Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 338 din 4 mai 2010  privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 338 din 4 mai 2010 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 26 mai 2010
DECIZIE nr. 338 din 4 mai 2010
privind regimul de autorizare generalã pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice
EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALÃ PENTRU ADMINISTRARE ŞI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAŢII
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 26 mai 2010


În temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (2) pct. 1 , <>art. 11 alin. (1) şi <>art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, ale art. 4 alin. (3) şi ale art. 5 alin. (1), (2) şi (3) lit. b) din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

CAP. I
Obiectul deciziei

ART. 1
(1) Prezenta decizie stabileşte procedura de autorizare generalã a persoanelor care intenţioneazã sã furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, precum şi condiţiile în care furnizorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice beneficiazã de regimul de autorizare generalã.
(2) Autorizaţia generalã pentru furnizarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice cuprinde normele juridice specifice, aplicabile activitãţilor de furnizare a reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, şi este prevãzutã în anexa nr. 1.

CAP. II
Obligaţia de a transmite notificarea

ART. 2
(1) Orice persoanã care intenţioneazã sã furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, denumitã în continuare solicitant, are obligaţia sã transmitã Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, denumitã în continuare ANCOM, o notificare cu privire la aceastã intenţie, în conformitate cu prevederile prezentei decizii, cel mai târziu în ziua începerii activitãţii.
(2) Notificarea se va realiza în mod obligatoriu prin completarea şi transmiterea cãtre ANCOM a formularului-tip prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice prevãzute la alin. (1) sunt cuprinse cu titlu exemplificativ în fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor, prevãzutã în anexa nr. 3.
(4) Prezenta decizie nu se aplicã prestatorilor de servicii care desfãşoarã activitãţi de proiectare, executã lucrãri de construcţie şi întreţinere a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi lucrãri de instalare, întreţinere sau conectare a echipamentelor de comunicaţii electronice.
(5) Prezenta decizie nu se aplicã persoanelor care presteazã servicii constând exclusiv în furnizarea conţinutului informaţiei transmise prin intermediul reţelelor sau serviciilor de comunicaţii electronice ori prin care se exercitã controlul editorial asupra acestui conţinut sau care permit stocarea şi accesarea ulterioarã a conţinutului informaţiei transmise.
ART. 3
(1) Nu au obligaţia de a transmite notificarea prevãzutã la art. 2 alin. (1) persoanele care intenţioneazã sã furnizeze reţele de comunicaţii electronice prin intermediul frecvenţelor radio alocate în scopul unor transmisii cu caracter experimental sau ocazional.
(2) Nu au obligaţia de a transmite notificarea prevãzutã la art. 2 alin. (1) persoanele strãine cu sediul principal în alte state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European care intenţioneazã sã furnizeze servicii de comunicaţii electronice mobile la bordul navelor şi aeronavelor înmatriculate în aceste state.
(3) Persoanelor prevãzute la alin. (1) şi (2) li se aplicã în mod corespunzãtor drepturile şi obligaţiile specifice prevãzute de autorizaţia generalã.
ART. 4
(1) Persoanele care furnizeazã exclusiv pentru nevoi proprii reţele sau servicii de comunicaţii electronice nu au obligaţia transmiterii notificãrii prevãzute la art. 2 alin. (1).
(2) Persoanele prevãzute la alin. (1) sunt considerate furnizori de reţele şi servicii private de comunicaţii electronice şi dobândesc drepturile şi obligaţiile specifice prevãzute de autorizaţia generalã de la data începerii furnizãrii efective a reţelelor şi serviciilor private de comunicaţii electronice.
(3) Prevederile referitoare la încetarea, retragerea sau suspendarea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice se aplicã în mod corespunzãtor.

CAP. III
Documentele anexate la formularul-tip al notificãrii

ART. 5
(1) Solicitantul persoanã românã care are calitatea de comerciant va anexa la formularul-tip al notificãrii urmãtoarele documente, care fac parte integrantã din aceasta:
a) certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului al persoanei juridice sau, dupã caz, al persoanei fizice autorizate, al întreprinderii individuale ori al întreprinderii familiale, în copie;
b) actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţit de certificate de înscriere menţiuni, în copie, sau un certificat constatator eliberat în acest scop de cãtre oficiul registrului comerţului cu cel mult 15 zile înainte de transmiterea notificãrii;
c) dovada calitãţii de reprezentant legal al solicitantului a persoanei menţionate în formularul-tip al notificãrii, în copie;
d) actul de identitate al solicitantului persoanã fizicã autorizatã, în copie;
e) fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor.
(2) Solicitantul persoanã juridicã românã care nu are calitatea de comerciant va anexa la formularul-tip al notificãrii urmãtoarele documente, care fac parte integrantã din aceasta:
a) certificatul de înregistrare fiscalã, în copie, precum şi certificatul de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor sau în Registrul federaţiilor, dupã caz, în copie;
b) actul de înfiinţare, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie;
c) dovada calitãţii de reprezentant legal al solicitantului a persoanei menţionate în formularul-tip al notificãrii, în copie;
d) fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor.
(3) Solicitanţii persoane strãine cu sediul principal în statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European care intenţioneazã sã furnizeze reţele ori servicii de comunicaţii electronice în România, în condiţiile dreptului de stabilire, precum şi solicitanţii persoane strãine cu sediul principal într-un stat terţ vor anexa la formularul-tip al notificãrii documentele prevãzute la alin. (1) sau (2), dupã caz. Atunci când intenţioneazã sã furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice în România prin intermediul unui sediu secundar fãrã personalitate juridicã, în mod suplimentar faţã de documentele prevãzute la alin. (1) sau (2), dupã caz, solicitanţii vor transmite şi documentele aferente sediului principal al persoanei strãine, în copie şi, respectiv, în traducere autorizatã.
(4) În cazurile prevãzute la alin. (1)-(3), dacã este cazul, solicitanţii pot depune dovada calitãţii de reprezentant al solicitantului a persoanei împuternicite sã reprezinte solicitantul în relaţia cu ANCOM.
(5) Solicitanţii persoane strãine cu sediul principal în statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European care intenţioneazã sã furnizeze reţele ori servicii de comunicaţii electronice în România, cu caracter temporar, în condiţiile libertãţii de a furniza servicii, vor anexa la formularul-tip urmãtoarele:
a) documentele echivalente celor prevãzute la alin. (1) lit. a) şi b) sau la alin. (2) lit. a) şi b), dupã caz;
b) desemnarea adresei de contact de pe teritoriul României pentru desfãşurarea parţialã sau integralã a activitãţii de furnizare de reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe teritoriul României, unde se transmite corespondenţa legatã de aceastã activitate, inclusiv în relaţia cu ANCOM;
c) desemnarea unei persoane împuternicite sã angajeze rãspunderea solicitantului în relaţia cu ANCOM şi adresa de contact aleasã a acesteia de pe teritoriul României;
d) actul de identitate sau certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului al persoanei juridice sau, dupã caz, al persoanei fizice autorizate, al întreprinderii individuale ori al întreprinderii familiale, al persoanei prevãzute la lit. c) ori documente echivalente, în copie;
e) fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor;
f) un document din care sã rezulte perioada pentru care se intenţioneazã furnizarea de reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe teritoriul României.
(6) Solicitantul poate indica, în cuprinsul formularului-tip al notificãrii, data estimativã a începerii furnizãrii fiecãrui tip de reţele sau servicii de comunicaţii electronice. Data estimativã reprezintã data de la care solicitantul dobândeşte, cu respectarea condiţiilor prevãzute la art. 7 alin. (1), drepturile şi obligaţiile prevãzute de regimul de autorizare generalã pentru fiecare tip de reţele sau servicii de comunicaţii electronice.
(7) În cazul în care solicitantul nu a indicat nicio datã estimativã ori a indicat o datã estimativã anterioarã datei realizãrii notificãrii, acesta dobândeşte drepturile şi obligaţiile prevãzute de regimul de autorizare generalã pentru tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, de la data realizãrii notificãrii în condiţiile art. 7 alin. (1).
(8) Toate documentele într-o limbã strãinã transmise ANCOM de cãtre un solicitant trebuie însoţite şi de o traducere autorizatã în limba românã.

CAP. IV
Completarea fişei de descriere a reţelelor şi serviciilor

ART. 6
Solicitantul are obligaţia de a completa şi de a transmite ANCOM, ca anexã la notificare, secţiunile relevante din fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor, în funcţie de tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pe care intenţioneazã sã le furnizeze.

CAP. V
Cerinţe privind notificarea

ART. 7
(1) Notificarea este consideratã realizatã numai în condiţiile în care au fost îndeplinite toate cerinţele legale privind transmiterea, forma şi conţinutul notificãrii. Pânã la realizarea notificãrii solicitantul nu are dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice.
(2) În cazul neîndeplinirii cerinţelor prevãzute la alin. (1), ANCOM, în termen de 7 zile de la data transmiterii notificãrii, cere în scris solicitantului îndeplinirea acestora.
(3) În cazul prevãzut la alin. (2), notificarea este consideratã realizatã la data transmiterii cãtre ANCOM a documentelor care atestã îndeplinirea respectivelor cerinţe, prevederile art. 5 alin. (6) şi (7) aplicându-se în mod corespunzãtor.

