Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 313 din 30 martie 2005  privind aprobarea Metodologiei de monitorizare a pietei interne reglementate a gazelor naturale si a consumatorilor eligibili    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 313 din 30 martie 2005 privind aprobarea Metodologiei de monitorizare a pietei interne reglementate a gazelor naturale si a consumatorilor eligibili

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 324 din 18 aprilie 2005
DECIZIE nr. 313 din 30 martie 2005
privind aprobarea Metodologiei de monitorizare a pieţei interne reglementate a gazelor naturale şi a consumatorilor eligibili
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 324 din 18 aprilie 2005

Având în vedere prevederile <>art. 8 lit. p) pct. 1, 2 şi lit. u) din Legea gazelor nr. 351/2004 ,
în temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (4) şi (5) din Legea gazelor nr. 351/2004 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale emite prezenta decizie.

ART. 1
Se aproba Metodologia de monitorizare a pieţei interne reglementate a gazelor naturale şi a consumatorilor eligibili, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii se abroga Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale nr. 538/2001 privind aprobarea Procedurii pentru raportarea datelor privind consumatorii de gaze naturale, în conformitate cu Directiva CE 90/377, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 698 din 2 noiembrie 2001, şi Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale nr. 246/2002 privind aprobarea Metodologiei de monitorizare a pieţei interne reglementate a gazelor naturale şi a consumatorilor eligibili, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 147 din 27 februarie 2002.
ART. 3
Compartimentele de resort din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, consumatorii eligibili şi operatorii licentiati din sectorul gazelor naturale vor duce la îndeplinire prevederile prezentei decizii.
ART. 4
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale de
Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale,
Ştefan Cosmeanu

Bucureşti, 30 martie 2005.
Nr. 313.

ANEXA

METODOLOGIE
de monitorizare a pieţei interne reglementate
a gazelor naturale şi a consumatorilor eligibili

CAP. I
Dispoziţii generale

SECŢIUNEA 1
Scop

ART. 1
(1) Prezenta metodologie are ca obiective:
a) urmãrirea şi controlul respectãrii de cãtre titularii de licenta din sectorul gazelor naturale a criteriilor şi metodelor de calcul al preţurilor şi tarifelor reglementate;
b) asigurarea de cãtre titularii de licenta din sectorul gazelor naturale a securitãţii, continuitãţii şi echilibrului alimentarii cu gaze naturale a consumatorilor;
c) aplicarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu tuturor consumatorilor de gaze naturale;
d) promovarea şi asigurarea competitiei pe piata interna a gazelor naturale;
e) asigurarea transparenţei preţurilor şi a tarifelor în sectorul gazelor naturale;
f) crearea bazei de date şi furnizarea de informaţii privind piata interna şi activitatea de comerţ internaţional cu gaze naturale.
(2) Prin prezenta metodologie se stabileşte sistemul unitar de raportare de cãtre titularii de licenta din sectorul gazelor naturale cãtre Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, denumita în continuare ANRGN, a urmãtoarelor informaţii:
a) structura consumatorilor de gaze naturale, cantitãţile de gaze naturale furnizate diferitelor categorii de consumatori şi preţurile practicate în relatie cu aceştia, în conformitate cu prevederile Directivei CE 90/377;
b) serviciile de sistem prestate utilizatorilor sistemelor de transport, de tranzit, de inmagazinare şi/sau de distribuţie a gazelor naturale;
c) îndeplinirea obligaţiilor privind accesul terţilor la reţelele de transport, de distribuţie şi/sau la depozitele de inmagazinare subterana;
d) situaţia stocurilor de gaze naturale din depozitele de inmagazinare subterana şi a diferenţelor în cantitãţile de gaze naturale stocate în conducte.

SECŢIUNEA a 2-a
Domeniu de aplicare

ART. 2
(1) Prezenta metodologie stabileşte procedurile pe care titularii de licenta le aplica în furnizarea datelor cãtre ANRGN.
(2) ANRGN va inregistra în baza de date proprie datele obţinute în condiţiile alin. (1) şi va realiza raportarile periodice privind preţurile şi tarifele practicate de titularii de licenţe cãtre Institutul Naţional de Statistica din România şi cãtre SOEC - Bruxelles, Regatul Belgiei, conform prevederilor Directivei CE 90/377.
ART. 3
(1) Prezenta metodologie se aplica în relaţia dintre titularii de licenţe din sectorul gazelor naturale şi ANRGN privind transmiterea datelor referitoare la structura clienţilor, la preţurile practicate şi la cantitãţile contractate în baza contractelor de achiziţie, de furnizare şi/sau de vânzare-cumpãrare, precum şi a datelor referitoare la structura beneficiarilor de servicii de transport, tranzit, inmagazinare şi/sau de distribuţie, a datelor referitoare la serviciile prestate şi la tarifele practicate.
(2) Obligaţia de raportare a datelor prevãzute la alin. (1) revine:
a) titularilor licenţei de furnizare a gazelor naturale;
b) titularilor licenţei de distribuţie a gazelor naturale;
c) titularilor licenţei de inmagazinare a gazelor naturale;
d) titularilor licenţei de transport al gazelor naturale;
e) titularilor licenţei de tranzit al gazelor naturale;
f) consumatorilor eligibili care au calitatea de importator direct.
(3) Obligaţia de raportare a datelor referitoare la structura consumatorilor de gaze naturale, la preţurile practicate şi la cantitãţile contractate în baza contractelor de achiziţie, de furnizare şi/sau de vânzare-cumpãrare, centralizate la nivel naţional, cãtre organismele prevãzute la art. 2 alin. (2) revine ANRGN.

SECŢIUNEA a 3-a
Acte normative de referinta

ART. 4
Dispoziţiile prezentei metodologii se completeazã cu prevederile urmãtoarelor acte normative de referinta;
a) <>Legea gazelor nr. 351/2004 ;
b) <>Hotãrârea Guvernului nr. 784/2000 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea autorizaţiilor şi licenţelor în sectorul gazelor naturale, republicatã;
c) Decizia preşedintelui ANRGN nr. 1.078/2003 privind aprobarea Criteriilor şi metodelor pentru aprobarea preţurilor şi stabilirea tarifelor reglementate în sectorul gazelor naturale;
d) Decizia preşedintelui ANRGN nr. 307/2005 pentru aprobarea Regulamentului de constatare, notificare şi sancţionare a abaterilor de la reglementãrile emise în sectorul gazelor naturale;
e) 31990L0377 Directiva 90/377/CE din 29 iunie 1990 privind o procedura comunitara de imbunatatire a transparenţei preţurilor la gaz şi energie electrica pentru utilizatorii finali din industrie - " Council Directive 90/377/EC of the 29^th June 1990 concerning a Community procedure to improve the transparency of gas and electricity prices to industrial end-users".

