Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.333/EN din 5 noiembrie 2003  privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 1.333/EN din 5 noiembrie 2003 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 802 din 14 noiembrie 2003

În temeiul prevederilor art. 4 alin. (3), ale art. 5 alin. (1), (2) şi (3) lit. b) şi ale <>art. 38 alin. (1), (3) şi (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , precum şi ale art. 6 alin. (1) lit. d) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 880/2002 ,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

ART. 1
(1) Prezenta decizie stabileşte procedura de autorizare a persoanelor care intenţioneazã sa furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, precum şi condiţiile în care furnizorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice beneficiazã de regimul de autorizare generalã.
(2) Autorizaţia generalã cuprinde normele juridice specifice, aplicabile activitãţilor de furnizare a reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, şi este prevãzutã în anexa nr. 1.
(3) În cuprinsul prezentei decizii:
- <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 , va fi denumita Ordonanta-cadru;
- <>Ordonanta Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la reţelele publice de comunicaţii electronice şi la infrastructura asociata, precum şi interconectarea acestora, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 527/2002 , va fi denumita Ordonanta privind accesul;
- <>Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice va fi denumita Legea serviciului universal;
- <>Legea nr. 676/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul telecomunicatiilor, cu modificãrile ulterioare, va fi denumita Legea privind datele personale.
ART. 2
(1) Orice persoana care intenţioneazã sa furnizeze reţele sau servicii de comunicaţii electronice, denumita în continuare solicitant, are obligaţia sa transmitã Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, denumita în continuare ANRC, o notificare cu privire la aceasta intenţie cu cel puţin 7 zile înainte de începerea activitãţii.
(2) Notificarea se va realiza în mod obligatoriu prin completarea formularului-tip prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Furnizarea, exclusiv pentru nevoi proprii, de reţele şi servicii de comunicaţii electronice care nu utilizeazã frecvente radioelectrice se realizeazã în mod liber şi nu este supusã prevederilor prezentei decizii.
(4) Reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice prevãzute la alin. (1) sunt cuprinse cu titlu exemplificativ în Fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor, prevãzutã în anexa nr. 3.
ART. 3
(1) În cuprinsul formularului-tip al notificãrii pot indica furnizarea de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului numai:
a) persoanele juridice care au inclusã în obiectul de activitate efectuarea unor astfel de activitãţi;
b) persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale care sunt autorizate, în condiţiile legii, sa desfãşoare astfel de activitãţi.
(2) Solicitantul va anexa la formularul-tip urmãtoarele documente, care fac parte integrantã din notificare:
a) certificatul de înmatriculare în registrul comerţului şi certificatul de înregistrare fiscalã sau certificatul de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare, în copie;
b) actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, însoţite de certificate de înscriere menţiuni, precum şi orice alte documente din care sa rezulte calitatea de reprezentant legal a persoanei indicate în notificare, în copie;
c) copie de pe actul de identitate al solicitantului persoana fizica;
d) autorizaţia pentru desfãşurarea de cãtre persoane fizice a unor activitãţi economice în mod independent, precum şi pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale;
e) fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor.
(3) Solicitantul persoana juridicã, care are calitatea de comerciant, poate transmite, în original, în locul documentelor prevãzute la alin. (2) lit. b), un certificat constatator eliberat în acest scop de cãtre oficiul registrului comerţului cu cel mult 15 zile înainte de transmiterea notificãrii, în care sa fie menţionate obiectul de activitate, lista tuturor sucursalelor şi punctelor de lucru, asociaţii şi reprezentantul legal al solicitantului.
(4) Solicitantul are obligaţia de a completa şi de a transmite ANRC secţiunile relevante din fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor prevãzutã la alin. (2) lit. e), în funcţie de tipurile de reţele sau de servicii pe care intenţioneazã sa le furnizeze.
(5) Solicitantul poate obţine formularul-tip al notificãrii şi fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor de la sediul central, de la orice oficiu teritorial al ANRC sau de pe pagina de Internet a ANRC.
(6) Notificarea nu este consideratã realizatã decât dacã au fost îndeplinite toate cerinţele legale privind transmiterea, forma şi conţinutul sau.