CAP. VI
Efectele realizãrii notificãrii

ART. 8
(1) Solicitantul care a realizat notificarea în termenul şi în condiţiile prevãzute de prezenta decizie este considerat furnizor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pentru tipurile de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, denumit în continuare furnizor, şi dobândeşte drepturile şi obligaţiile specifice prevãzute de autorizaţia generalã pentru tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, de la data prevãzutã la art. 5 alin. (6) sau (7), dupã caz.
(2) Obţinerea dreptului de a furniza un anumit tip de reţea de comunicaţii electronice nu conferã dreptul de a furniza un alt tip de reţea de comunicaţii electronice şi nici dreptul de a furniza servicii de comunicaţii electronice.
(3) Obţinerea dreptului de a furniza un anumit tip de serviciu de comunicaţii electronice nu conferã dreptul de a furniza un alt tip de serviciu de comunicaţii electronice şi nici dreptul de a furniza reţele de comunicaţii electronice.
(4) Obţinerea dreptului de a furniza reţele de comunicaţii electronice şi/sau servicii de comunicaţii electronice pe baza regimului de autorizare generalã nu conferã dreptul de a utiliza frecvenţe radio, resurse de numerotaţie sau resurse tehnice, atunci când acestea sunt necesare pentru furnizarea reţelelor sau serviciilor, decât în condiţiile parcurgerii procedurilor de obţinere a dreptului de a utiliza astfel de resurse, în conformitate cu legislaţia specialã.
(5) Neînceperea furnizãrii efective a reţelelor de comunicaţii electronice sau a serviciilor de comunicaţii electronice nu amânã naşterea drepturilor şi obligaţiilor prevãzute în autorizaţia generalã.
(6) Drepturile prevãzute de autorizaţia generalã nu pot fi transmise cu titlu particular cãtre terţi.

CAP. VII
Certificatul-tip

ART. 9
În termen de 7 zile de la data realizãrii notificãrii în condiţiile prevãzute la art. 7, ANCOM elibereazã şi transmite solicitantului un certificat-tip care atestã cã acesta a realizat notificarea prevãzutã de prezenta decizie şi cã beneficiazã, de la data prevãzutã, dupã caz, la art. 5 alin. (6) sau (7), de dreptul de a furniza tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare şi în care se prezintã condiţiile în care solicitantul beneficiazã de dreptul de acces pe proprietãţi şi de dreptul de a negocia acorduri de acces sau de interconectare.

CAP. VIII
Obligaţia de comunicare a modificãrilor

ART. 10
(1) Orice modificare a datelor cuprinse în formularul-tip al notificãrii se comunicã ANCOM în termen de 10 zile de la data apariţiei, respectiv de la data înregistrãrii la instituţiile abilitate, dupã caz, prin transmiterea unei informãri însoţite, acolo unde este cazul, de actele doveditoare, în copie.
(2) În cazul în care modificarea priveşte furnizarea altor tipuri de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, suplimentare faţã de cele indicate în notificarea anterioarã, ori data estimativã a începerii furnizãrii, este necesarã realizarea unei noi notificãri, în condiţiile art. 2.
(3) În cazul prevãzut la alin. (2), precum şi în cazul în care modificarea priveşte renunţarea la dreptul de a furniza un anumit tip de reţea sau un anumit tip de serviciu de comunicaţii electronice, respectiv datele de identificare a solicitantului sau furnizorului, cuprinse în certificatul-tip, ANCOM emite un nou certificat-tip conţinând aceste modificãri.
(4) Modificarea datelor cuprinse în fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor se comunicã ANCOM în termen de 10 zile de la data apariţiei, prin transmiterea unei informãri.
(5) Persoanele care dobândesc dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice în calitate de succesori universali ori cu titlu universal ai unui furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care îşi înceteazã astfel existenţa, prin fuziune ori prin orice alt mod, au obligaţia de a transmite ANCOM o informare, în condiţiile alin. (1).

CAP. IX
Încetarea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice

ART. 11
(1) Dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice, precum şi celelalte drepturi şi obligaţiile prevãzute în autorizaţia generalã înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) la cererea furnizorului;
b) de la data intrãrii în faliment în condiţiile <>Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) în cazul aplicãrii sancţiunii retragerii acestui drept;
d) la data înregistrãrii hotãrârii de dizolvare la registrul comerţului ori a încetãrii, în orice alt mod, a existenţei furnizorului;
e) dacã în mod repetat nu este posibilã comunicarea documentelor de cãtre ANCOM la adresa indicatã de furnizor în notificare. Reprezentantul ANCOM va afişa documentul ce trebuie comunicat, cu excepţia actelor administrative fiscale, la adresa indicatã de furnizor în notificare, încheind proces-verbal privind imposibilitatea comunicãrii documentelor respective.
(2) Renunţarea la dreptul de a furniza toate tipurile de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice se realizeazã prin transmiterea cererii-tip prevãzute în anexa nr. 4.
(3) Cererea prevãzutã la alin. (2) îşi produce efectele de la data transmiterii cãtre ANCOM sau de la o datã ulterioarã, prevãzutã în cuprinsul acesteia, iar ANCOM va confirma în scris furnizorului încetarea dreptului de a furniza toate tipurile de reţele sau servicii de comunicaţii electronice.
(4) Încetarea dreptului de a furniza reţele şi servicii de comunicaţii electronice în conformitate cu prevederile alin. (1) lit. e) se dispune prin decizie a preşedintelui ANCOM, care stabileşte şi data de la care înceteazã dreptul. Decizia se publicã pe pagina de internet a ANCOM.
(5) Dreptul de a utiliza resursele de numerotaţie, frecvenţele radio şi resursele tehnice se stinge la data încetãrii dreptului de a furniza tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pentru care au fost acordate, inclusiv, acolo unde este cazul, în cazul furnizãrii pentru nevoi proprii de reţele sau servicii de comunicaţii electronice.
(6) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. a), furnizorii de reţele sau servicii de comunicaţii electronice desemnaţi ca furnizori de serviciu universal nu pot renunţa, pe perioada desemnãrii, la dreptul de a furniza serviciile pentru care au fost desemnaţi furnizori de serviciu universal.

CAP. X
Suspendarea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice

ART. 12
(1) Dreptul de a furniza toate sau anumite tipuri de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice se suspendã în urmãtoarele cazuri:
a) în caz de inactivitate temporarã, constatatã de cãtre ANCOM sau la cererea furnizorului, însoţitã de o copie a documentelor relevante emise de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sau a hotãrârii judecãtoreşti irevocabile, dupã caz;
b) în cazul aplicãrii sancţiunii suspendãrii acestui drept, prin decizie a preşedintelui ANCOM, care se comunicã furnizorului şi se publicã pe pagina de internet a ANCOM.
(2) Pe perioada suspendãrii dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice potrivit alin. (1) lit. a) se suspendã toate drepturile şi obligaţiile furnizorului în relaţia cu ANCOM, precum şi cu alte persoane fizice sau juridice, legate de activitatea de furnizare de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, cu excepţia drepturilor de a utiliza resurse de numerotaţie, frecvenţe radio şi resurse tehnice, drepturi care se sting de la data suspendãrii.
(3) Încetarea inactivitãţii temporare a furnizorului produce renaşterea drepturilor şi a obligaţiilor prevãzute de regimul de autorizare generalã, cu excepţia drepturilor de utilizare a resurselor de numerotaţie, frecvenţelor radio şi a resurselor tehnice, în urma transmiterii cãtre ANCOM a unei copii a documentelor relevante emise de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sau a hotãrârii judecãtoreşti irevocabile, dupã caz, privind reluarea activitãţii furnizorului.
(4) Sancţiunea suspendãrii dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice se dispune de cãtre ANCOM pentru o perioadã de cel mult 6 luni.
(5) Pe perioada suspendãrii dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice potrivit alin. (1) lit. b), furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are în relaţia cu ANCOM obligaţiile prevãzute de autorizaţia generalã şi de alte prevederi legale, legate de activitatea de furnizare de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice.
(6) Încetarea sancţiunii suspendãrii dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice produce renaşterea drepturilor prevãzute de regimul de autorizare generalã. Dacã, dupã expirarea perioadei de suspendare, furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice nu eliminã cauzele care au determinat luarea acestei mãsuri, ANCOM poate dispune retragerea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice.

CAP. XI
Retragerea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice

ART. 13
(1) Persoana cãreia i s-a aplicat sancţiunea retragerii dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice nu mai poate dobândi dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe o perioadã de 3 ani de la retragerea dreptului.
(2) Retragerea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice se dispune prin decizie a preşedintelui ANCOM, în condiţiile legii, se comunicã furnizorului de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice şi se publicã pe pagina de internet a ANCOM.

CAP. XII
Registrul public al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice

ART. 14
(1) În scopul realizãrii unei evidenţe oficiale a furnizorilor, ANCOM întocmeşte şi actualizeazã Registrul public al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, disponibil pe pagina de internet a ANCOM.
(2) În registrul prevãzut la alin. (1) sunt înscrise urmãtoarele date privind fiecare furnizor:
a) datele de identificare;
b) tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pe care are dreptul sã le furnizeze;
c) data naşterii dreptului de a furniza fiecare tip de reţea sau de serviciu de comunicaţii electronice;
d) menţiuni privind suspendarea sau încetarea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice.