CAP. II
Monitorizarea pieţei interne a gazelor naturale

SECŢIUNEA 1
Prevederi generale

ART. 5
(1) Agenţii economici prevãzuţi la art. 3 au obligaţia sa întocmeascã şi sa înainteze Departamentului preţuri, tarife, reglementãri comerciale şi protecţia consumatorilor din cadrul ANRGN rapoarte privind cantitãţile şi preţurile gazelor naturale tranzacţionate şi/sau serviciile prestate, conform modelelor prevãzute în anexele nr. 1-5 la prezentul regulament.
(2) Rapoartele prevãzute la alin. (1) se elaboreazã lunar şi se înainteazã ANRGN, respectiv se completeazã şi se transmite prin modulul de colectare on-line, pana cel târziu în data de 20 a lunii în curs, pentru luna precedenta.
ART. 6
(1) Departamentul preţuri, tarife, reglementãri comerciale şi protecţia consumatorilor din cadrul ANRGN are dreptul sa solicite titularilor de licenţe prevãzuţi la art. 3 completarea, clarificarea şi/sau detalierea datelor şi informaţiilor cuprinse în rapoartele înaintate.
(2) Termenul în care rãspunsul de clarificare va fi înaintat Departamentului preţuri, tarife, reglementãri comerciale şi protecţia consumatorilor din cadrul ANRGN este de 5 zile lucrãtoare de la data solicitãrii.
ART. 7
(1) Datele şi informaţiile vor fi completate şi înaintate ANRGN sub semnatura şi pe propria rãspundere a reprezentanţilor legali ai titularilor de licenta sau prin completarea formularelor de colectare on-line a datelor, pe baza numelui de utilizator şi a parolei eliberate de ANRGN.
(2) Personalul împuternicit al ANRGN are drept de control al veridicitatii şi exactitatii datelor şi informaţiilor furnizate, conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 8
(1) Toate datele şi informaţiile cuprinse în rapoarte vor fi tratate conform <>art. 9 din Legea gazelor nr. 351/2004 .
(2) Personalul Departamentului preţuri, tarife, reglementãri comerciale şi protecţia consumatorilor, precum şi personalul cu atribuţii de control sau care utilizeazã aceste date are obligaţia asigurãrii securitãţii, integritãţii şi confidenţialitãţii acestor date.
ART. 9
(1) ANRGN are dreptul de a face publice orice date şi informaţii privind tranzacţiile comerciale lunare, trimestriale sau anuale pe piata interna a gazelor naturale, precum şi pe cele referitoare la îndeplinirea obligaţiilor de asigurare a accesului la sistemele de transport şi/sau de distribuţie şi la depozitele de inmagazinare subterana, în conformitate cu prevederile <>art. 9 alin. (2) din Legea gazelor nr. 351/2004 .
(2) Datele şi informaţiile prevãzute la alin. (1) vor fi fãcute publice numai în forme prelucrate şi agregate, astfel încât sa nu fie posibila identificarea unor tranzacţii individuale şi sa se asigure confidenţialitatea relaţiilor contractuale.
ART. 10
ANRGN nu va face publice datele şi informaţiile privind tranzacţiile comerciale lunare, trimestriale sau anuale înregistrate în cadrul unei categorii de consumatori, dacã în categoria respectiva nu exista cel puţin 3 consumatori înregistraţi, cu excepţia cazului în care exista acordul titularului/titularilor de licenta care a/au furnizat informaţiile respective sau în cazul în care aceste date şi informaţii sunt de notorietate ori de interes public.

SECŢIUNEA a 2-a
Instrucţiuni de completare a rapoartelor

ART. 11
(1) Raportul privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 1, se completeazã de cãtre deţinãtorul licenţei de furnizare a gazelor naturale şi de cãtre consumatorii eligibili importatori direcţi.
(2) Consumatorii eligibili importatori direcţi sunt consumatorii finali care au fost acreditaţi drept eligibili şi care, în baza drepturilor conferite ca urmare a acreditãrii, deruleazã în mod nemijlocit contracte de import al gazelor naturale cu furnizorii externi, indeplinind în acest sens toate formalitãţile vamale pentru cantitãţile importate.
ART. 12
Rapoartele privind serviciile de transport, serviciile de tranzit, serviciile de inmagazinare şi serviciile de distribuţie, ale cãror modele sunt prevãzute în anexele nr. 2, 3, 4 şi 5, se completeazã de cãtre titularii licenţelor, dupã caz.

SECŢIUNEA a 3-a
Completarea Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale (contracte de achiziţie, contracte de furnizare şi contracte de vânzare-cumpãrare)

ART. 13
(1) Completarea Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale (contracte de achiziţie, contracte de furnizare, contracte de vânzare-cumpãrare şi contracte de inmagazinare), al cãrui model este prezentat în anexa nr. 1, se face distinct pentru consumatorii conectati direct la Sistemul naţional de transport al gazelor naturale (SNT), pentru consumatorii conectati în sistemele de distribuţie şi pentru alţi titulari ai licenţei de furnizare.
(2) Completarea raportului prevãzut la alin. (1) se face pentru categoriile de consumatori prevãzute în anexa nr. 1 la Criteriile şi metodele pentru aprobarea preţurilor şi stabilirea tarifelor reglementate în sectorul gazelor naturale, aprobate prin Decizia preşedintelui ANRGN nr. 1.078/2003, pe tipurile de consumatori prevãzute în prezenta metodologie.
(3) Consumatorii eligibili importatori direcţi vor completa numai secţiunile A "Achiziţia gazelor naturale" şi D "Consum propriu şi stocuri".
Tipuri de consumatori de referinta
ART. 14
În cadrul categoriilor de consumatori prevãzute la art. 13 alin. (2) raportarea se realizeazã pe tipuri de consumatori astfel:

A. Pentru consumatorii casnici


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul de Consumul anual Utilizãri pentru
consumator ─────────────────────────────
GJ (GCV) kWh (GCV) mc
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
D1 8,37 2.326,0000 250 preparare hrana şi apa calda
D2 16,74 4.652,0000 500
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
D3 83,70 23.260,0000 2.400 încãlzire, preparare hrana şi
D3b 125,60 34.890,0000 3.750 apa calda
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
D4 1.047,00 290.750,0000 >= 31.000 încãlzire condominiumuri cu cel
puţin 10 locuinţe
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


B. Pentru consumatorii noncasnici
1. Alţi consumatori noncasnici


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul de Consumul anual Utilizãri pentru
consumator ─────────────────────────────
GJ (GCV) kWh (GCV) mc
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
R1 16,74 4.652,0000 500
R2 83,70 23.260,0000 2.400
R3 418,60 0,1163 12.400 încãlzire, preparare hrana şi
R4 4.186,00 1,1630 124.000 apa calda
R5 41.860,00 11,6300 1.240.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



