Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 113 din 1 aprilie 1990  normativ de continut al documentatiilor tehnice pentru obtinerea acordului de mediu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 113 din 1 aprilie 1990 normativ de continut al documentatiilor tehnice pentru obtinerea acordului de mediu

EMITENT: MINISTERUL APELOR, PADURILOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1 din 1 aprilie 1990
I. Prevederi comune pentru toate categoriile de lucrãri

1. Date generale:
- localizare: judeţ, localitate, bazin hidrografic, curs de apa;
- titularul investiţiei, beneficiarul, proiectantul general.
2. Necesitatea şi oportunitatea investiţiei:
- scopul lucrãrilor propuse a fi aprobate;
- elemente privind profilul, capacitatile şi termenul de punere în funcţiune;
- elementele privind încadrarea în schema cadru de amenajare a bazinului hidrografic respectiv;
- corelarea funcţionalã sub aspect ecologic, inclusiv din punct de vedere al conservãrii naturii cu lucrãrile existente sau propuse;
- analiza posibilitãţilor de cooperare cu alte lucrãri hidrotehnice sau edilitare existente sau prevãzute în zona, cu menţionarea acceptului şi condiţiilor de cooperare;
- încadrarea lucrãrilor în clasa de importanta cu privire la: asigurarea sursei de apa, apãrarea impotriva inundatiilor, seismicitatea, categoria caii sau conductei, etc.
3. Elemente de coordonare
- precizãri referitoare la actele de reglementare emise anterior, anexate în copie la documentaţie;
- prezentarea studiilor de fundamentare a prevederilor documentaţiei: de impact asupra mediului pentru sursele potenţiale de poluare, dispersia poluantilor în atmosfera, de radioprotectie, hidrologice, hidraulice, agricole, silvice, sanitare, de urbanism, etc.;
- prezentarea avizelor, acceptelor şi altor acte de aprobare solicitate dupã caz, funcţie de profilul obiectivului de investiţie:
Direcţia apelor
Centrul de medicina preventivã
Oficiul local de pedologie şi agrochimie
Inspectoratul silvic judeţean sau al municipiului Bucureşti
Departamentul Geologiei
Comisia monumentelor naturii
Deţinãtorul terenului
Departamentul pentru urbanism şi amenajarea teritoriului
Comisia Nationala pentru controlul activitãţilor nucleare
Rezervatia Biosferei "Delta Dunãrii"
Primãrii şi Prefecturi
Institutul de cercetãri şi ingineria mediului
Alţi factori interesaţi în protecţia mediului.
4. Scurta prezentare a obiectivului din punct de vedere constructiv funcţional şi tehnologic:
- elemente constructive, functionale şi tehnologice;
- bilanţ de materiale intrate în proces, cantitãţi de materii finite ieşite din proces (inclusiv subproduse), cantitãţi de substanţe evacuate în mediu, cu precizarea modului de colectare, transport, tratare şi depozitare;
- puncte vulnerabile ale instalaţiilor tehnologice de producţie, generatoare de poluanti;
- fond de timp anual pentru instalatia tehnologicã de producţie (ore/an).
5. Anexe
- plan de încadrare în zona a lucrãrilor propuse, inclusiv a celor cu care se coopereazã (1:100.000);
- planuri de situaţie şi profile transversale şi longitudinale, cu indicarea limitei de inundabilitate la probabilitatea de calcul consideratã, zone de protecţie a factorilor de mediu (1:1000 - 1:500; 1:100).