(7) În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele prevãzute la alin. (6), ANRC, în termen de 7 zile de la data transmiterii notificãrii, va cere în scris solicitantului îndeplinirea acestora.
ART. 4
(1) Solicitantul care a realizat notificarea în termenul şi în condiţiile prevãzute de prezenta decizie este considerat furnizor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pentru tipurile de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, dobândind drepturile şi obligaţiile specifice prevãzute de autorizaţia generalã pentru tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice indicate în notificare, de la data indicatã în formularul-tip al notificãrii ca fiind data estimativã a începerii furnizarii tipurilor respective de reţele sau de servicii, însã nu mai devreme de 7 zile de la data realizãrii notificãrii.
(2) Obţinerea dreptului de a furniza un anumit tip de reţea de comunicaţii electronice indicat în notificare nu implica obţinerea dreptului de a furniza un alt tip de reţea de comunicaţii electronice şi nici a dreptului de a furniza servicii de comunicaţii electronice.
(3) Obţinerea dreptului de a furniza un anumit tip de serviciu de comunicaţii electronice indicat în notificare nu implica obţinerea dreptului de a furniza un alt tip de serviciu de comunicaţii electronice şi nici a dreptului de a furniza reţele de comunicaţii electronice.
(4) Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice nu are dreptul de a utiliza aceste reţele pentru difuzarea, redifuzarea sau retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale. Acest drept se obţine numai dupã parcurgerea procedurilor de autorizare prevãzute de legislaţia din domeniul audiovizualului.
(5) Drepturile prevãzute de autorizaţia generalã nu pot fi transmise cãtre terţi.
ART. 5
(1) La cererea solicitantului, ANRC va elibera un certificat-tip prin care se atesta ca acesta a transmis notificarea prevãzutã de prezenta decizie, ca beneficiazã de dreptul de a furniza anumite tipuri de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice şi în care se prezintã condiţiile în care beneficiazã de dreptul de acces pe proprietãţi şi de dreptul de a negocia acorduri de acces sau de interconectare.
(2) Cererea solicitantului poate fi exprimatã în notificare sau printr-un act expres ulterior.
(3) ANRC va elibera certificatul-tip în termen de 7 zile de la data realizãrii notificãrii sau, dupã caz, de la data transmiterii cererii exprese ulterioare.
(4) Certificatul-tip are forma prevãzutã în anexa nr. 4.
(5) Certificatul-tip poate fi eliberat de ANRC şi din oficiu.
ART. 6
(1) Orice modificare a datelor cuprinse în notificare va fi comunicatã ANRC în termen de 10 zile de la data apariţiei, prin transmiterea unei informaţii însoţite, acolo unde este cazul, de actele doveditoare.
(2) În cazul în care modificarea priveşte furnizarea altor tipuri de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, suplimentare fata de cele indicate în notificarea anterioarã, ori data estimativã a începerii furnizarii este necesarã realizarea unei noi notificãri.
(3) În cazul în care modificarea priveşte datele de identificare a furnizorului de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, cuprinse în certificatul-tip, ANRC, la cererea furnizorului sau din oficiu, va emite un nou certificattip conţinând noile date de identificare a furnizorului.
(4) În cazul în care, în urma aplicãrii prevederilor alin. (2) sau (3), este necesarã emiterea unui nou certificat-tip, acesta va fi emis numai dupã înapoierea, în original, a certificatului-tip anterior.
(5) Orice modificare a datelor cuprinse în fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor va fi comunicatã ANRC în termen de 10 zile de la data apariţiei, prin transmiterea unei noi fise, în condiţiile art. 3 alin. (4), însoţitã de datele de identificare a solicitantului sau furnizorului, dupã caz.
ART. 7
(1) Dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice înceteazã în urmãtoarele cazuri:
a) la cererea expresã a furnizorului;
b) în cazul aplicãrii sancţiunii retragerii acestui drept, în temeiul prevederilor art. 57 alin. (2) sau ale art. 59 din Ordonanta-cadru, ale art. 18 alin. (6) din Ordonanta privind accesul sau ale art. 32 alin. (2) din Legea serviciului universal.