CAP. XIII
Moduri de transmitere a documentelor

ART. 15
(1) În cazurile în care prezenta decizie impune solicitantului/furnizorului obligaţia transmiterii unor documente cãtre ANCOM, acestea trebuie sã fie ştampilate şi semnate de reprezentantul acestuia, iar transmiterea se poate efectua cãtre sediul central din municipiul Bucureşti sau cãtre structura teritorialã a ANCOM în a cãrei razã teritorialã se situeazã sediul ori domiciliul solicitantului/furnizorului numai în unul dintre urmãtoarele moduri:
a) prin depunere, personal sau de cãtre un reprezentant al solicitantului ori al furnizorului, sub luare de semnãturã;
b) printr-un serviciu poştal;
c) ca înscris în formã electronicã, cãruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnãturã electronicã extinsã, bazatã pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv şi generatã cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnãturii electronice.
(2) Este consideratã datã a transmiterii, dupã caz, data înscrierii în registrul general de intrare-ieşire a corespondenţei al ANCOM, data confirmãrii primirii documentelor la sediul central al ANCOM printr-un serviciu poştal cu confirmare de primire sau data confirmãrii primirii înscrisului în formã electronicã.
(3) În cazurile în care prezenta decizie impune solicitantului/furnizorului obligaţia transmiterii în copie a unor documente cãtre ANCOM, transmiterea acestora se poate efectua cãtre sediul central sau cãtre structura teritorialã a ANCOM în a cãrei razã teritorialã se situeazã sediul ori domiciliul solicitantului/furnizorului, în modurile prevãzute la alin. (1), ori prin poştã electronicã sau fax.
(4) Formularele documentelor prevãzute la art. 2 alin. (2) şi (3) şi la art. 11 alin. (2) pot fi obţinute de la sediul central, de la orice structurã teritorialã sau de pe pagina de internet a ANCOM.

CAP. XIV
Dispoziţii tranzitorii

ART. 16
(1) Pânã la data de 31 decembrie 2010, toţi furnizorii de reţele sau/şi de servicii de comunicaţii electronice, înscrişi în Registrul public al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, au obligaţia de a completa şi de a transmite formularul-tip al notificãrii (anexa nr. 2), însoţit de fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor (anexa nr. 3), precum şi, dacã este cazul, de documentele care sã ateste modificarea datelor de identificare a furnizorului sau a datelor reprezentantului legal.
(2) Nerealizarea notificãrii în termenul şi în condiţiile prevãzute la alin. (1) determinã încetarea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice.

CAP. XV
Dispoziţii finale

ART. 17
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 18
(1) Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la 3 zile de la publicare.
(2) Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.333/EN/2003 privind regimul de autorizare generalã pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 802 din 14 noiembrie 2003, cu completãrile ulterioare, şi Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 57/EN/2005 privind publicarea Listei standardelor şi specificaţiilor tehnice pentru reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, precum şi pentru infrastructura şi serviciile asociate, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 264 din 30 martie 2005, se abrogã.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Administrare şi
Reglementare în Comunicaţii,
Marius Cãtãlin Marinescu

Bucureşti, 4 mai 2010.
Nr. 338.

ANEXA 1

AUTORIZAŢIE GENERALÃ
pentru furnizarea reţelelor şi
serviciilor de comunicaţii electronice

