Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 118 din 19 martie 2003  privind procedura de autorizare a furnizorilor de servicii postale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 118 din 19 martie 2003 privind procedura de autorizare a furnizorilor de servicii postale

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 212 din 1 aprilie 2003
În temeiul prevederilor <>art. 38 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , precum şi ale art. 15 alin. (4) şi ale <>art. 16 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

ART. 1
Prezenta decizie reglementeazã procedura de autorizare a furnizorilor de servicii poştale prin acordarea dreptului de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã sau a licenţei individuale, astfel cum acestea sunt definite în <>Ordonanta Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 642/2002 , denumita în continuare Ordonanta privind serviciile poştale.
ART. 2
Pot fi autorizaţi pentru furnizarea serviciilor poştale numai comercianţii persoane juridice care au inclusã în obiectul de activitate prestarea unor asemenea servicii.
ART. 3
(1) Regimul de autorizare generalã este regimul juridic care permite furnizarea de servicii poştale care nu sunt incluse în sfera serviciului universal fãrã obţinerea unei decizii explicite din partea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, denumita în continuare ANRC.
(2) Drepturile şi obligaţiile persoanelor care furnizeazã servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã sunt prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 4
(1) Orice comerciant persoana juridicã ce intenţioneazã sa furnizeze servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã este obligat sa transmitã ANRC, la sediul central sau la oficiul teritorial în a cãrui raza îşi are sediul, o notificare cu privire la aceasta intenţie.
(2) Notificarea se realizeazã în mod obligatoriu prin completarea formularului-tip prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Formularul-tip al notificãrii se poate obţine de la sediul central, de la orice oficiu teritorial al ANRC sau de pe pagina de Internet a ANRC.
(4) Notificarea se depune împreunã cu celelalte documente necesare, personal de cãtre reprezentantul solicitantului, sub luare de semnatura, sau prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire.
(5) Dreptul de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã se naşte la data înregistrãrii solicitantului în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale, dar nu mai târziu de 45 de zile de la data primirii notificãrii de cãtre ANRC.
(6) În termenul prevãzut la alin. (5) ANRC va inregistra solicitantul în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale sau va emite o decizie de neacordare a dreptului de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã.
(7) În cazul în care solicitantului îi sunt cerute de cãtre ANRC documente, informaţii suplimentare sau clarificãri, termenul prevãzut la alin. (5) se suspenda pana la primirea acestora.
(8) În cazul în care solicitantul nu a depus documentele, informaţiile suplimentare sau clarificãrile în termenul indicat, ANRC va emite o decizie de neacordare a dreptului de a furniza servicii poştale în baza regimului de autorizare generalã.
(9) Dreptul de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã se constata printr-un certificat-tip emis de ANRC la cererea solicitantului.
(10) Certificatul-tip este prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 5
(1) Licenta individualã se acorda de cãtre ANRC pe o perioada de 10 ani comercianţilor persoane juridice care intenţioneazã sa furnizeze servicii poştale incluse în sfera serviciului universal, conferind acestora drepturi şi obligaţii specifice, suplimentare fata de cele conferite prin regimul de autorizare generalã.
(2) În vederea obţinerii licenţei individuale, orice comerciant persoana juridicã ce intenţioneazã sa furnizeze servicii poştale din sfera serviciului universal va transmite ANRC, la sediul central sau la oficiul teritorial în a cãrui raza îşi are sediul, o cerere de acordare a licenţei individuale, conform formatului-tip prevãzut în anexa nr. 4.
(3) Cererea de acordare a licenţei individuale se poate obţine de la sediul central, de la orice oficiu teritorial al ANRC sau de pe pagina de Internet a ANRC.
(4) Cererea de acordare a licenţei individuale se depune împreunã cu celelalte documente necesare, personal de cãtre reprezentantul solicitantului, sub luare de semnatura, sau prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire.
(5) În licenta individualã sunt incluse obligaţii specifice, care pot privi:
a) furnizarea unor servicii din sfera serviciului universal;
b) calitatea, disponibilitatea şi modul de prestare a serviciilor furnizate pe baza licenţei;
c) respectarea drepturilor rezervate furnizorilor de serviciu universal, în conformitate cu prevederile cap. IV din Ordonanta privind serviciile poştale;
d) eventualele contribuţii datorate de titular în temeiul unui mecanism de compensare a costurilor implicate de furnizarea serviciilor poştale din sfera serviciului universal.
(6) Termenul de acordare a licenţei individuale sau de comunicare a deciziei de respingere a cererii de acordare a acesteia este de 90 de zile de la data înregistrãrii cererii.