(2) În cuprinsul cererii prin care furnizorul renunţa la dreptul de a furniza unele sau toate tipurile de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice este necesar sa fie enumerate toate tipurile de reţele sau de servicii care nu vor mai fi furnizate.
(3) Cererea prevãzutã la alin. (2) îşi produce efectele de la data transmiterii cãtre ANRC.
ART. 8
(1) În scopul realizãrii unei evidente oficiale a furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, ANRC întocmeşte şi actualizeazã Registrul public al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, disponibil pe pagina de Internet a ANRC.
(2) În Registrul public al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice sunt înscrise urmãtoarele date privitoare la fiecare furnizor:
a) datele de identificare;
b) numãrul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal sau codul unic de înregistrare;
c) tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pe care are dreptul sa le furnizeze;
d) data naşterii dreptului de a furniza fiecare tip de reţea sau de serviciu de comunicaţii electronice;
e) tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice pe care le furnizeazã efectiv ori pe care intenţioneazã sa le furnizeze efectiv;
f) zona geograficã în care furnizeazã reţelele sau serviciile de comunicaţii electronice;
g) menţiuni privind suspendarea sau încetarea dreptului de a furniza anumite tipuri de reţele ori de servicii de comunicaţii electronice.
ART. 9
(1) În cazurile în care prezenta decizie impune solicitantului sau furnizorului obligaţia transmiterii unor documente cãtre ANRC, transmiterea acestora se poate efectua cãtre sediul central sau oficiul teritorial al ANRC în a cãrui raza se situeaza domiciliul ori sediul solicitantului sau al furnizorului numai în unul dintre urmãtoarele moduri:
a) prin depunere, personal sau de cãtre un reprezentant al solicitantului ori al furnizorului, sub luare de semnatura;
b) prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire;
c) ca înscris în forma electronica, cãruia i s-a incorporat, atasat sau i s-a asociat logic o semnatura electronica extinsã, bazatã pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv şi generata cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnãturii electronice.
(2) Este consideratã data a transmiterii, dupã caz, data înscrierii în registrul general de intrare-ieşire a corespondentei al ANRC, data confirmãrii primirii prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire sau data confirmãrii primirii înscrisului în forma electronica.
(3) Personalul ANRC are obligaţia de a nu divulga cãtre terţi informaţiile cuprinse în documentele transmise decât în cazurile şi cu procedura prevãzute de lege.
ART. 10
Furnizarea unor tipuri de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice de cãtre o persoana care nu are dreptul de a furniza tipurile de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice respective ori în perioada în care dreptul de furnizare a acelor tipuri de reţele sau de servicii a fost suspendat ori retras, precum şi nerespectarea obligaţiilor prevãzute de autorizaţia generalã constituie contravenţii şi se sancţioneazã conform prevederilor Ordonanţei-cadru.
ART. 11
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta decizie.
ART. 12
Sediul central al ANRC este în municipiul Bucureşti, Bd. Libertãţii nr. 14, sectorul 5.
ART. 13
Solicitantii sau furnizorii, dupã caz, care au realizat notificarea anterior intrãrii în vigoare a prezentei decizii nu au obligaţia de a realiza o noua notificare. Certificatele-tip eliberate acestora îşi pãstreazã valabilitatea.
ART. 14
(1) Prezenta decizie va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 131/2002 privind regimul de autorizare generalã pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 907 din 13 decembrie 2002, se abroga.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Comunicaţii,
Ion Smeeianu

Bucureşti, 5 noiembrie 2003.
Nr. 1.333/EN.


ANEXA 1

AUTORIZAŢIE GENERALĂ
pentru furnizarea reţelelor şi serviciilor
de comunicaţii electronice

1. PREVEDERI GENERALE
1.1. Obiectul autorizaţiei generale
Prezenta autorizaţie generalã stabileşte condiţiile în care se poate realiza furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.
1.2. Definiţii
1.2.1. Reţea de comunicaţii electronice - sisteme de transmisie şi, acolo unde este cazul, echipamente de comutare, rutare, precum şi orice alte resurse care realizeazã procesarea, transportul semnalelor prin suport fizic, electromagnetic sau prin orice alte mijloace, incluzând reţelele de comunicaţii prin satelit, reţelele de transmisiuni de date, reţelele mobile terestre, reţelele utilizate pentru comunicaţii audiovizuale, reţelele de cablu coaxial, reţelele de fibra optica şi transmiterea de semnale pe liniile de transport al energiei electrice.
