Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 17 din 24 aprilie 2012  privind operatiunea de concentrare economica prin care Societatea Comerciala Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 17 din 24 aprilie 2012 privind operatiunea de concentrare economica prin care Societatea Comerciala "Sensiblu" - S.R.L. a dobandit controlul unic asupra fondului de comert aferent unui numar de 90 de farmacii apartinand Societatii Comerciale "News Quality Pharma" - S.R.L.

EMITENT: CONSILIUL CONCURENTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 460 din 9 iulie 2012

    În baza:
    1. Legii concurenţei nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare lege;
    2. Decretului nr. 700/2009 pentru numirea preşedintelui Consiliului Concurenţei;
    3. Decretului nr. 701/2009 pentru numirea vicepreşedintelui Consiliului Concurenţei;
    4. Decretului nr. 974/2011 pentru numirea unui membru al Plenului Consiliului Concurenţei;
    5. Decretului nr. 1.088/2006 pentru numirea unui membru al Plenului Consiliului Concurenţei;
    6. Regulamentului de organizare, funcţionare şi procedurã al Consiliului Concurenţei, pus în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 101/2012;
    7. Regulamentului privind concentrãrile economice, pus în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 385/2010;
    8. Instrucţiunilor privind conceptele de concentrare economicã, întreprindere implicatã, funcţionare deplinã şi cifrã de afaceri, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 386/2010;
    9. Instrucţiunilor privind definirea pieţei relevante, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 388/2010;
    10. Instrucţiunilor date în aplicarea prevederilor art. 32 din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrãrilor economice, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 400/2010;
    11. Notificãrii*) concentrãrii economice înregistrate la Consiliul Concurenţei cu nr. RS-03 din 7 februarie 2012 şi documentelor din dosarul cauzei;
    12. Notei*) Direcţiei bunuri de consum nr. CC/DBC/514 din 19 aprilie 2012 privind analiza concentrãrii economice notificate;
    13. Ordinului*) Preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 380/2012 privind desemnarea Comisiei Consiliului Concurentei,
----------
    *) Documentele menţionate la pct. 11-13 nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    luând în considerare urmãtoarele:

    La data de 7 februarie 2012, Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L. (denumitã în continuare Sensiblu) a notificat, în conformitate cu prevederile art. 15 alin. (1) din lege, concentrarea economicã realizatã prin dobândirea controlului unic direct asupra fondului de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii aparţinând Societãţii Comerciale "News Quality Pharma" - S.R.L. (denumitã în continuare News Quality), prin încheierea la data de 25 ianuarie 2012 a unei declaraţii de intenţii. Notificarea a devenit efectivã la data de 29 martie 2012.

    I. Întreprinderile implicate

    1.1. Întreprinderea achizitoare:
    1. Sensiblu*1), cu sediul în Str. Ciobanului nr. 133, Mogoşoaia, judeţul Ilfov, este o societate al cãrei principal obiect de activitate constã în comerţul cu amãnuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, respectiv farmacii. Sensiblu deţine un lanţ de 230 de farmacii.
----------
    *1) Cod unic de înregistrare 9378655, numãr de ordine în registrul comerţului J23/673/2007.

    2. Obiectele de activitate secundare autorizate la farmaciile Sensiblu constau în:
    - comerţ cu amãnuntul al articolelor medicale şi ortopedice, în magazine specializate;
    - comerţ cu amãnuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine specializate;
    - comerţ cu amãnuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate;
    - comerţ cu amãnuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate.

    Grupul întreprinderii achizitoare
    3. Controlul direct asupra Sensiblu este deţinut de A&D Pharma Holdings N.V., cu sediul social în Martinus Nijhofflaan nr. 2, 2624ES Delft, Olanda, înregistratã în registrul comerţului cu nr. 27288782. Acţionarul principal al A&D Pharma Holdings N.V. este societatea Sograno BV*2), având şi un numãr nedeterminat de acţionari minoritari.
----------
    *2) Sograno BV este o companie privatã cu rãspundere limitatã, înregistratã în Olanda, cu sediul în Delft, Martinus Nijhofflaan nr. 2, înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. 27245953 şi are ca obiect principal de activitate achiziţionarea de participãri sau alte interese în corporaţii, companii sau întreprinderi; ca obiect secundar: achiziţionarea, administrarea, valorificarea de drepturi de proprietate şi de autor industriale şi intelectuale, cunoştinţe de specialitate brevetate sau nebrevetate, precum şi acordarea şi achiziţionarea de licenţe şi sublicenţe şi investiţii de capital.

    4. Din grupul A&D Pharma mai fac parte:
    - Societatea Comercialã "Mediplus Exim" - S.R.L. şi Societatea Comercialã "A&D Pharma Marketing&Sales Services", societãţi care activeazã pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice;
    - Societatea Comercialã "Pharma & Medical Promoter", societate care activeazã pe piaţa comerţului cu amãnuntul al articolelor medicale şi ortopedice, în magazine specializate;
    - Farmacia Titan - S.R.L., care are ca obiect de activitate comerţul cu amãnuntul al produselor farmaceutice.
    5. Grupul A&D Pharma activeazã şi pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice din alte state membre, respectiv: Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Polonia şi Cehia.

    1.2. Activele achiziţionate:
    6. Activele achiziţionate sunt reprezentate de fondul de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii City Pharma aparţinând News Quality.
    7. News Quality*3) este o societate cu rãspundere limitatã, organizatã şi funcţionând în conformitate cu legile din România, cu sediul social situat în municipiul Buzãu, str. Nicu I. Constantinescu nr. 79, judeţul Buzãu, România.
----------
    *3) Înregistratã la registrul comerţului sub nr. J10/1023/2011, având cod unic de înregistrare 29384414.

    8. Obiectul principal de activitate al News Quality constã în comerţ cu amãnuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate (CAEN: 4773).
    9. Obiecte de activitate secundare autorizate la punctele de lucru (farmacii):
    - fabricarea preparatelor farmaceutice;
    - comerţ cu amãnuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate;
    - comerţ cu amãnuntul al articolelor medicale şi ortopedice, în magazine specializate;
    - comerţ cu amãnuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine specializate.
    10. News Quality a fost creatã la data de 24 noiembrie 2011, în urma divizãrii Societãţii Comerciale "Hermes Pharma" - S.R.L. Drept urmare, informaţiile cuprinse în notificare se referã la activitatea News Quality, respectiv a pãrţii din businessul Societãţii Comerciale "Hermes Pharma" - S.R.L. reprezentat de lanţul de farmacii City Pharma, preluat de News Quality ca urmare a procedurii de divizare.