(7) În cazul în care solicitantului îi sunt cerute de cãtre ANRC documente, informaţii suplimentare sau clarificãri, termenul prevãzut la alin. (6) se suspenda pana la primirea acestora.
(8) În cazul în care solicitantul nu a depus documentele, informaţiile suplimentare sau clarificãrile în termenul indicat, ANRC va emite o decizie de neacordare a licenţei individuale.
(9) Licenta individualã are efect constitutiv; dreptul de a furniza serviciile poştale prevãzute în cuprinsul licenţei individuale se naşte la data emiterii acesteia de cãtre ANRC.
ART. 6
În vederea autorizãrii, pe baza regimului de autorizare generalã sau a licenţei individuale, persoanele juridice solicitante vor prezenta urmãtoarele documente:
a) certificatul de înmatriculare în registrul comerţului şi certificatul de înregistrare fiscalã sau, dupã caz, codul unic de înregistrare, în copie;
b) actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţite de certificate de înscriere de menţiuni, în copie;
c) mecanismul de soluţionare a reclamatiilor venite din partea utilizatorilor;
d) angajamentul de a respecta cerinţele esenţiale definite în Ordonanta privind serviciile poştale, precum şi prevederile legale care reglementeazã aceste cerinţe esenţiale;
e) lista cu toate punctele de acces în reţeaua poştalã;
f) lista cu toate judeţele pe aria cãrora intenţioneazã sa furnizeze serviciile poştale pentru care solicita autorizarea.
ART. 7
(1) În vederea furnizarii serviciilor poştale în condiţii care sa asigure satisfacerea necesitãţilor utilizatorilor, furnizorii sunt obligaţi sa respecte cerinţele esenţiale prevãzute la art. 2 lit. v) din Ordonanta privind serviciile poştale, precum şi prevederile legale care reglementeazã aceste cerinţe.
(2) Furnizorii de servicii poştale sunt obligaţi în special:
a) sa asigure secretul trimiterilor poştale în condiţiile legii;
b) sa asigure securitatea reţelei poştale în ceea ce priveşte transportul bunurilor periculoase, prin respectarea dispoziţiilor privind transportul acestor bunuri, cuprinse în <>Ordonanta Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în <>Ordonanta Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian, republicatã, în <>Ordonanta Guvernului nr. 41/1997 privind aprobarea Regulamentului de transport pe cãile ferate din România, în <>Ordonanta Guvernului nr. 42/1997 privind transportul naval, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 412/2002 , în <>Ordonanta Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 105/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în <>Ordonanta Guvernului nr. 48/1999 privind transportul rutier al mãrfurilor periculoase, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 122/2002 , şi în <>Ordonanta Guvernului nr. 49/1999 privind transportul mãrfurilor periculoase pe calea feratã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 788/2001 ;
c) sa respecte dispoziţiile privind protecţia datelor cu caracter personal şi a vieţii private, cuprinse în <>Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, în legislaţia secundarã emisã pe baza acesteia, precum şi în celelalte acte normative care conţin prevederi referitoare la protecţia datelor cu caracter personal şi a vieţii private;
d) sa respecte dispoziţiile privind protecţia mediului, cuprinse în <>Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în legislaţia secundarã emisã pe baza acesteia, precum şi în celelalte acte normative care conţin prevederi referitoare la protecţia mediului;
e) sa respecte dispoziţiile privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cuprinse în <>Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în legislaţia secundarã emisã pe baza acesteia, precum şi în celelalte acte normative care conţin prevederi referitoare la amenajarea teritoriului şi la urbanism.
ART. 8
Nerespectarea obligaţiilor prevãzute la art. 7 poate fi sancţionatã de ANRC, în funcţie de gravitatea acesteia, cu retragerea dreptului de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã sau a licenţei individuale.
ART. 9
(1) În afarã obligaţiilor prevãzute la art. 7, furnizorii de servicii poştale incluse în sfera serviciului universal au şi anumite obligaţii specifice prevãzute în licenta.
(2) Nerespectarea obligaţiilor prevãzute la alin. (1) poate fi sancţionatã de ANRC, în funcţie de gravitatea acesteia, cu retragerea dreptului de a furniza servicii poştale pe baza licenţei individuale.
ART. 10
Furnizorii de servicii poştale sunt obligaţi sa afiseze la sediul acestora şi la fiecare punct de lucru mecanismul de soluţionare a reclamatiilor.
ART. 11
(1) ANRC întocmeşte şi actualizeazã Registrul public al furnizorilor de servicii poştale.
(2) În Registrul public al furnizorilor de servicii poştale sunt înscrise urmãtoarele informaţii:
a) tipul de autorizare;
b) numãrul de ordine atribuit furnizorului autorizat;
c) datele de identificare a furnizorului;
d) numãrul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal sau codul unic de înregistrare;
e) zona geograficã pentru care este valabilã autorizarea (judeţ/judeţe);
f) serviciul/serviciile poştal/poştale pentru care furnizorul a fost autorizat;
g) data naşterii dreptului de a furniza serviciul/serviciile poştal/poştale pentru care furnizorul a fost autorizat;
h) menţiuni privind suspendarea sau încetarea dreptului de a furniza servicii poştale, precum şi motivul acestora.