1.2.2. Reţea publica de comunicaţii electronice - reţea de comunicaţii electronice utilizata, în întregime sau în principal, pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului ori pentru difuzarea, redifuzarea ori retransmisia de servicii de programe audiovizuale.
1.2.3. Reţea privatã de comunicaţii electronice - reţea de comunicaţii electronice furnizatã exclusiv pentru nevoile proprii ale furnizorului, respectiv pentru realizarea comunicaţiilor exclusiv între prepuşii furnizorului.
1.2.4. Furnizarea unei reţele de comunicaţii electronice instalarea, operarea, controlul sau punerea la dispoziţie a unei reţele de comunicaţii electronice;
1.2.5. Serviciu de comunicaţii electronice - serviciu, furnizat de regula contra cost, care consta, în întregime sau în principal, în transportul semnalelor prin reţele de comunicaţii electronice, incluzând serviciile de telecomunicaţii şi serviciile de transmisie prin reţelele utilizate pentru comunicaţii audiovizuale, dar fãrã a include serviciile prin care se furnizeazã conţinutul informatiei transmise prin intermediul reţelelor sau serviciilor de comunicaţii electronice ori prin care se exercita controlul editorial asupra acestui conţinut; de asemenea, nu se includ serviciile societãţii informationale, care nu constau, în întregime sau în principal, în transportul semnalelor prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice.
1.2.6. Serviciu de comunicaţii electronice destinat publicului - serviciu de comunicaţii electronice furnizat în scopul satisfacerii nevoilor altor persoane decât prepuşii furnizorului.
1.2.7. Serviciu de telefonie destinat publicului - serviciu de comunicaţii electronice destinat publicului, care consta în transportul direct şi în timp real al vocii prin intermediul unei reţele publice de comunicaţii electronice comutate, astfel încât orice utilizator conectat la un punct terminal al reţelei sa poatã comunica cu orice utilizator conectat la un alt punct terminal al reţelei.
1.2.8. Serviciu de linii închiriate - serviciu de comunicaţii electronice destinat publicului, care oferã o capacitate de transmisie transparenta şi permanenta între doua puncte ale reţelelor şi care nu permite posibilitatea comutãrii la cererea utilizatorilor.
1.2.9. În cuprinsul prezentei autorizaţii generale sunt, de asemenea, aplicabile definiţiile prevãzute în Ordonanta-cadru şi în Ordonanta privind accesul.
2. DREPTURILE FURNIZORULUI
2.1. Furnizarea reţelelor de comunicaţii electronice
2.1.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are dreptul sa punã reţeaua la dispoziţie numai unui terţ care are dreptul de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice ori unui terţ autorizat, conform legislaţiei din domeniul audiovizualului, sa difuzeze, sa redifuzeze sau sa retransmita servicii de programe audiovizuale numai în scopul furnizarii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului ori al difuzãrii, redifuzarii sau retransmisiei de servicii de programe audiovizuale şi numai în cazul în care construcţia reţelei respective permite furnizarea serviciului.
2.1.2. Furnizorul de reţele private de comunicaţii electronice are dreptul de a se conecta ca utilizator final la o reţea publica de comunicaţii electronice, printr-o forma de realizare a conectarii, stabilitã de comun acord cu furnizorul reţelei publice de comunicaţii electronice.
2.2. Furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice
Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate utiliza în acest scop o reţea aparţinând unui terţ furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice, cu acordul acestuia, în cazul în care reţeaua respectiva permite, din punct de vedere tehnic, furnizarea serviciului de comunicaţii electronice.
2.3. Dreptul de acces pe proprietãţi
Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice poate sa instaleze, sa întreţinã, sa înlocuiascã sau sa mute orice elemente ale reţelei, inclusiv suporturile şi celelalte facilitãţi necesare pentru susţinerea acestora, precum şi punctele terminale utilizate pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice pe, deasupra, în sau sub imobile aflate în proprietate publica ori privatã, dupã caz, în conformitate cu prevederile cap. IV din Ordonanta-cadru.