II. Prevederi specifice pe categorii de lucrãri

A. factor de mediu: Apa

A.1. Folosinţe de apa: alimentari, canalizari, epurari şi evacuari de ape uzate.
În vederea corelãrii soluţiilor, capacitãţilor şi termenelor de realizare, în documentaţiile tehnice privind acest tip de lucrãri, alimentarile cu apa se vor trata împreunã cu lucrãrile de canalizare, epurare şi evacuare a debitelor de ape uzate şi meteorice.
1. Precizarea sursei de apa şi a receptorului apelor uzate şi meteorice.
2. Necesarul de apa pe diferite calitãţi - dupã caz, cerinta şi evacuarea, gradul de recirculare, încadrarea în normele de apa.
3. Cerinta şi restitutia vor fi prezentate astfel:
- cerinta în mc/zi şi în l/s Q zi max, cu specificarea calitãţii necesare;
- restitutia în mc/zi şi în l/s Q zi orar max, cu specificarea valorilor medii zilnice şi maxime momentane pentru indicatorii de calitate şi Q zi max (în mc/zi şi în l/s);
- debite în l/s (valoarea maxima de calcul) a altor ape în exces care se elimina prin sistemul de canalizare.
Pentru unitãţile industriale, parametrii funcţionali se vor prezenta pentru doua situaţii:
3.1. - regim normal de funcţionare;
3.2. - regim de restrictii.
4. Descrierea lucrãrilor propuse care formeazã sistemul de alimentare şi evacuare, inclusiv instalaţiile de tratare, preepurare, epurare, gospodãria de namoluri şi slamuri reziduale, cu precizarea elementelor de dimensionare tehnologicã, funcţionalã şi constructivã. Totodatã vor fi prezentate şi lucrãrile aferente prizei şi restitutiei.
5. Puturile hidrogeologice de observatie, amplasate în zona obiectivelor.
6. Aparatura şi instalaţii de mãsurare a debitelor de apa şi supraveghere a calitãţii apelor.
7. Schema fluxului apei, cantitativ şi calitativ, iar pentru dezvoltãri, schemele anterioare şi dupã dezvoltarea propusã.

A.2. Îndiguiri şi regularizari (apãrãri şi consolidãri de maluri, praguri de fund, calibrari, tãieri de meandre, îndiguiri)
1. Delimitarea sectorului de curs de apa propus pentru amenajare, lungimea sectorului şi kilometrajului dupã axul de referinta cadastral de teren, obiective şi bunuri, cai de comunicaţie aparate.
2. Prezentarea lucrãrilor propuse: debite caracteristice în regim natural şi amenajat şi nivelurile corespunzãtoare acestora, elemente de dimensionare geometrica, hidraulica şi de rezistenta.
3. Prevederi pentru urmãrirea în timp a comportãrii lucrãrilor propuse şi a morfoligiei albiei regularizate.
4. Mãsuri şi lucrãri pentru evacuarea apelor interne sau de pe versanţi în cazul indiguirilor inelare.

A.3. Lacuri de acumulare şi baraje
1. Prezentarea capacitãţilor şi caracteristicilor lacului de acumulare şi a folosintelor ce se satisfac prin acesta, cu evidentierea resurselor de apa în secţiunea de barare, a regimului debitelor de sedimente, a lucrãrilor antierozionale şi de corectie a torenţilor în bazinul versant şi în amonte în vederea prevenirii colmatarii lacului.
2. Descrierea lucrãrilor necesare valorificãrii energetice a potenţialului cursului de apa şi de menţinere a echilibrului ecologic (protecţie fauna, flora şi calitatea apei de folosinţe).
3. Evidentierea lucrãrilor pentru baraje, ecrane de etansare, descarcatori, prize de apa şi a altor lucrãri din cuveta lacului, inclusiv instalaţii şi aparate pentru urmãrirea în timp a comportãrii barajului şi de prognoza hidrometeorologica şi de avertizare - alarmare a populaţiei în caz de accidente.

A.4. Canale pentru transportul apei între bazine hidrografice
Conţinutul documentaţiei se va stabili dupã caz - în raport cu cel pentru lacuri de acumulare şi cu cel pentru lucrãri de regularizare a cursurilor de apa adaptandu-se corespunzãtor.

A.5. Amenajãri piscicole (iazuri agropiscicole, heleştee, bazine, acumulari locale)
Conţinutul documentaţiei se va stabili prin adaptarea prevederilor corespunzãtoare de la capitolul A.3. cu prezentarea elementelor specifice privind: sursa de apa, evacuarea apei, formula de populare, modul de furajare, graficul de alimentare cu apa şi evacuare, tehnologia de recoltare, mãsuri de protecţie a calitãţii apelor în aval.