    II. Descrierea operaţiunii de concentrare economicã
    11. Operaţiunea de concentrare economicã se realizeazã prin achiziţionarea de cãtre Sensiblu a fondului de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii City Pharma aparţinând News Quality.
    12. Fondul de comerţ se referã la activitatea, activele şi unele pasive ale vânzãtorului aferente farmaciilor, cuprinzând farmaciile (locaţiile), autorizaţiile, mijloacele fixe, stocurile, vadul şi clientela, inclusiv baza de date a clienţilor posesori de carduri de fidelitate, preluarea unor datorii ale societãţii în limita valorii stocurilor preluate şi transferul angajaţilor din farmaciile preluate, know-how-ul şi mãrcile.
    13. Conform art. 3.1 din Declaraţia de intenţii, în plus faţã de obţinerea autorizãrii tranzacţiei de cãtre Consiliul Concurenţei, transferul dreptului de proprietate asupra fondului de comerţ este afectat şi de urmãtoarele condiţii suspensive:
    (i) aprobarea de cãtre oricare instituţie bancarã a finanţãrii obligaţiei de platã a preţului;
    (ii) primirea rãspunsului din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã;
    (iii) inexistenţa unui eveniment advers important; (iv) orice alte condiţii suspensive agreate de cãtre pãrţi, în funcţie de mecanismul specific de realizare a tranzacţiei propuse.
    14. Operaţiunea notificatã reprezintã o concentrare economicã care se realizeazã în condiţiile art. 10 alin. (1) lit. b) din lege, respectiv o întreprindere dobândeşte direct controlul asupra fondului de comerţ al unei alte întreprinderi.

    III. Dimensiunea operaţiunii de concentrare economicã
    15. Operaţiunea îndeplineşte prevederile art. 14 din lege referitoare la pragul cifrei de afaceri. Cifra de afaceri cumulatã a operatorilor economici implicaţi în operaţiunea de concentrare economicã, în anul 2011, de [...] lei, echivalentul a [...] euro, a depãşit primul prag prevãzut la art. 14 din lege şi existã 2 operatori economici implicaţi în operaţiune care realizeazã pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifrã de afaceri ce depãşeşte cel de-al doilea prag prevãzut la art. 14 din lege. Ca atare, operaţiunea trebuia notificatã Consiliului Concurenţei în vederea analizei din perspectiva compatibilitãţii cu un mediu concurenţial normal pe piaţa româneascã.

    IV. Piaţa relevantã
    16. Grupul A&D Pharma este integrat vertical, activând atât la nivelul comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, cât şi la nivelul comerţului angro de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, astfel:
    - Societatea Comercialã "Mediplus Exim" - S.R.L. activeazã pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice;
    - Sensiblu activeazã pe piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) din 69 de localitãţi: Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacãu, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Brãila, Braşov, Buzãu, Câmpina, Câmpulung, Caracal, Caransebeş, Carei, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Fãgãraş, Fãlticeni, Focşani, Galaţi, Gheorgheni, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mangalia, Mediaş, Miercurea-Ciuc, Mioveni, Mogoşoaia, Neptun, Odorhei, Oneşti, Oradea, Piatra-Neamţ, Paşcani, Piteşti, Ploieşti, Reghin, Reşiţa, Râmnicu Sãrat, Râmnicu Vâlcea, Roman, Satu Mare, Sebeş, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Sighişoara, Sinaia, Slatina, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Tecuci, Târgu Secuiesc, Timişoara, Tulcea, Drobeta-Turnu Severin, Vaslui, Zalãu;
    - Societatea Comercialã "Pharma & Medical Promoter" activeazã pe piaţa comerţului cu amãnuntul al articolelor medicale şi ortopedice, în magazine specializate.
    17. Activele achiziţionate activeazã doar la nivelul comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) din 41 de localitãţi: municipiul Bucureşti, Alexandria, Arad, Bacãu, Bistriţa, Botoşani, Brãila, Braşov, Buzãu, Câmpina, Câmpulung, Cernavodã, Constanţa, Craiova, Deva, Fãlticeni, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Pucioasa, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Târnãveni, Timişoara, Tulcea, Turnu Mãgurele, Urziceni, Voluntari, Ilfov.
    18. În urma achiziţionãrii de cãtre Sensiblu a fondului de comerţ aferent celor 90 de farmacii deţinute de News Quality, activitatea asupra cãreia se dobândeşte controlul este cea a comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii).