2. Consumatori comerciali şi consumatori industriali


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul de Consumul anual Factorul de sarcina*)
consumator ─────────────────────────────
GJ (GCV) GWh (GCV) mc
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I1 418,60 0,1163 12.400 nu este stabilit, dacã este
I2 4.186,00 1,1630 124.000 necesar 115-200 zile 200 de zile
I3-1 41.860,00 11,6300 1.240.000 200 de zile, 1.600 de ore
I3-2 41.860,00 11,6300 1.240.000 250 de zile, 4.000 de ore
I4-1 418.600,00 116,3000 12.400.000 250 de zile, 4.000 de ore
I4-2 418.600,00 116,3000 12.400.000 330 de zile, 8.000 de ore
I5-4 4.186.000,00 1.163,0000 124.000.000 330 de zile, 8.000 de ore
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Factorul de sarcina al consumului orar de gaze naturale reprezintã numãrul de ore necesare pentru preluarea consumului anual la debitul instalat şi se determina cu formula:
nd = Qa/Qh(max),
în care:
Qa = volumul consumat anual, exprimat în mc;
Qh(max) = debitul instalat, exprimat în mc/h.
Factorul de sarcina al consumului zilnic de gaze naturale reprezintã numãrul de zile necesare pentru preluarea consumului anual la debitul instalat zilnic şi se determina cu formula:
nd = Qa/Qd(max),
în care:
Qa = volumul consumat anual, exprimat în mc;
Qd(max) = debitul instalat zilnic, exprimat în mc/zi;
Debitul instalat zilnic se determina cu formula Qd(max) = 24 h x Qh(max).