2.4. Acces şi interconectare
Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului poate negocia şi încheia acorduri de acces sau de interconectare în condiţiile stabilite de Ordonanta privind accesul.
2.5. Desemnarea ca furnizor de serviciu universal
Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are dreptul de a fi desemnat pentru furnizarea oricãror componente ale serviciului universal pe întregul teritoriu naţional sau în zone ale acestuia, în condiţiile prevederilor cap. II din Legea serviciului universal.
2.6. Drepturi conexe
2.6.1. Furnizorul serviciului de telefonie destinat publicului are dreptul de a publica registre ale abonatilor conţinând datele de identificare şi numerele de telefon ale acestora, în forma scrisã, electronica sau în orice alta forma, cu respectarea prevederilor cuprinse în Legea privind datele personale.
2.6.2. Furnizorul serviciului de telefonie destinat publicului are dreptul sa furnizeze serviciul de informaţii privind abonatii şi serviciul de relaţii cu clienţii.
3. OBLIGAŢIILE FURNIZORULUI
3.1. Contribuţia pentru susţinerea serviciului universal
ANRC poate impune furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice plata unei contribuţii financiare pentru susţinerea serviciului universal, în condiţiile prevederilor art. 13 din Legea serviciului universal.
3.2. Tariful de monitorizare anual
3.2.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a transmite ANRC un exemplar al situaţiilor financiare anuale pana la data limita prevãzutã de lege pentru depunerea acestora la direcţiile generale ale finanţelor publice.
3.2.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a plati cãtre ANRC un tarif de monitorizare anual, în cuantumul şi în condiţiile prevãzute la art. 47 şi 48 din Ordonanta-cadru.
3.3. Acces şi interconectare
3.3.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia, la cererea unui terţ furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice, de a negocia un acord de interconectare cu solicitantul în cauza, în vederea furnizarii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, inclusiv a serviciilor de comunicaţii electronice accesibile utilizatorilor prin intermediul unei alte reţele publice de comunicaţii electronice interconectate cu reţeaua oricãreia dintre pãrţi.
3.3.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a respecta toate mãsurile luate de ANRC pentru a incuraja şi, acolo unde este cazul, a asigura accesul şi interconectarea în condiţii adecvate, precum şi interoperabilitatea serviciilor, cu respectarea principiilor eficientei economice, promovãrii concurentei şi ale maximizarii beneficiului utilizatorului final, în conformitate cu prevederile Ordonanţei privind accesul.
3.3.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului care intenţioneazã sa termine apeluri într-o reţea publica de comunicaţii electronice are obligaţia de a încheia, dupã caz, acorduri de acces sau de interconectare cu furnizorul reţelei în cauza, în condiţiile stabilite de Ordonanta privind accesul.
3.4. Utilizarea partajata a facilitãţilor
ANRC poate impune furnizorului de reţele de comunicaţii electronice obligaţia de a permite unui terţ furnizor de reţele de comunicaţii electronice sa utilizeze suporturile şi celelalte facilitãţi destinate sustinerii elementelor reţelelor, instalate, construite sau amenajate de furnizor, în vederea instalãrii, întreţinerii, înlocuirii sau mutãrii oricãror elemente ale reţelei acelui terţ. În cazul în care impune aceasta obligaţie, ANRC stabileşte şi condiţiile în care se realizeazã utilizarea partajata a facilitãţilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei-cadru.
3.5. Protecţia mediului, planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului
3.5.1. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a obţine toate documentele de autorizare necesare, prevãzute de legislaţia privind protecţia mediului şi de cea privind autorizarea executãrii şi calitatea construcţiilor. Calitatea de furnizor de reţele de comunicaţii electronice nu înlocuieşte nici unul dintre aceste documente.
3.5.2. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a lua toate mãsurile în vederea limitãrii expunerii populaţiei la efectele campurilor electromagnetice generate de reţele, în condiţiile legislaţiei speciale în domeniu.
3.5.3. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice este obligat sa respecte, pe intreaga durata de desfãşurare a activitãţii sale, planurile de urbanism şi de amenajare a teritoriului.
