Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 131 din 9 decembrie 2002  privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 131 din 9 decembrie 2002 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 907 din 13 decembrie 2002

În temeiul prevederilor art. 4 alin. (3), ale art. 5 alin. (1) şi (2), precum şi ale <>art. 38 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , precum şi ale art. 6 alin. (1) lit. d) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 880/2002 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

ART. 1
(1) Prezenta decizie stabileşte procedura de autorizare a persoanelor care intenţioneazã sa furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, precum şi condiţiile în care furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice beneficiazã de regimul de autorizare generalã.
(2) Autorizaţia generalã cuprinde normele juridice specifice aplicabile activitãţilor de furnizare a reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice şi este prevãzutã în anexa nr. 1.
(3) În cuprinsul prezentei decizii:
- <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , va fi denumita Ordonanta-cadru;
- <>Ordonanta Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la reţelele publice de comunicaţii electronice şi la infrastructura asociata, precum şi interconectarea acestora, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 527/2002 , va fi denumita Ordonanta privind accesul.
ART. 2
(1) Orice persoana care intenţioneazã sa furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, denumita în continuare solicitant, are obligaţia sa transmitã Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, denumita în continuare ANRC, o notificare cu privire la aceasta intenţie cu cel puţin 7 zile înainte de începerea activitãţii.
(2) Notificarea se va realiza în mod obligatoriu prin completarea formularului-tip prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Titularii de licenţe şi autorizaţii eliberate în temeiul prevederilor <>Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 , precum şi titularii de avize tehnice prealabile şi de decizii de autorizare a reţelelor de distribuţie prin cablu, eliberate în temeiul <>Legii audiovizualului nr. 48/1992 , au obligaţia trimiterii notificãrii prevãzute la alin. (1) cu cel puţin 7 zile înainte de data încetãrii valabilitãţii documentelor respective, dar nu mai târziu de 24 decembrie 2002.
(4) Furnizarea exclusiv pentru nevoi proprii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice care nu utilizeazã frecvente radioelectrice se realizeazã în mod liber şi nu este supusã prevederilor prezentei decizii.
(5) Reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice prevãzute la alin. (1) sunt cuprinse exemplificativ în fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor prevãzutã în anexa nr. 3.
ART. 3
(1) Pot indica în cuprinsul formularului-tip al notificãrii furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului numai:
a) persoanele juridice care au inclusã în obiectul de activitate efectuarea unor astfel de activitãţi;
b) persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale care sunt autorizate, în condiţiile legii, sa desfãşoare astfel de activitãţi.
(2) Solicitantul poate obţine formularul-tip al notificãrii de la sediul central, de la orice oficiu teritorial al ANRC sau de pe pagina de Internet a ANRC.
(3) Notificarea nu este consideratã realizatã decât dacã au fost îndeplinite toate cerinţele legale privind transmiterea, forma şi conţinutul sau.
(4) În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele prevãzute la alin. (3), ANRC, în termen de 7 zile de la data realizãrii notificãrii, va cere în scris solicitantului îndeplinirea acestora. În acest caz solicitantul va repeta procedura notificãrii.
(5) Se considera data a realizãrii notificãrii data transmiterii acesteia.
ART. 4
(1) Solicitantul care a realizat notificarea în termenul şi în condiţiile prevãzute de prezenta decizie este considerat titular al autorizaţiei generale.
(2) Titularul autorizaţiei generale are dreptul de a furniza tipurile de reţele şi servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, precum şi drepturile şi obligaţiile specifice prevãzute de autorizaţia generalã, în funcţie de tipurile de reţele şi servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare.
(3) Obţinerea dreptului de a furniza un anumit tip de reţea de comunicaţii electronice indicat în notificare nu implica obţinerea dreptului de a furniza un alt tip de reţea de comunicaţii electronice şi nici a dreptului de a furniza servicii de comunicaţii electronice.
(4) Obţinerea dreptului de a furniza un anumit tip de serviciu de comunicaţii electronice indicat în notificare nu implica obţinerea dreptului de a furniza un alt tip de serviciu de comunicaţii electronice şi nici a dreptului de a furniza reţele de comunicaţii electronice.
(5) Titularul autorizaţiei generale nu are dreptul de a utiliza reţelele de comunicaţii electronice pentru difuzarea, redifuzarea sau retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale. Acest drept se obţine numai dupã parcurgerea procedurilor de autorizare prevãzute de legislaţia specialã din domeniul audiovizualului.
ART. 5
(1) Solicitantul dobândeşte drepturile şi obligaţiile prevãzute de autorizaţia generalã, în funcţie de tipurile de reţele şi servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, la data indicatã în notificare ca fiind data începerii furnizarii tipului respectiv de reţea sau serviciu, însã nu mai devreme de 7 zile de la data realizãrii notificãrii.
(2) Drepturile prevãzute de autorizaţia generalã nu pot fi transmise cãtre terţi.
ART. 6
(1) La cererea solicitantului ANRC va elibera un certificat-tip prin care se atesta ca solicitantul a trimis notificarea prevãzutã de prezenta decizie, ca acesta are dreptul de a furniza anumite tipuri de reţele sau servicii de comunicaţii electronice şi în care se prezintã condiţiile în care solicitantul beneficiazã de dreptul de acces pe proprietãţi şi de dreptul de a negocia acorduri de acces sau de interconectare.
(2) Cererea solicitantului poate fi exprimatã în notificare sau printr-un act expres ulterior.
(3) ANRC va elibera certificatul-tip în termen de 7 zile de la data realizãrii notificãrii sau, dupã caz, de la data transmiterii cererii exprese ulterioare.
(4) Certificatul-tip are forma prevãzutã în anexa nr. 4.
(5) Certificatul-tip poate fi eliberat de ANRC şi din oficiu.
ART. 7
(1) Orice modificare a datelor cuprinse în notificare va fi comunicatã ANRC în termen de 10 zile de la data apariţiei, prin transmiterea unei informãri însoţite, acolo unde este cazul, de actele doveditoare.
(2) În cazul în care modificarea priveşte furnizarea altor tipuri de reţele sau servicii de comunicaţii electronice decât cele indicate în notificarea anterioarã ori data estimativã a începerii furnizarii, este necesarã realizarea unei noi notificãri. Dreptul de a furniza aceste tipuri de reţele sau servicii de comunicaţii electronice se naşte de la data estimativã indicatã în noua notificare, dar nu mai devreme de 7 zile de la data realizãrii acesteia.
ART. 8
(1) Dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) la cererea titularului;
b) în cazul aplicãrii sancţiunii retragerii acestui drept, în condiţiile prevederilor art. 57 alin. (2) sau ale art. 59 din Ordonanta-cadru.
(2) Cererea prin care titularul renunţa la dreptul de a furniza unele sau toate tipurile de reţele ori servicii de comunicaţii electronice se realizeazã prin transmiterea unui formular-tip completat asemenea formularului-tip anterior, mai puţin rubricile referitoare la tipurile de reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe care titularul nu le va mai furniza.
(3) Cererea prevãzutã la alin. (2) îşi produce efectele de la data transmiterii cãtre ANRC.
ART. 9
(1) Solicitantul are obligaţia de a completa şi de a transmite ANRC fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, prevãzutã în anexa nr. 3, care face parte integrantã din notificare.
(2) Titularul poate obţine fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor de la sediul central, de la orice oficiu teritorial al ANRC sau de pe pagina de Internet a ANRC.
(3) Orice modificare a datelor cuprinse în fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice va fi comunicatã ANRC în termen de 10 zile de la data apariţiei, prin transmiterea unei noi fise.
ART. 10
(1) În scopul realizãrii unei evidente oficiale a furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice ANRC întocmeşte şi actualizeazã Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, disponibil pe pagina de Internet a ANRC.
(2) În Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice sunt înscrise urmãtoarele date privitoare la fiecare furnizor:
a) datele de identificare;
b) numãrul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal sau codul unic de înregistrare;
c) tipurile de reţele şi servicii de comunicaţii electronice pe care are dreptul sa le furnizeze;
d) data naşterii dreptului de a furniza fiecare tip de reţea sau serviciu de comunicaţii electronice;
e) tipurile de reţele şi servicii de comunicaţii electronice pe care le furnizeazã efectiv sau pe care intenţioneazã sa le furnizeze;
f) zona geograficã în care furnizeazã reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice;
g) menţiuni privind suspendarea sau încetarea dreptului de a furniza tipurile de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.
ART. 11
(1) În cazurile în care prezenta decizie impune solicitantului sau titularului autorizaţiei generale obligaţia transmiterii unor documente cãtre ANRC, transmiterea acestora se poate efectua cãtre sediul central sau oficiul teritorial al ANRC în a cãrui raza se situeaza domiciliul/sediul solicitantului/titularului autorizaţiei generale numai în unul dintre urmãtoarele moduri:
a) prin depunere, personal sau de cãtre un reprezentant al solicitantului/titularului autorizaţiei generale, sub luare de semnatura;
b) prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire;
c) ca înscris în forma electronica, cãruia i s-a incorporat, atasat sau i s-a asociat logic o semnatura electronica extinsã, bazatã pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv şi generata cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnãturii electronice.
(2) Este consideratã data a transmiterii, dupã caz, data înscrierii în registrul general de intrare-ieşire a corespondentei al ANRC, data confirmãrii primirii prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire sau data confirmãrii primirii înscrisului în forma electronica.
(3) Personalul ANRC nu va divulga cãtre terţi informaţiile cuprinse în documentele transmise decât în cazurile şi cu procedura prevãzute de lege.
ART. 12
Furnizarea unor tipuri de reţele sau servicii de comunicaţii electronice de cãtre o persoana care nu are dreptul de a furniza tipurile de reţele sau servicii de comunicaţii electronice respective ori în perioada în care dreptul de furnizare a acelor tipuri de reţele sau servicii a fost suspendat ori retras, precum şi nerespectarea obligaţiilor prevãzute de autorizaţia generalã constituie contravenţii şi se sancţioneazã conform prevederilor Ordonanţei-cadru.
ART. 13
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 14
Sediul central al ANRC este în municipiul Bucureşti, Bd. Libertãţii nr. 14, sectorul 5.
ART. 15
Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Comunicaţii,
Ion Smeeianu

