Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.813 din 22 decembrie 2011  privind modificarea Deciziei presedintelui Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 686/2005 pentru aprobarea Procedurii de tarifare si a Listei cuprinzand tarifele de utilizare a spectrului radio, datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 1.813 din 22 decembrie 2011 privind modificarea Deciziei presedintelui Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei nr. 686/2005 pentru aprobarea Procedurii de tarifare si a Listei cuprinzand tarifele de utilizare a spectrului radio, datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 935 din 29 decembrie 2011
    În temeiul art. 19 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor*), aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 591/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 62 alin. (1) şi (4) şi art. 62^1 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 10 alin. (2) pct. 12, art. 11 alin. (1) şi art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobatã prin Legea nr. 113/2010, cu modificãrile ulterioare,
---------
    *) Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 a fost abrogatã prin Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 925 din 27 decembrie 2011.

    preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

    ART. I
    Decizia preşedintelui Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 686/2005 pentru aprobarea Procedurii de tarifare şi a Listei cuprinzând tarifele de utilizare a spectrului radio, datorate anual cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.166 din 22 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 2 alineatul (2), litera b) va avea urmãtorul cuprins:
    "b) tarife - sumele datorate cu titlu de tarif de utilizare spectru şi care sunt încasate anual sau trimestrial, dupã caz;".

    2. La articolul 3, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Tarifele sunt stabilite în euro şi se plãtesc în lei la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Naţionalã a României în prima zi lucrãtoare a lunii octombrie din anul precedent."

    3. La articolul 4 alineatul (1), litera a) va avea urmãtorul cuprins:
    "a) tarifele prevãzute la cap. I-V, la cap. VI pct. 1 şi 3, la cap. VII şi la cap. VIII pct. 1 şi 2 din anexã, care se încaseazã trimestrial, cu excepţia cazurilor în care sunt aplicabile prevederile alin. (1^1)-(1^3);".

    4. La articolul 4 alineatul (1), litera b) se abrogã.

    5. La articolul 4, alineatul (1^1) va avea urmãtorul cuprins:
    "(1^1) În situaţia în care valoarea totalã a tarifului de utilizare a spectrului datorat nu depãşeşte cuantumul de 200 euro la data de 1 martie a unui an sau în ultima zi lucrãtoare a trimestrului emiterii licenţei, în cazul în care aceasta a fost eliberatã ulterior datei de 1 martie, tariful se va încasa anual. Pentru raportarea la pragul menţionat, valoarea de referinţã este tariful ce ar fi perceput în baza licenţei respective pentru un an întreg."

    6. La articolul 4, alineatul (1^2) va avea urmãtorul cuprins:
    "(1^2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), în cazul serviciilor de radiocomunicaţii mobil maritim (inclusiv pe cãile de navigaţie interioarã) şi mobil maritim prin satelit, mobil aeronautic şi mobil aeronautic prin satelit, fix prin satelit, mobil terestru prin satelit, radiodeterminare, fix (toate reţelele, cu excepţia celor de tip MMDS), precum şi în cazul oricãror altor servicii de comunicaţii prin satelit, raportarea la pragul menţionat se face pentru suma totalã a tarifelor datorate în baza tuturor licenţelor pe care un titular le deţine în cadrul aceluiaşi serviciu de radiocomunicaţii. În situaţia în care una sau mai multe licenţe sunt acordate unui titular ulterior datei de 1 martie, pentru prima oarã în cadrul unuia dintre serviciile de radiocomunicaţii menţionate, data la care se stabileşte raportarea la pragul de 200 euro pentru respectivul serviciu de radiocomunicaţii este ultima zi lucrãtoare a trimestrului în care s-a emis prima dintre licenţe."

    7. La articolul 4, alineatele (1^5) şi (1^6) se abrogã.

    8. La articolul 4, alineatul (2^1) se abrogã.

    9. La articolul 5, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 5. - (1) Deciziile se emit în luna decembrie a fiecãrui an în cazul tarifelor care se încaseazã anual, respectiv în ultima lunã a trimestrului, în cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial."

    10. La articolul 5, alineatul (1^1) va avea urmãtorul cuprins:
    "(1^1) În cazul expirãrii perioadei de valabilitate sau ca urmare a renunţãrii titularului de licenţã la dreptul de utilizare a frecvenţelor radio pe parcursul anului, respectiv al trimestrului, deciziile se emit pânã la sfârşitul lunii urmãtoare celei în care s-a constatat expirarea perioadei de valabilitate, respectiv încetarea dreptului de utilizare a frecvenţelor radio."

    11. La articolul 5, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul încetãrii drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio ori al întreruperii temporare a activitãţii, deciziile se emit pânã la sfârşitul lunii urmãtoare celei în care a încetat dreptul de utilizare a frecvenţelor radio ori a fost emisã decizia de revocare a licenţei, respectiv a comunicãrii acesteia, dupã caz."

