Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 183 din 11 martie 2009  privind interzicerea temporara a exercitarii activitatii de asigurare si/sau reasigurare a Societatii Comerciale ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L.    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 183 din 11 martie 2009 privind interzicerea temporara a exercitarii activitatii de asigurare si/sau reasigurare a Societatii Comerciale ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L.

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 198 din 30 martie 2009

Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bãlescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscalã 14045240/01.07.2001, reprezentatã legal de preşedinte, în temeiul <>art. 4 alin. (19) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza hotãrârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, adoptatã în şedinţa din data de 17 februarie 2009, conform <>art. 4 alin. (22)-(24^1) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în cadrul cãreia a fost analizatã documentaţia aferentã Notei nr. IX.41 din 20 ianuarie 2009 privind controlul inopinat efectuat la Societatea Comercialã ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L.,
în conformitate cu atribuţiile prevãzute la <>art. 8 alin. (2) lit. k) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în baza Deciziei nr. 1.117 din 23 decembrie 2008, organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor au efectuat un control inopinat la Societatea Comercialã ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L., cu sediul social în municipiul Târgu Jiu, str. Grigore Cãtãlin Hãidãu, bl. 2, sc. 2, et. 4, ap. 24, judeţul Gorj, reprezentatã de domnul Titu Ghiţu-Tãtaru - director executiv.
Obiectul controlului inopinat a constat în "verificarea respectãrii condiţiilor aprobate prin autorizaţia de funcţionare, precum şi modul de îndeplinire a acestora, aplicãrii prevederilor normei C.S.A. privind raportãrile aprobate prin <>Ordinul nr. 113.139/2006 , cu modificãrile ulterioare, şi a normei C.S.A. privind situaţiile financiare aprobate prin Ordinul nr. 19/19.02.2008".
Controlul a fost efectuat de organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor - C.S.A., în perioada 12 ianuarie 2009 - 14 ianuarie 2009, la sediul social al Societãţii Comerciale ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L., situat în municipiul Târgu Jiu, str. Grigore Cãtãlin Hãidãu, bl. 2, sc. 2, et. 4, ap. 24, judeţul Gorj, şi a avut la bazã documentele şi situaţiile prezentate sub responsabilitatea conducerii societãţii.
Rezultatele acţiunii de analizã şi control au fost concretizate în Procesul-verbal, semnat cu obiecţiuni de cãtre reprezentantul brokerului, înregistrat sub nr. 4 din 15 ianuarie 2009 la societatea sus-menţionatã, iar la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, sub nr. 1.004 din 16 ianuarie 2009.
În urma efectuãrii controlului s-au constatat urmãtoarele:
1. Societatea nu s-a conformat Deciziei de sancţionare nr. 1.016 din 10 noiembrie 2008, în sensul cã nu şi-a radiat din obiectul de activitate codul CAEN 6629 pentru care nu deţine avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, ceea ce constituie contravenţie conform <>art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Societatea nu a virat taxa de funcţionare aferentã lunilor octombrie-noiembrie, fapt ce contravine <>art. 36 alin. (3) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Societatea nu are încheiate situaţiile financiare/balanţele de verificare aferente lunilor octombrie şi noiembrie 2008, fapt ce contravine prevederilor <>art. 35 alin. (5) lit. e) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, coroborat cu <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 pentru aprobarea reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
4. Societatea nu are în vigoare un contract de asigurare de rãspundere civilã profesionalã, încãlcând prevederile <>art. 35 alin. (5) lit. c) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 2 lit. c) şi art. 7 lit. b) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.110/2004 , cu modificãrile ulterioare.
5. Societatea nu a respectat termenele de transmitere/nu a transmis la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor raportãrile trimestriale şi lunare, respectiv societatea nu s-a conformat prevederilor art. 3 pct. III şi pct. IV alin. (3) şi (4) din Normele privind forma şi conţinutul raportãrilor pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 113.139/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Faptele sus-menţionate constituie contravenţie, conform prevederilor <>art. 39 alin. (2) lit. f), g), m^2), m^3) şi r) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Faţã de aceste motive, pentru faptele reţinute în sarcina societãţii, în scopul apãrãrii drepturilor asiguraţilor şi al promovãrii stabilitãţii activitãţii de asigurare în România, în şedinţa din data de 17 februarie 2009, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor a hotãrât sancţionarea Societãţii Comerciale ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L. cu interzicerea temporarã a exercitãrii activitãţii de asigurare, în conformitate cu art. 39 alin. (3) lit. d) din lege,
drept care decide:

ART. 1
Se interzice temporar exercitarea activitãţii de asigurare şi/sau reasigurare a Societãţii Comerciale ASIGRUP Broker de Asigurare - S.R.L., cu sediul social în municipiul Târgu Jiu, str. Grigore Cãtãlin Hãidãu, bl. 2, sc. 2, et. 4, ap. 24, judeţul Gorj, reprezentatã de domnul Titu Ghiţu-Tãtaru director executiv, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pânã la ducerea la îndeplinire a obligaţiilor stabilite la art. 2, 3, 4, 5 şi 6.
ART. 2
Conducerea societãţii va face demersurile necesare la Oficiul Registrului Comerţului - Târgu Jiu, pentru radierea codului CAEN 6629 din obiectul de activitate al societãţii, şi în termen de 30 de zile de la data comunicãrii deciziei va transmite la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor - C.S.A. dovada modificãrii solicitate.
ART. 3
Administratorul societãţii va lua mãsurile necesare pentru încheierea situaţiilor financiare (a balanţelor de verificare aferente lunilor octombrie şi noiembrie 2008) şi în termen de 15 zile de la data comunicãrii deciziei va transmite la C.S.A. copia acestora.
ART. 4
Societatea are obligaţia de a achita taxa de funcţionare aferentã lunilor octombrie-noiembrie, inclusiv majorãrile pentru neplatã, în termen de 10 zile de la data primirii deciziei.
ART. 5
Brokerul are obligaţia ca în termen de 10 zile de la data comunicãrii deciziei sã facã dovada deţinerii unui contract de asigurare de rãspundere civilã profesionalã, în conformitate cu prevederile <>art. 35 alin. (5) lit. c) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 2 lit. c) şi art. 7 lit. b) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.110/2004 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 6
Societatea are obligaţia ca în termen de 10 zile de la data comunicãrii deciziei sã transmitã la C.S.A. raportãrile trimestriale şi lunare restante, conform prevederilor art. 3 pct. III şi IV, alin. (3) şi (4) din Normele privind forma şi conţinutul raportãrilor pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 113.139/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 7
(1) Pe toatã perioada de interzicere a activitãţii de broker de asigurare prevãzutã la art. 1, brokerului de asigurare i se interzice desfãşurarea activitãţii de negociere şi încheierea de noi contracte de asigurare pentru persoanele fizice sau juridice, a acordãrii de asistenţã pe durata derulãrii contractelor în curs sau în legãturã cu regularizarea daunelor, precum şi desfãşurarea oricãror operaţiuni specifice brokerilor de asigurare, astfel cum sunt definite în <>Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Brokerul de asigurare are obligaţia sã aducã la cunoştinţa clienţilor sãi interzicerea activitãţii de asigurare, în termen de cel mult 3 zile de la data primirii prezentei decizii, în vederea efectuãrii plãţii ratelor scadente la contractele în curs de derulare direct la asigurãtor, rãmânând direct rãspunzãtor pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractele în vigoare.
ART. 8
(1) Împotriva prezentei decizii se poate face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, conform <>art. 40 alin. (1) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) În conformitate cu <>art. 40 alin. (2) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, plângerea adresatã Curţii de Apel Bucureşti nu suspendã, pe timpul soluţionãrii acesteia, executarea mãsurii sancţionatorii dispuse de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
ART. 9
Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor <>art. 9 alin. (2) din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Preşedintele Comisiei de
Supraveghere a Asigurãrilor,
Angela Toncescu

Bucureşti, 11 martie 2009.
Nr. 183.

--------




Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016