3.6. Prelucrarea datelor cu caracter personal
3.6.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului este obligat sa respecte prevederile privind modul de efectuare a prelucrãrii datelor cu caracter personal, cuprinse în Legea privind datele personale.
3.6.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a nu schimba identitatea apelantului, precum şi de a nu ascunde şi de a nu prezenta utilizatorului apelat identitatea apelantului fãrã acordul acestuia din urma.
3.6.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a contribui la identificarea reţelelor de comunicaţii electronice din care au fost iniţiate sau prin intermediul cãrora au fost transmise apelurile, precum şi la identificarea originii apelului, la solicitarea autoritãţilor competente, în condiţiile legii.
3.7. Securitatea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice
3.7.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a lua mãsurile tehnice şi de organizare adecvate garantarii securitãţii serviciului şi a reţelei impotriva accesului neautorizat, inclusiv mãsuri privind garantarea confidenţialitãţii comunicaţiilor.
3.7.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a informa abonatii, precum şi ANRC, în situaţia în care ia cunostinta despre apariţia unui risc special de încãlcare a securitãţii reţelei prin intermediul cãreia se furnizeazã serviciul. Informarea va face referire şi la posibilele remedii, precum şi la costurile de aplicare a acestora.
3.8. Interceptarea comunicaţiilor
3.8.1. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a permite, inclusiv din punct de vedere tehnic, autoritãţilor publice competente, sa intercepteze comunicaţiile efectuate, precum şi obligaţia de a suporta costurile aferente interfetei pentru interceptare, în condiţiile legii.
3.8.2. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura confidenţialitatea operaţiunilor de interceptare printr-un sistem propriu, în condiţiile legislaţiei speciale din domeniul protecţiei informaţiilor clasificate.
3.8.3. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice va pune la dispoziţie autoritãţilor publice competente toate datele tehnice referitoare la operaţiunile de interceptare, în formatul stabilit de acestea, având în vedere stadiul tehnologic în domeniu.
3.9. Furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice în situaţii deosebite
3.9.1. Pe durata situaţiilor generate de producerea unei calamitati naturale, a unui dezastru ori a unui sinistru deosebit de grav furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are obligaţia de a lua toate mãsurile pentru asigurarea integritãţii reţelelor şi a continuitãţii furnizarii serviciilor de comunicaţii electronice, precum şi pentru a permite realizarea comunicaţiilor între autoritãţile publice cãrora le revine responsabilitatea privind organizarea apãrãrii impotriva dezastrelor, în condiţiile legislaţiei aplicabile în domeniu.
3.9.2. Furnizorul serviciului de telefonie destinat publicului are obligaţia sa asigure primirea şi retransmiterea apelurilor de urgenta de la orice utilizator, în condiţiile legislaţiei privind funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenta.
3.10. Utilizarea frecventelor radioelectrice
3.10.1. În cazul în care pentru transportul semnalelor prin reţele sunt folosite canale radio, furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice nu are dreptul de a utiliza frecventele radioelectrice supuse regimului de licentiere prevãzut de Ordonanta-cadru decât dupã obţinerea licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice.
3.10.2. În cazul în care pentru transportul semnalelor prin reţele sunt folosite canale radio în benzi de frecvente a cãror utilizare este supusã doar regimului de autorizare generalã, în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) din Ordonanta-cadru, furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a utiliza aceste frecvente radioelectrice fãrã a produce interferente perturbatoare asupra altor reţele de comunicaţii electronice existente în zonele lor de amplasare.
3.11. Utilizarea resurselor de numerotatie
3.11.1. În cazul în care pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului sunt necesare resurse de numerotatie, furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului nu are dreptul de a utiliza aceste resurse decât dupã obţinerea licenţei de utilizare a resurselor de numerotatie.
3.11.2. În cazul în care i s-au alocat blocuri de numere, furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a aplica principiul nediscriminarii fata de alţi furnizori de servicii de comunicaţii electronice, în privinta secventelor de numere utilizate pentru accesul la serviciile sale, precum şi obligaţiile privind disponibilitatea resurselor de numerotare pentru utilizatorii finali.