ART. 15
(1) În cazul consumatorilor care încheie contracte de furnizare sau de vânzare-cumpãrare a gazelor naturale pentru locuri de consum noi sau ca urmare a modificãrii caracteristicilor tehnice ale instalaţiilor de alimentare existente, încadrarea în categoriile şi tipurile de consumatori menţionate la art. 13 şi 14 se va face pe baza cantitãţilor de gaze naturale estimate la încheierea contractelor.
(2) Încadrarea consumatorilor în categoriile de consum menţionate se menţine pe parcursul unui an calendaristic şi se actualizeazã anual, dupã încheierea anului calendaristic, pe baza consumului înregistrat.
ART. 16
(1) La secţiunea A "Achiziţia gazelor naturale" a Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale se nominalizeaza individual toate contractele de achiziţie şi/sau de vânzare-cumpãrare executate pe parcursul lunii respective, indiferent dacã gazele naturale achiziţionate sunt destinate comercializãrii sau consumului propriu în aceeaşi luna de raportare ori sunt stocate în depozitele de inmagazinare subterana în vederea unei revanzari ulterioare.
(2) Pentru fiecare contract se prezintã urmãtoarele elemente:
- numãrul şi data contractului;
- denumirea vânzãtorului;
- cantitatea achizitionata;
- preţul gazelor naturale achiziţionate, asa cum rezulta din executarea contractului.
(3) Titularul licenţei de furnizare care este producãtor de gaze naturale în condiţiile <>Legii petrolului nr. 238/2004 va înscrie cantitãţile de gaze naturale produse, la pct. 1 "Din perimetre de producţie" al secţiunii A "Achiziţia gazelor naturale", distinct pentru cantitãţile calificate drept "gaze naturale noi" potrivit Ordinului ministrului industriei şi resurselor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 49/14/2003 şi pentru celelalte cantitãţi. Preţurile aferente fiecãrei cantitãţi vor fi înregistrate fãrã tarife de transport, inmagazinare sau distribuţie.
(4) Titularul licenţei de furnizare, respectiv consumatorul eligibil importator direct care achiziţioneazã gazele naturale din import de la un furnizor extern, va înscrie cantitãţile de gaze naturale achiziţionate la pct. 2 "De la furnizori externi (import direct)" al secţiunii A "Achiziţia gazelor naturale". Preţurile aferente fiecãrei cantitãţi vor fi înregistrate fãrã tarife de transport, inmagazinare sau distribuţie.
(5) Titularul licenţei de furnizare care achiziţioneazã gaze naturale de la un alt furnizor licenţiat va înscrie cantitãţile de gaze naturale achiziţionate la pct. 3 "De la furnizorii interni" al secţiunii A "Achiziţia gazelor naturale", chiar atunci când cantitãţile achiziţionate sunt cantitãţi exclusiv din intern, de gaze noi sau din import ori dacã sunt cantitãţi în orice fel de amestec. Preţurile aferente fiecãrei cantitãţi vor fi înregistrate asa cum rezulta din derularea contractului; în situaţiile în care, potrivit clauzelor contractuale, transferul proprietãţii asupra cantitãţilor achiziţionate se face la ieşirea din sistemul de transport, respectiv la ieşirea din sistemul de distribuţie, preţul înregistrat va include şi tarifele aferente serviciilor de transport şi/sau de distribuţie, dupã caz.
ART. 17
(1) Cantitãţile achiziţionate vor fi exprimate în "mii mc", iar preţurile în "lei/1.000 mc", în condiţii standard de temperatura şi presiune. Preţurile vor fi prezentate fãrã T.V.A.
(2) Preţul pentru gazele naturale achiziţionate de la furnizorii externi va fi exprimat în condiţia DDP frontiera romana.
(3) În cazul plãţii contravalorii gazelor naturale într-o alta moneda decât cea nationala, se va preciza cursul de schimb utilizat la întocmirea declaraţiei vamale de import, conform prevederilor contractuale, sau, în situaţia în care declaraţia nu a fost depusa la organul vamal, cursul de la data întocmirii raportului.
ART. 18
(1) La secţiunea B "Vânzãrile de gaze naturale cãtre consumatorii finali" a Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale se înregistreazã preţurile finale rezultate din execuţia contractelor încheiate cu consumatorii captivi şi cu consumatorii eligibili, defalcate pentru categoriile de consumatori, şi, respectiv, tipurile de consumatori standard prevãzute la art. 13 şi 14.
(2) Pentru consumatorii captivi, preţurile finale înregistrate şi raportate vor include tarifele pentru prestarea serviciilor de transport, de inmagazinare şi/sau de distribuţie, dupã caz.
(3) Pentru consumatorii eligibili, preţurile finale înregistrate şi raportate nu vor include tarifele pentru prestarea serviciilor de transport şi/sau de distribuţie, dupã caz. În cazul în care tarifele aferente serviciului de inmagazinare sunt facturate de cãtre furnizor distinct de preţul gazului, preţurile finale înregistrate şi raportate vor include tarifele de inmagazinare.
(4) Preţurile înregistrate şi raportate trebuie sa includã şi toate componentele fixe, în cazul în care exista astfel de componente (de exemplu: abonamentul, tariful sau chiria pentru contor etc.). Ele nu vor include eventualele tarife de instalare, de bransare sau de racordare, plãtite iniţial de consumator, şi nici tarifele de reconectare.
ART. 19
(1) Preţurile de vânzare a gazelor naturale cãtre consumatorii finali captivi se comunica în moneda nationala, în lei/1.000 mc:
a) fãrã taxe;
b) cu toate taxele incluse (cu excepţia T.V.A.).
(2) Preţul final cu taxe va conţine toate taxele şi impozitele, fie locale, fie naţionale, stabilite conform prevederilor legale în vigoare şi care, potrivit acestora, se colecteazã direct de la consumatorul final.
(3) Valorile şi modul de calcul al taxelor şi impozitelor naţionale sau locale trebuie comunicate separat.
(4) Prin excepţie de la prevederile art. 5 alin. (2), raportul privind preţurile fãrã taxe incluse, prevãzut la alin. (1) lit. a), se elaboreazã semestrial, la datele de 1 ianuarie şi 1 iulie ale fiecãrui an pentru semestrul precedent, şi se înainteazã ANRGN pe suport hârtie în termen de 30 de zile calendaristice de la datele menţionate.
ART. 20
Preţurile înregistrate conform art. 18 se vor baza pe tarifele, condiţiile şi reglementãrile aflate în vigoare la începutul fiecãrei perioade de 6 luni (ianuarie şi iulie), inclusiv eventualele reduceri comerciale.
ART. 21
(1) Dacã exista mai multe preţuri posibile, se ia în considerare preţul cel mai avantajos pentru consumator, dupã eliminarea preţurilor care nu sunt utilizate în practica sau care se aplica doar la un numãr nesemnificativ de utilizatori.
(2) Dacã nu exista preţuri parţiale, contracte speciale sau preţuri liber negociate, va fi raportat şi înregistrat preţul cel mai des intalnit, respectiv preţul cel mai reprezentativ pentru condiţiile de furnizare respective.
(3) Alte elemente care ar putea avea un rol în stabilirea preţurilor (de exemplu, interuptibilitatea) se determina pentru fiecare caz în parte, adoptandu-se întotdeauna soluţia aplicatã cel mai frecvent în practica.
(4) În cazul preţurilor negociate se va utiliza valoarea cea mai frecventa (cea mai reprezentativa) pentru preţul practicat.
ART. 22
(1) La secţiunea C "Vânzãrile de gaze naturale cãtre alţi furnizori/transportatori/distribuitori" a Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale, se nominalizeaza individual toate contractele de achiziţie şi/sau de vânzare-cumpãrare încheiate cu alţi furnizori, executate pe parcursul lunii respective, indiferent dacã gazele naturale vândute sunt în sau provin din depozite subterane ori din achiziţii curente.
(2) Pentru fiecare contract se prezintã urmãtoarele elemente:
- numãrul şi data contractului;
- denumirea cumpãrãtorului;
- cantitatea vândutã;
- preţul gazelor naturale comercializate, asa cum acesta rezulta din executarea contractului;
- structura cantitãţilor comercializate (exclusiv intern, import, gaze naturale noi sau gaze naturale în amestec).
ART. 23
(1) Cantitãţile vândute vor fi exprimate în "mii mc", iar preţurile în "lei/1.000 mc", exclusiv T.V.A.
(2) În cazul vânzãrii gazelor naturale la export sau al încasãrii contravalorii gazelor naturale într-o alta moneda decât cea nationala, transformarea în lei a preţurilor se va realiza la cursul de schimb al declaraţiei vamale de export sau, în situaţia în care declaraţia nu a fost depusa la organul vamal, la cursul de la data întocmirii raportului.
(3) De asemenea, vor fi precizate tarifele incluse în preţuri conform contractului şi valoarea acestora.
ART. 24
(1) La secţiunea D "Consum propriu şi stocuri" a Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale, se nominalizeaza cantitãţile de gaze naturale destinate consumului în procese tehnologice (consum tehnologic) şi pentru încãlzire, preparare de hrana şi apa calda (consum energetic), precum şi eventualele diferenţe datorate erorilor de mãsurare.
(2) La rubricile "Diferenţe stocuri din conductele proprii", respectiv "Diferenţe stocuri din conductele terţilor", se nominalizeaza cantitãţile de gaze naturale stocate în/consumate din conductele deţinute şi/sau operate de titular, respectiv cantitãţile de gaze naturale stocate în/consumate din conductele deţinute şi/sau operate de un terţ. Cantitãţile stocate vor fi înregistrate cu valori pozitive, iar cantitãţile consumate din conducte vor fi înregistrate cu valori negative.
(3) Cantitãţile destinate consumului propriu şi stocurile vor fi exprimate în "mii mc", iar preţurile în "lei/1.000 mc", exclusiv T.V.A. Preţurile vor fi cele înregistrate în evidenta contabila a titularului de licenta.
ART. 25
(1) La secţiunea E "Inmagazinare" a Raportului privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale", vor fi menţionate toate cantitãţile de gaze naturale introduse în, respectiv extrase din depozitele de inmagazinare subterana operate de titularul licenţei sau de un terţ, precum şi stocul deţinut la începutul şi la sfârşitul lunii de raportare.
(2) Pentru fiecare depozit de inmagazinare subterana se prezintã urmãtoarele elemente:
- denumirea depozitului subteran, numãrul şi data contractului de inmagazinare;
- cantitatea introdusã, respectiv extrasa din depozitul subteran respectiv şi contractul din care acestea provin;
- preţul gazelor naturale introduse în şi, respectiv, extrase din depozitul respectiv;
- stocul deţinut în respectivul depozit la începutul şi la sfârşitul lunii de raportare.
ART. 26
(1) Cantitãţile inmagazinate vor fi exprimate în "mii mc", iar preţurile în "lei/1.000 mc", exclusiv T.V.A.
(2) Preţul gazelor naturale din depozitul subteran nu va include contravaloarea serviciilor de inmagazinare.