A.6. Balastiere
1. Caracterizarea zonei de amplasare. Prezentarea zãcãmintelor omologate, a morfologiei albiei, a transportului de aluviuni (prognozarea regenerarii naturale a zacamantului), mãsuri şi lucrãri pentru stabilitatea albiei, zone de restrictii pentru protejarea obiectivelor existente în zona.
2. Elemente privind procesul tehnologic de exploatare: capacitatea anuala de producţie, perimetre şi adancimi de exploatare, tehnologia de extracţie, sortare, transport, depozitare, lucrãri de alimentare cu apa, decantarea apelor de spalare cu menţionarea indicilor de calitate la evacuarea în emisar, mãsuri pentru depozitarea corespunzãtoare a depozitelor de carburanţi-lubrifianţi, de apãrare impotriva apelor mari şi de redare în circuitul economic a suprafeţelor exploatate, de încadrare a exploatãrii în condiţii de lac.

A.7. Centrale hidroelectrice (centrale hidroelectrice de mica putere, microhidrocentrale, centrale hidroelectrice)
1. Prezentarea datelor hidrologice de baza - debite, niveluri şi volume de apa şi a schemei hidroenergetice propuse: capacitate, producţie medie anuala de energie electrica, parametrii constructivi ai lucrãrilor propuse (captarea, aductiunea, centrala, instalaţiile pentru asigurarea debitului minim de albie în aval), regim de exploatare, mãsuri de apãrare impotriva inundatiilor şi de pãstrare a echilibrului ecologic.

A.8. Traversari cursuri de apa (drumuri, linii ferate, linii de inalta tensiune şi telecomunicaţii, conducte de transport lichide sau gaze)
1. Prezentarea debitelor caracteristice de calcul conform clasei de importanta şi categoriei caii sau conductei.
2. Calculul hidraulic al debuseelor traversarilor apelor de suprafata, traseele cãilor de comunicaţii cu şanţurile de garda, podeţe, poduri şi alte lucrãri care asigura scurgerea apelor de pe versanţi sau din interfluvii, cu prezentarea cotei celei mai coborate a intradosului lucrãrii de traversare.
3. Descrierea lucrãrilor, mãsurilor şi responsabilitãţilor pentru împiedicarea poluarii apelor de suprafata sau subterane datoritã eventualelor defectiuni şi avarii la conducte, pentru apãrarea impotriva inundatiilor, pentru stabilizarea patului albiei în zona traversarii, cu menţionarea adincimii de îngropare, precum şi a altor lucrãri de protecţie a factorilor de mediu.

A.9. Apãrarea impotriva inundatiilor
1. Prezentarea clasei de importanta a obiectivului principal, a obiectivelor colaterate şi conexe pentru întreg ansamblul ce urmeazã a fi aparat. În cazul unor obiective deja aparate, analiza se va face pentru verificarea necesitãţii unor lucrãri suplimentare de apãrare, ca urmare a modificãrii clasei de importanta datoritã noului obiectiv.
2. Modul în care categorii de ape (de suprafata, meteorice, de scurgere de pe versanţi, unde de viitura) acţioneazã asupra obiectivului: cantitãţi, efecte (inundare, infiltratii, eroziune, colmatare, etc.).
3. Descrierea soluţiilor de apãrare, corelare cu prevederile de sistematizare din zona de amplasare a obiectivului, mãsurile şi lucrãrile necesare, inclusiv sistemul de avertizare - alarmare a populaţiei.

A.10. Amenajãri ale litoralului Marii Negre
Conţinutul documentaţiei se va stabili dupã caz - în raport cu cel pentru consolidãri maluri, evacuari ape uzate sau meteorice, amenajãri portuare, depozitari, obiective de interes turistic, acţiuni de protecţie a naturii, foraje de studiu şi exploatare, trasee linii de telecomunicaţii, electricitate, conducte, centrale de valorificare a potenţialului energetic marin. Se va face descrierea lucrãrilor şi mãsurilor prevãzute pentru protecţia mediului.

A.11. Evacuari în receptori naturali de ape geotermale sau minerale dupã utilizare
Conţinutul documentaţiei se va stabili dupã caz - în raport cu cel pentru cap. A.1. - lucrãri de evacuare

A.12. Navigaţie (porturi ecluze, etc.)
1. Descrierea lucrãrilor propuse cu elemente de dimensionare tehnologicã, constructivã şi funcţionalã.
2. Lucrãri şi mãsuri de protecţie ecologica: impotriva inundatiilor, de prevenire a poluarii factorilor de mediu.