Bucureşti, 9 decembrie 2002.
Nr. 131.

ANEXA 1

AUTORIZAŢIE GENERALĂ
pentru furnizarea reţelelor şi serviciilor
de comunicaţii electronice

1. Prevederi generale
1.1. Obiectul autorizaţiei generale
Prezenta autorizaţie generalã stabileşte condiţiile în care se poate realiza furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.
1.2. Definiţii:
1.2.1. reţea de comunicaţii electronice - sisteme de transmisie şi, acolo unde este cazul, echipamente de comutare, rutare, precum şi orice alte resurse care realizeazã procesarea, transportul semnalelor prin suport fizic, electromagnetic sau prin orice alte mijloace, incluzând reţelele de comunicaţii prin satelit, reţelele de transmisiuni de date, reţelele mobile terestre, reţelele utilizate pentru comunicaţii audiovizuale, reţelele de cablu coaxial, reţelele de fibra optica şi transmiterea de semnale pe liniile de transport al energiei electrice;
1.2.2. serviciul de comunicaţii electronice - serviciu furnizat de regula contra cost, care consta, în întregime sau în principal, în transportul semnalelor prin reţelele de comunicaţii electronice, incluzând serviciile de telecomunicaţii şi serviciile de transmisie prin reţelele utilizate pentru comunicaţii audiovizuale, dar fãrã a include serviciile prin care se furnizeazã conţinutul informatiei transmise prin intermediul reţelelor sau serviciilor de comunicaţii electronice sau prin care se exercita controlul editorial asupra acestui conţinut; de asemenea, nu se includ serviciile societãţii informationale, care nu constau, în întregime sau în principal, în transportul semnalelor prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice;
1.2.3. serviciul de comunicaţii electronice destinat publicului - serviciu de comunicaţii electronice furnizat în scopul satisfacerii nevoilor unor terţe persoane;
1.2.4. reţea publica de comunicaţii electronice - reţea de comunicaţii electronice utilizata, în întregime sau parţial, pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului ori pentru difuzarea, redifuzarea sau retransmisia de servicii de programe audiovizuale;
1.2.5. reţea privatã de comunicaţii electronice - reţea de comunicaţii electronice furnizatã exclusiv pentru nevoile proprii ale furnizorului, respectiv pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice de care beneficiazã exclusiv prepuşii titularului;
1.2.6. serviciul de linii închiriate - serviciul de comunicaţii electronice destinat publicului, care oferã o capacitate de transmisie transparenta şi permanenta între doua puncte ale reţelelor şi care nu permite posibilitatea comutãrii la cererea utilizatorilor;
1.2.7. serviciu de telefonie destinat publicului - serviciul de comunicaţii electronice destinat publicului, care consta în transportul direct şi în timp real al vocii prin intermediul unei reţele publice de comunicaţii electronice comutate, astfel încât orice utilizator conectat la un punct terminal al reţelei sa poatã comunica cu orice utilizator conectat la un alt punct terminal al reţelei;
1.2.8. furnizarea unei reţele de comunicaţii electronice - instalarea, operarea, controlul sau punerea la dispoziţie a unei reţele de comunicaţii electronice.
2. Drepturile titularului
2.1. Furnizarea reţelelor de comunicaţii electronice
2.1.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice are dreptul sa punã reţeaua la dispoziţie numai unui terţ autorizat sa furnizeze servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau unui terţ autorizat, conform legislaţiei speciale în domeniul audiovizualului, sa difuzeze, sa redifuzeze ori sa retransmita servicii de programe audiovizuale numai în scopul furnizarii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului ori al difuzãrii, redifuzarii sau retransmisiei de servicii de programe audiovizuale şi numai în cazul în care construcţia reţelei respective permite furnizarea serviciului.
2.1.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele private de comunicaţii electronice are dreptul de a se conecta ca utilizator final la o reţea publica de comunicaţii electronice, printr-o forma de realizare a conectarii stabilitã de titularul autorizaţiei generale care furnizeazã reţeaua publica de comunicaţii electronice.
2.2. Furnizarea serviciilor şi utilizarea reţelelor de comunicaţii electronice
2.2.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului poate utiliza în acest scop o reţea aparţinând unui terţ autorizat sa furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice, cu acordul acestuia şi numai în cazul în care construcţia reţelei respective permite furnizarea serviciului de comunicaţii electronice.
2.2.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea serviciului de linii închiriate poate utiliza o reţea publica de comunicaţii electronice aparţinând unui terţ, cu acordul acestuia şi numai dacã terţul este autorizat sa furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice şi serviciul de linii închiriate.
2.3. Dreptul de acces pe proprietãţi
Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice poate sa instaleze, sa întreţinã, sa înlocuiascã sau sa mute orice elemente ale reţelei, inclusiv suporturile şi celelalte facilitãţi necesare pentru susţinerea acestora, precum şi punctele terminale utilizate pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice pe, deasupra, în sau sub imobile aflate în proprietate publica ori privatã, dupã caz, în conformitate cu prevederile cap. IV din Ordonanta-cadru.
2.4. Acces şi interconectare
Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate negocia şi încheia acorduri de acces sau de interconectare în condiţiile stabilite de Ordonanta privind accesul.
2.5. Desemnarea ca furnizor de serviciu universal
Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are dreptul de a fi desemnat pentru furnizarea oricãror componente ale serviciului universal pe întregul teritoriu naţional sau în zone ale acestuia, în condiţiile legislaţiei speciale privind serviciul universal.
2.6. Drepturi conexe
2.6.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea serviciului de telefonie destinat publicului are dreptul de a publica registre ale abonatilor conţinând datele de identificare şi numerele de telefon ale acestora, în forma scrisã, electronica şi/sau în orice alta forma, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislaţia specialã privind protecţia datelor personale şi a vieţii private.
2.6.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea serviciului de telefonie destinat publicului are dreptul sa furnizeze serviciul de informaţii privind abonatii şi serviciul de relaţii cu clienţii.
3. Obligaţiile titularului
3.1. Contribuţia pentru susţinerea serviciului universal
ANRC poate impune titularului plata unei contribuţii financiare pentru susţinerea serviciului universal, în condiţiile prevãzute de legislaţia specialã privind serviciul universal.