    Comerţul cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii)
    Piaţa produsului
    19. În ceea ce priveşte produsele farmaceutice, este util a le împãrţi în 3 categorii distincte:
    - medicamente protejate de patente, care se elibereazã numai cu prescripţie medicalã şi care sunt produse de un anumit producãtor sub o anumitã marcã;
    - medicamente generice, care se elibereazã numai cu prescripţie medicalã, al cãror patent a expirat şi, în consecinţã, sunt disponibile de la un numãr mare de producãtori; şi
    - OTC-uri (medicamente care se elibereazã fãrã prescripţie medicalã).
    20. În ceea ce priveşte produsele parafarmaceutice, ca definiţie generalã, acestea reprezintã tot ceea ce este "nonmedicament" în farmacie şi cuprind urmãtoarele categorii:
    - suplimente nutritive (vitamine, minerale, produse de origine vegetalã), produse dietetice şi fitoterapice;
    - cosmetice şi produse de întreţinere corporalã (incluzând aici şi produsele de igienã bucalã);
    - produsele pentru copii;
    - tehnico-medicale sau dispozitivele medicale, o categorie largã, cuprinzând inclusiv antisepticele cutanate sau articolele de igienã intimã.
    21. Produsele farmaceutice sunt distribuite pe teritoriul României numai dacã a fost acordatã o autorizaţie de punere pe piaţã de cãtre Agenţia Naţionalã a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale sau de cãtre Comisia Europeanã, conform procedurii centralizate, în timp ce pentru produsele parafarmaceutice nu este necesarã o autorizaţie de punere pe piaţã.
    22. Farmacia de circuit deschis este unitatea sanitarã care asigurã asistenţa în ambulatoriu a populaţiei cu produse medicamentoase, igienico-cosmetice, dispozitive medicale, plante medicinale şi produse din plante medicinale, suplimente alimentare şi în care se executã prescripţii magistrale şi oficinale. Eliberarea produselor medicamentoase cãtre populaţie se face numai cu amãnuntul, fiind interzisã autoservirea.
    23. Farmaciile funcţioneazã pe baza autorizaţiei de funcţionare emise de Agenţia Naţionalã a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Pe toatã perioada de funcţionare a farmaciei, inclusiv în timpul nopţii, activitatea trebuie sã se desfãşoare în prezenţa farmacistului.
    24. Înfiinţarea unei farmacii în mediul urban se face în funcţie de numãrul de locuitori, dupã cum urmeazã:
    - în municipiul Bucureşti, o farmacie la 3.000 de locuitori;
    - în oraşele reşedinţã de judeţ, o farmacie la 3.500 de locuitori;
    - în alte oraşe, o farmacie la 4.000 de locuitori.
    25. Conform reglementãrilor în vigoare*4), nivelul maxim al adaosului comercial pentru medicamentele eliberate pe bazã de prescripţie medicalã este de 24%. Preţul medicamentelor care se elibereazã fãrã prescripţie medicalã (OTC-uri) şi preţul produselor parafarmaceutice sunt libere, farmaciile practicând nivelul de adaos dorit.
----------
    *4) Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    26. Din punctul de vedere al structurii ofertei cu privire la comercializarea cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, atât Sensiblu, cât şi News Quality comercializeazã prin farmaciile proprii atât produse farmaceutice, cât şi produse parafarmaceutice.
    27. Sensiblu activeazã pe piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, deţinând 290 de farmacii, situate în 69 de localitãţi, iar News Quality activeazã pe piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, deţinând 97 de farmacii, situate în 43 de localitãţi.
    28. La nivel naţional, în octombrie 2011 exista un numãr de 7.013 farmacii, dintre care 1.039 de farmacii aparţineau unor lanţuri de farmacii, iar restul de 5.602 farmacii aparţineau unor farmacişti individuali. Principalele lanţuri de farmacii care activeazã pe piaţa din România sunt: Sensiblu, Help Net, Dona, Catena, Centropharm, Remedio şi Omnia. Strategia principalã a acestor companii este de a creşte numãrul de farmacii pentru a face faţã cererii în creştere pentru produsele farmaceutice şi parafarmaceutice.
    29. La nivel naţional, suprapunerea activitãţilor pãrţilor implicate este nesemnificativã. Sensiblu nu reprezintã la momentul tranzacţiei lanţul cu cel mai mare numãr de farmacii, iar ponderea activelor achiziţionate în total piaţã este de doar [...]% în funcţie de numãrul de farmacii.
    30. Cu toate acestea, piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este localã. Conform informaţiilor furnizate de pãrţile implicate, activitãţile acestora se suprapun în 35 de localitãţi, respectiv: Alexandria, Arad, Bacãu, Bistriţa, Botoşani, Brãila, Braşov, Bucureşti, Buzãu, Câmpina, Câmpulung, Constanţa, Craiova, Deva, Fãlticeni, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Reghin, Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slatina, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea.
    31. Cota de piaţã cumulatã la nivel de localitate a pãrţilor implicate, calculatã în funcţie de numãrul de farmacii, variazã de la localitate la localitate, în 24 din cele 35 de localitãţi cota cumulatã situându-se sub pragul de [...]%. Existã 7 localitãţi unde cota este situatã la un nivel sub [...]% şi 4 localitãţi cu cote cumulate de peste [...]%. Dintre acestea, doar în localitatea Ploieşti cota de piaţã cumulatã a pãrţilor implicate este de peste [...]%.
    32. Cota de piaţã cumulatã la nivel de localitate a pãrţilor implicate, calculatã în funcţie de valoarea vânzãrilor, variazã de la localitate la localitate, în 16 din cele 35 de localitãţi aceasta situându-se sub pragul de [...]%. Existã 13 localitãţi în care cota de piaţã cumulatã a pãrţilor implicate depãşeşte nivelul de [...]% şi 6 localitãţi în care aceasta depãşeşte nivelul de [...]%, dar este mai mic de [...]%.
    33. În conformitate cu practica Comisiei Europene*5) şi a Consiliului Concurenţei, piaţa geograficã în cazul comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice poate reprezenta o zonã de dimensiuni mici, cu un diametru de cel mult 1,6-3,2 km.
----------
    *5) Decizia Comisiei Europene Case Comp M.716 - GEHE/LLOYDS.