3.12. Protecţia consumatorului şi calitatea serviciilor
3.12.1. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice este obligat sa respecte în activitatea sa prevederile legislaţiei privind protecţia consumatorului, precum şi ale legislaţiei speciale privind drepturile utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice.
3.12.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a comunica persoanelor interesate, înainte de comercializarea serviciului, indicatorii de calitate pe care se obliga sa îi respecte şi de a practica, pentru furnizarea serviciului, tarife corelate cu aceşti indicatori.
3.12.3. În cazul anumitor servicii pentru care respectarea unor parametri de calitate este esenţialã pentru asigurarea furnizarii şi interoperabilitatii serviciilor, ANRC poate impune cerinţe minime de calitate.
3.13. Asigurarea accesului nediscriminatoriu
Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, în cazul în care a lansat o oferta publica şi a stabilit condiţii standard de încheiere a contractului de furnizare de servicii de comunicaţii electronice, are obligaţia de a asigura în mod nediscriminatoriu accesul utilizatorilor finali la serviciul respectiv. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului nu poate refuza accesul utilizatorilor finali la serviciul de comunicaţii electronice decât din motive temeinic justificate.
3.14. Facturarea serviciului
3.14.1. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a oferi gratuit fiecãrui abonat, pe baza mãsurãtorilor de trafic efectuate de furnizor cu echipamente proprii, a cãror conformitate a fost certificatã potrivit prevederilor legale, o factura nedetaliata care sa permitã abonatului sa verifice corespondenta dintre obligaţia sa de plata şi serviciile efectiv furnizate.
3.14.2. Furnizorul de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a respecta reglementãrile ANRC privind categoriile de informaţii care pot fi cuprinse în facturile detaliate.
3.15. Obligaţii de informare
3.15.1. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice are urmãtoarele obligaţii de informare a ANRC:
a) de a transmite ANRC o copie a contractului privind dreptul de acces pe proprietãţi, încheiat cu titularul dreptului de proprietate sau de administrare asupra imobilelor proprietate publica, în termen de 30 de zile de la data încheierii acestui contract; în cazul pronunţãrii unei hotãrâri judecãtoreşti care tine loc de contract, furnizorul va transmite o copie a hotãrârii în termen de 30 de zile de la data la care i-a fost comunicatã;
b) de a transmite ANRC o copie de pe fiecare dintre acordurile de acces şi de interconectare pe care le-a încheiat, în termen de 10 zile de la data încheierii acestora; de asemenea, furnizorul va transmite ANRC toate informaţiile referitoare la modificarea sau la încetarea acestor acorduri, însoţite de actele doveditoare, dupã caz, în termen de 10 zile de la data la care a survenit modificarea sau încetarea;
c) de a transmite ANRC o copie de pe fiecare dintre acordurile de acces la segmentul spatial încheiate cu operatorii satelitilor respectivi, în termen de 30 de zile de la încheierea acestora;
d) de a transmite ANRC orice informaţie solicitatã, în condiţiile legii.
3.16. Conectare şi tranzitare
3.16.1. Furnizorul de reţele private de comunicaţii electronice are obligaţia de a nu-şi conecta reţeaua la o alta reţea privatã de comunicaţii electronice, direct sau prin intermediul unei alte reţele private de comunicaţii electronice.
3.16.2. Furnizorul de reţele private de comunicaţii electronice are obligaţia de a nu realiza transportul prin reţea al traficului generat de o reţea publica de comunicaţii electronice cãtre o alta reţea publica de comunicaţii electronice.
3.17. Obligaţii specifice
3.17.1. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice desemnat ca fiind furnizor cu putere semnificativã pe piata va avea obligaţiile specifice impuse de ANRC în condiţiile prevederilor Ordonanţei privind accesul şi ale Legii serviciului universal.
3.17.2. Furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice desemnat ca furnizor de serviciu universal va avea obligaţiile specifice prevãzute de Legea serviciului universal.
3.18. Condiţiile tehnice ale furnizarii reţelelor
3.18.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a comunica persoanelor interesate standardele tehnice, adoptate la nivelul Uniunii Europene sau de cãtre organismele de standardizare europene ori internaţionale, pe care le utilizeazã pentru furnizarea reţelelor, şi de a comunica toate tipurile de interfete folosite pentru interconectare sau pentru accesul la reţea al utilizatorilor finali, precum şi de a respecta standardele declarate obligatorii conform legii.