1. Prevederi generale
1.1. Obiectul autorizaţiei generale
Prezenta autorizaţie generalã stabileşte condiţiile în care se poate realiza furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.
1.2. Definiţii
1.2.1. Reţea privatã de comunicaţii electronice este o reţea de comunicaţii electronice care îndeplineşte cel puţin una dintre urmãtoarele condiţii:
a) este furnizatã exclusiv pentru nevoile proprii ale furnizorului, respectiv pentru realizarea comunicaţiilor exclusiv între prepuşii furnizorului;
b) este furnizatã exclusiv pentru realizarea comunicaţiilor necesare desfãşurãrii activitãţii acestuia, furnizarea reţelei având caracter accesoriu faţã de respectiva activitate;
1.2.2. Furnizarea unei reţele de comunicaţii electronice reprezintã instalarea, operarea, controlul sau punerea la dispoziţie a unei reţele de comunicaţii electronice:
- instalarea unei reţele de comunicaţii electronice - realizarea în mod direct sau utilizând serviciile unui terţ a unei reţele de comunicaţii electronice pânã în momentul aducerii acesteia în stare de funcţionare, în scopul operãrii, controlului sau punerii la dispoziţie a acesteia;
- operarea unei reţele de comunicaţii electronice - configurarea echipamentelor reţelei, precum şi monitorizarea funcţionãrii, diagnosticarea şi întreţinerea unei reţele de comunicaţii electronice;
- controlul unei reţele de comunicaţii electronice - monitorizarea, supravegherea sau verificarea accesului fizic la reţea şi al comunicaţiilor în reţea, precum şi managementul informaţiilor transmise în reţea;
- punerea la dispoziţie a unei reţele de comunicaţii electronice - acordarea cãtre un terţ a accesului neexclusiv la reţea, în scopul furnizãrii de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul acesteia.
1.2.3. Serviciul de comunicaţii electronice destinat publicului este un serviciu de comunicaţii electronice furnizat, de regulã, cu titlu oneros, exclusiv sau în principal, unor terţe persoane.
1.2.4. Serviciul de linii închiriate este un serviciu de comunicaţii electronice destinat publicului, care oferã o capacitate de transmisie transparentã şi permanentã între douã puncte ale reţelelor şi care nu permite comutarea la cererea utilizatorilor.
1.2.5. În cuprinsul prezentei anexe:
- <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va fi denumitã Ordonanţa-cadru;
- <>Ordonanţa Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la reţelele publice de comunicaţii electronice şi la infrastructura asociatã, precum şi interconectarea acestora, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 527/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va fi denumitã Ordonanţa privind accesul;
- <>Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, republicatã, va fi denumitã Legea serviciului universal;
- <>Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va fi denumitã Legea privind datele personale.
1.2.6. În cuprinsul prezentei autorizaţii generale sunt, de asemenea, aplicabile definiţiile prevãzute în Ordonanţa-cadru, în Ordonanţa privind accesul şi în Legea serviciului universal.
2. Drepturile furnizorului
2.1. Furnizarea reţelelor de comunicaţii electronice
2.1.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are dreptul sã punã reţeaua la dispoziţia numai unui terţ care are dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice ori a unui terţ autorizat conform legislaţiei din domeniul audiovizualului.
2.1.2. Furnizorul de reţele private de comunicaţii electronice are dreptul de a se conecta ca utilizator final la o reţea publicã de comunicaţii electronice, printr-o formã de realizare a conectãrii stabilitã de comun acord cu furnizorul reţelei publice de comunicaţii electronice.
2.2. Furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice
Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate utiliza în acest scop o reţea aparţinând unui terţ furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice, cu acordul acestuia, în cazul în care reţeaua respectivã permite din punct de vedere tehnic furnizarea serviciului de comunicaţii electronice.
2.3. Dreptul de acces pe proprietãţi
Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice poate sã instaleze, sã întreţinã, sã înlocuiascã sau sã mute orice elemente ale reţelei, inclusiv suporturile şi celelalte facilitãţi necesare pentru susţinerea acestora, precum şi punctele terminale utilizate pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice pe, deasupra, în sau sub imobile aflate în proprietate publicã ori privatã, dupã caz, în conformitate cu prevederile legale care reglementeazã dreptul de acces pe proprietãţi.
2.4. Acces şi interconectare
Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate negocia şi încheia acorduri de acces sau de interconectare în condiţiile stabilite de Ordonanţa privind accesul.
2.5. Desemnarea ca furnizor de serviciu universal
Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are dreptul de a fi desemnat pentru furnizarea unor componente ale serviciului universal pe întregul teritoriu naţional sau în zone ale acestuia, în condiţiile prevederilor cap. II din Legea serviciului universal.
2.6. Drepturi conexe
2.6.1. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are dreptul de a publica registre ale abonaţilor conţinând datele de identificare şi numerele de telefon ale acestora, în formã scrisã, electronicã sau în orice altã formã, cu respectarea prevederilor cuprinse în Legea privind datele personale.
2.6.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are dreptul sã furnizeze serviciul de informaţii privind abonaţii şi serviciul de relaţii cu clienţii.
3. Obligaţiile furnizorului
3.1. Contribuţia pentru susţinerea serviciului universal
3.1.1. ANCOM poate impune furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice plata unei contribuţii financiare pentru susţinerea serviciului universal, în condiţiile prevederilor Legii serviciului universal.
3.1.2. Furnizorii de reţele sau servicii de comunicaţii electronice beneficiazã de dreptul de a opta pentru luarea în considerare a cifrei de afaceri ori a veniturilor obţinute exclusiv din activitãţi de furnizare de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, în vederea determinãrii existenţei obligaţiei de platã a contribuţiei pentru compensarea costului net al furnizãrii serviciilor din sfera serviciului universal, precum şi a determinãrii cuantumului acesteia.
3.2. Tariful de monitorizare anual
3.2.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a transmite ANCOM un exemplar al situaţiilor financiare anuale în termen de 5 zile de la expirarea termenului legal de depunere a acestora la organele competente la care se înregistreazã, potrivit legislaţiei în vigoare.
3.2.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care înregistreazã o cifrã de afaceri ce depãşeşte echivalentul în lei a 100.000 de euro are obligaţia de a plãti cãtre ANCOM un tarif de monitorizare anual, în cuantumul şi în condiţiile prevãzute de Ordonanţa-cadru.
3.2.3. Furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului beneficiazã de dreptul de a opta pentru determinarea tarifului de monitorizare anual pe baza cifrei de afaceri ori a veniturilor obţinute exclusiv din activitãţi de furnizare de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice.
3.2.4. În vederea determinãrii obligaţiilor financiare cãtre ANCOM, persoanele strãine cu sediul principal în statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European care furnizeazã reţele sau servicii de comunicaţii electronice în România, cu caracter temporar, în condiţiile libertãţii de a furniza servicii, au obligaţia de a ţine evidenţa contabilã separatã pentru activitãţile comerciale desfãşurate în România, respectiv pentru activitãţile de furnizare de reţele sau servicii de comunicaţii electronice în România, în funcţie de baza de calcul pentru care au optat.
3.3. Acces şi interconectare
3.3.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia, la cererea unui terţ furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice, de a negocia un acord de interconectare cu solicitantul în cauzã, în vederea furnizãrii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, inclusiv a serviciilor de comunicaţii electronice accesibile utilizatorilor prin intermediul unei alte reţele publice de comunicaţii electronice interconectate cu reţeaua oricãreia dintre pãrţi.
3.3.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a respecta toate mãsurile luate de ANCOM pentru a încuraja şi, acolo unde este cazul, pentru a asigura accesul şi interconectarea în condiţii adecvate, precum şi interoperabilitatea serviciilor, cu respectarea principiilor eficienţei economice, promovãrii concurenţei şi maximizãrii beneficiului utilizatorului final, în conformitate cu prevederile Ordonanţei privind accesul.
3.3.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care intenţioneazã sã termine apeluri într-o reţea publicã de comunicaţii electronice are obligaţia de a încheia, dupã caz, acorduri de acces sau de interconectare cu furnizorul reţelei în cauzã, în condiţiile stabilite de Ordonanţa privind accesul.
3.3.4. În cazul interconectãrii reţelelor publice de comunicaţii electronice, furnizorii acestora au obligaţia de a transmite, la interfaţa reţelelor implicate, identitatea liniei apelante, fãrã a o altera, modifica sau şterge.
3.4. Utilizarea partajatã a facilitãţilor
ANCOM poate impune furnizorului de reţele de comunicaţii electronice obligaţia de a permite unui terţ furnizor de reţele de comunicaţii electronice sã utilizeze suporturile şi celelalte facilitãţi destinate susţinerii elementelor reţelelor, instalate, construite sau amenajate de furnizor, în vederea instalãrii, întreţinerii, înlocuirii sau mutãrii oricãror elemente ale reţelei acelui terţ. În cazul în care impune aceastã obligaţie, ANCOM stabileşte şi condiţiile în care se realizeazã utilizarea partajatã a facilitãţilor.
3.5. Protecţia mediului, planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului
3.5.1. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a obţine toate documentele de autorizare necesare stabilite de legislaţia din domeniul protecţiei mediului, calitãţii în construcţii, autorizãrii lucrãrilor de construcţii, precum şi de alte prevederi legale aplicabile. Calitatea de furnizor de reţele de comunicaţii electronice nu înlocuieşte niciunul dintre aceste documente.
3.5.2. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a solicita ANCOM eliberarea avizului necesar obţinerii autorizaţiei de construire a pilonilor şi clãdirilor care pot afecta funcţionarea sistemelor de monitorizare ale ANCOM. Lista localitãţilor în cazul cãrora pentru obţinerea autorizaţiei de construire a pilonilor şi clãdirilor este necesar acest aviz se publicã pe pagina de internet a ANCOM.
3.5.3. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice este obligat sã respecte, pe întreaga duratã de desfãşurare a activitãţii sale, planurile de urbanism şi de amenajare a teritoriului.
3.6. Prelucrarea datelor cu caracter personal
3.6.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului este obligat sã respecte prevederile privind modul de efectuare a prelucrãrii datelor cu caracter personal, cuprinse în Legea privind datele personale.
3.6.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a nu schimba identitatea apelantului, precum şi de a nu ascunde şi de a nu prezenta utilizatorului apelat identitatea apelantului fãrã acordul acestuia din urmã.
3.6.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a contribui la identificarea reţelelor de comunicaţii electronice din care au fost iniţiate sau prin intermediul cãrora au fost transmise apelurile, precum şi la identificarea originii apelului, la solicitarea autoritãţilor competente, în condiţiile legii.
3.7. Securitatea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice
3.7.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a lua mãsurile tehnice şi de organizare adecvate garantãrii securitãţii serviciului şi a reţelei împotriva accesului neautorizat sau împotriva oricãror alte acţiuni fãrã drept îndreptate cãtre acestea, inclusiv mãsuri privind asigurarea inviolabilitãţii secretului corespondenţei, respectiv pentru garantarea confidenţialitãţii comunicãrilor transmise prin intermediul reţelelor publice de comunicaţii electronice şi al serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului.
3.7.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a informa abonaţii, precum şi ANCOM în situaţia în care ia cunoştinţã de apariţia unui risc de încãlcare a securitãţii reţelei prin intermediul cãreia se furnizeazã serviciul. Informarea va face referire şi la posibilele remedii, precum şi la costurile estimative de aplicare a acestora.
3.8. Interceptarea comunicaţiilor
3.8.1. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a permite, inclusiv din punct de vedere tehnic, autoritãţilor publice competente sã intercepteze comunicaţiile efectuate, precum şi obligaţia de a suporta costurile aferente interfeţei pentru interceptare, în condiţiile legii.
3.8.2. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura confidenţialitatea operaţiunilor de interceptare printr-un sistem propriu de mãsuri organizatorice, tehnice şi procedurale acreditat în condiţiile legislaţiei speciale din domeniul protecţiei informaţiilor clasificate.
3.8.3. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice va pune la dispoziţia autoritãţilor publice competente toate datele tehnice referitoare la operaţiunile de interceptare, în formatul stabilit de acestea, având în vedere stadiul tehnologic în domeniu.
3.8.4. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice va pune la dispoziţia autoritãţii naţionale în materia interceptãrii comunicaţiilor, desemnatã potrivit reglementãrilor legale în vigoare, serverele de management al interceptãrii şi consolele de administrare şi operare pe care le deţine, în vederea asigurãrii funcţiei de interceptare legalã a comunicaţiilor.
3.8.5. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a acorda sprijin tehnic autoritãţii naţionale în materia interceptãrii comunicaţiilor, în vederea realizãrii atribuţiilor ce îi revin în domeniu, şi va coopera cu aceastã autoritate pentru punerea în aplicare a criteriilor de securizare şi auditare a sistemului naţional de interceptare a comunicaţiilor, elaborate de aceasta.
3.8.6. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a lua toate mãsurile tehnice necesare în vederea punerii de îndatã în executare a autorizaţiilor sau mandatelor de interceptare a comunicaţiilor emise potrivit legii.
3.9. Furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice în situaţii deosebite
3.9.1. Pe durata situaţiilor generate de producerea unei calamitãţi naturale, a unui dezastru ori a unui sinistru deosebit de grav, furnizorul de reţele publice de telefonie are obligaţia de a lua toate mãsurile pentru asigurarea integritãţii reţelelor şi a continuitãţii furnizãrii serviciilor de comunicaţii electronice, precum şi pentru a permite realizarea comunicaţiilor dintre autoritãţile publice cãrora le revine responsabilitatea privind organizarea apãrãrii împotriva dezastrelor, în condiţiile legislaţiei aplicabile în domeniu.
3.9.2. Furnizorii de reţele publice de telefonie şi furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au obligaţia sã asigure primirea şi retransmiterea apelurilor de urgenţã de la orice echipament pe care îl opereazã, indiferent de tehnologia utilizatã, în condiţiile privind realizarea comunicaţiilor cãtre Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţã, denumit în continuare SNUAU, stabilite de ANCOM.
3.9.3. Furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au obligaţia de a lua toate mãsurile necesare pentru a asigura în mod neîntrerupt posibilitatea efectuãrii de apeluri cãtre serviciul de urgenţã 112.
3.9.4. Furnizorul de reţele publice de telefonie are obligaţia de a pune la dispoziţia SNUAU informaţii privind localizarea apelantului pentru toate categoriile de apeluri cãtre serviciul de urgenţã 112, în condiţiile stabilite de ANCOM privind realizarea comunicaţiilor cãtre SNUAU.
3.9.5. Furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au obligaţia de a asigura cu prioritate legãturile cu centrele şi dispeceratele SNUAU, în situaţii de urgenţã care afecteazã sau pot afecta infrastructura sau/şi serviciile acestor categorii de furnizori.
3.10. Utilizarea frecvenţelor radio
3.10.1. În cazul în care pentru transportul semnalelor prin reţele sunt folosite canale radio, furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are dreptul de a utiliza frecvenţele radio supuse regimului de licenţiere prevãzut de Ordonanţa-cadru numai dupã obţinerea licenţei de utilizare a frecvenţelor radio.