    34. Clienţii farmaciilor sunt adesea persoane bãtrâne sau bolnave, care nu pot parcurge distanţe mari. În mod similar, pentru medicamentele de care au nevoie urgent, clienţii nu sunt dispuşi sã parcurgã distanţe mari. Mai mult, datoritã faptului cã preţul maxim al medicamentelor cu prescripţie medicalã este stabilit de Ministerul Sãnãtãţii, fiind suportat în diferite procente de casele de asigurãri de sãnãtate, rezultã cã, în cazul acestor medicamente, nu existã un stimulent pentru a alege între o farmacie sau alta în funcţie de preţ.
    35. Prin urmare, Consiliul Concurenţei a solicitat pãrţilor implicate sã identifice toate farmaciile concurente, inclusiv farmaciile Sensiblu, prezente în raza de captare de 3 km a fiecãreia dintre cele 90 de farmacii City Pharma achiziţionate.
    36. Ca urmare a informaţiilor furnizate de pãrţi, în cazul a 8 din cele 90 de farmacii City Pharma, activitãţile pãrţilor nu se suprapun pe o razã de captare de 3 km, neexistând farmacii Sensiblu în aceste zone. Cele 8 farmacii sunt situate în: (1) Voluntari, Şos. Pipera-Tunari nr. 40a, judeţul Ilfov, (2) Cernavodã, str. Anghel Saligny nr. 22, Minimax, (3) Pucioasa, Str. Republicii nr. 108 A, (4) Urziceni, Calea Bucureşti nr. 68, judeţul Ialomiţa, (5) Târnãveni, Str. Republicii nr. 54, (6) Turnu Mãgurele, Str. Independenţei, bl. G3, (7) Reşiţa, Aleea Zadei, bl. D1, parter, (8) Slobozia, str. Matei Basarab, bl. D4, parter.
    37. De asemenea, în cazul a 59 din cele 90 de farmacii City Pharma, deşi în raza de captare a acestora se regãsesc farmacii Sensiblu, cota de piaţã a Sensiblu ca urmare a operaţiunii notificate nu va depãşi nivelul de 15%. Cele 59 de farmacii sunt situate în: (1) Focşani, Bd. Gãrii nr. 18, judeţul Vrancea, (2) Focşani, Piaţa Moldovei nr. 21, (3) Piteşti, Aleea Spitalului nr. 34, (4) Reşiţa, Bd. Republicii nr. 2, (5) Galaţi, Piaţa Dunãrea, bl. N4, (6) Galaţi, Str. Brãilei nr. 242, bl. F2, parter, (7) Reghin, str. Petru Maior nr. 40-41, (8) Bucureşti, str. Iuliu Maniu nr. 59, bl. 10a, parter, sectorul 6, (9) Câmpulung, Str. Republicii nr. 37, (10) Bucureşti, str. Petre Ispirescu nr. 86, parter, sectorul 5, (11) Bucureşti, str. Sfânta Vineri nr. 23, bl. 105, sc. b, sectorul 3, (12) Piteşti, Str. Victoriei nr. 12, complex comercial Trivale, (13) Craiova, Piaţa Gãrii, bl. V, parter, judeţul Dolj, (14) Braşov, Calea Bucureşti nr. 21, (15) Craiova, str. Traian Lalescu nr. 9, bl. H13, parter, (16) Târgu Mureş, Str. Braşovului nr. 2, (17) Bucureşti, Şos. Alexandriei nr. 6, bl. l2, sectorul 5, (18) Craiova, str. Romul nr. 1, bl. Romarta, sc. C, parter, (19) Braşov, Piaţa Astra nr. 1, (20) Brãila, Şos. Buzãului, bl. a1b, parter, (21) Târgu Mureş, Bd.1848 nr. 54-56, (22) Craiova, Calea Unirii nr. 22, bl. 46, parter, (23) Târgovişte, str. Iancu Jianu nr. 6, (24) Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru nr. 16a, (25) Craiova, bd. Nicolae Titulescu, bl. I6, parter, (26) Craiova, Calea Bucureşti bl. A 24 şi bl. a23, parter, (27) Târgovişte, Str. Independenţei nr. 35, (28) Târgu Mureş, Bd. 1848 nr. 71, (29) Bistriţa, Str. Gãrii nr. 17, comuna Mãgura, (30) Bucureşti, Calea Rahovei nr. 330-334, bl. 43, parter, sectorul 5, (31) Sfântu Gheorghe, str. Nicolae Iorga nr. 20, bl. 34/c, sc. A, (32) Bucureşti, bd. Theodor Pallady nr. 2, bl. M2a, sectorul 3, (33) Oradea, Str. Cetãţii nr. 1, centrul comercial Oradea Plaza, (34) Suceava, str. Ştefan cel Mare nr. 4, (35) Deva, Str. 1 Decembrie nr. 12, (36) Galaţi, Str. Siderurgiştilor, bl. SD 4b, parter, (37) Bucureşti, str. Râmnicu Vâlcea nr. 16, bl. 34, sectorul 3, (38) Constanţa, Str. Dezrobirii nr. 143, bl. IV 22, parter, (39) Constanţa, bd. Tomis nr. 253-257, bl. C, corp B, complex Dacia, (40) Oradea, str. Corneliu Coposu nr. 16, bl. C2-C1-R1, (41) Alexandria, str. Constantin. Brâncoveanu nr. 50, (42) Constanţa, bd. Tomis nr. 147, bl. TS2, parter, (43) Bucureşti, şos. Mihai Bravu nr. 292, bl. 5, unitatea 181, sectorul 3, (44) Bucureşti, şos. Pantelimon nr. 291, bl. 9a, parter, sectorul 2, (45) Botoşani, str. Griviţa nr. 1, bl. 14, sc. E şi F, (46) Tulcea, str. Pãcii, complex agr. Piaţa Nouã, (47) Târgu Mureş, str. Gh. Marinescu nr. 60, (48) Bacãu, str. Piaţa centralã nr. 1, (49) Iaşi, Bd. Independenţei, bl. D1, parter, (50) Arad, str. Cozia nr. 5, ap. 2, judeţul Arad, (51) Constanţa, str. Ştefan cel Mare nr. 126, bl f1b, parter, (52) Iaşi, str. N. Iorga nr. 37, bl. N1, (53) Brãila, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 134, (54) Târgu Jiu, Aleea Pieţii nr. 1, parter, (55) Bacãu, str. Mãrãşeşti nr. 32-34, (56) Iaşi, bd. Ştefan cel Mare nr. 8, parter, (57) Roman, str. Nicolae Titulescu, bl. 11, parter, (58) Brãila, str. Mihai Eminescu nr. 90, (59) Satu Mare, str. Braşov nr. 4, cartier Gelu, complex Interex.
    38. Cotele deţinute de News Quality pe aceste pieţe anterior operaţiunii notificate nu depãşesc nivelul de [...]%, cu douã excepţii. Prin urmare, cotele Sensiblu nu cresc semnificativ ca urmare a achiziţionãrii fondului de comerţ aferent acestor 59 de farmacii.
    39. Ca urmare a operaţiunii notificate, în cazul a 23 din cele 90 de farmacii City Pharma, în raza de captare a cãrora se regãsesc farmacii Sensiblu, cota de piaţã a Sensiblu va depãşi nivelul de 15%. Cele 23 de farmacii sunt situate în: (1) Slatina, str. Crişan nr. 2B, (2) Slatina, Piaţa Gãrii, bl. 10bc, parter - 1001 Articole, (3) Slatina, str. Ecaterina Teodoroiu, bl. 18, sc. D, parter, (4) Slatina, str. Ecaterina Teodoroiu, bl. V20, (5) Mangalia, Şos. Constanţei nr. 10, bl. M, parter, (6) Mangalia, Str. Portului nr. 44 A, complex Minimax, (7) Buzãu, bd. N. Bãlcescu, bl. Camelia, magazinul nr. 2 - Camelia, (8) Buzãu, str. N. Titulescu nr. 18, (9) Buzãu, Str. Unirii nr. 232, Aurora Mall, (10) Braşov, Str. Bazaltului nr. 2, Com. Eliana Mall, (11) Câmpina, Str. Republicii nr. 16, Artima, (12) Timişoara, Calea Şagului nr. 72-78, (13) Fãlticeni, Str. Republicii nr. 81, (14) Bucureşti, str. Ştefan cel Mare nr. 19-21, sectorul 2, (15) Bucureşti, Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, tronsoanele 7-8, parter, (16) Bucureşti, str. Maica Domnului nr. 61-63, complex Domino, (17) Bucureşti, Calea Victoriei nr. 122, sectorul 1, (18) Bucureşti, bd. Magheru nr. 22, sectorul 1, (19) Ploieşti, Şos. Nordului nr. 1, (20) Ploieşti, Aleea Portiţei nr. 3, bl. 9, parter, Magazin 70 Alimentara, (21) Ploieşti, str. Emile Zola nr. 4, bl. I, parter, (22) Ploieşti, Str. Unirii nr. 2, bl. M.A.N., parter, (23) Ploieşti, str. Veronica Micle nr. 1, bl. F.