A.13. Scheme cadru de amenajare a bazinelor hidrografice
1. Descrierea lucrãrilor propuse prin schema de amenajare, corelate funcţional cu prevederile diversele programe de dezvoltare teritorialã, energetica, silvicã, agricolã etc.
2. Analiza posibilitãţilor de cooperare cu lucrãri existente în zona sau propuse a se realiza, cu evidentierea impactului asupra mediului.

B. Factor de mediu: Aerul

B.1. Dispersie poluanti
1. Prezentarea fluxului tehnologic cu debitele şi concentratiile de boxe, rezultate pe faze de fabricaţie, modul de colectare şi conducere a gazelor reziduale la instalaţiile de purificare, descrierea instalaţiilor de purificare cu elemente de dimensionare tehnologicã şi a celor de dispersie.
2. Evidentierea debitelor de gaze şi a concentratiilor substanţelor poluante intrate şi ieşite din instalaţiile de purificare, încadrare în prevederile studiului de dispersie a poluantilor şi în prevederile legale, date privind amplasarea obiectivului fata de zonele locuite şi protejate.
3. Modul de organizare a sistemului de supraveghere a calitãţii gazelor emise şi aerului în zona.

C. Factor de mediu: Solul

C.1. Irigaţii
1. Descrierea lucrãrilor propuse: suprafata propusã irigarii, necesarul de apa, regimul de udare propuse debitul de dimensionare al captarii, modul de asigurare al sursei de apa, calitatea apei la sursa fata de exigenţele folosinţei.
2. Prezentarea lucrãrilor de traversare a canalelor sau conductelor de transport a apei, cu diguri, cursuri de apa, vai naturale.
3. Reţeaua de puţuri hidrogeologice pentru urmãrirea în timp a chimismului apelor subterane şi nivelurilor acestora.
4. Prezentarea instalaţiilor de mãsurare a debitelor şi a volumelor de apa prelevate.

C.2. Desecãri, drenaje
1. Descrierea sistemului de desecare, suprafata agricolã ameliorata, provenienta excesului de umiditate, bilanţul hidric, regimul lunar al cantitãţilor de apa evacuate, debitul maxim de dimensionare şi regimul de funcţionare al evacuarilor.
2. Verificarea capacitãţii de primire a emisarului şi eventualele lucrãri necesare capacitãţii de preluare, precum şi cele de descãrcare.
3. Prezentarea lucrãrilor de traversare a canalelor şi conductelor cu diguri, cursuri de apa şi vai naturale.
4. Prognoza modificãrilor regimului apelor subterane, cu lucrãrile ce decurg din aceasta precum şi prezentarea instalaţiilor de mãsurare a debitelor şi volumelor de apa evacuate.

C.3. Planul de organizare a teritoriului agricol
1. Descrierea lucrãrilor propuse, suprafeţe destinate organizãrii teritoriului, mãsuri pentru sporirea potenţialului agricol pe baza respectãrii capacitãţii de suport a mediului.
2. Tehnologii de aplicare a unei agriculturi ecologice şi de cooperare cu diversi utilizatori ai terenului în zona.

C.4. Combaterea eroziunii solului
1. Descrierea lucrãrilor propuse, suprafeţe destinate ameliorãrii, pe clase de eroziune şi de panta. Situaţia eroziunii solului şi a toreantialitatii pe ansamblul bazinului versant cu analiza efectului acestora asupra colmatarii, degradãrii şi erodarii terenurilor fertile.
2. Corelarea lucrãrilor propuse cu cele existente, în curs de proiectare şi prevãzute în fondul forestier, precum şi cu cele de amenajare a bazinelor hidrografice (apãrarea impotriva colmatarii lacurilor de acumulare).
3. Prezentarea dispozitivelor de mãsurare a afectivului lucrãrilor antierozionale propuse.