SECŢIUNEA a 4-a
Completarea rapoartelor privind prestarea serviciilor de sistem (transport, tranzit, inmagazinare, distribuţie)

ART. 27
Raportul privind serviciile de transport, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2, se completeazã de cãtre deţinãtorii licenţei de transport al gazelor naturale.
ART. 28
(1) În raportul prevãzut la art. 27 se menţioneazã contractele încheiate de transportator cu utilizatorii sistemului de transport şi se detaliazã capacitatile totale, capacitatile disponibile şi capacitatile rezervate în punctele de intrare şi în punctele de ieşire din sistemul de transport, precum şi cantitãţile transportate.
(2) Pentru utilizatorii sistemului de transport, raportarea contractelor încheiate se va realiza individual, cu precizarea utilizatorului şi a numãrului şi datei contractului încheiat.
(3) Capacitatile rezervate vor fi exprimate în "mii mc/h", iar cantitãţile transportate vor fi exprimate în "mii mc".
ART. 29
Raportul privind serviciile de tranzit, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3, se completeazã de cãtre deţinãtorii licenţei de tranzit al gazelor naturale.
ART. 30
(1) Pentru activitatea de tranzit internaţional al gazelor naturale pe teritoriul României, prin conducte dedicate, raportarea se va realiza în mod distinct pentru fiecare linie dedicata.
(2) În raportul prevãzut la art. 29 se menţioneazã contractele încheiate cu utilizatorii şi se detaliazã capacitatile totale, capacitatile disponibile şi capacitatile rezervate pentru fiecare utilizator şi linie de tranzit, tarifele de tranzit aplicate şi cantitãţile transportate.
ART. 31
Raportul privind serviciile de inmagazinare, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4, se completeazã de cãtre deţinãtorii licenţei de inmagazinare a gazelor naturale.
ART. 32
(1) În raportul prevãzut la art. 31 se menţioneazã contractele încheiate de operatorul depozitului cu utilizatorii depozitului subteran.
(2) Raportul prevãzut la art. 31 detaliazã, pentru fiecare depozit de inmagazinare subterana operat de titularul licenţei de inmagazinare subterana, capacitatile totale, capacitatile disponibile şi capacitatile rezervate, cantitãţile introduse în şi, respectiv, extrase din depozit şi stocul deţinut la începutul şi la sfârşitul lunii de raportare de cãtre fiecare utilizator.
(3) Capacitatile rezervate vor fi exprimate în "mii mc/ciclu de depozitare", iar cantitãţile inmagazinate vor fi exprimate în "mii mc".
ART. 33
Raportul privind serviciile de distribuţie, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5, se completeazã de cãtre deţinãtorii licenţei de distribuţie a gazelor naturale.
ART. 34
(1) Raportul prevãzut la art. 33 detaliazã contractele încheiate de distribuitor cu utilizatorii sistemului de distribuţie, respectiv consumatori captivi, consumatori eligibili şi/sau terţi furnizori, şi va detalia capacitatile rezervate şi cantitãţile distribuite.
(2) Raportul prevãzut la art. 33 se completeazã distinct pentru consumatorii captivi proprii, pentru consumatorii eligibili, indiferent dacã operatorul serviciului de distribuţie asigura sau nu furnizarea gazelor naturale pentru aceştia, precum şi pentru serviciile prestate unui terţ furnizor.
(3) Pentru utilizatorii sistemului de distribuţie, raportarea serviciilor prestate se va realiza pe categoriile şi tipurile de consumatori prevãzute la art. 13, atât în cazul consumatorilor captivi, cat şi al consumatorilor eligibili, indiferent dacã operatorul serviciului de distribuţie asigura sau nu furnizarea gazelor naturale pentru aceştia.
(4) Capacitatile rezervate vor fi exprimate în "mc/h", iar cantitãţile distribuite vor fi exprimate în "mii mc".
(5) În cazul în care contractul de distribuţie este încheiat de cãtre un furnizor pentru alimentarea unor consumatori finali conectati în terţe sisteme de distribuţie, raportarea contractului se va realiza distinct pentru fiecare furnizor.

CAP. III
Contravenţii

ART. 35
Constituie contravenţii şi se sancţioneazã cu amenda, în conformitate cu prevederile <>art. 110 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) lit. c) din Legea gazelor nr. 351/2004 , refuzul de a furniza sau furnizarea de date şi informaţii incorecte, incomplete ori eronate.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 36
(1) Titularii licenţei de furnizare a gazelor naturale au obligaţia de a transmite la ANRGN un formular de înregistrare a fiecãrui contract de achiziţie şi/sau de vânzare-cumpãrare a gazelor naturale, încheiat cu furnizorii interni pentru o durata mai mare de 11 luni calendaristice consecutive, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6, inclusiv de a actualiza datele transmise în situaţia încheierii unor acte adiţionale la acesta.
(2) Formularul de înregistrare a contractelor menţionate la alin. (1) se transmite la ANRGN în termen de 5 zile calendaristice de la data încheierii acestora.
(3) Obligaţia de transmitere a formularelor de înregistrare a contractelor menţionate la alin. (1) revine vânzãtorului.
ART. 37
Titularii de licenta care au încheiate contracte de import şi/sau contracte de tranzit al gazelor naturale au obligaţia de a transmite ANRGN o copie legalizatã a acestora, în termen de 10 zile calendaristice de la data încheierii.
ART. 38
În termen de 15 zile calendaristice de la data publicãrii prezentei metodologii în Monitorul Oficial al României, Partea I, respectiv de la data acordãrii licenţei de cãtre ANRGN, titularii de licenta prevãzuţi la art. 3 vor notifica ANRGN persoanele autorizate sa intocmeasca rapoartele prevãzute la art. 11 şi 12, precum şi formularul de înregistrare a contractelor de achiziţie şi/sau de vânzare-cumpãrare, prevãzut la art. 36, şi sa furnizeze datele şi informaţiile solicitate de departamentul de specialitate.
ART. 39
Rapoartele prevãzute la art. 11 şi 12, precum şi formularul de înregistrare a contractelor, prevãzut la art. 36, vor fi transmise ANRGN în format Microsoft Excel 97, prin e-mail, la adresa anrgn@anrgn.ro, precum şi pe suport hârtie, cu excepţia acelor formulare care vor fi completate on-line, prin intermediul unei aplicaţii web furnizate de cãtre ANRGN.
ART. 40
(1) ANRGN va comunica Institutului Naţional de Statistica din România şi SOEC - Bruxelles (Belgia), pana la datele de 28 februarie şi 31 august ale fiecãrui an, date privind:
a) sistemul de preţuri pentru furnizarea gazelor naturale la consumatorii finali;
b) preţurile medii practicate, rezultate din sinteza datelor primite de la furnizorii de gaze naturale;
c) structura de consumatori şi cantitãţile de gaze naturale consumate de fiecare categorie şi/sau tip de consumator de referinta.
(2) Raportarea datelor menţionate la alin. (1) cãtre SOEC - Bruxelles (Belgia) se va realiza din momentul aderãrii României la Uniunea Europeanã.
ART. 41
Anexa nr. 1 "Raport privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea gazelor naturale", anexa nr. 2 "Raport privind serviciile de transport", anexa nr. 3 "Raport privind serviciile de tranzit", anexa nr. 4 "Raport privind serviciile de inmagazinare", anexa nr. 5 "Raport privind serviciile de distribuţie" şi anexa nr. 6 "Modelul formularului de înregistrare a contractului de achiziţie/vânzare-cumpãrare a gazelor naturale" fac parte integrantã din prezenta metodologie.


