Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 3.282 din 27 aprilie 2004  privind interzicerea temporara a activitatii Societatii Comerciale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 3.282 din 27 aprilie 2004 privind interzicerea temporara a activitatii Societatii Comerciale "Euro Arc Consult" - S.R.L.

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 468 din 25 mai 2004

Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, cu sediul social în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bãlescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscalã 14045240 din 1 iulie 2001, reprezentatã legal de preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19) şi al <>art. 39 alin. (5) din Legea nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza hotãrârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, adoptatã în şedinţa din data de 30 martie 2004, conform prevederilor <>art. 4 alin. (22)-(24^1) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în cadrul cãreia a fost analizatã documentaţia aferentã Notei de constatare nr. 14.065 din 23 martie 2004,
în conformitate cu atribuţiile prevãzute la <>art. 8 alin. (2) lit. k) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în baza Deciziei nr. 3.235 din 11 februarie 2004 , organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor au efectuat un control la Societatea Comercialã "Euro Arc Consult" - S.R.L., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Matei Basarab nr. 64, bl. L110, sc. 2, ap. 21, sectorul 3, înregistratã la oficiul registrului comerţului cu nr. J 40/5141/1997, cod fiscal nr. 9566730, reprezentatã legal în timpul controlului de domnul Mihai Iorgoveanu, în calitate de director general.
Controlul efectuat de organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor a avut ca obiect verificarea activitãţii brokerului de asigurare în perioada decembrie 2001-ianuarie 2004, conform Tematicii de control de fond nr. 10.285 din 29 octombrie 2002; verificarea a avut la bazã documentele şi situaţiile prezentate şi întocmite sub responsabilitatea conducerii brokerului de asigurare.
Rezultatele acţiunii de analizã şi control au fost concretizate în Nota de constatare, semnatã fãrã obiecţiuni de Societatea Comercialã "Euro Arc Consult" - S.R.L., înregistratã cu nr. 54 din 23 martie 2004 la societatea sus-menţionatã, iar la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sub nr. 14.065 din 23 martie 2004.
În urma analizãrii constatãrilor cuprinse în actul de control, au fost reţinute urmãtoarele:
1. La data controlului societatea sus-menţionatã îşi desfãşura activitatea la altã adresã faţã de sediul social declarat, fãrã avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi fãrã a fi fãcut demersurile legale necesare la oficiul registrului comerţului, şi anume, la adresa din municipiul Bucureşti, str. Matei Basarab nr. 64, bl. L110, sc. 2, parter, ap. 23, sectorul 3.
Fapta sus-menţionatã încalcã prevederile <>art. 5 lit. k) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale pct. 4 din Normele privind informaţiile şi documentele cerute pentru autorizarea brokerilor de asigurare puse în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 4/2001 .
De asemenea, din Certificatul constatator nr. 71.010 din 17 februarie 2004, eliberat de oficiul registrului comerţului, rezultã cã durata de închiriere a sediului social declarat şi avizat de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor este expiratã.
La solicitarea echipei de control, conducãtorul executiv al societãţii a pus la dispoziţie numai dovada prelungirii contractului de închiriere pentru spaţiul declarat ca sediu social şi a contractului de închiriere pentru spaţiul de la adresa la care s-a desfãşurat controlul, fãrã sã facã dovada cã aceste documente au fost prezentate la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi fãrã a fi înregistrate la oficiul registrului comerţului.
Fapta sus-menţionatã încalcã dispoziţiile <>art. 5 lit. k) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale pct. 4 din Normele privind informaţiile şi documentele cerute pentru autorizarea brokerilor de asigurare, puse în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 4/2001 , care prevãd cã dupã obţinerea autorizaţiei de funcţionare orice modificare a documentelor sau a condiţiilor pe baza cãrora s-a acordat autorizaţia se va face cu avizul prealabil al Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
2. Din analiza tuturor contractelor de prestãri de servicii, altele decât cele de brokeraj, rezultã urmãtoarele:
Contractul nr. 8.547 din 3 ianuarie 2003, în vigoare, încheiat cu Societatea Comercialã "OMNIASIG" - S.A., are ca obiect "activitatea de consultanţã în domeniul asigurãrilor în sensul pregãtirii, îndrumãrii, recomandãrii pe care brokerul de asigurare o desfãşoarã cu personalul propriu pentru agenţii de intermediere şi pentru agenţii de asigurare aparţinând Societãţii Comerciale <<OMNIASIG>>-S.A.", iar Contractul nr. 389 din 21 mai 2003 (în vigoare), încheiat cu Societatea Comercialã "UNITA" - S.A. şi completat prin Actul adiţional nr. 390 din 21 mai 2003 are ca obiect "instruirea agenţilor proprii, pe cheltuiala asigurãtorului, cu privire la produsele de asigurare ale asigurãtorului şi la tehnicile de vânzare din domeniul asigurãrilor...".
Rezultã astfel cã obiectul contractelor sus-menţionate nu este în concordanţã cu activitatea brokerului de asigurare, aşa cum este definitã la <>art. 2 pct. 6 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care prevede cã "brokerul de asigurare este persoanã juridicã românã sau strãinã, autorizatã în condiţiile prezentei legi, care negociazã pentru clienţii sãi, persoane fizice sau juridice, asiguraţi sau potenţiali asiguraţi, încheierea contractelor de asigurare sau reasigurare şi acordã asistenţã pe durata derulãrii contractelor ori în legãturã cu regularizarea daunelor, dupã caz", fiind încheiate cu depãşirea obiectului de activitate, prin aceasta încãlcându-se prevederile art. 39 alin. (2) lit. l) coroborate cu prevederile <>art. 35 alin. (5) lit. d) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Dovada sãvârşirii de cãtre Societatea Comercialã "Euro Arc Consult" - S.R.L. a faptelor nelegale descrise mai sus rezultã din documentele contabile ale brokerului de asigurare, precum şi din Nota de constatare semnatã şi înregistratã la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sub nr. 14.065 din 23 martie 2004.
Sãvârşirea acestor fapte a fost consemnatã în Nota de constatare întocmitã în douã exemplare de cãtre organele de control ale Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, înregistratã la Societatea Comercialã "Euro Arc Consult" S.R.L. sub nr. 54 din 23 martie 2004, iar la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sub nr. 14.065 din 23 martie 2004, dintre care un exemplar a rãmas la brokerul controlat.
Faţã de aceste motive, pentru faptele nelegale reţinute de organul de control în sarcina Societãţii Comerciale "Euro Arc Consult" - S.R.L., prin nota de constatare sus-menţionatã, fapte descrise în prezenta decizie, în scopul apãrãrii drepturilor asiguraţilor şi al promovãrii stabilitãţii activitãţii de asigurare în România, în temeiul <>art. 39 alin. (1) şi alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în şedinţa din data de 30 martie 2004, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor a hotãrât interzicerea temporarã a activitãţii, drept care emite urmãtoarea decizie:

ART. 1
(1) Se interzice temporar exercitarea activitãţii de broker de asigurare de cãtre Societatea Comercialã "Euro Arc Consult" - S.R.L., cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Matei Basarab nr. 64, bl. L110, sc. 2, ap. 21, sectorul 3, înregistratã la Oficiul registrului comerţului cu nr. J40/5141/1997, cod fiscal nr. 9566730, reprezentatã legal în timpul controlului de domnul Mihai Iorgoveanu, în calitate de director general, pânã la data începerii încãlcãrii dispoziţiilor legale, respectiv pânã la data rezilierii contractelor de prestãri de servicii al cãror obiect de activitate excedeazã prevederilor <>art. 2 pct. 6 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, contracte încheiate cu societãţile de asigurare, conform <>art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Societatea este obligatã sã prezinte Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor dovada rezilierii contractelor de prestãri de servicii al cãror obiect de activitate excedeazã prevederilor <>art. 2 pct. 6 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, contracte încheiate cu societãţile de asigurare.
ART. 2
(1) Pe toatã perioada de interzicere temporarã a exercitãrii activitãţii de broker de asigurare, prevãzutã la art. 1, brokerului de asigurare i se interzic desfãşurarea activitãţii de negociere a încheierii de noi contracte de asigurare sau reasigurare pentru persoane fizice sau juridice, a acordãrii de asistenţã pe durata derulãrii contractelor în curs sau în legãturã cu regularizarea daunelor, precum şi desfãşurarea oricãror operaţiuni specifice brokerilor de asigurare, astfel cum sunt definite în <>Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Brokerul are obligaţia sã-şi notifice clienţii, în termen de cel mult 3 zile de la data primirii prezentei decizii, în vederea efectuãrii plãţii ratelor scadente la contractele în curs de derulare direct la asigurãtor.
ART. 3
(1) Împotriva prezentei decizii Societatea Comercialã "Euro Arc Consult" - S.R.L. poate face plângere la curtea de apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, conform <>art. 40 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) În conformitate cu <>art. 40 alin. (2) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, plângerea adresatã curţii de apel nu suspendã, pe timpul soluţionãrii acesteia, executarea mãsurii sancţionatorii dispuse de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
ART. 4
Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor <>art. 9 alin. (2) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor,
Nicolae Eugen Crişan

Bucureşti, 27 aprilie 2004.
Nr. 3.282.

________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016