(3) Registrul public al furnizorilor de servicii poştale este disponibil pe pagina de Internet a ANRC.
ART. 12
(1) Furnizorii de servicii poştale au obligaţia de a comunica ANRC orice modificãri ale datelor înscrise în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale, în termen de 30 de zile de la data apariţiei acestora, în vederea actualizãrii înscrierii lor în registru.
(2) Cererea de înscriere a modificãrilor prevãzute la alin. (1) are forma şi conţinutul prevãzute în anexa nr. 5 şi va fi însoţitã de documentele care atesta modificãrile.
(3) În cazul în care cererea de înscriere a modificãrilor este incompleta ori se considera ca acest lucru este necesar în raport cu obiectul cererii sau cu datele şi informaţiile prezentate de solicitant, ANRC poate cere solicitantului documente, informaţii suplimentare sau clarificãri, acordându-i acestuia un termen de cel puţin 15 zile pentru depunerea actelor, informaţiilor sau clarificarilor cerute. În acest caz termenul prevãzut la alin. (5) se suspenda pana la primirea acestora.
(4) Cererea de înscriere a modificãrilor în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale se poate obţine de la sediul central, de la orice oficiu teritorial al ANRC sau de pe pagina de Internet a ANRC şi se depune împreunã cu celelalte documente necesare la sediul central sau la oficiul teritorial al ANRC în a cãrui raza îşi are sediul furnizorul, personal de cãtre reprezentantul solicitantului, sub luare de semnatura, sau prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire.
(5) Actualizarea înregistrãrilor în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale se realizeazã în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii de înscriere a modificãrilor.
(6) La cererea furnizorului, ANRC va emite în termenul menţionat la alin. (5) un nou certificat-tip sau o noua licenta individualã, dupã caz, care constata sau conferã dreptul de a furniza servicii poştale în noile condiţii şi revoca înscrisul corespunzãtor emis anterior. Data prevãzutã în licenta individualã anterioarã se menţine.
(7) Procedura prevãzutã de prezentul articol nu se aplica în cazul în care furnizorul de servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã intenţioneazã sa furnizeze servicii incluse în sfera serviciului universal, precum şi în cazul în care titularul licenţei individuale doreşte sa furnizeze servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã. În aceste cazuri este necesarã depunerea unei notificãri sau a unei cereri de acordare a licenţei individuale, dupã caz.
ART. 13
Furnizorii de servicii poştale sunt obligaţi sa comunice ANRC modificãrile intervenite în ceea ce priveşte mecanismul de soluţionare a reclamatiilor, în termen de 30 de zile de la apariţia acestora.
ART. 14
(1) În cazul nerespectãrii prevederilor art. 12 şi 13 de cãtre furnizorul de servicii poştale, precum şi în cazul încãlcãrii altor reglementãri legale în vigoare sau a obligaţiilor asumate de cãtre acesta, ANRC poate emite o decizie de suspendare, pe o perioada determinata, a dreptului de a furniza servicii poştale.
(2) Suspendarea se înscrie de cãtre ANRC în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei.
ART. 15
(1) Dreptul de a furniza servicii poştale înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) dizolvarea titularului;
b) emiterea de cãtre ANRC a unei decizii de retragere a acestui drept;
c) renunţarea din partea titularului;
d) expirarea termenului, în cazul licenţei individuale.
(2) ANRC poate emite o decizie de retragere a dreptului de a furniza servicii poştale în cazul unor încãlcãri grave şi repetate de cãtre furnizorul de servicii poştale ale reglementãrilor legale în vigoare sau ale obligaţiilor asumate.
(3) Renunţarea la dreptul de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã sau a licenţei individuale produce efecte de la data comunicãrii acestui fapt cãtre ANRC.
(4) Încetarea dreptului de a furniza servicii poştale se înscrie de cãtre ANRC în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale în termen de 30 de zile de la intervenirea acestui eveniment.
ART. 16
(1) Decizia de neacordare a dreptului de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã sau a licenţei individuale trebuie motivatã şi se comunica solicitantului în termen de 45 de zile, respectiv 90 de zile, putând fi contestatã în conformitate cu <>Legea contenciosului administrativ nr. 29/1990 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Decizia de suspendare sau de retragere a dreptului de a furniza servicii poştale trebuie motivatã şi se comunica furnizorului de servicii poştale în termen de 30 de zile, putând fi contestatã în conformitate cu <>Legea nr. 29/1990 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 17
În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei decizii, furnizorii de servicii poştale autorizaţi înaintea acestei date sunt obligaţi sa transmitã ANRC notificarea sau cererea de acordare a licenţei individuale, în funcţie de serviciile poştale pe care intenţioneazã sa le furnizeze în continuare, în vederea uniformizarii Registrului public al furnizorilor de servicii poştale.
ART. 18
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 19
Prezenta decizie se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Comunicaţii,
Ion Smeeianu