3.2. Tariful de monitorizare anual
3.2.1. Titularul care a indicat în notificare frunizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a plati cãtre ANRC un tarif de monitorizare anual, în cuantumul şi în condiţiile prevãzute de Ordonanta-cadru.
3.2.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a transmite ANRC un exemplar al situaţiilor financiare anuale pana la data limita prevãzutã de lege pentru depunerea acestora la direcţiile generale ale finanţelor publice.
3.3. Acces şi interconectare
3.3.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia, la cererea unui terţ autorizat sa furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice, de a negocia un acord de interconectare cu solicitantul în cauza, în vederea furnizarii serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului, inclusiv a serviciilor de comunicaţii electronice accesibile, utilizatorilor prin intermediul unei alte reţele publice de comunicaţii interconectate cu reţeaua oricãreia dintre pãrţi.
3.3.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a respecta toate mãsurile luate de ANRC pentru a incuraja şi, acolo unde este cazul, a asigura accesul şi interconectarea în condiţii adecvate, precum şi interoperabilitatea serviciilor, cu respectarea principiilor eficientei economice, promovãrii concurentei şi ale maximizarii beneficiului utilizatorului final, în conformitate cu prevederile Ordonanţei privind accesul.
3.4. Utilizarea partajata a facilitãţilor
ANRC poate impune titularului care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice obligaţia de a permite unui terţ autorizat sa furnizeze reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice sa utilizeze suporturile şi celelalte facilitãţi destinate sustinerii elementelor reţelelor, instalate, construite sau amenajate de titular, în vederea instalãrii, întreţinerii, înlocuirii sau mutãrii oricãror elemente ale reţelei acelui terţ. În cazul în care impune aceasta obligaţie, ANRC stabileşte şi condiţiile în care se realizeazã utilizarea partajata a facilitãţilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei-cadru.
3.5. Protecţia mediului, planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului
3.5.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice are obligaţia de a obţine toate documentele de autorizare necesare prevãzute de legislaţia privind protecţia mediului şi de cea privind autorizarea executãrii şi calitatea construcţiilor. Calitatea de titular al autorizaţiei generale nu înlocuieşte nici unul dintre aceste documente.
3.5.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice are obligaţia de a lua toate mãsurile în vederea limitãrii expunerii populaţiei la efectele campurilor electromagnetice generate de reţele, în condiţiile legislaţiei speciale în domeniu.
3.5.3. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice este obligat sa respecte, pe intreaga durata de desfãşurare a activitãţii sale, planurile de urbanism şi de amenajare a teritoriului.
3.6. Prelucrarea datelor cu caracter personal
3.6.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului este obligat sa respecte prevederile privind modul de efectuare a prelucrãrii datelor cu caracter personal, cuprinse în legislaţia privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private.
3.6.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a nu schimba identitatea apelantului, precum şi de a nu ascunde identitatea apelantului fãrã acordul acestuia.
3.7. Securitatea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice
3.7.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice şi/sau furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a lua toate mãsurile tehnice şi de organizare adecvate garantarii securitãţii serviciului şi a reţelei impotriva accesului neautorizat, inclusiv mãsuri privind garantarea confidenţialitãţii comunicaţiilor.
3.7.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a informa abonatii, precum şi ANRC, în situaţia în care ia cunostinta despre apariţia unui risc special de încãlcare a securitãţii reţelei prin intermediul cãreia se furnizeazã serviciul. Informarea va face referire şi la posibilele remedii, precum şi la costurile de aplicare a acestora.
3.8. Interceptarea comunicaţiilor
3.8.1. Titularul are obligaţia de a permite, inclusiv din punct de vedere tehnic, autoritãţilor publice competente sa intercepteze, în condiţiile legii, comunicaţiile efectuate, precum şi obligaţia de a suporta costurile aferente interfetei pentru interceptare.
3.8.2. Titularul are obligaţia de a asigura confidenţialitatea operaţiunilor de interceptare printr-un sistem propriu, în condiţiile legislaţiei speciale din domeniul protecţiei informaţiilor clasificate.
3.8.3. Titularul va pune la dispoziţie autoritãţilor publice competente toate datele tehnice referitoare la operaţiunile de interceptare, în formatul stabilit de acestea, având în vedere stadiul tehnologic în domeniu.
3.9. Furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice în situaţii deosebite
3.9.1. Pe durata situaţiilor generate de producerea unei calamitati naturale ori a unui sinistru deosebit de grav titularul are obligaţia de a lua toate mãsurile pentru asigurarea integritãţii reţelelor şi a continuitãţii furnizarii serviciilor de comunicaţii electronice, precum şi pentru a permite realizarea comunicaţiilor între autoritãţile publice cãrora le revine responsabilitatea privind organizarea apãrãrii impotriva dezastrelor.
3.9.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea serviciului de telefonie are obligaţia sa asigure primirea şi retransmiterea apelurilor de urgenta de la orice utilizator, în condiţiile legislaţiei speciale privind funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenta.
3.10. Utilizarea frecventelor radioelectrice
3.10.1. În cazul în care pentru transportul semnalelor prin reţele sunt folosite canale radio, titularul nu are dreptul de a utiliza frecventele radioelectrice supuse regimului de licentiere prevãzut de Ordonanta-cadru decât dupã obţinerea licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice.
3.10.2. În cazul în care pentru transportul semnalelor prin reţele sunt folosite canale radio în benzi de frecvente a cãror utilizare este supusã doar regimului de autorizare generalã, în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) din Ordonanta-cadru, titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice are obligaţia de a utiliza aceste frecvente radioelectrice fãrã a produce interferente perturbatoare asupra altor reţele de comunicaţii electronice existente în zonele lor de amplasare.
3.11. Utilizarea resurselor de numerotatie