D. Factor de mediu: Subsolul

D.1. Foraje de studiu şi prospecţiuni geologice şi hidrogeologice
1. Descrierea lucrãrilor de foraje propuse cu caracteristicile acestora.
2. Caracterizarea geomorfologica a zonei şi descrierea formatiunilor geologice şi a hidrogeologiei zonei. Mãsuri prevãzute pentru apãrarea impotriva inundarii în timpul execuţiei şi functionarii forajelor.

D.2. Activitãţi miniere de extracţie
1. Caracterizarea zonei de amplasare şi a zacamantului propus excavatie sau extracţie.
2. Elemente privind procesul tehnologic de exploatare: capacitatea anuala, perimetre şi adancimi de exploatare, tehnologia de extracţie, sortare, transport, depozitare.
3. Lucrãrile de alimentare cu apa şi de evacuare ape uzate, depozite steril şi slamuri, cu asigurarea pãstrãrii echilibrului ecologic.
4. Lucrãrile necesare asigurãrii apãrãrii impotriva apelor mari şi de redare în circuitul economic a suprafeţelor exploatate.

E. Factor de mediu: Pãduri

E.1. Amenajarea torenţilor
1. Descrierea lucrãrilor propuse cu elemente caracteristice, situaţia actuala a degradãrilor şi a torentialitatii reţelelor hidrografice din fondul forestier, debite solide de calcul.
2. Corelarea lucrãrilor propuse cu lucrãrile existente în fondul forestier, agricol, minier, cai de comunicaţie, etc.

E.2. Cote anuale de tãieri şi suprafeţe de impadurit
1. Descrierea lucrãrilor propuse, suprafeţe şi volume prevãzute pentru tãiere şi impadurire.
2. Corelarea cu lucrãrile existente în zona şi cu cele propuse a se amenaja în fondul agricol, de pasunat, precum şi pentru amenajãri hidrotehnice.
3. Mãsurile prevãzute pentru menţinerea echilibrului ecologic în zona şi de protecţie a rezervaţiilor naturale.

E.3. Amenajarea silvicã
1. Descrierea suprafeţei propuse amenajãrii şi tipul lucrãrilor prevãzute.
2. Mãsuri de corelare cu alte lucrãri executate şi propuse în fond agricol, de pasunat şi cu cele de amenajare hidrotehnica, în condiţii de menţinere şi ameliorare a calitãţii factorilor de mediu.

F. Factor de mediu: Ocrotirea naturii

F.1. Amplasarea obiectivelor de interes turistic
Conţinutul documentaţiilor va fi corelat cu cel de la A.1, A.9., B.1, precum şi cu prevederile schitelor de sistematizare teritorialã.

F.2. Acţiuni de protecţia naturii
1. Prezentarea lucrãrilor propuse pentru asigurarea conservãrii şi protejãrii obiectivului de interes ştiinţific.
2. Mãsurile necesare pentru a fi luate în zona pentru evitarea afectãrii obiectivului propus ocrotirii.

G. Factor de mediu: Aşezãri umane

G.1. Depozite, deşeuri (zguri, cenusi, steril, slamuri, reziduuri menajere, etc.)
1. Descrierea tipului de deseu, compozitia fizico-chimica, modul de depozitare, soluţii de impermeabilizare pentru protecţia apelor subterane, lucrãri de apãrare a depozitului impotriva inundatiilor provocate de viituri, scurgeri de pe versanţi, ploi maxime în zona depozitului, capacitatea depozitului.
2. Mãsuri speciale de punere în siguranta a depozitului în caz de avarii sau accidente.
3. Metodologia privind colectarea, sortarea, transportul, neutralizarea, recuperarea, valorificarea sau distrugerea deşeurilor.
4. Asigurarea unor condiţii speciale de prevenire a poluarii mediului înconjurãtor pe parcursul întregului flux tehnologic.
5. Lucrãri şi mãsuri de menţinere a stabilitatii depozitului.
6. Reţea stationara de observatie a calitãţii factorilor de mediu.

G.2. Igiena mediului (zgomot, vibratii, salubrizare, igienizare, etc)
1. Descrierea acţiunilor întreprinse pentru încadrarea în limitele admisibile stabilite prin normele legale în vigoare pentru asigurarea condiţiilor de confort şi igiena a populaţiei.
2. Mãsuri speciale pentru supravegherea calitãţii factorilor de mediu.