Bucureşti, 19 martie 2003.
Nr. 118.


ANEXA 1

REGIMUL
de autorizare generalã pentru furnizarea serviciilor poştale

1. Dispoziţii generale
1.1. Regimul de autorizare generalã stabileşte condiţiile în care comercianţii persoane juridice îşi pot exercita dreptul de a furniza servicii poştale care nu sunt incluse în sfera serviciului universal, pentru o perioada nedeterminatã.
1.2. - 1.2.1. Interpretarea termenilor utilizaţi în prezenta anexa se va realiza în concordanta cu definiţiile prevãzute în Ordonanta privind serviciile poştale.
1.2.2. În înţelesul prezentei anexe, urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) distribuire - procesul care începe cu sortarea trimiterilor poştale şi se încheie cu predarea/depunerea acestora la destinatar. Predarea/depunerea trimiterii poştale se efectueazã la: sediul/locuinta persoanei cãreia îi este adresatã, aflat/aflatã în interiorul vetrei localitãţii; la orice cutie sau recipient în care ocupantul locuinţei/sediului a fost de acord sa îi fie distribuite trimiterile poştale care îi sunt adresate; sau cãtre persoana autorizata sa primeascã trimiterea poştalã;
b) furnizor de servicii poştale - persoana juridicã autorizata care presteazã servicii poştale;
c) furnizor de servicii poştale incluse în sfera serviciului universal - persoana juridicã autorizata pe baza de licenta individualã sa presteze servicii poştale din sfera serviciului universal;
d) furnizor de serviciu universal - furnizor de servicii poştale desemnat în acest sens prin decizie a preşedintelui ANRC;
e) prezentarea trimiterii poştale - operaţiunea de introducere în reţeaua poştalã a unei trimiteri poştale, prin prezentarea acesteia de cãtre expeditor la un punct de acces al reţelei în cauza;
f) serviciul poştal prioritar - serviciul poştal cel mai rapid prevãzut în oferta de prestaţii a furnizorului de serviciu universal, al cãrui tarif este considerat baza de referinta pentru serviciile sale rezervate;
g) serviciul poştal standard - serviciul poştal prevãzut în oferta de prestaţii a furnizorului de servicii poştale, în condiţiile în care expeditorul unei trimiteri poştale nu solicita nici un tratament special pentru aceasta, cum ar fi: înregistrarea ca recomandatã, asigurarea valorii sau alte valori adãugate;
h) trimitere de corespondenta standard - trimitere poştalã sub forma de: plicuri dreptunghiulare sau cãrţi poştale/cartoane adresate, dreptunghiulare, dintr-o singura bucata, având urmãtoarele limite de dimensiuni şi greutate: dimensiuni minime 90 x 140 mm, cu o toleranta de 2 mm; dimensiuni maxime 120 x 235 mm, cu o toleranta de 2 mm; greutate maxima 20 g; grosime maxima 5 mm; categoria "corespondenta standard" este categoria poştalã de referinta pentru stabilirea drepturilor rezervate ale furnizorului de serviciu universal desemnat;
i) tarif de referinta - tariful corespunzãtor serviciului poştal prioritar privind trimiterile de corespondenta cu limita maxima de greutate 350 g din sfera serviciului rezervat;
j) serviciul de curierat - activitate care consta în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea la destinatari a trimiterilor de corespondenta, a imprimatelor (cãrţi, cataloage, ziare, periodice etc.) şi a coletelor poştale conţinând bunuri cu sau fãrã valoare comercialã;
k) servicii poştale Express - servicii poştale care includ cel puţin urmãtoarele trei valori adãugate: colectarea trimiterilor poştale de la o adresa desemnatã de cãtre expeditor, garantarea timpului de distribuire şi monitorizarea electronica a trimiterilor pe parcursul transportului cãtre destinatar;
l) servicii cu valoare adãugatã - servicii poştale ale cãror caracteristici rãspund unor cerinţe speciale ale utilizatorilor. Asemenea caracteristici sunt, de exemplu: colectarea trimiterilor de la o adresa desemnatã de cãtre expeditor, livrarea trimiterii poştale, pe baza de semnatura, personal destinatarului sau reprezentantului autorizat al acestuia, livrarea la o data şi o ora anume stabilite, garantarea livrãrii la o data şi o ora anume stabilite, încercãri multiple de livrare, livrarea potrivit prioritatii sau ordinii specificate de expeditor, confirmarea cãtre expeditor a efectuãrii livrãrii, posibilitatea de schimbare a destinaţiei sau a destinatarului în timpul transportului sau, dacã livrarea la destinaţia iniţialã nu este posibila, monitorizarea electronica a traseului trimiterii poştale pe toatã durata transportului şi altele asemenea. În sensul prezentei definiţii, nu constituie caracteristici suplimentare livrarea accelerata (prioritate în prelucrare şi transport) a trimiterii poştale ori transmiterea sau primirea conţinutului unei trimiteri poştale prin mijloace electronice cãtre/de cãtre un furnizor de servicii poştale în vederea sortarii, tipãririi sau pregãtirii trimiterii poştale;
m) drepturi rezervate - drepturi rezervate prin lege unui furnizor de serviciu universal;
n) publicitate prin posta - trimiteri poştale depuse în numãr minim de 1.000 de bucãţi în acelaşi punct de acces, de cãtre acelaşi expeditor, prin aceeaşi expediţie, constând exclusiv în materiale de reclama, marketing sau publicitate, care conţin mesaje identice, cu excepţia numelui, adresei şi a numãrului de identificare ale destinatarului, precum şi a altor modificãri care nu altereaza natura mesajului. Pe fata trimiterii poştale care conţine publicitate prin posta trebuie sa fie inscriptionata menţiunea "Publicitate". Nu constituie publicitate prin posta chitanţele, facturile, situaţiile financiare şi alte mesaje având un conţinut diferit, precum şi trimiterile care conţin, în afarã de publicitate prin posta, şi alte bunuri în acelaşi ambalaj. Trimiterile poştale având menţiunea "Publicitate" nu sunt considerate trimiteri de corespondenta şi nu pot face obiectul dreptului rezervat unui furnizor de serviciu universal desemnat de ANRC în acest sens;
o) servicii financiar-poştale - ansamblul de servicii de încasãri, de plati şi transferuri de fonduri efectuate de furnizorii de servicii poştale prin intermediul reţelei poştale publice, asa cum sunt reglementate prin actele Uniunii Poştale Universale.
1.3. Serviciile poştale ce intra sub incidenta regimului de autorizare generalã sunt:
1.3.1. Servicii poştale fãrã valoare adãugatã:
a) servicii de posta nationala (cod CAEN: 6411) - cu limite de greutate a trimiterilor poştale interne şi internaţionale de 10-50 kg;
b) servicii de curierat (cod CAEN: 6412) - cu limite de greutate a trimiterilor poştale interne şi internaţionale de 10-50 kg;
c) servicii financiar-poştale (cod CAEN: 6512);
d) servicii de publicitate prin posta.
1.3.2. Servicii poştale cu valoare adãugatã:
a) servicii de posta nationala (cod CAEN: 6411):
- a1) cu limita maxima de greutate a trimiterilor poştale de 50 kg;
- a2) servicii Express;
b) servicii de curierat (cod CAEN: 6412):
- b1) cu limita maxima de greutate a trimiterilor poştale de 50 kg;