    Comerţul cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice
    40. Aşa cum s-a precizat anterior, Sensiblu face parte din grupul A&D Pharma Holdings N.V. Din acelaşi grup face parte şi Societatea Comercialã "Mediplus Exim" - S.R.L., o societate care are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata de produse farmaceutice. Prin urmare, la nivelul grupului existã o integrare pe verticalã a celor douã activitãţi. Cotele de piaţã înregistrate de Societatea Comercialã "Mediplus Exim" - S.R.L. în perioada 2008-septembrie 2011 pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice pe canalul farmacii se situeazã între [...]%*6) şi [...]%*7).
----------
    *6) În anul 2008.
    *7) În anul 2011.

    41. Având în vedere cã nivelul cotelor de piaţã deţinute de Societatea Comercialã "Mediplus Exim" - S.R.L. s-a situat sub pragul de [...]% în perioada 2008-2011, piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice nu este o piaţã relevantã afectatã.
    42. În concluzie, în scopul analizei concentrãrii economice notificate, vor fi analizate cele 23 de pieţe relevante afectate, în cazul cãrora cota de piaţã cumulatã a pãrţilor implicate depãşeşte nivelul de 15%.

    V. Analiza efectelor operaţiunii asupra mediului concurenţial

    a) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciilor City Pharma din localitatea Slatina
    43. Conform datelor furnizate de partea notificatoare, News Quality deţine 4 farmacii situate în Slatina, una în str. Crişan nr. 2B, una în Piaţa Gãrii, bl. 10BC, parter, una în str. Ecaterina Teodoroiu, bl 18, sc. D, parter, şi una în str. Ecaterina Teodoroiu, bl. V20. Întrucât fiecare dintre cele 4 farmacii se aflã în raza de captare de 3 km a celeilalte şi farmaciile concurente, inclusiv farmaciile Sensiblu din raza de captare a fiecãreia, sunt identice, acestea vor fi analizate împreunã.
    44. Astfel, în raza de captare a celor 4 farmacii se aflã 34 de farmacii concurente, dintre care 3 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 31 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    45. Deşi cota de piaţã (calculatã numeric), cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate, depãşeşte nivelul de [...]%, Sensiblu adãugând la cota de [...]%, pe care o deţinea anterior, o cotã de aproximativ [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ, întrucât în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 31 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 3 farmacii, Adonis - douã farmacii, Dona - o farmacie.
    46. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe cele 4 pieţe analizate.

    b) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciilor City Pharma din localitatea Mangalia
    47. Conform datelor furnizate de partea notificatoare, News Quality deţine douã farmacii situate în Mangalia, una în Şos. Constanţei nr. 10, bl. M, parter, şi una care este în curs de relocare. Întrucât fiecare dintre cele douã farmacii se aflã în raza de captare de 3 km a celeilalte şi farmaciile concurente, inclusiv farmaciile Sensiblu din raza de captare a fiecãreia, sunt identice, acestea vor fi analizate împreunã.
    48. Astfel, în raza de captare a celor douã farmacii se aflã 15 farmacii concurente, dintre care o farmacie aparţine lanţului Sensiblu, iar restul de 14 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    49. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, Sensiblu adãugând la cota de [...]%, pe care o deţinea anterior, o cotã de aproximativ [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ, întrucât în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 14 farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Iris - douã farmacii, Catena - o farmacie, Heliofarm - o farmacie.
    50. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe cele douã pieţe analizate.