ANEXA 1

Denumire titular licenta..........
Nr. licenta .........

Raport privind achiziţiile, vânzãrile şi inmagazinarea
gazelor naturale
Luna ...........

Secţiunea A Achiziţia gazelor naturale




─────────────────────────────────────────┬───┬───┬────┬───────────────┬──────────┬────────┐
│ │ │ │ Cantitãţi │ │ │
│ │ │ │ destinate │Struvtura │ │
│ │Can│ ├─────┬────┬────┤achiziţiei│ Curs │
│Fur│ti │Preţ│comer│ │ │de gaze │ de │
Specificaţie │ni │ta │ │ciali│con │inma│naturale │ schimb │
│zor│te │ │zarii│sumu│gazi│ │ │
│ │ │ │ în │lui │ na │ │ │
│ │ │ │luna │pro-│ rii│ │ │
│ │ │ │curen│priu│ │ │ │
│ │ │ │ ta │ │ │ │ │
│ ├───┼────┼─────┼────┼────┤ ├────────┤
│ │mii│lei/│mii │ mii│ mii│ │lei/USD │
│ │mc �│ mc │ mc │ mc │ │ │
│ │ │ mc │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼──────────┼────────┤
1. Din perimetre de producţie │ │ │ │ │ │ │ x │ x │
─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼──────────┼────────┤
- gaze naturale din producţia curenta │ x │ │ │ │ │ │ x │ x │


- gaze naturale noi (Ordinul MIR/ANRM nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │
49/14/2003) │ x │ │ │ │ │ │ x │ x │


─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼──────────┼────────┤
2. De la furnizori externi(import direct)│ │ │ │ │ │ │ x │ │
─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼──────────┼────────┤
- nr şi data contract ....... │ │ │ │ │ │ │ x │ │


- nr şi data contract ....... │ │ │ │ │ │ │ x │ │
│---│---│----│-----│----│----│----------│--------│
................. │ │ │ │ │ │ │ x │ │


─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼──────────┼────────┤
3. De la furnizorii interni │ │ │ │ │ │ │ x │ x │
─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼─┬────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ ├─┤intern │ │
│ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│ │
- nr şi data contract........ │ │ │ │ │ │ ├─┤import │ x │
│ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │ │


│ │ │ │ │ │ ├─┤intern │ │
│ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│ │
- nr şi data contract........ │ │ │ │ │ │ ├─┤import │ x │
│ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │ │
-----------------------------------------│---│---│----│-----│----│----┼-│--------│--------│
│ │ │ │ │ │ ├─┤intern │ │
│ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│ │
- ................ │ │ │ │ │ │ ├─┤import │ x │
│ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │ │


─────────────────────────────────────────┼───┼───┼────┼─────┼────┼────┼─┴────────┼────────┤
Total │ x │ │ x │ │ │ │ │ x │
─────────────────────────────────────────┴───┴───┴────┴─────┴────┴────┴──────────┴────────┘

NB
Gazele cumpãrate/din producţie pentru a fi inmagazinate vor fi înregistrate
în raportul de achiziţii numai în luna în care sunt achiziţionate


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data ...... Director general,




Secţiunea B Vânzãrile de gaze naturale cãtre consumatorii finali


┌────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────┬─────────┬────┐
│ Specificaţie │ Tipul │Nr. │Cantitate│Preţ│
│ │ de │consu ├─────────┼────┤
│ │ consu-│matori│ mii mc │lei/│
│ │ mator │ │ �│
│ │ │ │ │ mc │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│I. CONSUMATORI CAPTIVI │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. Consumatori finali conectati direct la SNT │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.1 cu un consum anual de pana la 124.000 mc/an│ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 1.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3b │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 1.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 1.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 1.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│A.2 cu un consum anual între 124.000 mc/an şi │ │ │ │ │
𗈕.240.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.1 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R5 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.2 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3 cu un consum anual între 1.240.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 12.400.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.1 Producãtori de energie electrica şi/sau │ │ │ │ │
│ termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│A.4 cu un consum anual între 12.400.000 mc/an │ │ │ │ │
│şi 124.000.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.1 Producãtori de energie electrica şi/sau │ │ │ │ │
│ termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│A.4.2 Consumatori din industria chimica │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.3 Alţi consumatori industriali │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.4 Consumatori comerciali │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5 cu un consum anual peste 124.000.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.1 Producãtori de energie electrica şi/sau │ │ │ │ │
│ termica │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.2 Consumatori din industria chimica │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.3 Alţi consumatori industriali │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.4 Consumatori comerciali │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B. Consumatori finali conectati direct în │ │ │ │ │
│ sistemul de distribuţie │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.1 cu un consum anual de pana la 2.400 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B. 1.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.1.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2 cu un consum anual între 2.400 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 12.400 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3b │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B.3 cu un consum anual între 12.400 mc/an şi │ │ │ │ │
�.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.5 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4 cu un consum anual între 124.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 1.240.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.1 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R5 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.2 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.3 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.4 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5 cu un consum anual între 1.240.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 12.400.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.1 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.3. Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6 cu un consum anual peste 12.400.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.1 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ II. CONSUMATORI ELIGIBILI │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│A. Consumatori finali conectati direct la SNT │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.1 cu un consum anual de pana la 124.000 mc/an│ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 1.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3b │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.1.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 13 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A. 1.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2 cu un consum anual între 124.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 1.240.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.1 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R5 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.2 Producãtori de energie electrica şi/sau │ │ │ │ │
│ termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.2.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│A.3 cu un consum anual între 1.240.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 12.400.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.1 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.3.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4 cu un consum anual între 12.400.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 124.000.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.1 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.4.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│A.5 cu un consum anual peste 124.000.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.1 Producãtori de energie electrica şi/sau │ │ │ │ │
│ termica │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.2 Consumatori din industria chimica │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.3 Alţi consumatori industriali │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ A.5.4 Consumatori comerciali │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B. Consumatori finali conectati direct în │ │ │ │ │
│ sistemul de distribuţie │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.1 cu un consum anual de pana la 2.400 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.1.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.1.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B.2 cu un consum anual între 2.400 mc/an şi │ │ │ │ │
│ 12.400 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D3b │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R3 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.2.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B.3 cu un consum anual între 12.400 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 124.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.1 Consumatori casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │D4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.2 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.3.5 Producãtori de energie electrica şi/sau │ │ │ │ │
│ termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B.4 cu un consum anual între 124.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 1.240.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.1 Alţi consumatori non-casnici │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │R5 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.2 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.3 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.4.4 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I3-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│B.5 cu un consum anual între 1.240.000 mc/an │ │ │ │ │
│ şi 12.400.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.1 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.5.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-1 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I4-2 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6 cu un consum anual peste 12.400.000 mc/an │ x │ │ │ x │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ CONSUMATORI NON-CASNICI │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.1 Producãtori de energie electrica │ │ │ │ │
│ şi/sau termica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.2 Consumatori din industria chimica │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.3 Alţi consumatori industriali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ B.6.4 Consumatori comerciali │ x │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ │I5-4 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────────┼────┤
│ TOTAL VÂNZÃRI │ x │ │ │ x │
└────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────┴─────────┴────┘