- b2) servicii Express;
c) servicii financiar-poştale (cod CAEN: 6512);
d) servicii de publicitate prin posta.
2. Drepturile furnizorului de servicii poştale
2.1. Furnizorul de servicii poştale are dreptul sa-şi punã reţeaua poştalã la dispoziţie, pe baza contractualã, numai unui terţ autorizat de ANRC sa furnizeze servicii poştale.
2.2. Furnizorul de servicii poştale are dreptul sa-şi utilizeze reţeaua pentru a presta şi alte servicii care nu intra sub incidenta regimului de autorizare generalã, sub rezerva autorizaţiilor sau aprobãrilor necesare.
2.3. Trimiterile poştale care nu au putut fi livrate motivat destinatarilor şi nici returnate expeditorilor devin proprietatea furnizorului de servicii poştale dupã expirarea termenului legal de pãstrare, de 18 luni, calculat de la data depunerii trimiterii poştale în reţeaua poştalã a acestuia.
3. Obligaţiile furnizorului de servicii poştale
3.1. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia sa marcheze cu denumirea sau marca comercialã proprie toate trimiterile poştale pe care le distribuie, precum şi toate instalaţiile fizice care fac parte din reţeaua poştalã publica pe care o opereazã.
3.2. În toate documentele furnizorului de servicii poştale în care se va face referire la serviciile Express se va folosi denumirea "serviciul Express", la care se va adauga denumirea comercialã a serviciului în cauza.
3.3. - 3.3.1. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia sa stabileascã un mecanism simplu, transparent şi accesibil de soluţionare a reclamatiilor primite de la utilizatori, în special în ceea ce priveşte pierderea, distrugerea parţialã ori totalã sau deteriorarea trimiterilor poştale.
3.3.2. Mecanismul de soluţionare a reclamatiilor primite de la utilizatori va fi supus spre aprobare ANRC o data cu notificarea privind intenţia de a furniza servicii poştale.
3.3.3. Mecanismul de soluţionare trebuie sa prevadã procedura pentru determinarea furnizorului de servicii poştale cãruia îi revine rãspunderea în cazul în care sunt implicaţi doi sau mai mulţi asemenea furnizori, procedura pentru rezolvarea echitabila şi prompta a reclamatiilor şi un sistem de rambursare sau compensare.
3.4. Furnizorul de servicii poştale este rãspunzãtor fata de utilizatori pentru furnizarea serviciilor pentru care este autorizat şi are obligaţia de a acorda despãgubiri conform contractului încheiat cu expeditorul, dar nu mai mici decât cele prevãzute în Ordonanta privind serviciile poştale.
3.5. - 3.5.1. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia de a respecta drepturile rezervate furnizorului de serviciu universal, prevãzute la art. 12 din Ordonanta privind serviciile poştale.
3.5.2. În vederea respectãrii drepturilor rezervate, furnizorul de servicii poştale are obligaţia ca, în cazul în care furnizeazã servicii poştale având ca obiect trimiteri de corespondenta cu limita maxima de greutate de 350 g, interne sau internaţionale, indiferent dacã livrarea acestora este accelerata sau nu, sa stabileascã tariful corespunzãtor acestor servicii la o valoare mai mare decât de cinci ori tariful public corespunzãtor unei trimiteri de corespondenta din prima treapta de greutate a serviciului poştal standard, prioritar, prevãzut în oferta de servicii a furnizorului de serviciu universal.
3.6. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia de a respecta prevederile legale în vigoare referitoare la obiectele interzise a fi transportate prin reţeaua poştalã.
3.7. - 3.7.1. În afarã dispoziţiilor din reglementãri speciale şi din Ordonanta privind serviciile poştale, este interzisã introducerea în orice categorie de trimiteri poştale a:
a) stupefiantelor şi substanţelor psihotrope;
b) substanţelor explozive, inflamabile sau a substanţelor periculoase, precum şi a substanţelor radioactive;
c) obiectelor obscene sau imorale;
d) animalelor vii (cu excepţia cazului în care titularul a fãcut publica o lista cu obiecte admise pe riscul expeditorului, iar animalul respectiv se afla pe aceasta);
e) armelor, muniţiilor, pãrţilor şi accesoriilor acestora;
f) trimiterilor poştale pentru diversi destinatari.
3.7.2. Nu sunt admise la prezentare în reţeaua poştalã publica trimiterile care nu îndeplinesc condiţiile cerute de legislaţia specialã în domeniul serviciilor poştale.
3.7.3. În cazul în care sunt admise în mod eronat la prezentare trimiteri care nu îndeplinesc condiţiile de adresare sau ambalare, transportul acestora se efectueazã pe riscul expeditorului.
3.7.4. În cazul în care sunt admise în mod eronat la prezentare trimiteri care conţin obiecte interzise, cu excepţia animalelor vii, trimiterile nu sunt indrumate la destinaţie, nici distribuite destinatarilor şi nici returnate expeditorului. În acest caz furnizorul de servicii poştale este obligat sa informeze expeditorul trimiterii poştale despre tratamentul aplicat acelei trimiteri, precizând interdicţia sub incidenta cãreia intra aceasta.
3.8. În cazul în care furnizorul de servicii poştale intenţioneazã sa foloseascã reţeaua poştalã publica a unui alt furnizor, are obligaţia de a încheia un contract cu acesta.
3.9. Furnizorul de servicii poştale care furnizeazã servicii poştale internaţionale poate face acest lucru numai în baza unui contract încheiat cu un furnizor de servicii poştale autorizat în ţara respectiva.
3.10. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia sa asigure continuitatea furnizarii serviciilor poştale pentru care a fost autorizat, prin furnizarea acestora în urmãtoarele condiţii minime:
a) sa detina punct/puncte de acces sedentar/sedentare sau mobil/mobile, propriu/proprii şi/sau al/ale unui/unor terţ/terţi în judeţul/judeţele în care furnizeazã servicii poştale;
b) sa afiseze oferta de servicii poştale şi tarifele corespunzãtoare în fiecare punct de acces al reţelei sale poştale publice;
c) programul cu publicul sa fie de minimum o zi lucrãtoare pe saptamana şi sa fie afişat în toate punctele de acces la reţeaua poştalã publica;
d) sa detina o reţea permanenta de transport, proprie sau contractatã.
3.11. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia de a transmite ANRC un exemplar al situaţiilor financiare anuale, o data cu depunerea acestora la direcţia generalã a finanţelor publice judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în termenul prevãzut de lege, în vederea determinãrii cifrei sale de afaceri.
3.12. Furnizorul de servicii poştale are obligaţia sa achite anual cãtre ANRC tariful de monitorizare, în cuantum de 0,1% din cifra sa de afaceri pe anul anterior.
3.13. În cazul încetãrii activitãţii, furnizorul de servicii poştale are obligaţia, indiferent de forma acestei încetãri, de a achitã ANRC, în momentul determinãrii în condiţiile legii a cifrei sale de afaceri, tariful de monitorizare prevãzut în Ordonanta privind serviciile poştale.