3.11.1. În cazul în care pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului sunt necesare resurse de numerotatie, titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului nu are dreptul de a utiliza aceste resurse decât dupã obţinerea licenţei de utilizare a resurselor de numerotatie.
3.11.2. În cazul în care i s-au alocat blocuri de numere, titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a aplica principiul nediscriminarii fata de alţi furnizori de servicii de comunicaţii electronice, în privinta secventelor de numere utilizate pentru accesul la serviciile sale, precum şi obligaţiile privind disponibilitatea resurselor de numerotatie pentru utilizatorii finali, prevãzute de legislaţia specialã privind serviciul universal.
3.12. Protecţia consumatorului
Titularul este obligat sa furnizeze reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice cu respectarea prevederilor legislaţiei privind protecţia consumatorului, precum şi ale legislaţiei speciale privind drepturile utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice.
3.13. Asigurarea accesului nediscriminatoriu
Titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, în cazul în care a lansat o oferta publica şi a stabilit condiţii standard de încheiere a contractului de furnizare de servicii de comunicaţii electronice, are obligaţia de a asigura în mod nediscriminatoriu accesul iniţial al utilizatorilor finali la serviciul respectiv. Titularul nu poate refuza accesul utilizatorului final la serviciul de comunicaţii electronice decât din motive tehnice temeinic justificate şi numai cu înştiinţarea ANRC.
3.14. Facturarea serviciului
3.14.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a oferi gratuit fiecãrui abonat o factura nedetaliata care sa îi permitã acestuia sa verifice corespondenta dintre obligaţia sa de plata şi serviciile efectiv furnizate.
3.14.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a respecta reglementãrile ANRC privind categoriile de informaţii care pot fi cuprinse în facturile detaliate.
3.15. Obligaţii de informare
Titularul autorizaţiei generale are urmãtoarele obligaţii de informare:
a) de a transmite ANRC o copie a licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice, în termen de 30 de zile de la data obţinerii acesteia;
b) de a transmite ANRC o copie a contractului privind dreptul de acces pe proprietãţi, încheiat cu titularul dreptului de proprietate sau de administrare asupra imobilelor proprietate publica, în termen de 30 de zile de la data încheierii acestui contract; în cazul pronunţãrii unei hotãrâri judecãtoreşti care tine loc de contract, titularul va transmite o copie a hotãrârii în termen de 30 de zile de la data la care i-a fost comunicatã;
c) de a transmite ANRC o copie de pe fiecare dintre acordurile de acces şi de interconectare pe care le-a încheiat, în termen de 10 zile de la data încheierii acestora. De asemenea, titularul va transmite ANRC toate informaţiile referitoare la modificarea sau la încetarea acestor acorduri, însoţite de actele doveditoare, dupã caz, în termen de 10 zile de la data la care a survenit modificarea sau încetarea;
d) de a transmite ANRC o copie de pe fiecare dintre acordurile de acces la segmentul spatial încheiate cu operatorii satelitilor respectivi.
3.16. Conectare şi tranzitare
3.16.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele private de comunicaţii electronice are obligaţia de a nu-şi conecta reţeaua la o alta reţea privatã de comunicaţii electronice, indiferent de forma de realizare a acestei conectari.
3.16.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele private de comunicaţii electronice are obligaţia de a nu realiza transportul prin reţea al traficului generat de o reţea publica de comunicaţii electronice cãtre o alta reţea publica de comunicaţii electronice.
3.17. Calitatea serviciilor
3.17.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a comunica persoanelor interesate, înainte de comercializarea serviciului, indicatorii de calitate pe care se obliga sa îi respecte şi de a practica, pentru furnizarea serviciului, tarife corelate cu aceşti indicatori.
3.17.2. Pentru anumite servicii pentru care respectarea unor parametri de calitate este esenţialã în vederea asigurãrii furnizarii şi interoperabilitatii serviciilor, ANRC va impune cerinţe minime de calitate.
3.18. Obligaţii specifice
Titularul autorizaţiei generale desemnat ca fiind furnizor cu putere semnificativã pe piata va avea obligaţiile specifice impuse de ANRC.
3.19. Condiţiile tehnice ale furnizarii reţelelor
3.19.1. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a comunica persoanelor interesate standardele tehnice la care furnizeazã reţelele şi toate tipurile de interfete folosite pentru accesul la reţea al utilizatorilor finali, precum şi de a respecta standardele declarate obligatorii conform legii.
3.19.2. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura neintrerupt condiţiile tehnice necesare furnizarii prin intermediul reţelei a serviciilor de comunicaţii electronice, la standardele de calitate impuse furnizarii acelor servicii, precum şi condiţiile tehnice necesare difuzãrii, redifuzarii sau retransmisiei prin intermediul reţelei a serviciilor de programe audiovizuale la standardele de calitate impuse acestora, în cazul în care aceste activitãţi sunt realizate de cãtre un terţ.
3.19.3. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura neintrerupt condiţiile tehnice necesare asigurãrii furnizarii accesului nediscriminatoriu al utilizatorilor finali la serviciile de comunicaţii electronice furnizate prin intermediul reţelei.
3.19.4. Titularul care a indicat în notificare furnizarea de reţele publice şi/sau private de comunicaţii electronice are obligaţia de a întocmi, pãstra şi actualiza un dosar tehnic al reţelei, care va cuprinde documente privind:
a) informaţii referitoare la liniile şi sistemele de transmisie, sistemele de comutare şi sistemele de semnalizare;
b) planuri referitoare la dimensionarea reţelei şi rutarea traficului;
c) niveluri de semnal, atenuari, rata de erori şi alţi parametri tehnici;
d) protecţia electrica a liniilor de transmisie şi a echipamentelor din reţea;
e) condiţii tehnice referitoare la interconectare şi la interoperabilitatea serviciilor;
f) informaţii referitoare la sistemele de administrare a reţelei şi de mãsurare a traficului;
g) statistica defectiunilor;
h) mãsuri referitoare la asigurarea efectuãrii apelurilor de urgenta;
i) mãsuri pentru asigurarea furnizarii reţelei în condiţii deosebite;
j) mãsuri referitoare la asigurarea securitãţii comunicaţiilor şi protecţia vieţii private a utilizatorilor;
k) informaţii referitoare la posibilitãţile de interceptare legalã a comunicaţiilor efectuate prin intermediul reţelei;
l) date referitoare la software-ul utilizat;
m) autorizãrile şi avizele necesare construirii reţelei;
n) buletine de mãsurãtori.