3.10.2. În cazul utilizãrii frecvenţelor radio supuse regimului de licenţiere, furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are urmãtoarele obligaţii:
a) exercitarea drepturilor ce decurg din licenţã numai în condiţii care sã asigure utilizarea efectivã, raţionalã şi eficientã a frecvenţelor radio alocate/asignate;
b) asigurarea exercitãrii tuturor drepturilor şi respectarea în întregime a obligaţiilor impuse prin licenţa de utilizare a frecvenţelor radio, precum şi a condiţiilor tehnice şi/sau operaţionale de utilizare a frecvenţelor radio impuse de ANCOM, inclusiv cele referitoare la condiţiile tehnice prevãzute în specificaţiile interfeţelor radio reglementate de ANCOM, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în scopul evitãrii sau eliminãrii perturbaţiilor prejudiciabile, ori a oricãror alte cerinţe de interes public.
3.10.3. În cazul în care pentru transportul semnalelor prin reţele sunt folosite canale radio în benzi de frecvenţe a cãror utilizare este supusã doar regimului de autorizare generalã, în conformitate cu prevederile Ordonanţei-cadru, furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a utiliza aceste frecvenţe radio fãrã a produce perturbaţii prejudiciabile asupra altor reţele de comunicaţii electronice existente şi cu respectarea condiţiilor tehnice prevãzute în specificaţiile interfeţelor radio reglementate de ANCOM în conformitate cu legislaţia în vigoare.
3.10.4. Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice care utilizeazã frecvenţe radio supuse doar regimului de autorizare generalã nu beneficiazã de protecţie radio, indiferent dacã interferenţele sunt produse de utilizatori similari sau de staţii de radiocomunicaţii ce utilizeazã frecvenţe radio pentru care este necesarã obţinerea unei licenţe de utilizare a frecvenţelor radio şi, dacã este cazul, vor lua toate mãsurile necesare sau impuse de ANCOM în vederea eliminãrii perturbaţiilor prejudiciabile produse.
3.10.5. În alegerea amplasamentelor staţiilor de radiocomunicaţii, furnizorul va studia compatibilitatea cu sistemele de radiocomunicaţii existente în acel amplasament sau într-o vecinãtate care ţine cont de caracteristicile acestor staţii şi va adopta acele soluţii tehnice care se impun în vederea menţinerii stãrii de compatibilitate existente. În cazul în care starea de incompatibilitate nu poate fi prevãzutã a priori şi dupã punerea în funcţiune a unei staţii de radiocomunicaţii se constatã perturbarea uneia sau mai multor staţii de radiocomunicaţii existente ori degradarea serviciului furnizat, furnizorul care a provocat incompatibilitatea va suporta costul aferent tuturor mãsurilor tehnice care se impun pentru a se reveni la situaţia iniţialã.
3.10.6. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice va lua, dacã este cazul, mãsurile necesare, pe propria cheltuialã, pentru eliminarea perturbaţiilor prejudiciabile care îi sunt datorate sau care i se pot imputa, incluzând, dar nelimitându-se la reparaţii, inserţia unor filtre suplimentare, corectarea erorilor datorate instalãrii neadecvate sau defectuoase a reţelei ori operãrii necorespunzãtoare a echipamentelor din cadrul propriei reţele.
3.10.7. În situaţia incompatibilitãţii staţiilor de radiocomunicaţii dintr-un amplasament, pentru care fie nu existã soluţii tehnice care sã restabileascã situaţia iniţialã fãrã degradarea calitãţii serviciului, fie soluţiile tehnice care se impun au un cost care nu este asumat de cãtre furnizorul care a provocat incompatibilitatea, acestuia din urmã i se va aplica regula "ultimul sosit în amplasament - primul plecat din amplasamentul respectiv".
3.11. Utilizarea resurselor de numerotaţie
3.11.1. În cazul în care pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului sunt necesare resurse de numerotaţie, furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului nu are dreptul de a utiliza aceste resurse decât dupã obţinerea licenţei de utilizare a resurselor de numerotaţie.
3.11.2. Pentru a obţine licenţa de utilizare a resurselor de numerotaţie, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice trebuie sã îndeplineascã condiţii suplimentare, stabilite prin reglementãrile speciale adoptate de ANCOM.
3.11.3. Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului au obligaţia de a asigura respectarea condiţiilor de utilizare pentru fiecare categorie de resurse de numerotaţie, în conformitate cu reglementãrile emise de ANCOM în domeniul resurselor de numerotaţie şi cu Planul naţional de numerotaţie.
3.11.4. Furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, titulari de licenţe de utilizare a resurselor de numerotaţie, au obligaţia de a oferi abonaţilor lor, la cerere, portabilitatea numerelor geografice sau nongeografice, dupã caz, conform reglementãrilor ANCOM privind portabilitatea numerelor. Furnizorul are obligaţia de a nu schimba, în urma portãrii, destinaţia numãrului prevãzutã în Planul naţional de numerotaţie.
3.12. Protecţia consumatorului şi calitatea serviciilor
3.12.1. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului este obligat sã respecte în activitatea sa prevederile legislaţiei privind protecţia consumatorului, precum şi ale legislaţiei speciale privind drepturile utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice.
3.12.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului este obligat sã încheie contracte cu utilizatorii finali, în scris sau, dupã caz, prin mijloace electronice, cu respectarea condiţiilor cerute de lege pentru validitatea acestora, cu excepţia situaţiei în care serviciile sunt furnizate prin intermediul cartelelor preplãtite sau al altor mijloace de platã asimilate, în condiţiile prevederilor cap. IV din Legea serviciului universal.
3.12.3. Pentru a creşte interoperabilitatea serviciilor şi pentru a îmbunãtãţi posibilitãţile de alegere pentru utilizatori, ANCOM recomandã furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice sã respecte standardele şi specificaţiile pentru reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, precum şi pentru infrastructura şi serviciile asociate, armonizate, stabilite prin decizii ale Comisiei Europene şi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Lista de standarde şi/sau specificaţii pentru reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, precum şi pentru infrastructurã şi serviciile asociate se publicã şi pe pagina de internet a ANCOM.
3.13. Asigurarea accesului nediscriminatoriu
Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, în cazul în care a lansat o ofertã publicã şi a stabilit condiţii standard de încheiere a contractului de furnizare de servicii de comunicaţii electronice, are obligaţia de a asigura în mod nediscriminatoriu accesul utilizatorilor finali la serviciul respectiv. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului nu poate refuza accesul utilizatorilor finali la serviciul de comunicaţii electronice decât din motive temeinic justificate.
3.14. Facturarea serviciului
3.14.1. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a oferi gratuit fiecãrui abonat, pe baza mãsurãtorilor de trafic efectuate de furnizor cu echipamente proprii, a cãror conformitate a fost certificatã potrivit prevederilor legale, o facturã nedetaliatã care sã permitã abonatului sã verifice corespondenţa dintre obligaţia sa de platã şi serviciile efectiv furnizate.
3.14.2. Furnizorul de servicii de telefonie destinate publicului are obligaţia de a elibera facturi detaliate, la cererea oricãrui abonat, indiferent de calitatea de persoanã fizicã sau juridicã a abonatului, cu respectarea categoriilor minime de informaţii stabilite prin reglementãrile ANCOM privind informarea utilizatorilor finali.
3.15. Obligaţii de informare a ANCOM
3.15.1. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are urmãtoarele obligaţii de informare a ANCOM:
a) de a transmite ANCOM o copie a contractului privind dreptul de acces pe proprietãţi, încheiat cu titularul dreptului de proprietate sau de administrare asupra imobilelor proprietate publicã, în termen de 30 de zile de la data încheierii acestui contract; în cazul pronunţãrii unei hotãrâri judecãtoreşti care ţine loc de contract, furnizorul va transmite o copie a hotãrârii în termen de 30 de zile de la data la care i-a fost comunicatã;
b) de a transmite ANCOM o copie de pe fiecare dintre acordurile de acces şi de interconectare pe care le-a încheiat, în termen de 10 zile de la data încheierii acestora; de asemenea, furnizorul va transmite ANCOM toate informaţiile referitoare la modificarea sau la încetarea acestor acorduri, însoţite de actele doveditoare, dupã caz, în termen de 10 zile de la data la care a survenit modificarea sau încetarea;
c) de a transmite ANCOM o copie de pe fiecare dintre acordurile de acces la segmentul spaţial încheiate cu operatorii sateliţilor respectivi, în termen de 30 de zile de la încheierea acestora;
d) de a transmite periodic ANCOM datele statistice necesare elaborãrii de rapoarte, studii, analize şi alte asemenea documente în domeniul comunicaţiilor electronice, în condiţiile stabilite de reglementãrile în vigoare;
e) de a transmite ANCOM orice informaţie solicitatã, în condiţiile legii.
3.15.2. Furnizorul de reţele publice terestre la punct fix pe suport fizic (perechi metalice torsadate, cablu coaxial, cablu UTP/FTP sau fibrã opticã) are obligaţia de a raporta semestrial, în mod corect şi complet, cãtre ANCOM localitãţile în care furnizeazã în mod efectiv reţele publice terestre, astfel:
a) pânã la data de 10 august, localitãţile în care a furnizat servicii în perioada cuprinsã între 1 ianuarie şi 30 iunie;
b) pânã la data de 10 februarie, localitãţile în care a furnizat servicii în perioada cuprinsã între 1 iulie şi 31 decembrie.
3.15.3. Informaţiile prevãzute la pct. 3.15.2 vor fi transmise ANCOM prin completarea tabelului prevãzut în anexa nr. 1 la prezenta autorizaţie generalã, care face parte integrantã din aceasta, inclusiv prin utilizarea unei aplicaţii disponibile pe pagina de internet a ANCOM.
3.15.4. Dacã furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice considerã cã informaţiile transmise ANCOM au caracter confidenţial, atunci are obligaţia de a motiva caracterul confidenţial al informaţiilor transmise şi de a transmite o versiune neconfidenţialã a acestor informaţii, atunci când este posibil.
3.15.5. ANCOM poate decide, în urma analizãrii informaţiilor prevãzute la pct. 3.15.4, cã informaţiile transmise nu au caracter confidenţial, putându-le pune la dispoziţia terţilor dupã expirarea unui termen de 3 zile lucrãtoare de la comunicarea cãtre respectivul furnizor a intenţiei sale şi a motivelor ce au stat la baza acesteia, în scopul exercitãrii atribuţiilor legale.
3.16. Obligaţii de informare a publicului
3.16.1. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a pune la dispoziţia publicului informaţii detaliate, clare şi actualizate privind preţurile şi tarifele aplicabile, precum şi condiţiile standard de conectare şi utilizare a serviciilor oferite, pentru a asigura posibilitatea utilizatorilor finali de a alege în cunoştinţã de cauzã, în conformitate cu reglementãrile adoptate de ANCOM.
3.16.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a redacta şi prezenta informaţiile prevãzute la pct. 3.16.1 într-o manierã care sã permitã utilizatorilor parcurgerea cu uşurinţã a acestora. Condiţiile sau termenele care afecteazã anumite oferte vor fi prezentate în acelaşi format şi cu aceleaşi caractere grafice folosite pentru redactarea ofertelor.
3.16.3. Furnizorul de servicii de telefonie destinate publicului are obligaţia de a informa periodic abonaţii care utilizeazã servicii independente de locaţie cu privire la limitãrile transmiterii informaţiilor de localizare primarã cãtre Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţã, în cazul apelurilor de urgenţã, în condiţiile stabilite de ANCOM.
3.17. Conectare, tranzit şi rutare
3.17.1. Furnizorul de reţele private de comunicaţii electronice are obligaţia de a nu-şi conecta reţeaua la o altã reţea privatã de comunicaţii electronice, direct sau prin intermediul unei alte reţele private de comunicaţii electronice.
3.17.2. Furnizorul de reţele private de comunicaţii electronice are obligaţia de a nu realiza transportul prin reţea al traficului generat de o reţea publicã de comunicaţii electronice cãtre o altã reţea publicã sau privatã de comunicaţii electronice, nici transportul prin reţea al traficului generat de o reţea privatã de comunicaţii electronice cãtre o reţea publicã de comunicaţii electronice.
3.17.3. Furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care origineazã apeluri au obligaţia de a asigura rutarea apelurilor cãtre numerele portate.
3.18. Obligaţii specifice
3.18.1. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice desemnat ca având putere semnificativã pe piaţã va avea obligaţiile specifice impuse de ANCOM în condiţiile prevederilor Ordonanţei privind accesul ori ale Legii serviciului universal.
3.18.2. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice desemnat ca furnizor de serviciu universal va avea obligaţiile specifice stabilite de ANCOM în conformitate cu Legea serviciului universal.
3.19. Condiţiile tehnice ale furnizãrii reţelelor
3.19.1. În cazul primirii unor solicitãri justificate, furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a comunica persoanelor interesate standardele tehnice, adoptate la nivelul Uniunii Europene sau de cãtre organismele de standardizare europene ori internaţionale, pe care le utilizeazã pentru operarea reţelelor, şi de a comunica toate tipurile de interfeţe folosite pentru interconectare sau pentru accesul la reţea al utilizatorilor finali, precum şi de a respecta standardele declarate obligatorii conform legii.
3.19.2. Furnizorul de reţele şi de servicii de comunicaţii electronice care utilizeazã reţeaua de comunicaţii electronice pentru retransmisia serviciilor de programe audiovizuale şi/sau pentru servicii de transmisiuni de date şi acces la internet are obligaţia respectãrii condiţiilor tehnice şi de compatibilitate electromagneticã prevãzute în anexa nr. 2 la prezenta autorizaţie generalã, care face parte integrantã din aceasta.
3.19.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura condiţiile necesare furnizãrii prin intermediul reţelei a serviciilor de comunicaţii electronice, la standardele de calitate impuse furnizãrii acelor servicii, în cazul în care aceste activitãţi sunt realizate de cãtre un terţ.
3.19.4. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura permanent condiţiile tehnice necesare asigurãrii furnizãrii accesului nediscriminatoriu al utilizatorilor finali la serviciile de comunicaţii electronice furnizate prin intermediul reţelei.
3.19.5. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a utiliza pentru interconectarea la nivel naţional şi internaţional numai resursele tehnice alocate de ANCOM, în condiţiile stabilite prin decizie a preşedintelui ANCOM.
3.19.6. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a transmite prin intermediul sistemelor de semnalizare dintre reţele, în toate cazurile în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, numãrul de la care s-a iniţiat apelul.
3.19.7. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a întocmi, de a pãstra şi de a actualiza anual un dosar tehnic al reţelei, în format electronic sau în format fizic, care va cuprinde, în funcţie de tipurile de reţele furnizate, informaţii privind:
a) arhitectura reţelei, liniile şi sistemele de transmisie, sistemele de comutare şi sistemele de semnalizare etc.;
b) planurile şi dimensionarea reţelelor de transport şi acces/distribuţie, inclusiv informaţiile generale privind rutarea traficului;
c) buletinele de mãsurãtori ale nivelurilor de semnal, atenuãrilor, ratei erorilor, precum şi ale altor parametri tehnici relevanţi în propria reţea sau în reţelele terţilor autorizaţi, dacã este cazul;
d) modul de realizare a protecţiei electrice a liniilor de transmisie şi a echipamentelor din reţea;
e) descrierea sistemelor de administrare a reţelei şi de mãsurare a traficului;
f) situaţia defecţiunilor/deranjamentelor în funcţie de cauze (tipuri de deranjamente, tipuri de echipamente care s-au defectat mai des etc.), inclusiv la nivelul reţelei de acces, şi statistica rezultatã;
g) mãsurile referitoare la asigurarea efectuãrii apelurilor de urgenţã;
h) mãsurile pentru asigurarea furnizãrii reţelei în condiţii deosebite (congestie de trafic, defectarea unor echipamente etc.);
i) mãsurile referitoare la asigurarea securitãţii comunicaţiilor şi protecţia vieţii private a utilizatorilor;
j) autorizãrile şi avizele necesare construirii reţelei;
k) adresele punctelor de lucru ale furnizorului, precum şi numele reprezentanţilor sãi.