ANEXA 2

NOTIFICARE
privind furnizarea de servicii poştale pe baza regimului
de autorizare generalã

A. Date necesare identificarii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta (astfel cum reiese din documentele anexate în copie):



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Denumirea solicitantului: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Sediul solicitantului: │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_| |_|_| |_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Localitatea: Cod poştal: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ E-mail: Pagina de Internet: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│ Judeţul/Municipiul: Numãrul: Din: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
│ Cod fiscal: Cod unic de înregistrare: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Persoana de contact: │
│ │
│ Nume: Prenume: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ CNP: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_| |_|_| |_|_|_| │
│ │
│ Localitatea: Cod poştal: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
│ Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ E-mail: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Descrierea serviciilor poştale pe care solicitantul intenţioneazã sa le furnizeze:
[] 1. Servicii fãrã valoare adãugatã:
[] 1.1. Servicii de posta nationala (cod CAEN: 6411) cu limite de greutate a trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, 10 - 50 kg;
[] 1.2. Servicii de curierat (cod CAEN: 6412) cu limite de greutate a trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, 10-50 kg;
[] 1.3. Servicii financiar-poştale (cod CAEN: 6512);
[] interne;
[] internaţionale.
[] 1.4. Servicii de Publicitate prin posta;
[] interne;
[] internaţionale.
[] 2. Servicii poştale cu valoare adãugatã:
[] 2.1. Servicii de posta nationala (cod CAEN: 6411)
[] 2.1.1. - cu limita maxima de greutate a trimiterilor poştale interne 10 kg, respectiv 20 kg, pentru distribuirea coletelor poştale expediate din afarã teritoriului României cãtre o adresa aflatã pe acest teritoriu.
[] 2.1.2. - cu limite de greutate a trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, 10 - 50 Kg;
[] 2.1.3. - servicii Express
[] interne;
[] internaţionale.
[] 2.2. Servicii de curierat (cod CAEN: 6412)
[] 2.2.1. - cu limita maxima de greutate a trimiterilor poştale 10 kg, respectiv 20 kg, pentru distribuirea coletelor poştale expediate din afarã teritoriului României cãtre o adresa aflatã pe acest teritoriu.
[] 2.2.2. - cu limite de greutate a trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, 10 - 50 kg;
[] 2.2.3. - servicii Express
[] interne;
[] internaţionale.
[] 2.3. Servicii financiar-poştale (cod CAEN: 6512);
[] interne;
[] internaţionale.
[] 2.4. Servicii de Publicitate prin posta;
[] interne;
[] internaţionale.

C. Valori adãugate serviciilor poştale furnizate:

[] 1. Servicii speciale privind modul de transmitere a trimiterii poştale:
[] 1.1. Serviciul "ramburs";
[] 1.2. Serviciul de transmitere înregistratã a trimiterii poştale şi eliberarea dovezii privind introducerea acesteia în reţeaua poştalã;
[] 1.3. Serviciul de asigurare a conţinutului pentru valoarea declarata de cãtre expeditor;
[] 1.4. Alte servicii speciale;
[] 2. Servicii speciale privind modul de transport al trimiterii poştale:
[] 2.1. Monitorizarea electronica a traseului trimiterii poştale pe toatã durata transportului;
[] 2.2. Posibilitatea de schimbare a destinaţiei sau a destinatarului în timpul transportului, dacã livrarea la destinaţia iniţialã nu a fost posibila;
[] 2.3. Colectarea trimiterilor poştale de la o adresa desemnatã de cãtre expeditor;
[] 2.4. Alte servicii speciale.
[] 3. Servicii speciale privind modul de livrare a trimiterii poştale:
[] 3.1. Livrarea trimiterii poştale cu greutate de peste 500 g la domiciliul/sediul utilizatorului;
[] 3.2. Livrarea trimiterii poştale prin curier special;
[] 3.3. Livrarea trimiterii poştale personal destinatarului sau reprezentantului autorizat al acestuia;
[] 3.4. Livrarea trimiterii poştale la o data şi o ora anume stabilite;
[] 3.5. Garantarea livrãrii trimiterii poştale la o data şi o ora anume stabilite;
[] 3.6. Încercãri multiple de livrare;
[] 3.7. Livrarea trimiterilor poştale potrivit prioritatii sau ordinii specificate de expeditor;
[] 3.8. Confirmarea cãtre expeditor a efectuãrii livrãrii;
[] 3.9. Depozitarea şi pãstrarea trimiterilor poştale la dispoziţia destinatarilor;
[] 3.10. Eliberarea dovezii privind distribuirea trimiterii poştale;
[] 3.11. Garantarea timpului de distribuire;
[] 3.12. Alte servicii speciale.