    c) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Buzãu, bd. N. Bãlcescu, bl. Camelia, magazinul nr. 2 - Camelia
    51. În raza de captare a farmaciei City Pharma din bd. N. Bãlcescu se aflã 45 de farmacii concurente, dintre care 6 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 39 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    52. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta aproximativ [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 39 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 3 farmacii, Dona - douã farmacii, Medimfarm - douã farmacii, Elgafarm - douã farmacii, Biomed - o farmacie, Centrofarm - o farmacie.
    53. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    d) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Buzãu, str. N.Titulescu nr. 18
    54. În raza de captare a farmaciei City Pharma din str. N. Titulescu se aflã 46 de farmacii concurente, dintre care 6 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 40 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    55. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta aproximativ [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 40 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 3 farmacii, Dona - douã farmacii, Medimfarm - douã farmacii, Elgafarm - douã farmacii, Biomed - o farmacie, Centrofarm - o farmacie.
    56. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    e) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Buzãu, Str. Unirii nr. 232, Aurora Mall
    57. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Str. Unirii se aflã 49 de farmacii concurente, dintre care 6 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 43 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    58. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta aproximativ [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 43 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 3 farmacii, Dona - douã farmacii, Medimfarm - douã farmacii, Elgafarm - douã farmacii, Biomed - o farmacie, Centrofarm - o farmacie.
    59. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    f) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Braşov, Str. Bazaltului nr. 2, com. Eliana Mall
    60. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Str. Bazaltului se aflã 32 de farmacii concurente, dintre care 5 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 27 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    61. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului ca Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 27 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: HelpNet - 4 farmacii, Farmacom - 3 farmacii, Richter - douã farmacii, Catena- o farmacie, Dona - o farmacie.
    62. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    g) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Câmpina, Str. Republicii nr. 16, Artima
    63. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Str. Republicii se afla 16 farmacii concurente, dintre care douã farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 14 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    64. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 14 farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Medimfarm - douã farmacii, Catena - douã farmacii.
    65. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    h) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Timişoara, Calea Şagului nr. 72-78
    66. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Calea Şagului se aflã 37 de farmacii concurente, dintre care 5 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 32 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    67. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 32 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Dona - 4 farmacii, HelpNet - 3 farmacii, Catena - o farmacie.
    68. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    i) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Fãlticeni, Str. Republicii nr. 81
    69. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Str. Republicii se aflã 12 farmacii concurente, dintre care o farmacie aparţine lanţului Sensiblu, iar restul de 11 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    70. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, Sensiblu adãugând la cota de [...]%, pe care o deţinea anterior, o cotã de aproximativ [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ, întrucât în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 11 farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Galenus - o farmacie, Ropharma - o farmacie.
    71. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    j) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din municipiul Bucureşti, str. Ştefan cel Mare nr. 19-21, sectorul 2
    72. În raza de captare a farmaciei City Pharma din str. Ştefan cel Mare se aflã 234 de farmacii concurente, dintre care 32 de farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 202 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    73. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 202 farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Belladonna - 5 farmacii, Catena - 18 farmacii, Centrofarm - 8 farmacii, Dona - 14 farmacii, Farmaplus - 6 farmacii, HelpNet - 18 farmacii, Remedio - 4 farmacii, Richter - 10 farmacii, Sante - 4 farmacii, Sibpharmamed - 4 farmacii.
    74. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    k) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din municipiul Bucureşti, Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, tronsoanele 7-8, parter
    75. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Calea Victoriei se aflã 212 farmacii concurente, dintre care 29 de farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 183 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    76. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nufacã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 183 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Belladonna - 4 farmacii, Catena - 21 farmacii, Centrofarm - 9 farmacii, Dona - 12 farmacii, Farmaplus - 5 farmacii, HelpNet - 19 farmacii, Remedio - 3 farmacii, Richter - 9 farmacii, Sante - douã farmacii, Sibpharmamed - 3 farmacii.
    77. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    l) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din municipiul Bucureşti, str. Maica Domnului nr. 61-63, complex Domino
    78. În raza de captare a farmaciei City Pharma din str. Maica Domnului se aflã 172 de farmacii concurente, dintre care 22 de farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 150 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    79. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 150 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Belladonna - 6 farmacii, Catena - 15 farmacii, Centrofarm - 5 farmacii, Dona - 11 farmacii, Farmaplus - 5 farmacii, HelpNet - 12 farmacii, Remedio - douã farmacii, Richter - 7 farmacii, Sante - 4 farmacii, Sibpharmamed - 4 farmacii.
    80. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţiala a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    m) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din municipiul Bucureşti, Calea Victoriei nr. 122, sectorul 1
    81. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Calea Victoriei se aflã 219 farmacii concurente, dintre care 28 de farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 191 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    82. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 191 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Belladonna - 5 farmacii, Catena - 16 farmacii, Centrofarm - 10 farmacii, Dona - 11 farmacii, Farmaplus - 5 farmacii, HelpNet - 19 farmacii, Remedio - 4 farmacii, Richter - 8 farmacii, Sante - douã farmacii, Sibpharmamed - 3 farmacii.
    83. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    n) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din municipiul Bucureşti, bd. Magheru nr. 22, sectorul 1
    84. În raza de captare a farmaciei City Pharma din bd. Magheru se aflã 239 de farmacii concurente, dintre care 31 de farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 208 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    85. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta doar [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 208 farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Belladonna - 5 farmacii, Catena - 17 farmacii, Centrofarm - 11 farmacii, Dona - 13 farmacii, Farmaplus - 5 farmacii, HelpNet - 19 farmacii, Remedio - 3 farmacii, Richter - 8 farmacii, Sante - 3 farmacii, Sibpharmamed - 3 farmacii.
    86. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    o) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Ploieşti, Şos. Nordului nr. 1
    87. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Şos. Nordului se aflã 76 de farmacii concurente, dintre care 15 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 61 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    88. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 61 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 5 farmacii, Dona - 5 farmacii, HelpNet - 3 farmacii, Farmex - douã farmacii, Medimfarm - o farmacie.
    89. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    p) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Ploieşti, Aleea Portiţei nr. 3, bl. 9, parter, magazin 70 Alimentara
    90. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Aleea Portiţei se aflã 72 de farmacii concurente, dintre care 13 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 59 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    91. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 59 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 5 farmacii, Dona - 5 farmacii, HelpNet - 3 farmacii, Farmex - 3 farmacii, Medimfarm - douã farmacii.
    92. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    q) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Ploieşti, str. Emile Zola nr. 4, bl. I, parter
    93. În raza de captare a farmaciei City Pharma din str. Emile Zola se aflã 84 de farmacii concurente, dintre care 13 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 71 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    94. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 71 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 7 farmacii, Dona - 5 farmacii, HelpNet - 3 farmacii, Farmex - 4 farmacii, Medimfarm - douã farmacii.
    95. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    r) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Ploieşti, Str. Unirii nr. 2, bl M.A.N., parter
    96. În raza de captare a farmaciei City Pharma din Str. Unirii se aflã 81 de farmacii concurente, dintre care 12 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 69 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    97. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 69 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 7 farmacii, Dona - 5 farmacii, HelpNet - 3 farmacii, Farmex - 4 farmacii, Medimfarm - douã farmacii.
    98. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    s) Piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare a farmaciei City Pharma din localitatea Ploieşti, str. Veronica Micle nr. 1, bl. F
    99. În raza de captare a farmaciei City Pharma din str. Veronica Micle se aflã 52 de farmacii concurente, dintre care 7 farmacii aparţin lanţului Sensiblu, iar restul de 45 aparţin unor lanţuri sau farmacişti individuali.
    100. Deşi cota de piaţã cumulatã ca urmare a operaţiunii notificate depãşeşte nivelul de [...]%, situaţia concurenţialã pe piaţã nu se va schimba semnificativ datoritã faptului cã Sensiblu deţinea anterior operaţiunii o cotã de [...]% şi îşi adaugã la aceasta [...]%. Mai mult, în raza de captare consumatorii au o posibilitate mare de alegere a unei farmacii care sã nu facã parte din lanţul Sensiblu, mai exact 45 de farmacii. De asemenea, în zona de captare existã mai multe lanţuri de farmacii, dupã cum urmeazã: Catena - 5 farmacii, Dona - 3 farmacii, HelpNet - 3 farmacii, Farmex - 3 farmacii, Medimfarm - douã farmacii.
    101. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, rezultã cã operaţiunea propusã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa relevantã analizatã.