ANEXA 2

NOTIFICARE
privind furnizarea reţelelor şi serviciilor
de comunicaţii electronice

A. Date necesare identificarii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu aceasta (astfel cum reiese din actul constitutiv
şi din certificatele anexate în copie)



ANEXA 2

A. Date necesare identificarii solicitantului şi comunicãrii eficiente
cu acesta (astfel cum reiese din actul constitutiv şi din certificatele
anexate în copie)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│Denumirea/Numele solicitantului: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Domiciliul/Sediul solicitantului: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┐ ┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┴─┘ │
│Localitatea: Cod poştal: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Judeţ/Sector: Telefon : Fax: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│E-mail: Pagina de Internet: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│Judeţ/Sector: Numãrul: Din: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐│
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘│
│Cod fiscal: Cod unic de înregistrare: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐│
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Reprezentantul legal al solicitantului: │
│ │
│Nume: Prenume: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│CNP: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
│ Nr. Bl. Sc. Apt. │
│Strada: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┐┌─┬─┬─┐┌─┬─┬─┬─┐
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─└─┘└─┴─┴─┘└─┴─┴─┴─┘ │
│Localitatea: Cod poştal: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Persoana de contact: │
│ │
│Nume: Prenume: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Telefon: Fax: E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Descrierea tipurilor de reţele sau servicii pe care solicitantul intenţioneazã sa le furnizeze şi data estimativã a începerii furnizarii:



[] 1. Reţele publice de comunicaţii electronice: Data: |_._|_._|_._|

2. Servicii de comunicaţii electronice destinate
publicului:
[] a) Servicii de telefonie destinate publicului: Data: |_._|_._|_._|

[] b) Servicii de linii închiriate: Data: |_._|_._|_._|

[] c) Alte servicii decât telefonie şi linii
închiriate: Data: |_._|_._|_._|

[] 3. Reţele şi servicii private de comunicaţii
electronice: Data: |_._|_._|_._|


C. Solicitantul doreşte eliberarea certificatului-tip de furnizor de reţele sau servicii de comunicaţii electronice:

[] Da
[] Nu

D. Solicitantul anexeazã urmãtoarele documente care fac parte integrantã din notificare:

a) certificatul de înmatriculare în registrul comerţului şi certificatul de înregistrare fiscalã sau certificatul de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare, în copie;
b) actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie;
c) copie de pe actul de identitate al solicitantului persoana fizica;
d) autorizaţia pentru desfãşurarea de cãtre persoane fizice a unor activitãţi economice în mod independent, precum şi pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale;
e) fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor.