D. Detalii privind reţeaua poştalã utilizata în furnizarea serviciilor poştale:

[] 1. Solicitantul va furniza servicii poştale prin:
[] 1.1. reţeaua poştalã proprie;
[] 1.2. reţeaua poştalã a unui terţ;
[] 2. Condiţii de acces în reţeaua solicitantului: lista punctelor de acces cu adresele corespunzãtoare a fost efectuatã dupã modelul urmãtor şi a fost depusa anexatã prezentei.



┌────┬────────────────┬─────────────────┬───────┬───┬──────┬────────────────┐
│Nr. │Felul punctului │Adresa completa a│Telefon│Fax│E-mail│Program de lucru│
│crt.│de acces │punctului de │ │ │ │cu publicul │
│ │(sedentar/mobil)│acces │ │ │ │(zile/ore) │
├────┼────────────────┼─────────────────┼───────┼───┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼───────┼───┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴─────────────────┴───────┴───┴──────┴────────────────┘



E. Aria geograficã în care se vor furniza serviciile pentru care se solicita autorizarea:
[] Judeţ/Judeţe (dacã sunt mai multe se va anexa prezentei o lista cu acestea);
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................

F. Marca comercialã înregistratã a solicitantului (unde este cazul):
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................

G. Denumirea/denumirile comerciale ale serviciilor poştale pentru care se solicita autorizarea (enumerare în ordinea în care au fost bifate în prezenta notificare):
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................
..................................................................

H. Solicitantul doreşte eliberarea certificatului-tip care constituie dovada dreptului de a furniza servicii poştale pe baza de autorizare generalã:
[] Da: "Doresc eliberarea certificatului-tip care constituie dovada dreptului de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã şi solicit transmiterea acestuia prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire, la urmãtoarea adresa: .........."
[] Nu.

I. Urmãtoarele documente sunt anexate notificãrii:

[] Certificatul de înmatriculare în registrul comerţului şi certificatul de înregistrare fiscalã sau, dupã caz, codul unic de înregistrare;
[] Actul constitutiv cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţite de certificatele de înscriere menţiuni;
[] Mecanismul de soluţionare a reclamatiilor venite de la utilizatori;
[] Angajamentul de a respecta cerinţele esenţiale definite în Ordonanta privind serviciile poştale, precum şi prevederile legale care reglementeazã aceste cerinţe esenţiale;
[] Lista cu toate punctele de acces în reţeaua poştalã (dupã modelul prezentat mai sus);
[] Lista cu toate judeţele pe aria cãrora intenţioneazã sa furnizeze serviciile poştale pentru care se solicita autorizarea.
[] Împuternicire de a depune prezenta, dacã este cazul.

J. Subsemnatul, ..........................................., reprezentant al solicitantului, declar pe propria rãspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal privind infracţiunea de fals în declaraţii, ca toate datele şi informaţiile cuprinse în prezenta cerere şi în documentele anexate sunt corecte şi complete.

Data completãrii:

Ştampila solicitantului:

Semnatura reprezentantului solicitantului:


ANEXA 3


ANRC ROMÂNIA
AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN COMUNICAŢII
-----------------------------------------------------------------
Bd. Libertãţii 14. Sector 5. 70060 Bucureşti www.anrc.ro
-----------------------------------------------------------------
Tel.: +40 21 312 49 39 | +40 21 312 49 09 |Fax: +40 21 312 56 96
|e-mail: anrc@anrc.ro


CERTIFICAT-TIP
de atestare a dreptului de furnizare de servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã

eliberat în temeiul art. 4 alin. (9) din Decizia nr. 118/2003
privind procedura de autorizare a furnizorilor de servicii poştale

Titularul .........................................................
Cu sediul în: Localitatea .................., Str. ............., Nr. ..., Bl. ....., Sc. ..., Et. ......, Ap. ......., Judeţul/Sectorul ................
Înregistrat în registrul comerţului al judeţului/municipiului ........................... cu nr. ............... din ..............., codul fiscal ............................. sau codul unic de înregistrare
beneficiazã de dreptul de a furniza urmãtoarele servicii poştale în baza regimului de autorizare generalã:
1. Servicii poştale fãrã valoare adãugatã
1.1. Servicii de posta nationala (cod CAEN: 6411) cu limite de greutate a trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, 10-50 kg.
1.2. Servicii de curierat (cod CAEN: 6412) cu limite de greutate a trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, 10-50 kg.
1.3. Servicii financiar-poştale (cod CAEN: 6512);
1.4. Servicii de Publicitate prin posta.

2. Servicii poştale cu valoare adãugatã:
2.1. Servicii de posta nationala (cod CAEN: 6411)
2.1.1. - cu limita maxima de greutate a trimiterilor poştale 10 kg., respectiv 20 kg., pentru distribuirea coletelor poştale expediate din afarã teritoriului României cãtre o adresa aflatã pe acest teritoriu.
2.1.2. - cu limite de greutate a trimiterilor poştale 10 - 50 kg.
2.1.3. - servicii Express.
2.2. Servicii de curierat (cod CAEN: 6412)
2.2.1. - cu limita maxima de greutate a trimiterilor poştale 10 kg., respectiv 20 kg., pentru distribuirea coletelor poştale expediate din afarã teritoriului României cãtre o adresa aflatã pe acest teritoriu.
2.2.2. - cu limite de greutate a trimiterilor poştale 10 - 50 kg.
2.2.3. - servicii Express.
2.3. Servicii financiar-poştale (cod CAEN: 6512);
2.4. Servicii de Publicitate prin posta.


Certificatul a fost eliberat în urma realizãrii notificãrii înregistrate cu nr. ..................


PREŞEDINTE
LS.