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data ...... Director general,





Secţiunea C Vânzãrile de gaze naturale cãtre alţi
furnizori/transportatori/distribuitori


┌───────────────────────────────┬────────┬───┬────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │Can│ │ │ │
│ │ │ti │Preţ│ Tarife medii │ │
│ │ │ta │ │ incluse în │ │
│ │ │te │ │ preţ pentru: │Structura │
│ │ Nr ├───┼────┼─────┬─────┬─────┤vânzãri │
│ │ şi │ │ │servi│servi│servi│ │
│ Specificaţie │ data │ │ │ciile│ciile│ciile│ │
│ │contract│ │ │ de │ de │ de │ │
│ │ │ │ │tran │inma │dis │ │
│ │ │ │ │sport│gazi │tribu│ │
│ │ │ │ │ │nare │tie │ │
│ │ │ │ ├─────┼─────┼─────┤ │
│ │ │mii│lei/│lei/ │lei/ │lei/ │ │
│ │ │mc �� � � │ │
│ │ │ │ mc │ mc │ mc │ mc │ │
├───────────────────────────────┼────────┼───┼────┼─────┼─────┼─────┼─┬────────┤
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤intern │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│
│ - denumire client .......... │ │ │ │ │ │ ├─┤import │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │
├───────────────────────────────┼────────┼───┼────┼─────┼─────┼─────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤intern │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│
│ - denumire client .......... │ │ │ │ │ │ ├─┤import │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │
├───────────────────────────────┼────────┼───┼────┼─────┼─────┼─────┼─┴────────┘
│ Total │ x │ │ │ x │ x │ x │
└───────────────────────────────┴────────┴───┴────┴─────┴─────┴─────┘


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data ...... Director general



Secţiunea D Consum propriu şi stocuri


┌────────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────┐
│ │ Cantitate│ Preţ │
│ Specificaţie ├──────────┼───────────┤
│ │ mii mc │lei/1000 mc│
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┤
│- Consum tehnologic │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┤
│- Consum energetic (încãlzire, preparare │ │ │
│ hrana, apa calda) │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┤
│- Diferenţe stocuri din conductele proprii │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┤
│- Diferenţe stocuri din condutele terţilor │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┤
│- Abateri datorate erorilor de mãsura │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────┤
│ Total │ │ x │
└────────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────┘


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data ..... Director general



Secţiunea E inmagazinare


┌────────────────────┬────────┬────────┬────────┬─────┬───────┬─────┬──────────┐
│ │Nr./data│ Stoc în│ Canti- │Canti│Preţul │Stoc │ │
│Denumire depozit │contract│depozit │ tate │tate │gazelor│ la │ Structura│
│ │de inma-│la în- │ injec- │extra│ natu- │sfar-│ cantita-│
│ │gazinare│ceputul │ tata │ sa │ rale │situl│ tilor │
│ │ │ lunii │ │ │injec- │lunii│injectate/│
│ │ │ │ │ │tate/ │ │ extrase │
│ │ │ │ │ │extrase│ │ │
├────────────────────┼────────┼────────┼────────┼─────┼───────┼─────┤ │
│ │ │ mii mc │ mii mc │ mii │ lei/ │ mii │ │
│ │ │ │ │ mc � mc│ mc │ │
├────────────────────┼────────┼────────┼────────┼─────┼───────┼─────┼─┬────────┤
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤intern │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│
│ - depozitul ...... │ │ │ │ │ │ ├─┤import │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │
├────────────────────┼────────┼────────┼────────┼─────┼───────┼─────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤intern │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│
│ - depozitul ...... │ │ │ │ │ │ ├─┤import │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │
├────────────────────┼────────┼────────┼────────┼─────┼───────┼─────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤intern │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤gaze noi│
│ - depozitul .......│ │ │ │ │ │ ├─┤import │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┤amestec │
├────────────────────┼────────┼────────┼────────┼─────┼───────┼─────┼─┴────────┘
│ Total │ x │ │ │ │ x │ │
└────────────────────┴────────┴────────┴────────┴─────┴───────┴─────┘

Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data ...... Director general,



ANEXA 2


Denumire titular licenta.....
Nr. licenta .........

Raport privind serviciile de transport prestate în
luna ........

───────────────────────────────────────────────┬──────┬──────┬────┬──────┬─────┐
│Capa │Capa │Nr./│ Capa │Canti│
│citate│citate│data│citate│tate │
│tota- │dispo │con-│rezer │prelu│
│ la │nibila│tra │vata │ata │
│ │ │ct │ │ │
├──────┼──────┤ ├──────┼─────┤
� � │ │ 1000 │ mii │
│mc/h │mc/h │ │ mc/h │ mc │
───────────────────────────────────────────────┼─────┬┴──────┼────┼──────┼─────┤
I. Puncte de intrare în SNT: │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
A. pentru gazele naturale din IMPORT │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
1. SRM Isaccea │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- fiimizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
2. SRM Mediesu Aurit │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
3. SRM Szeged │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
- furnizor/consumator eligibil..... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
B. Pentru gazele naturale din │ │ │ │ │ │
PRODUCŢIA INTERNA │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
1. SRM 1... │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire producãtor │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor/consumator eligibil │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
2. SRM 2... │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire producãtor │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor/consumator eligibil │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
II. Puncte de ieşire din SNT │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
SRM 1... │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor licenţiat 1.... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor licenţiat 2.... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire consumator eligibil/ loc de consum 1..│ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire consumator eligibil/ loc de consum 2..│ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
SRM 2.... │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor licenţiat 1.... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor licetiat 2.... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire consumator eligibil/ loc de consum 1..│ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire consumator eligibil/ loc de consum 2..│ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
SRM 3... │ │ │ x │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor licenţiat 1.... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire furnizor licetiat 2.... │ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire consumator eligibil/ loc de consum 1..│ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┼────┼──────┼─────┤
Denumire consumator eligibil/ loc de consum 2..│ x │ x │ │ │ │
───────────────────────────────────────────────┴─────┴───────┴────┴──────┴─────┘


NB
Pana la data de 1.07.2005, raportarea se va face exclusiv pe furnizor


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data..... Director general,



ANEXA 3


Denumire titular licenta ..........
Nr. licenta .........


Raport privind serviciile de tranzit prestate în
luna .........