    VI. Restricţionãri auxiliare

    Clauza de nonconcurenţã
    102. Conform art. 11.1 lit. (a) (i) din modelul de contract de vânzare-cumpãrare (CVC) ataşat în anexa 2 la Declaraţia de intenţii, pãrţile au agreat ca, pentru o perioadã de 2 ani de la finalizarea tranzacţiei, vânzãtorul (News Quality), fie direct, fie indirect, nu va începe şi nu va desfãşura sau nu va fi implicat în nicio activitate de comercializare cu amãnuntul de medicamente şi/sau produse cosmetice, prin farmacii sau drogherii,ori consultanţã cu privire la o astfel de activitate, având totuşi dreptul sã se angajeze în activitãţi de furnizare de soluţii de software (vânzare/licenţiere) în legãturã cu o astfel de activitate. Restricţiile sunt aplicabile, în conformitate cu art. 11.1 lit. (d) şi (e), pentru zona în care vânzãtorul a oferit produsele sau serviciile relevante înainte de data prefinalizãrii şi nu se aplicã farmaciilor nepreluate.
    103. De asemenea, conform art. 11.1 lit. (a) (iii) din CVC, timp de 2 ani de la finalizare, News Quality nu va folosi sau (în limita în care este posibil) nu va permite folosirea niciunei denumiri comerciale, mãrci sau brand folosite de farmacii ori a altor denumiri care se intenţioneazã sã fie sau pot fi confundate cu aceste denumiri comerciale.

    Clauza de nonsolicitare
    104. Conform art. 11.1 lit. (a) (ii) din CVC, timp de 2 ani de la finalizare, News Quality nu va convinge niciun angajat al City Pharma sã îşi pãrãseascã locul de muncã şi nu va angaja şi nici nu va încerca sã angajeze vreun angajat al City Pharma.

    Clauza de confidenţialitate
    105. Conform art. 11.2 lit. (b) şi (d)(A) din CVC, News Quality şi Sensiblu se angajeazã sã pãstreze confidenţialitatea în legãturã cu termenii şi condiţiile CVC pe o perioadã de 30 de ani.
    106. Totodatã, conform art. 11.2 lit. (c) şi (d) (B) din CVC, în ceea ce priveşte orice informaţii privitoare la farmacii, indiferent de formã, News Quality se angajeazã sã respecte şi sã asigure cã fiecare afiliat al acestuia respectã urmãtoarele obligaţii pentru o perioadã de 3 ani de la data prefinalizãrii:
    (i) sã nu dezvãluie, divulge, comunice sau sã nu aducã la cunoştinţã nicio informaţie confidenţialã niciunei persoane în niciun fel;
    (ii) sã împiedice publicarea, comunicarea sau dezvãluirea oricãrei informaţii confidenţiale;
    (iii) sã nu foloseascã în niciun mod, direct sau indirect, fie în nume propriu, fie în numele oricãrei alte persoane, nicio informaţie confidenţialã;
    (iv) în mãsura în care este posibil, sã predea cumpãrãtorului sau sã le distrugã, conform solicitãrii cumpãrãtorului, în fiecare caz fãrã sã pãstreze vreo copie.
    107. Nu sunt considerate informaţii confidenţiale informaţiile care:
    (i) sunt cunoscute public altfel decât prin culpa persoanei destinatare; sau
    (ii) au fost dezvãluite de persoana destinatarã unei autoritãţi publice din România în conformitate cu prevederile legale imperative din statul respectiv, cu condiţia ca persoana care face aceastã dezvãluire sã notifice în prealabil celeilalte pãrţi respectiva dezvãluire, cu detalii rezonabile, sau, dacã notificarea în prealabil nu este posibilã, cu condiţia notificãrii imediat dupã dezvãluire.
    108. Conform Instrucţiunilor privind restricţionãrile direct legate şi necesare punerii în aplicare a concentrãrilor economice, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 387/2010 (denumite în continuare Instrucţiuni), obligaţiile de nonconcurenţã care sunt impuse vânzãtorului în contextul transferului unei întreprinderi sau al unei pãrţi a acesteia pot fi direct legate şi necesare implementãrii concentrãrii economice. Pentru a intra în posesia valorii totale a activelor transferate, cumpãrãtorul trebuie sã poatã beneficia de o anumitã protecţie împotriva concurenţei din partea vânzãtorului pentru a câştiga fidelitatea clienţilor şi pentru a asimila şi exploata know-how-ul. Astfel de clauze de nonconcurenţã garanteazã transferul cãtre cumpãrãtor al valorii totale a activelor transferate, care includ, în general, atât active corporale, cât şi necorporale, precum fondul de comerţ acumulat sau know-how-ul dezvoltat de vânzãtor.
    109. Cu toate acestea, astfel de clauze de nonconcurenţã sunt justificate doar prin scopul legitim de punere în aplicare a concentrãrii economice, atunci când durata, aria geograficã de aplicare, obiectul şi persoanele care intrã sub incidenţa acestora nu depãşesc ceea ce este necesar în mod rezonabil pentru atingerea respectivului scop. Clauzele de nonconcurenţã sunt justificate, conform prevederilor pct. 14 din Instrucţiuni, pentru perioade de pânã la 3 ani, atunci când transferul întreprinderii cuprinde transferul fidelitãţii clientelei, atât sub formã de fond de comerţ, cât şi de know-how. Atunci când este cuprins doar fondul de comerţ, clauzele de nonconcurenţã se justificã pentru perioade de pânã la 2 ani. Clauzele de nonsolicitare şi de confidenţialitate au un efect comparabil cu clauzele de nonconcurenţã şi, prin urmare, sunt evaluate într-un mod similar cu acestea, conform pct. 20 din Instrucţiuni. În consecinţã, clauzele de confidenţialitate referitoare la detalii privind clientela, preţurile şi cantitãţile nu se pot prelungi. În schimb, clauzele de confidenţialitate privind know-how-ul pot fi justificate în mod excepţional pentru perioade mai lungi de timp.
    110. În ceea ce priveşte operaţiunea notificatã, clauzele de nonconcurenţã şi clauza de nonsolicitare prevãzute la art. 11.1 lit. (a) (i) şi (ii) din CVC se considerã a fi direct legate şi necesare operaţiunii de concentrare economicã.
    111. În ceea ce priveşte clauzele de confidenţialitate prevãzute la art. 11.2 lit. (b) şi (c) din CVC, pãrţilor li s-a comunicat*8) cã acestea au un efect comparabil cu clauzele de nonconcurenţã şi, prin urmare, sunt evaluate într-un mod similar cu acestea, conform pct. 20 din Instrucţiuni. Prin urmare, pentru a fi considerate restricţionãri direct legate şi necesare implementãrii concentrãrii economice notificate, clauzele de confidenţialitate în cauzã necesitã o reevaluare a modului de formulare, în conformitate cu prevederile Instrucţiunilor.
----------
    *8) Prin Adresa Consiliului Concurenţei nr. CC/DBC/2782 din 24 februarie 2012.