Semnatura reprezentantului legal şi ştampila solicitantului:



ANEXA 3

FIŞA DE DESCRIERE A REŢELELOR ŞI SERVICIILOR

Titularul autorizaţiei generale
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele/Denumirea:.................................................... │
│ Domiciliul/Sediul: Localitatea: ..................................... │
│ Strada: ................Nr. ..., Bl. .... Se. ..., Et. ..., Ap. ..... │
│ Judeţul/Sectorul: ............................. Cod poştal........... │
│ Telefon: ................................................ │
│ Fax: .................................................... │
│ E-mail:.................................................. │
│ Pagina de Internet:...................................... │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

A. REŢELE PUBLICE DE COMUNICAŢII ELECTRONICE

1. Reţele publice fixe
┌───────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ │ │ │
│ │ 1.1. Aria furnizarii*1) │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ 1.2. Reţeaua de acces │ [] Fire metalice │
│ │ │ [] Cablu coaxial │
│ │ │ [] Fibra optica*2) │
│ │ │ [] Acces radio │
│ ├───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ 1.3. Reţeaua de transport│ [] Fire metalice │
│ │ │ [] Cablu coaxial │
│[]3 Reţele publice fixe│ │ [] Fibra optica*2) │
│ │ │ [] Radio*2) │
│ ├───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ 1.4. Tipurile de servicii│ [] Telefonie │
│ │ a cãror furnizare │ [] Linii închiriate │
│ │ este permisã de │ [] Difuzarea/ │
│ │ construcţia reţelei │ Retransmisia │
│ │ │ serviciilor de │
│ │ │ programe │
│ │ │ audiovizuale │
│ │ │ [] Alte servicii │
├───────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────────────┤
│ 1.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentele │
│ radio ale reţelei: │
│ Reţeaua de acces:............................... │
│ Reţeaua de transport:........................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.6. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii .................. │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


2. Reţele publice mobile terestre
┌────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────┐
│ 2.1 [] Reţele radio │ 2.1.1. Aria furnizarii*1) │ │
│ celulare ├──────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ Tipuri │ 2.1.2. Reţeaua de transport│ []Fibra optica*2) │
│ [] GSM 900 │ │ []Radio*2) │
│ [] GSM 1800 ├──────────────────────────────┼──────────────────────┤
│ [] CDMA │ 2.1.3. Tipurile de servicii│ [] Voce │
│ [] NMT │ a cãror furnizare este │ [] Transmisii de │
│ │ permisã de construcţia │ date │
│ │ reţelei │ │
├────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────┤
│ 2.1.4. Banda de frecvente (canalele) în care funcţioneazã │
│ segmentul radio al reţelei: ....................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.1.5. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala(în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ................. │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────┐
│ │ 2.2.1. Aria furnizarii*1)│ │
│ ├──────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │ 2.2.2. Mod de operare │[]Simplex │
│ │ │[]Semiduplex │
│2.2.[] Reţele radio mobile │ │[]Duplex │
│ de acces public │ │[]Trunking │
│ (PAMR) ├──────────────────────────┼──────────────────────┤
│ │ 2.2.3. Tipurile de │[] Voce │
│ │ servicii a cãror │[] Transmisii │
│ │ furnizare este permisã │ de date │
│ │ de construcţia reţelei │ │
├────────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────────────┤
│2.2.4. Banda de frecvente în care funcţioneazã:....................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.2.5. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ......... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ 2.3.1. Aria furnizarii*) │ │
│ ├─────────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ 2.3.2. Reţeaua de transport │[]Fibra optica*2) │
│2.3. [] Reţele radio digitale│ │[]Radio*2) │
│ cu acces multiplu ├─────────────────────────────┼──────────────────┤
│ (TETRA) │ 2.3.3. Tipurile de servicii │[] Voce │
│ │ a cãror furnizare │[] Transmisii │
│ │ este permisã de │ de date │
│ │ construcţia reţelei │ │
├─────────────────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────────┤
│2.3.4. Banda de frecvente (canalele) în care funcţioneazã segmentul │
│ radio al reţelei:..................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.3.5. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ............... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────┐
│2.4. [] Reţele radiopaging │ 2.4.1. Aria furnizarii*1) │ │
├───────────────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────┤
│2.4.2. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.4.3. Banda de frecvente în care funcţioneazã;............................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.4.4. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ...................... │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬────────────────────────────┬─────────────────────────┐
│2.5.[] Reţele 3G │ 2.5.1. Aria furnizarii*1) │ │
│ (IMT 2000/UMTS) ├────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│ │ 2.5.2. Reţeaua de transport│ []Fibra optica*2) │
│ │ │ []Radio*2) │
│ ├────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│ │ 2.5.3. Tipurile de servicii│ [] Voce │
│ │ a cãror furnizare este │ [] Transmisii │
│ │ permisã de construcţia │ de date │
│ │ reţelei │ │
├───────────────────────┴────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│2.5.4. Banda de frecvente (canalele) în care funcţioneazã │
│ segmentul radio al reţelei:................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.5.5. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finzalizarii ............... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3. Reţele publice cu transmisie prin satelit
┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ │ │
│ │ 3.1.1. Banda de frecvente │[]Downlink │
│ │ în care funcţioneazã │Banda de │
│3.1.[]Reţelele fixe │ │frecvente ..... │
│ (Staţii de sol, VSAT) │ ├──────────────────┤
│ │ │[]Uplink │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│3.1.2. Operatorul segmentului spatial:............................... │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│3.1.3.Tipuri de servicii a cãror furnizare este │[] Voce │
│permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
│ │[]Difuzarea/Retransmisia │
│ │de programe audiovizuale │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│3.1.4. Statie coordonatoare în România: │[]Nu │
│ │[]Da. Amplasament. │
├────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│3.1.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ 3.2.1. Banda de frecvente │[]Downlink │
│ │ în care funcţioneazã │Banda de │
│ │ │frecvente ....... │
│ 3.2.[]Reţele mobile │ ├──────────────────┤
│ │ │[]Uplink │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│3.2.2. Operatorul segmentului spatial:.................................. │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│3.2.3.Tipuri de servicii a cãror furnizare este │[] Voce │
│permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│3.2.4. Statie coordonatoare în România: │[]Nu │
├────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│3.2.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────┐
│ │1.1. Aria furnizarii*1) │ │
│ ├────────────────────────┼───────────────────────┤
│ │1.2. Mod de operare │ []Simplex │
│ │ │ []Semiduplex │
│1.[] Reţele radio mobile │ │ []Duplex │
│ de acces public │ │ []Trunking │
│ (PAMR) ├────────────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │
│ │1.3. Tipurile de │ [] Voce │
│ │servicii a cãror │ [] Transmisii │
│ │furnizare este permisã │ de date │
│ │de construcţia reţelei │ │
├─────────────────────────────┴────────────────────────┴───────────────────────┤
│1.4. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã: ...................... │
├──────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────┤
│1.6. Reţeaua este conectata cu reţele publice │[]Da │
│ de comunicaţii electronice │[]Nu │
├──────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────┘
│1.7. Stadiul furnizarii:
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie).
│ Data estimatã a finalizarii. .............
│ []Reţea funcţionalã
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