ANEXA 1
-------
la autorizaţia generalã
-----------------------

Lista localitãţilor în care se furnizeazã efectiv reţele publice terestre la punct fix pe suport fizic*)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele/Denumirea furnizorului ................................... │
│ Domiciliul/Sediul: │
│ Judeţul ...., oraşul/comuna ...., localitatea (sat, oraş municipiu) ........ │
│ Adresa completã ............................................................ │
│ Telefon ..................... │
│ Fax ......................... Semnãtura reprezentantului şi │
│ E-mail ...................... ştampila furnizorului │
│ Pagina de internet .......... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘







┌──────────┬─────────┬───────────┬──────┬──────────┬────────┬─────────┬────────┬────────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ B5 │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │Retransmisia│ B6 │
│ │ │Localitatea│Tip │ B1 │ B2 │ B3 │ B4 │ serviciilor│ Alte │
│Judeţul/ │ Oraşul/ │(sat, oraş │suport│Servicii │Servicii│Servicii │Servicii│de programe │servicii │
│Sectorul │ Comuna │ sau │fizic │ de │de linii│de trans-│de acces│ media │ de │
│ │ │municipiu) │ │telefonie │închi- │misiuni │ la │audiovizuale│comunicaţii│
│ │ │ │ │destinate │riate │de date │internet│ liniare │electronice│
│ │ │ │ │publicului│ │ │ │ cãtre │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │utilizatorii│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ finali │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sectorul 1│Bucureşti│Bucureşti │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sectorul 2│Bucureşti│Bucureşti │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sectorul 3│Bucureşti│Bucureşti │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sectorul 4│Bucureşti│Bucureşti │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sectorul 5│Bucureşti│Bucureşti │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sectorul 6│Bucureşti│Bucureşti │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Alba │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│..........│........ │.......... │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Arad │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Argeş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Bacãu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Bihor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Bistriţa- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Nãsãud │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Botoşani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Braşov │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Brãila │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Buzãu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Caraş- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Severin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Cãlãraşi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Cluj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Constanţa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Covasna │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Dâmboviţa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Dolj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Galaţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Giurgiu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Gorj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Harghita │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Hunedoara │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Ialomiţa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Iaşi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Ilfov │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Maramureş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Mehedinţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Mureş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Neamţ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Olt │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Prahova │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Satu Mare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Sibiu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Suceava │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Teleorman │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Timiş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Tulcea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Vâlcea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Vaslui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│Vrancea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────┴───────────┴──────┴──────────┴────────┴─────────┴────────┴────────────┴───────────┘


--------
*) Se poate transmite şi în format electronic.


ANEXA 2
-------
la autorizaţia generalã
-----------------------

Condiţii tehnice şi de compatibilitate electromagneticã
impuse reţelelor de comunicaţii electronice constituite total
sau parţial din cablu coaxial, destinate retransmisiei serviciilor
de programe audiovizuale şi/sau serviciilor de
transmisiuni de date şi acces la internet

1. Condiţii generale de securitate şi compatibilitate electromagneticã
1.1. Sistemele de distribuţie prin reţele de comunicaţii electronice trebuie concepute, construite şi instalate în conformitate cu prevederile standardelor de securitate şi compatibilitate electromagneticã relevante adoptate de cãtre organismul naţional de standardizare.
1.2. Echipamentele active şi pasive utilizate pentru recepţia, prelucrarea şi distribuţia semnalelor în sisteme de distribuţie prin reţele de comunicaţii electronice trebuie sã îndeplineascã cerinţele prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 982/2007 privind compatibilitatea electromagneticã.