    112. Pãrţile au convenit, la data de 19 martie 2012, semnarea Actului adiţional nr. 1 la Declaraţia de intenţii, prin care durata clauzelor de confidenţialitate, de 3 ani, respectiv de 30 de ani, a fost redusã la 2 ani.
    113. Prin urmare, prin acest act adiţional s-a remediat aspectul cu privire la durata clauzelor de confidenţialitate, astfel încât acestea sunt considerate direct legate şi necesare implementãrii concentrãrii economice notificate.

    VII. Concluzii
    114. Operaţiunea de concentrare economicã realizatã prin dobândirea controlului unic de cãtre Sensiblu, societate aparţinând grupului A&D Pharma Holdings N.V., asupra fondului de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii deţinute de News Quality a fost analizatã prin prisma legii şi a Regulamentului privind concentrãrile economice, pus în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 385/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    115. Tranzacţia prin care Sensiblu, societate aparţinând grupului A&D Pharma Holdings N.V., a dobândit controlul unic asupra fondului de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii deţinute de News Quality cade sub incidenta legii, încadrânduse în prevederile art. 10 alin. (1) lit. b) referitoare la realizarea unei concentrãri economice şi în prevederile art. 14 referitoare la pragul cifrei de afaceri.
    116. Operaţiunea de concentrare economicã analizatã conduce la suprapuneri pe orizontalã în ceea ce priveşte activitãţile de comerţ cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice (prin farmacii) în zona de captare, de 3 km, a 82 dintre farmaciile City Pharma. Din cele 82 de pieţe relevante astfel identificate, doar 23 de pieţe relevante sunt afectate, întrucât cota de piaţã cumulatã a pãrţilor implicate depãşeşte nivelul de 15%.
    117. Operaţiunea de concentrare economicã notificatã nu conduce la restrângerea, înlãturarea sau denaturarea semnificativã a concurenţei pe niciuna din pieţele relevante identificate.
    118. Realizarea operaţiunii de concentrare economicã notificatã nu ridicã obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româneascã sau pe o parte substanţialã a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa comerţului cu amãnuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin farmacii.
    119. În aceste condiţii, ca urmare a analizei Dosarului nr. RS03 din 7 februarie 2012 privind concentrarea economicã realizatã prin dobândirea controlului unic de cãtre Sensiblu, societate aparţinând grupului A&D Pharma Holdings N.V., asupra fondului de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii deţinute de News Quality, se constatã cã, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu existã îndoieli privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal.

    În temeiul art. 26 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Consiliul Concurenţei decide:

    ART. 1
    În temeiul dispoziţiilor art. 46 alin. (2) lit. a) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economicã realizatã prin dobândirea controlului unic de cãtre Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L. asupra fondului de comerţ aferent unui numãr de 90 de farmacii deţinute de Societatea Comercialã "News Quality Pharma" - S.R.L., constatând cã, deşi cade sub incidenţa legii, nu existã îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
    ART. 2
    Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L. este obligatã, conform prevederilor art. 32 alin. (2) din Legea nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sã plãteascã taxa de autorizare a concentrãrii economice notificate.
    ART. 3
    Taxa de autorizare, calculatã conform prevederilor art. 32 alin. (2) din Legea nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Instrucţiunilor date în aplicarea art. 32 din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrãrilor economice, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 400/2010, în funcţie de cifrele de afaceri comunicate de Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L. prin Adresa nr. 258 din 5 aprilie 2012, înregistratã cu nr. RG 4.901 din 5 aprilie 2012, este de [...] lei*9).
----------
    *9) Echivalentul în lei al sumei de [...] euro, la cursul de schimb 1 leu = 4,3197 lei valabil la data de 31 decembrie 2011.

    ART. 4
    În termen de 5 zile de la depunerea, la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, a situaţiilor financiare anuale la 31 decembrie 2011 ale societãţilor comerciale "Sensiblu" - S.R.L. şi "News Quality Pharma" - S.R.L., Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L. va transmite Consiliului Concurenţei câte o copie de pe acestea. Consiliul Concurenţei îşi rezervã dreptul de a recalcula cuantumul taxei de autorizare în situaţia în care cifrele de afaceri calculate pe baza datelor definitive diferã semnificativ faţã de cifrele provizorii avute în vedere la calculul taxei prevãzute la art. 3.
    ART. 5
    Suma reprezentând taxa de autorizare se va vira, în termen de maximum 30 (treizeci) de zile de la data comunicãrii prezentei decizii, de cãtre Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L. la bugetul de stat, cu ordin de platã tip trezorerie, cu menţiunea: "Taxa pentru autorizarea concentrãrii economice conform Legii concurenţei nr. 21/1996 ". O copie de pe ordinul de platã va fi transmisã neîntârziat Consiliului Concurenţei.
    ART. 6
    Decizia Consiliului Concurenţei poate fi contestatã, conform prevederilor art. 47^1 alin. (1) din Legea nr. 21/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia contencios-administrativ.
    ART. 7
    Prezenta decizie devine aplicabilã de la data comunicãrii ei.
    ART. 8
    Secretariatul general şi Direcţia bunuri de consum din cadrul Consiliului Concurenţei vor urmãri ducerea la îndeplinire a prezentei decizii.
    ART. 9
    Secretariatul general din cadrul Consiliului Concurenţei va transmite prezenta decizie la:
    Societatea Comercialã "Sensiblu" - S.R.L.
    Sediul social: Str. Ciobanului nr. 133, Mogoşoaia, judeţul Ilfov


                   Vicepreşedintele Consiliului Concurenţei,
                                 Otilian Neagoe

                            Consilier de concurenţã,
                             Nemenyi Jozsef Nandor

                            Consilier de concurenţã,
                                 Gyerko Laszlo

    Bucureşti, 24 aprilie 2012.
    Nr. 17.

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016