    12. La articolul 5, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) În situaţia prevãzutã la art. 12^2 alin. (1), decizia privind identificarea tarifului datorat de cãtre cedent se emite pânã la sfârşitul lunii imediat urmãtoare celei în care a fost acordatã licenţa în favoarea cesionarului."

    13. La articolul 5, alineatele (3^1) şi (3^2) se abrogã.

    14. La articolul 5, alineatul (4) va avea urmãtorul cuprins:
    "(4) În cazul licenţelor prevãzute la art. 14 şi al licenţelor cãrora li se aplicã tarifele prevãzute la cap. IX din anexã, deciziile vor fi emise în termen de 10 zile calendaristice de la data emiterii licenţei."

    15. La articolul 6, alineatele (2) şi (3) se abrogã.

    16. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 8. - (1) Pentru anul, respectiv trimestrul emiterii documentului de alocare/asignare, valoarea tarifului datorat este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexa la prezenta decizie, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, respectiv al trimestrului, luna emiterii documentului de alocare/asignare fiind inclusã în acest numãr.
    (2) Pentru anul, respectiv trimestrul expirãrii termenului de valabilitate a licenţei, valoarea tarifului datorat în baza documentelor de alocare/asignare este egalã cu valoarea tarifului prevãzut în anexa la prezenta decizie, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului, respectiv trimestrului şi pânã la data expirãrii licenţei, luna expirãrii fiind inclusã în acest numãr."

    17. Articolul 9 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 9. - (1) Modificarea condiţiilor tehnice din documentele de alocare/asignare determinã stabilirea sumelor datorate cu titlu de tarif atât în raport cu prevederile documentelor iniţiale, cât şi cu cele modificate, cu excepţia situaţiilor în care modificãrile efectuate nu sunt de naturã a afecta cuantumul tarifului de utilizare spectru.
    (2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), tariful încasat anual este egal cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului pânã în luna în care au fost emise documentele de alocare/asignare modificate, luna emiterii acestor documente fiind inclusã în acest numãr, cumulatã cu valoarea tarifului prevãzut în anexã multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, luna emiterii documentelor de alocare/asignare modificate nefiind inclusã în acest numãr. În cazul modificãrii documentelor de alocare/asignare de mai multe ori pe parcursul unui an, prevederile prezentului alineat se aplicã în mod corespunzãtor.
    (3) În situaţia prevãzutã la alin. (1), în cazul tarifelor încasate trimestrial, cuantumul tarifului datorat, în baza prevederilor documentelor de alocare/asignare modificate, se stabileşte începând cu prima lunã a trimestrului imediat urmãtor celui în care au fost emise documentele respective."

    18. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Pentru neplata la termen a tarifelor se datoreazã dobânzi şi penalitãţi de întârziere, calculate în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Dacã, în termenul prevãzut de lege, titularul nu achitã în totalitate tarifele, dobânzile şi penalitãţile de întârziere datorate, ANCOM dispune, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, suspendarea sau revocarea licenţei, dupã caz."

    19. Articolul 12^2 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12^2.- (1) În situaţia în care se solicitã cesiunea licenţei, cuantumul tarifului datorat de cãtre titularul cedent este egal cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului, respectiv trimestrului în care are loc cesiunea şi pânã la data emiterii licenţei modificate în favoarea cesionarului, luna emiterii fiind inclusã în acest numãr.
    (2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), cuantumul tarifului datorat de cãtre noul titular al licenţei este egal cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, respectiv trimestrului în care are loc cesiunea, luna emiterii licenţei modificate în favoarea cesionarului nefiind inclusã în acest numãr."

    20. Articolul 13 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 13. - (1) În situaţia în care titularul renunţã la documente de alocare/asignare, în conformitate cu prevederile Deciziei preşedintelui IGCTI nr. 658/2005, înainte de data expirãrii perioadei de valabilitatea a acestora, precum şi în situaţia revocãrii licenţei din alte motive decât cel menţionat anterior, în condiţiile legii, tariful este datorat pentru perioada cuprinsã între începutul anului, respectiv trimestrului şi luna încetãrii drepturilor şi obligaţiilor.
    (2) În situaţiile prevãzute la alin. (1), pentru anul, respectiv trimestrul în care a survenit una dintre acestea, cuantumul tarifului datorat este egal cu valoarea tarifului prevãzut în anexã, multiplicatã cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse în perioada cuprinsã între începutul anului, respectiv trimestrului şi luna încetãrii drepturilor şi obligaţiilor, luna încetãrii fiind inclusã în acest numãr."
    ART. II
    Prezenta decizie intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2012.
    ART. III
    Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                   Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru
                  Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
                            Marius Cãtãlin Marinescu


    Bucureşti, 22 decembrie 2011.
    Nr. 1.813.

                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016