2. Cerinţe de compatibilitate electromagneticã


┌────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Parametrul │ Valoarea │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1.│Limitele radiaţiilor perturbatoare│ │
│ │în gama de frecvenţe 5 MHz-862 MHz│ │
│ ├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 𗈙-30 MHz │ Maximum 34-27 dB (f2æV/m)*1),*2) │
│ │ │ *1) Scãdere liniarã cu logaritmul │
│ │ │ frecvenţei │
│ │ │ *2) Bandã de mãsurã 9 kHz │
│ ├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 󧓦-862 MHz │ Maximum 27 dB (f2æV/m)*1) │
│ │ │ *1) Bandã de mãsurã 120 kHz │
│ ├──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│ │NOTÃ: │
│ │Valorile sunt mãsurate la 3 m de sursã. Când sistemul produce perturbaţii│
│ │altor sisteme de radiocomunicaţii autorizate, furnizorul de reţele de │
│ │comunicaţii electronice are obligaţia de a reduce nivelul perturbatorului│
│ │pânã la dispariţia perturbaţiei. │
├────┼──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┤
│ 2. │Limitele tensiunilor perturbatoare│ │
│ │injectate de echipament în reţeaua│ │
│ │de alimentare cu energie electricã│ │
│ │în gama de frecvenţe │ │
│ � kHz-30 MHz │ │
│ ├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ � kHz-500 kHz │ Cvasivârf: 66-56 dB (f2æV)*1) │
│ │ │ Valoarea medie: 56-46 dB (æV)*1) │
│ │ │ *1) Scãdere liniarã cu logaritmul │
│ │ │ frecvenţei │
│ ├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ � kHz-5 MHz │ Cvasivârf: 56 dB (f2æV) │
│ │ │ Valoarea medie: 46 dB (æV) │
│ ├──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 𗈙 MHz-30 MHz │ Cvasivârf: 60 dB (f2æV) │
│ │ │ Valoarea medie: 50 dB (æV) │
└────┴──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



3. Cerinţe tehnice pentru retransmisia serviciilor de programe de radiodifuziune FM pe segmentele/tronsoanele de cablu coaxial


┌────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Parametrul │ Valoarea │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │Spectrul utilizabil pentru │ 87,5-108 MHz │
│ │transmisiuni de radiodifuziune cu │ │
│ │modulaţie în frecvenţã │ │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │Nivelul maxim al semnalului │ │
│ │în reţea │ 110 dB (f2æV) │
└────┴──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


4. Cerinţe tehnice pentru retransmisia serviciilor de programe de televiziune analogicã pe segmentele/tronsoanele de cablu coaxial



┌────┬────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Parametrul │ Valoarea │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ FIF │
│ │ ├─────────────────────────┬──────────────────────┤
│ 1.│Spectrul şi sistemul de │ Norma D │ Norma D │
│ │televiziune utilizabile │ Canale de 8 MHz │ Canale de 7 MHz │
│ │ ├───┬───────┬─────────────┼───────┬──────────────┤
│ │ │ │ 1 󧓸,5-56,5 MHz│ │ │
│ │NOTE: │ ├───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ 𗈕. Nu se admite │ │ 2 󧔂-66 MHz │ 2 󧓷-54 MHz │
│ │utilizarea intercalatã │ A ├───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ │a normelor D şi B în │ │ 3 󧔔-84 MHz │ 3 󧓾-61 MHz │
│ │cadrul fiecãrei subbenzi│ ├───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ │A, B, C şi D. │ │ 4 󧔜-92 MHz │ 4 󧔅-68 MHz │
│ 𗈖. Se admite utilizarea │ ├───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ │ecartului de frecvenţã │ │ 5 󧔤-100 MHz │ │ │
│ │imagine-sunet de 6,5 MHz├───┼───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ │în canalele de 8 MHz în │ B │S1-S9 �-174 MHz │S1-S10 �-174 MHz │
│ │cazul retransmisiei ├───┼───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ │prin conversie din FIF │ C 𗈚-12 �-230 MHz 𗈙-12 �-230 MHz │
│ │norma D. ├───┼───────┼─────────────┼───────┼──────────────┤
│ 𗈗. Se admite utilizarea │ D │S10-S18�-302 MHz │S11-S20�-300 MHz │
│ │ecartului de frecvenţã ├───┴───────┴─────────────┴───────┴──────────────┤
│ │imagine-sunet de 5,5 MHz│ UIF │
│ │în canalele de 8 MHz în │ Norma G │
│ │cazul retransmisiei prin│ Canale de 8 MHz │
│ │conversie din UIF ├─────────────────────────┬──────────────────────┤
│ │norma G. │ S21-S33 �-406 MHz │
│ │ │ S36-S38 �-446 MHz │
│ │ │ S41 �-470 MHz │
│ │ ├─────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ 21-69 �-862 MHz │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────────┴──────────────────────┤
│ 2. │Nivelul maxim al │ 110 dB (f2æV) │
│ │semnalului în reţea │ │
└────┴────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┘


5. Cerinţe tehnice pentru retransmisia serviciilor de programe de televiziune digitalã pe segmentele/tronsoanele de cablu coaxial



┌────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Parametrul │ Valoarea │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1.│Spectrul şi sistemul de │Spectrul de televiziune care poate fi │
│ │televiziune utilizabile │utilizat pentru televiziune digitalã │
│ │NOTÃ: │este acelaşi ca şi pentru televiziunea│
│ │Pentru distribuţia semnalelor de │analogicã (vezi parametrul 1 din │
│ │televiziune digitalã se admite │tabelul de la pct. 4) │
│ │utilizarea canalelor de 6 MHz, │ │
│ 𗈛 MHz şi 8 MHz. │ │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2.│Nivelul maxim al semnalului │ │
│ │în reţea � dB (f2æV) │
└────┴──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



6. Cerinţe tehnice pentru serviciile de transmisiuni de date şi acces la internet pe segmentele/tronsoanele de cablu coaxial



┌────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Parametrul │ Valoarea │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1.│Nivelul semnalului pentru │ │
│ │transmisii de date la intrarea │ │
│ │interfeţei de reţea │ 42-75 dB (f2æV) │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2.│Banda permisã pentru calea de │ 5-65 MHz*1) │
│ │întoarcere a semnalului pentru │ *1) Recomandat, dar nu obligatoriu. │
│ │transmisii de date │ În cazul utilizãrii altei benzi decât│
│ │ │ a celei recomandate, se va respecta │
│ │ │ spectrul utilizabil pentru transmisii│
│ │ │ de date pe calea directã. │
├────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3.│Banda permisã pentru calea directã│ 108-406 MHz ± 30 kHz │
│ │a semnalului pentru transmisii de │ 422-446 MHz ± 30 kHz │
│ │date (transmisii în afara benzii) │ 462-862 MHz ± 30 kHz │
└────┴──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



NOTE GENERALE:
1. Se va evita utilizarea în sistemele de distribuţie prin cablu a canalelor/frecvenţelor care se suprapun total sau parţial peste cele care deservesc zona terestrã.
2. Valorile pentru nivelele de semnal în dB (f2æV) prezentate în tabelele de mai sus sunt valabile pentru o impedanţã de mãsurã de 75 ohmi.


ANEXA 2


NOTIFICARE
privind furnizarea reţelelor şi serviciilor
de comunicaţii electronice

I. Date necesare identificãrii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta*


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│Denumirea/Numele solicitantului**: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Sediul/Domiciliul solicitantului - adresã şi date de contact: │
│Judeţul/Sectorul** Oraşul/Comuna** │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Satul**(dacã este cazul) │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Adresa completã** │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Telefon** Fax: E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Paginã de internet │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│Judeţul/Sectorul Cod unic de înregistrare** │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐│
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘│
│Contul bancar │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentantul solicitantului - date de identificare şi date de contact: │
│ │
│Nume** Prenume** │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Codul numeric personal** │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Judeţul/Sectorul Oraşul/Comuna │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Satul │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Adresa completã │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Telefon Fax: E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa de corespondenţã a solicitantului: │
│ │
│Judeţul/Sectorul Oraşul/Comuna │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Satul │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Adresa completã │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Telefon Fax: E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana de contact a solicitantului: │
│ │
│Nume: Prenume: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Telefon Fax E-mail │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


------------
* În cazul solicitanţilor persoane juridice strãine cu sediul principal în statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, care intenţioneazã sã furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, în condiţiile libertãţii de a furniza servicii, se vor prezenta informaţiile de identificare echivalente.
** Completarea acestor câmpuri este obligatorie.

II. Tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pe care solicitantul intenţioneazã sã le furnizeze şi data estimativã a începerii activitãţii (data la care se va naşte dreptul de a furniza tipurile de reţele sau de servicii respective)




┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────┐
│ Tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice │ Data estimativã │
│ pe care solicitantul intenţioneazã sã le furnizeze │(|z.z.|l.l.|a.a.a.a.|)│
├──────────────────┬────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│A. Reţele publice │[] A1 Reţele publice terestre cu acces la punct │ │
│ de comunicaţii │ fix sau cu mobilitate limitatã │ │
│ electronice ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │[] A2 Reţele radio mobile celulare publice │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │[] A3 Reţele radio mobile de acces public │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │[] A4 Reţele publice cu acces prin satelit │ │
├──────────────────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ B. Servicii de │[] B1 Servicii de telefonie destinate publicului│ │
│ comunicaţii ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ electronice │[] B2 Servicii de linii închiriate │ │
│ destinate ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ publicului │[] B3 Servicii de transmisiuni de date │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │[] B4 Servicii de acces la internet │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │[] B5 Retransmisia serviciilor de programe media│ │
│ │ audiovizuale liniare cãtre utilizatorii finali│ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │[] B6 Alte servicii de comunicaţii electronice │ │
└──────────────────┴────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────┘



III. Solicitantul anexeazã urmãtoarele documente care fac parte integrantã din notificare:
[] certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului al persoanei juridice sau, dupã caz, al persoanei fizice autorizate, al întreprinderii individuale ori al întreprinderii familiale, în copie, sau documente echivalente;
[] actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţit de certificate de înscriere menţiuni, în copie, sau un certificat constatator eliberat în acest scop de cãtre oficiul registrului comerţului, cu cel mult 15 zile înainte de transmiterea notificãrii, ori documente echivalente;
[] dovada calitãţii de reprezentant legal al solicitantului, în copie, sau actul de identitate al solicitantului persoanã fizicã autorizatã, în copie;
[] numai atunci când este cazul, desemnarea adresei de contact de pe teritoriul României pentru desfãşurarea parţialã sau integralã a activitãţii de furnizare de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice pe teritoriul României, unde se transmite corespondenţa legatã de aceastã activitate, inclusiv în relaţia cu ANCOM;
[] numai atunci când este cazul, desemnarea unei persoane împuternicite sã angajeze rãspunderea solicitantului în relaţia cu ANCOM şi adresa de contact aleasã a acesteia de pe teritoriul României, precum şi actul de identitate sau certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului al persoanei juridice ori, dupã caz, al persoanei fizice autorizate, al întreprinderii individuale sau al întreprinderii familiale ori documente echivalente, în copie;
[] numai atunci când este cazul, un document din care sã rezulte perioada pentru care se intenţioneazã furnizarea de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pe teritoriul României;
[] fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor.