┌─────────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────┐
│ │ 2.1. Aria furnizarii*1) │ │
│ │ │ │
│2.[]Reţele TERA ├──────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ 2.2 Tipurile de servicii │ [] Voce │
│ │ a cãror furnizare │ [] Transmisii │
│ │ este permisã de │ de date │
│ │ construcţia reţelei │ │
├─────────────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────────┤
│2.3. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.4. Banda de frecvente în care funcţioneazã:.............................. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┤
│2.5. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │ []Da │
│ electronice │ []Nu │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┤
│2.6. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│3. [] Reţele radiopaging │ 3.1. Aria furnizarii*1) │ │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│3.2. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.3. Banda de frecvente în care funcţioneazã;............................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┤
│3.4. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │ []Da │
│ electronice │ []Nu │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┤
│3.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4.[] Reţele fixe │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4.1. Banda de frecvente în care funcţioneazã:............................. │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│4.2. Tipurile de servicii a cãror furnizare este │[]Voce │
│ permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
│ │[]Retransmisie programe │
│ │ audiovizuale │
├────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│4.3. Reţeaua este conectata cu reţele publice []Da │
│ de comunicaţii electronice []Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4.4. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ │[]Downlink │
│ │ │Banda de │
│ │ 5.1.Banda de frecvente în │frecvente ....... │
│ 5.[]Reţele fixe prin │ care funcţioneazã ├──────────────────┤
│ satelit (VSAT) │ │[]Uplink │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├─────────────────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────────┤
│5.2. Operatorul segmentului spatial:................................ │
├─────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┤
│5.3. Tipuri de servicii a cãror furnizare este │[]Voce │
│ permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.4. Statie coordonatoare în România: │[]Nu │
│ │[]Da Amplasament............│
├─────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────┤
│5.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
├─────────────────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────┤
│ │ │[]Downlink │
│ │ │Banda de │
│ │ 6.1.Banda de frecvente în │frecvente ....... │
│ 6.[]Reţele mobie prin │ care funcţioneazã ├──────────────────┤
│ satelit │ │[]Uplink │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├─────────────────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────────┤
│6.2. Operatorul segmentului spatial:................................. │
├───────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────┤
│6.3. Tipuri de servicii a cãror furnizare este permisã │[]Voce │
│ de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
├───────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│6.4. Statie coordonatoare în România: │[]Nu │
│ │[]Da Amplasament │
├───────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────┤
│6.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ [] Alte tipuri de reţele │
│ │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


C. SERVICII DE COMUNICAŢII ELECTRONICE DESTINATE PUBLICULUI

1. Servicii de telefonie
┌────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┐
│ │ │[]Convorbiri locale │
│1.1.[]Servicii de telefonie │1.1.1. Caracteristicile│[]Convorbiri de lungã │
│ furnizate prin intermediul │serviciului │ distanta │
│ unor reţele publice │ │[]Convorbiri │
│ fixe │ internaţionale │
│ │ []Telefoane publice │
│ │ []Posta vocala │
│ │ []Cãrţi de telefon │
│ │ []ISDN │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │1.1.2. Reţelele prin │
│ │intermediul cãrora se │
│ │furnizeazã serviciul │
│ │(Aria de furnizare a │
│ │serviciului)*1) │
│ │[]Reţele proprii:................. │
│ │[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi .......│
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 1.1.3. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ │ []Serviciu nefunctional. Data estimatã a │
│ │ a începerii furnizarii......... │
│ │ []Serviciu funcţional │
├────────────────────────────┼──────────────────────────┬──────────────────────┤
│1.2.[]Servicii de telefonie │1.2.1. Tipuri de servicii │[]Voce │
│furnizate prin intermediul │ furnizate │[]Fax şi transmisiuni │
│unor reţele publice mobile │ │de date │
│terestre │ []SMS │
│ │ [] Casuta vocala │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │1.2.2. Reţelele prin │
│ │intermediul cãrora se │
│ │furnizeazã serviciul │
│ │(Aria de furnizare a │
│ │serviciului)*1) │
│ │[]Reţele proprii: ............................ │
│ │[]Reţele aparţinând unor │
│ │ terţi autorizaţi ........................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │1.2.3. Stadiul furnizarii │
│ │ serviciului: │
│ │[] Serviciu nefunctional. │
│ │ Data estimatã a începerii furnizarii....... │
│ │[] Serviciu funcţional │
├────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│1.3.[] Servicii de telefonie│1.3.1.Tipuri de servicii │
│furnizate prin intermediul │furnizate: ................................... │
│unor reţele publice cu ├────────────────────────┬────────────────────────┤
│transmisie prin satelit │ │1.3.2.1. []Reţele fixe │
│ │ │[]Reţele proprii: .... │
│ │ │[]Reţele aparţinând │
│ │ │unor terţi │
│ │ │autorizaţi............ │
│ │ ├────────────────────────┤
│ │1.3.2. Tipurile de │1.3.2.2.[]Reţele mobile │
│ │reţele prin intermediul │[]Reţele proprii:...... │
│ │cãrora se furnizeazã │[]Reţele aparţinând │
│ │serviciul*1) │unor terţi │
│ │ │autorizaţi............. │
├────────────────────────────┼────────────────────────┴────────────────────────┤
│ │1.3.3. Stadiul furnizarii serviciului │
│ │[]Reţea nefunctionala │
│ │ Data estimatã a începerii furnizarii. ....... │
│ │[]Serviciu funcţional │
└────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┘



2. Servicii de linii închiriate
┌─────────────────────────┬────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ 2.1. [] Tipuri de linii │2.1.1.[] Analog │[]Calitate normalã │
│ închiriate │ │[]Calitate specialã │
├─────────────────────────┼────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │2.1.2.[] Digital│[]64 Kbit/s │
│ │ │[] n x 64 Kbit/s │
│ │ │[]2048 Kbit/s digital nestructurat │
│ │ │[] 2048 Kbit/s digital structurat │
│ │ │[] >2048 Kbit/s │
│ │ │[] emulate (peste servicii de │
│ │ │ transmisiuni de date) │
│ │ │[] alte tipuri │
├─────────────────────────┴────────────────┴───────────────────────────────────┤
│2.2. Aria de furnizare a serviciului*1) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.3. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul │
│ (Aria de furnizare a serviciului)*1) │
│[]Reţele proprii: ...................................... │
│[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi............... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii......... │
│[]Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