┌────────────────────────────────┬──────┬──────┬────┬──────┬─────┬──────┬─────┐
│ │Capa │Capa │Nr./│ Capa │Canti│ │ │
│ │citate│citate│data│citate│tate │ Tarif│ │
│ │tota- │dispo │con-│rezer │trans│ tran-│Total│
│ │ la │nibila│tra │vata │porta│ zit │pres-│
│ │ │ │ct │ │ ta │ │tatie│
│ ├──────┼──────┤ ├──────┼─────┼──────┤ │
│ � � │ │ 1000 │ mii │ lei/ │ │
│ │mc/h │mc/h │ │ mc/h │ mc � │ │
│ │ │ │ │ │(150C│ mc │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│Fir 1........ │ │ │ x │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 3.... │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│Fir 2........ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 1 │ x │ x │ x │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 3... │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│Fir 3........ │ │ │ x │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│ - beneficiar 3.... │ x │ x │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
│Total │ │ │ x │ │ │ │ │
└────────────────────────────────┴──────┴──────┴────┴──────┴─────┴──────┴─────┘


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Data ........ Director general,




ANEXA 4

Denumire titular licenta ..........
Nr. licenta .........


Raport privind serviciile de inmagazinare prestate în
luna ..............




─────────────────────────────────┬──────┬──────┬────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│Capa │Capa │Nr./│ Capa │Canti│ │ │ │
│citate│citate│data│citate│tate │Canti│Stoc │Stoc │
│tota- │dispo │con-│rezer │injec│tate │initi│final│
│ la │nibila│tra │vata │tata │extra│al │ │
│ │ │ct │ │ │ sa │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │ │
│ │ │inma│ │ │ │ │ │
│ │ │gazi│ │ │ │ │ │
│ │ │nare│ │ │ │ │ │
├──────┼──────┤ ├──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ mii │ mii │ │mii mc│ mii │ mii │ mii │ mii │
│ mc │ mc │ │ciclu │ mc │ mc │ mc │ mc │
│ │ │ │de de-│ │ │ │ │
│ │ │ │pozi- │ │ │ │ │
│ │ │ │tare │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
Servicii de inmagazinare pentru: │ │ │ x │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
Denumire depozit 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
A. Furnizori licentiati │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire furnizor 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire furnizor 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
B. Consumatori eligibili │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire consumator eligibil 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire consumator eligibil 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
Denumire depozit 2 │ │ │ x │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
A. Furnizori licentiati │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire furnizor 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire furnizor 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
B. Consumatori eligibili │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire consumator eligibil 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire consumator eligibil 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
............................ │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
Denumire depozit n │ │ │ x │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
A. Furnizori licentiati │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire furnizor 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire furnizor 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
B. Consumatori eligibili │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire consumator eligibil 1 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┼──────┼──────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
- denumire consumator eligibil 2 │ x │ x │ │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────────┴──────┴──────┴────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┘


Certificam realitatea şi exactitatea datelor şi informaţiilor

Director general,

Data .......



ANEXA 5

Denumire titular licenta..........
Nr. licenta.........

Raport privind serviciile de distribuţie prestate în
luna ..........


──────────────────────────────────────────────────────────┬─────┼──────┬──────┐
│Nr./ │Capaci│Canti │
│data │tate │tate │
│con- │rezer │distri│
│tract│vata │buita │
│dis- ├──────┼──────┤
│tri- │ mc/h │mii mc│
│butie│ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
Servicii de distribuţie pentru; │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A. Consumatori finali captivi: │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A.1 cu un consum de pana la 2.400 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A.2 cu un consum între 2.400 mc/an şi 12.400 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A.3 cu un consum între 12.400 mc/an şi 124.000 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A.4 cu un consum între 124.000 mc/an şi 1.240.000 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A.5 cu un consum între 1.240.000 mc/an şi 12.400.000 mc/an│ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
A.6 cu un consum peste 12.400.000 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B. Consumatori finali eligibili: │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B.1 cu un consum de pana la 2.400 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B.2 cu un consum între 2.400 mc/an şi 12.400 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B.3 cu un consum între 12.400 mc/an şi 124.000 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B.4 cu un consum între 124.000 mc/an şi 1.240.000 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B.5 cu un consum între 1.240.000 mc/an şi 12.400.000 mc/an│ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
B.6 cu un consum peste 12.400.000 mc/an │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
C. Furnizori licentiati: │ x │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
- denumire furnizor │ │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┤
- denumire furnizor │ │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┘


Certificam realitatea şi exactitatea datelor

Director general,

Data........



ANEXA 6

MODELUL
formularului de înregistrare a contractului de achiziţie/vânzare-cumpãrare
a gazelor naturale

1. Numãr de înregistrare a contractului la ANRGN
2. Numãrul contractului
3. Pãrţi contractante
3.1. Vânzãtor .......... în calitate de .......... (se alege unul din termenii: producãtor, furnizor intern, furnizor extern)
3.2. Cumpãrãtor .......... în calitate de .... (se alege unul din termenii: furnizor, transportator, distribuitor, operator depozite de inmagazinare, consumator eligibil)
4. Data de începere a contractului (zi/luna/an)
5. Durata contractului (luni calendaristice întregi)
6. Cantitatea contractatã şi defalcarea lunarã


- în mii mc -
┌───────┬────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Totalã │Anul│ │
│ │ ├───────────────┬───────────────┬────────────────┬───────────────┤
│ │ │ Trim. I │ Trim. II │ Trim. III │ Trim. IV │
│ │ ├────┬────┬─────┼─────┬───┬─────┼─────┬────┬─────┼─────┬────┬────┤
│ │ │Ian.│Feb.│Mar. │ Apr.│Mai│Iun. │ Iul.│Aug.│Sep. │ Oct.│Nov.│Dec.│
├───────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼────┼────┤
├───────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼────┼────┤
└───────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴────┘



7. Preţul contractului
7.1. la data înregistrãrii (se alege unul din termenii: lei/1.000 mc, USD/1.000 mc, euro/1.000 mc etc.)
7.2. formula de ajustare a preţului (se expliciteaza toate condiţiile de ajustare)
7.3. valoarea parametrilor de ajustare corespunzãtor preţului înregistrat la pct. 7.1
8. Condiţia de livrare (se alege unul din termenii: la intrarea în SNT din perimetrele de producţie, la intrarea în SNT din import, la ieşirea din SNT, la intrarea în sistemul de distribuţie)
9. Partea care asigura încheierea contractelor pentru serviciile de sistem
9.1. Serviciile de transport (se alege unul din termenii: vânzãtorul/cumpãrãtorul)
9.2. Serviciile de inmagazinare (se alege unul din termenii: vânzãtorul/cumpãrãtorul)
9.3. Serviciile de distribuţie (se alege unul din termenii: vânzãtorul/cumpãrãtorul).

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016