IV. Solicitantul îşi exprimã acordul pentru publicarea adresei de contact în Registrul public al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice:

[] Da


Semnãtura reprezentantului şi ştampila solicitantului
.....................................................


ANEXA 3

FIŞÃ
de descriere a reţelelor şi serviciilor


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele/Denumirea:.................................................... │
│ Domiciliul/Sediul: Judeţul ....... Oraşul/Comuna .................. │
│ Localitatea (sat, oras sau municipiu ................................ │
│ Adresa completã ..................................................... │
│ Telefon: ................................................ │
│ Fax: ............................ Semnãtura reprezentantului │
│ E-mail:.......................... şi ştampila │
│ Pagina de Internet:.............. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


A. REŢELE PUBLICE DE COMUNICAŢII ELECTRONICE



┌──────────────────┬─────────────────┬───────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │[]Retransmisia serviciilor │[] tip CATV │
│ │ │de programe media audio- │[] T-DAB/ │
│ │ │vizuale │ DVB-T │
│A1 [] Reţele │ ├───────────────────────────┴─────────────┤
│publice terestre │Destinaţie: │[] Transportul terestru de programe media│
│cu acces la punct │ │ audiovizuale │
│fix sau cu mobili-│ ├──────────────────────────────┬──────────┤
│tate limitatã │ │[] Servicii de telefonie la │ │
│ │ │puncte fixe sau alte servicii │[] DECT │
│ │ │de comunicaţii electronice │ │
│ │ │care permit servicii de voce │ │
│ │ ├──────────────────────────────┴──────────┤
│ │ │[] Servicii de linii inchiriate │
│ │ ├─────────────────────────┬───────────────┤
│ │ │[] Servicii de acces la │[] WiMAX │
│ │ │ internet │[] Wi-Fi │
│ │ ├─────────────────────────┴───────────────┤
│ │ │[] Servicii transmisiuni de date │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │ │[] GSM │
│ │ │ │
│ │ │[] CDMA │
│A2 [] Reţele radio│ Generaţii: │ │
│mobile celulare │ │[] IMT 2000/UMTS │
│publice │ │ │
│ │ │[] Altele: ................. │
│ │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │ │[] Analogice (ex. prin repetoare │
│ │ │ convenţionale sau prin sisteme │
│ │ │ radio-trunking analogice) │
│A3 [] Reţele radio│ Generaţii/ ├─────────────────────────────────────────┤
│mobile de acces │ Destinaţie: │[] Digitale (es. sisteme tip TETRA) │
│public (PAMR) │ ├─────────────────────────────────────────┤
│ │ │[] De mesagerie radio (ex. radio-paging) │
│ │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬─────────────────┬───────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │[] Retransmisia serviciilor│[] DTH │
│ │ │ de programe media audio-│[] S-DAB/ │
│ │ │ vizuale │ DVB-S │
│A4 [] Reţele │ ├───────────────────────────┴─────────────┤
│publice cu acces │ Destinaţie: │[] Închiriere de segment spaţial │
│prin satelit │ ├───────────────────────────┬─────────────┤
│ │ │[] Servicii de telefonie la│[] la punct │
│ │ │ puncte fixe sau alte │ fix │
│ │ │ servicii de comunicaţii │[] mobil │
│ │ │ electronice care permit │ (S-PCS) │
│ │ │ servicii de voce │ │
│ │ ├───────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │[] Servicii de transmisi- │[] la punct │
│ │ │ uni de date │ fix │
│ │ │ │[] mobil │
│ │ │ │ (S-PCS) │
│ │ ├───────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │[] Servicii de acces la │[] la punct │
│ │ │ internet │ fix │
│ │ │ │[] mobil │
│ │ │ │ (S-PCS) │
└──────────────────┴─────────────────┴───────────────────────────┴─────────────┘



B. SERVICII DE COMUNICAŢII ELECTRONICE DESTINATE PUBLICULUI

B1. Servicii de telefonie destinate publicului


┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│B1.1 [] Servicii │ Modalitatea de │ │
│de telefonie fur- │ accesare a │[] Posturi telefonice de abonat │
│nizate prin inter-│ serviciului: │ │
│mediul unor reţele│ │[] Telefoane publice cu platã │
│publice fixe sau │ │ │
│cu mobilitate │ │ │
│limitatã │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│B1.2 [] Servicii │ Modalitatea de │ │
│de telefonie fur- │ furnizare a │[] Prin reţele proprii │
│nizate prin inter-│ serviciului: │ │
│mediul unor reţele│ │[] MVNO │
│publice mobile │ │ │
│terestre │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│B1.3 [] Servicii │ Modalitatea de │ │
│de telefonie fur- │ accesare a │[] Terminale de abonat │
│nizate prin inter-│ serviciului: │ │
│mediul unor reţele│ │[] Telefoane publice cu platã │
│publice cu │ │ │
│transmisie prin │ │ │
│satelit │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ B1.4 [] Servicii │ Tipuri de │[] Tranzit trafic naţional │
│ de transport │ servicii de ├──────────────────────┬──────────────────┤
│ apeluri │ transport │[] Tranzit trafic │[] de intrare │
│ │ apeluri: │internaţional │[] de ieşire │
│ │ ├──────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │[] Transportul │ │
│ │ │apelurilor cãtre │[] cu selectare │
│ │ │reţele de destinaţie │[] cu preselectare│
└──────────────────┴─────────────────┴──────────────────────┴──────────────────┘


B2. Servicii de linii închiriate


┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ B2 [] Servicii de│ Tipul │[] Analogic │
│linii închiriate │ conexiunilor │ │
│ │ de acces: │[] Digital │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


B3. Servicii de transmisiuni de date


┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│B3 [] Servicii de │ │[] La puncte fixe │
│transmisiuni de │ Tipuri de │[] Cu mobilitate limitatã │
│date │ acces: │[] SMS (numai în cazul reţelelor celulare)
│ (inclusiv VPN) │ │[] Mobil │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


B4. Servicii de acces la internet


┌──────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
│B4 [] Servicii de │[] Broadband (>= 144 kbit/s) │
│acces la internet ├─────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ │ Modalitãţi de │[] Dial-up (numai pentru bucla localã) │
│ │ conectare a │[] Comexiuni permanente la punct fix │
│ │ utilizatorilor │[] Conexiuni radio mobile │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


B5. Servicii de acces la internet


┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│B5 [] Retransmisia│ │[] Cu acces fix prin satelit (tip DTH) │
│serviciilor de │ Reţele prin │[] Cu acces mobil prin satelit (tip │
│programe media │ care vor fi │ S-DAB/DVB-S) │
│audiovizuale │ furnizate │[] Terestre cu acces la punct fix tip │
│liniare │ serviciile: │ CATV │
│ │ │[] Terestre dedicate tip T-DAB/DVB-T │
│ │ │[] Radio Celulare Publice (tip Mobile TV)│
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


B6. Servicii de acces la internet


┌──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│B6.1 [] Servicii │ │[] Comunicaţii voce │
│de radiocomunica- │ Tipuri de │[] Mesagerie radio │
│ţii mobile │ servicii: │[] Transmisii de date, telex │
│profesionale │ │[] Localizare, poziţionare │
│ ├─────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ Utilizãri: │[] Acces public terestru (PAMR) │
│ │ │[] Altele: ............................ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
│B6.2[] Alte │ Descriere/ Alte informaţii relevante: │
│tipuri de │ │
│servicii │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
└──────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 4


Cãtre
Autoritatea Naţionalã pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii


CERERE
de renunţare la dreptul de a furniza reţele publice
ori servicii de comunicaţii electronice destinate publicului

Furnizorul .............., cu sediul/domiciliul în localitatea .............., str. ...... nr. ....., bl. ......, sc. ....., et. ...., ap. ....., oraşul/comuna .........., judeţul/sectorul ........., codul fiscal/codul unic de înregistrare .........., reprezentat de .........., domiciliat în localitatea .........., str. ......... nr. ......, bl. ......, sc. ..., et. ...., ap. ....., oraşul/comuna ........., judeţul/sectorul .........., posesor al actului de identitate seria ........ nr. ......., cod numeric personal ............, renunţã, începând cu data de .........., la dreptul de a furniza toate tipurile de reţele publice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului menţionate în Certificatul-tip nr. ........... .
Menţiuni (dacã este cazul): ...............................
.................................................................
.................................................................
Am luat cunoştinţã de faptul cã netransmiterea, odatã cu încetarea calitãţii de furnizor, a documentelor prevãzute la <>art. 48^3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, are ca efect determinarea obligaţiilor financiare cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii ca şi cum nu ar fi încetat calitatea de furnizor.

Semnãtura reprezentantului şi ştampila furnizorului,
....................................................


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016