3. Alte servicii de comunicaţii electronice
┌────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ 3.1.1.Tipuri de servicii: []voice over IP │
│ │ []Alte servicii │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 3.1.2. Protocoale şi tehnologii │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ []SDH/PDH │
│ │ []ISDN │
│ │ []TCP/IP │
│ │ []ATM │
│ │ []Frame relay │
│ │ []X.25 │
│ │ []HSCSD │
│ 3.1.[]Servicii de │ []GPRS │
│ transmisiuni de │ []EDGE │
│ date │ []3G (IMT 2000/UMTS) │
│ │ []xDSL │
│ │ []Cablu coaxial │
│ │ []Acces radio │
│ │ []Interconectare LAN-LAN │
│ │ []Fax │
│ │ []Telex │
│ │ []Servicii de transmisiuni de date furnizate prin │
│ │ intermediul reţelelor publice cu transmisie │
│ │ prin satelit │
├────────────────────┴─────────────────────────┬───────────────────────────────┤
│3.1.3. Aria de furnizare a serviciului*1) │ │
├──────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┤
│3.1.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ []Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii......... │
│ []Serviciu funcţional │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│3.2.[] Furnizarea serviciului │ │
│de acces la Internet │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│3.2.1. Moduri de conectare │ []Dial-up │
│utilizatori │ []Cablu coaxial │
│ │ []Linii închiriate │
│ │ []Radio │
├───────────────────────┬─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│3.2.2. Moduri de │ 3.2.2.1.[]Acces direct │ []Fibra optica (precizând │
│conectare la │ │ capacitatea)............ │
│internaţional │ │ []Satelit (precizând │
│ │ │ capacitatea) ........... │
│ │ │ []Linii închiriate │
│ │ │ (precizând │
│ │ │ capacitatea)............ │
├───────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────────┤
│ 3.2.2.2.[]Acces indirect │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.2.3. Stadiul furnizarii serviciului │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizãri............ │
│[]Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────────────────┐
│3.3.[]Servicii de │3.3.1. Tipuri │ [] Voce │
│radiocomunicatii mobile │ │ [] Date │
│profesionale ├──────────────────┼────────────────────┬─────────────┤
│ │3.3.2, Tehnologii │3.3.2.1. []Analogic │[]Simplex │
│ │utilizate pentru │ │[]Semiduplex │
│ │furnizarea │ │[]Duplex │
│ │serviciului │ │ │
├────────────────────────┴──────────────────┼────────────────────┼─────────────┤
│ │3.3.2.2. [] Digital │ │
│ │ (TETRA) │ │
├───────────────────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────┤
│3.3.3. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul │
│ (Aria de furnizare a serviciului)*1) │
│[]Reţele proprii:........................ │
│[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi ........................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.3.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii................ │
│[]Serviciu funcţional │
├─────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┤
│3.4.[] Servicii de radiopaging │ │
├─────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┤
│3.4.1. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul │
│(Aria de furnizare a serviciului)*l) │
│[]Reţele proprii:......................... │
│[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi.............................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.4.2. Stadiul furnizarii serviciului: │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii......... │
│[]Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4.[] Alte tipuri de serilii │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Se completeazã cu datele relevante, dupã caz: │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Nota:
*1)Vor fi prezentate, anexat, fiecare reţea şi toate localitãţile pe raza cãrora se realizeazã furnizarea reţelei respective.
*2)Vor fi prezentate, anexat, schemele reţelei magistrale de fibra optica sau radiorelee.




ANEXA 4
╔══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╗
║ ANRC ROMÂNIA ║
║ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN COMUNICAŢII ║
║ Bd. Libertãţii I4, Sector 5,70060 Bucureşti www.anrc.ro ║
║ Tel: +40 21 312 49 39 [+40 21 312 49 09] Fax: +40 21 312 56 96 ║
║ [ e-mail: anrc@anrc.ro ║
║ ║
║ ║
║ CERTIFICAT-TIP ║
║ de furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice ║
║ ║
║ eliberat în temeiul art.6 alin.(3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului ║
║ nr.79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, ║
║ aprobatã cu modificãri şi completãri, prin <>Legea nr. 591/2002 ║
║ ║
║ ║
║ 1/Titularul ........................................................... ║
║ Cu domiciliul/sediul în: Localitatea ................................... ║
║ Strada .......................... Nr. ..., Bl. .... Sc. ..., Et. ....... ║
║ Ap. ........ Judeţul/Sectorul .......................................... ║
║ Înregistrat în registrul comerţului al judeţului........................ ║
║ cu nr. .......... din ........, codul fiscal ........................... ║
║ sau codul unic de înregistrare ......................................... ║
║ beneficiazã de dreptul de a furniza urmãtoarele tipuri de reţele şi/sau ║
║ servicii de comunicaţii electronice în baza autorizaţiei generale şi data ║
║ de la care beneficiazã de dreptul respectiv: ║
║ ║
║ - Reţele publice de comunicaţii electronice Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Servicii de comunicaţii electronice destinate ║
║ publicului: ║
║ - Servicii de telefonie destinate publicului Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Servicii de linii închiriate Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Servicii de comunicaţii electronice, ║
║ altele decât telefonie şi linii închiriate Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Reţele şi servicii private de comunicaţii ║
║ electronice Data: |_._|_._|_._| ║
║ ║
║ 2. Titularul beneficiazã de dreptul de acces pe proprietãţi: ║
║ Nu. ║
║ Da, în urmãtoarele condiţii: ............................................. ║
║ .......................................................................... ║
║ ║
║ 3. Titularul beneficiazã de dreptul de a negocia şi de a încheia acorduri ║
║ de interconectare: ║
║ Nu. ║
║ Da, în urmãtoarele condiţii: ............................................. ║
║ .......................................................................... ║
║ ║
║ 4. Titularul beneficiazã de dreptul de a negocia şi de a încheia acorduri ║
║ de acces: ║
║ Nu. ║
║ Da, în urmãtoarele condiţii: ............................................. ║
║ .......................................................................... ║
║ ║
║ Certificatul a fost eliberat în urma realizãrii notificãrii înregistrate ║
║ cu nr. ......................... ║
║ ║
║ ║
║ PREŞEDINTE, ║
║ LS, ║
║ ║
║ ║
║ Director, ║
║ DIRECŢIA OPERATIVĂ Vizat, ║
║ DIRECŢIA JURIDICĂ ║
║ ║
║ ║
╚══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╝





────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016