Director, Vizat,
DIRECŢIA OPERATIVĂ DIRECŢIA JURIDICĂ


ANEXA 4

CERERE DE ACORDARE A LICENŢEI INDIVIDUALE
privind furnizarea de servicii poştale incluse în sfera serviciului universal

A. Date necesare identificarii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta (astfel cum reiese din actul constitutiv şi din certificatele anexate în copie)



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Denumirea solicitantului: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Sediul solicitantului: │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_| |_|_| |_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Localitatea: Cod poştal: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ E-mail: Pagina de Internet: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│ Judeţul/Municipiul: Numãrul: Din: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
│ Cod fiscal: Cod unic de înregistrare: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Persoana de contact: │
│ │
│ Nume: Prenume: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ CNP: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_| |_|_| |_|_|_| │
│ │
│ Localitatea: Cod poştal: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
│ Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ E-mail: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Descrierea serviciilor pe care solicitantul intenţioneazã sa le furnizeze:
[] 1. colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor poştale, interne şi internaţionale, în greutate de pana la 2 kg;
[] 1.1. trimiteri de corespondenta;
[] 1.2. trimiteri poştale constând în imprimate;
[] 2. colectarea, sortarea, transportul şi livrarea coletelor poştale, interne şi internaţionale, în greutate de pana la 10 kg;
[] 3. distribuirea coletelor poştale în greutate de pana la 20 kg. expediate din afarã teritoriului României cãtre o adresa aflatã pe teritoriul acesteia;
[] 4. serviciul de trimitere recomandatã, indiferent dacã trimiterea este interna sau internationala;
[] 5. serviciul de trimitere cu valoare declarata, indiferent dacã trimiterea este interna sau internationala;

C. Detalii privind reţeaua poştalã utilizata pentru furnizarea serviciilor poştale din sfera serviciului universal:
[] 1. Solicitantul va furniza servicii poştale prin:
[] 1.1. reţeaua poştalã proprie;
[] 1.2. reţeaua poştalã a unui terţ;
[] 2. Condiţii de acces în reţeaua solicitantului: lista punctelor de acces cu adresele corespunzãtoare a fost efectuatã dupã modelul urmãtor şi a fost depusa anexatã prezentei.



┌────┬────────────────┬────────────────┬─────────────────┬───────┬───┬──────┐
│Nr. │Felul punctului │Program de lucru│Adresa completa a│Telefon│Fax│E-mail│
│crt.│de acces │cu publicul │punctului de │ │ │ │
│ │(sedentar/mobil)│ │acces │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────┼───┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────┼───┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴────────────────┴─────────────────┴───────┴───┴──────┘



D. Marca comercialã înregistratã a solicitantului (unde este cazul):
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................

E. Denumirea/denumirile comerciale ale serviciilor poştale pentru care se solicita autorizarea (enumerare în ordinea în care au fost bifate în prezenta cerere):
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................

F. Urmãtoarele documente sunt anexate cererii:
[] Certificatul de înmatriculare în registrul comerţului şi certificatul de înregistrare fiscalã sau, dupã caz, codul unic de înregistrare;
[] Actul constitutiv cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţite de certificatele de înscriere menţiuni;
[] Mecanismul de soluţionare a reclamatiilor venite de la utilizatori;
[] Angajamentul de a respecta cerinţele esenţiale definite în Ordonanta privind serviciile poştale, precum şi prevederile legale care reglementeazã aceste cerinţe esenţiale;
[] Lista cu toate punctele de acces în reţeaua poştalã (dupã modelul prezentat mai sus);

G. Subsemnatul, ......................................, reprezentant al solicitantului, declar pe propria rãspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal privind infracţiunea de fals în declaraţii, ca toate datele şi informaţiile cuprinse în prezenta cerere şi în documentele anexate sunt corecte şi complete.

Data completãrii:

Ştampila solicitantului:

Semnatura reprezentantului solicitantului:


ANEXA 5

CERERE
de înscriere a modificãrilor privind furnizarea serviciilor poştale

A. Date necesare identificarii solicitantului şi comunicãrii eficiente cu acesta (astfel cum reiese din documentele anexate în copie):



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Denumirea solicitantului: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Sediul solicitantului: │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_| |_|_| |_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Localitatea: Cod poştal: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ E-mail: Pagina de Internet: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│ Judeţul/Municipiul: Numãrul: Din: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
│ Cod fiscal: Cod unic de înregistrare: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Persoana de contact: │
│ │
│ Nume: Prenume: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ CNP: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_| |_|_| |_|_|_| │
│ │
│ Localitatea: Cod poştal: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_| │
│ │
│ Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ E-mail: │
│ |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. În temeiul prevederilor Ordonanţei privind serviciile poştale şi ale Deciziei privind procedura de autorizare a activitãţii de furnizare a serviciilor poştale, solicit înscrierea modificãrilor privind:
[] certificatul-tip nr. ......... din .......................;
[] licenta individualã nr.................din.....................;

C. Modificãrile pentru care solicit înscrierea se referã la:
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................

D. Solicitantul doreşte eliberarea certificatului-tip care constituie dovada înscrierii modificãrilor:

[] Da: "Doresc eliberarea certificatului-tip care constituie dovada dreptului de a furniza servicii poştale pe baza regimului de autorizare generalã în noile condiţii şi solicit transmiterea acestuia prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire, la urmãtoarea adresa: ............................."
[] Nu.

E. Subsemnatul ..................................., reprezentant al solicitantului, declar pe propria rãspundere, cunoscând dispoziţiile art. 292 din Codul penal privind infracţiunea de fals în declaraţii, ca toate datele şi informaţiile cuprinse în prezenta cerere şi în documentele anexate sunt corecte şi complete.

Data completãrii: ...../..../.........

Ştampila solicitantului

Semnatura reprezentantului solicitantului

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016