G.3. Plan sistematizare localitãţi
1. Prezentarea lucrãrilor propuse în corelare cu prevederile schemelor cadru de amenajare a bazinelor hidrografice, cu dezvoltarea economico-socialã şi tehnico-edilitara a localitãţilor, precum şi cu mãsurile de protecţie a mediului înconjurãtor.
2. Mãsuri de protejare a patrimoniului naţional.
Menţiune: pentru alte tipuri de lucrãri, nenominalizate în prezentul normativ, conţinutul documentaţiilor se va stabili, dupã caz, în raport cu cel al lucrãrilor cuprinse în normativ, adaptandu-se corespunzãtor specificului obiectivului propus.


ANEXA 1

LISTA ACTIVITĂŢILOR PENTRU CARE SE VA PREZENTA STUDIUL DE IMPACT

I. Industria chimica

1. Tratamentul produselor intermediare şi fabricarea de produse chimice.
2. Fabricarea pesticidelor, produselor farmaceutice, produse de colorare şi lustruit, elastomeri şi peroxizi.
3. Instalaţii de stocare a petrolului, produselor petrochimice şi chimice.
4. Rafinarii de petrol brut, instalaţii de gazeificare şi lichefiere cu capacitãţi mai mari de 500 tone de cãrbune sau sisturi bituminoase, zilnic.
5. Instalaţii chimice integrate.

II. Industria produselor alimentare

1. Industria uleiurilor vegetale şi a grasimilor animale.
2. Industria conservelor.
3. Fabricarea produselor lactate, berii, maltului, produselor zaharoase şi zahãrului, fainurilor industriale, a fainii şi uleiului de peste.
4. Abatoare.

III. Industria textila, pielarie, industrializarii lemnului şi producerii hârtiei

1. Fabricarea tesaturilor, a pastei, hârtiei, cartonului şi celulozei.
2. Activitate de spalare, degresare, albire, vopsitorie a fibrelor.
3. Activitate de tananti şi tabacarii.

IV. Industria cauciucului

1. Fabricarea şi tratarea produselor pe baza de elastomeri.

V. Industria extractiva

1. Extractia de turba, minerale, huila şi lignit, gaz natural, minerale metalifere, sisturi bituminoase, instalaţii destinate extractiei azbestului.
2. Instalaţii destinate fabricãrii cimentului, cocserii, prelucrãrii azbestului.
3. Foraje geotermice, pentru alimentare cu apa, pentru stocare deşeuri nucleare.

VI. Industria energetica

1. Instalaţii industriale destinate producerii energiei electrice, aburului, apei calde.
2. Instalaţii industriale destinate transportului şi stocãrii energiei, aburului şi apei calde.
3. Instalaţii destinate stocãrii sau eliminãrii deşeurilor radioactive.
4. Instalaţii pentru producerea, imbogatirea şi retratarea combustibililor nucleari.

VII. Industria de prelucrare a metalelor

1. Uzine siderurgice, turnatorii, forje, trefilare, laminoare.
2. Tratamente de suprafata şi acoperiri metalice, ambutisare - decupare piese mari.
3. Santiere navale, construcţii de material feroviar, amburisaje de fond cu explozivi, instalaţii de calcinare, construcţii metalice la cai de comunicaţie.

VIII. Transporturi

1. Construcţii de autostrazi, cai navigabile, aeroporturi.

IX. Agricultura-Silvicultura

1. Proiecte de sistematizare ruralã de exploatare agricolã intensiva de hidraulica agricolã, de reimpaduriri, defrisari.
2. Piscicultura cu salmonide, recuperari terenuri.

X. Industria sticlei

1. Fabricarea sticlei.

XI. Proiecte de infrastructura

1. Lucrãri de amenajare urbana a zonelor industriale, hidrotehnica, conducte transport gaze şi lichide, amenajãri de agrement.
2. Instalaţii de eliminare a deşeurilor toxice şi periculoase, staţii de epurare ape uzate, prelucrarea şi depozitarea namolurilor reziduale, bancuri de încercare pentru motoare, turbine sau reactoare, fabricare şi încãrcare explozivi, ateliere de ecarisaj.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016