizare a frecvenţelor radio alocate, condiţiile minime pe care ofertantul trebuie sã le îndeplineascã pentru a fi eligibil, obligaţiile minime pe care acesta va trebui sã şi le asume în cazul în care va fi declarat câştigãtor al procedurii de selecţie, grila de punctaj, precum şi orice alte aspecte considerate relevante de cãtre comisia prevãzutã la art. 6 alin. (1).
(2) ANCOM va asigura obţinerea unui exemplar al caietului de sarcini de cãtre orice persoanã care îşi manifestã intenţia în acest sens, dupã achitarea de cãtre aceasta a sumei de 1.500 lei.
ART. 9
(1) Procedurile de selecţie se desfãşoarã pe bazã de oferte ferme, definitive, irevocabile şi necondiţionate, primite în conformitate cu caietul de sarcini pentru elaborarea şi prezentarea ofertei.
(2) Ofertanţii vor constitui o garanţie de participare în cuantum de 100.000 euro prin scrisoare de garanţie bancarã emisã de o bancã românã sau de o bancã strãinã cu care o bancã românã are relaţii de corespondent, din care sã rezulte fãrã echivoc angajamentul irevocabil al acesteia de a plãti imediat, la solicitarea ANCOM, fãrã a invoca vreo excepţie legatã de procedurile de selecţie, o sumã în cuantum egal cu garanţia de participare, în cazul în care:
a) ofertanţii declaraţi câştigãtori ai procedurii de selecţie renunţã la dreptul de a li se acorda licenţa;
b) ofertanţii declaraţi câştigãtori ai procedurii de selecţie nu achitã taxa de licenţã în condiţiile prevãzute la <>art. III alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 464/2010 ;
c) ofertanţii îşi retrag oferta dupã data-limitã stabilitã pentru primirea ofertelor;
d) ofertanţii influenţeazã sau încearcã sã influenţeze comisia prevãzutã la art. 6 alin. (1) în procesul de examinare şi evaluare a ofertelor.
(3) Scrisoarea de garanţie bancarã trebuie sã aibã o perioadã de valabilitate de cel puţin 180 de zile de la data-limitã pânã la care se pot primi ofertele.
(4) Garanţia de participare se restituie integral, la cerere, tuturor participanţilor, cu excepţia câştigãtorilor procedurilor de selecţie, cãrora le va fi restituitã, la cerere, dupã momentul eliberãrii licenţelor.
ART. 10
Comisia prevãzutã la art. 6 alin. (1) va analiza doar acele oferte care au fost primite în termenul menţionat în caietul de sarcini şi care sunt însoţite de garanţia de participare în cuantumul şi în forma prevãzute în prezenta decizie.
ART. 11
(1) Comisia prevãzutã la art. 6 alin. (1) va comunica persoanelor care au depus oferte rezultatele evaluãrii acestora prin publicarea pe pagina de internet www.ancom.org.ro
(2) Persoanelor ale cãror oferte au fost declarate câştigãtoare li se vor acorda licenţele de cãtre ANCOM, dupã achitarea de cãtre aceştia a taxei de licenţã, în condiţiile legii.
ART. 12
Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
Marius Cãtãlin Marinescu


Bucureşti, 22 iunie 2010.
Nr. 447.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016