3.18.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura condiţiile necesare furnizarii prin intermediul reţelei a serviciilor de comunicaţii electronice, la standardele de calitate impuse furnizarii acelor servicii, precum şi condiţiile necesare difuzãrii, redifuzarii sau retransmisiei prin intermediul reţelei a serviciilor de programe audiovizuale la standardele de calitate impuse acestora, în cazul în care aceste activitãţi sunt realizate de cãtre un terţ.
3.18.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a asigura permanent condiţiile tehnice necesare asigurãrii furnizarii accesului nediscriminatoriu al utilizatorilor finali la serviciile de comunicaţii electronice furnizate prin intermediul reţelei.
3.18.4. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a utiliza pentru interconectarea la nivel naţional şi internaţional numai coduri ale punctelor de semnalizare alocate de ANRC, în condiţiile stabilite prin decizie a preşedintelui ANRC.
3.18.5. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a transmite prin intermediul sistemelor de semnalizare dintre reţele, în toate cazurile în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, numãrul de la care s-a initiat apelul. În cazul în care transmiterea numãrului nu este posibila, furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice are obligaţia de a realiza diferentierea traficului introdus în reţeaua unui terţ, la solicitarea acestuia, în funcţie de originea nationala sau internationala a traficului.
3.18.6. Furnizorul de reţele de comunicaţii electronice are obligaţia de a întocmi, pãstra şi actualiza un dosar tehnic al reţelei, care va cuprinde documente privind:
a) informaţii referitoare la liniile şi sistemele de transmisie, sistemele de comutare şi sistemele de semnalizare;
b) planuri referitoare la dimensionarea reţelei şi rutarea traficului;
c) niveluri de semnal, atenuari, rata de erori şi alţi parametri tehnici;
d) protecţia electrica a liniilor de transmisie şi a echipamentelor din reţea;
e) condiţii tehnice, inclusiv standardele utilizate, referitoare la interconectare şi la interoperabilitatea serviciilor;
f) informaţii referitoare la sistemele de administrare a reţelei şi de mãsurare a traficului;
g) statistica defectiunilor;
h) mãsuri referitoare la asigurarea efectuãrii apelurilor de urgenta;
i) mãsuri pentru asigurarea furnizarii reţelei în condiţii deosebite;
j) mãsuri referitoare la asigurarea securitãţii comunicaţiilor şi protecţia vieţii private a utilizatorilor;
k) informaţii referitoare la posibilitãţile de interceptare legalã a comunicaţiilor efectuate prin intermediul reţelei;
l) date referitoare la software-ul utilizat;
m) autorizãrile şi avizele necesare construirii reţelei;
n) buletine de mãsurãtori;
o) adresele punctelor de lucru ale furnizorului, precum şi numele reprezentanţilor sãi.

ANEXA 2

NOTIFICARE
privind furnizarea reţelelor şi serviciilor
de comunicaţii electronice

A. Date necesare identificarii solicitantului şi comunicãrii
eficiente cu acesta


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│Denumirea/Numele solicitantului: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Domiciliul/Sediul solicitantului: │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┐ ┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┴─┘ │
│Localitatea: Cod poştal: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Judeţ/Sector: Telefon : Fax: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│E-mail: Pagina de Internet: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Solicitantul este înregistrat în registrul comerţului: │
│ │
│Judeţ/Sector: Numãrul: Din: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐│
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘│
│Cod fiscal: Cod unic de înregistrare: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐│
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentantul legal al solicitantului: │
│ │
│Nume: Prenume: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│CNP: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│ │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┐┌─┬─┬─┐┌─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─└─┘└─┴─┴─┘└─┴─┴─┴─┘ │
│Localitatea: Cod poştal: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa de contact: │
│ │
│Strada: Nr. Bl. Sc. Apt. │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┐┌─┬─┬─┐┌─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─└─┘└─┴─┴─┘└─┴─┴─┴─┘ │
│Localitatea: Cod poştal: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Judeţ/Sector: Telefon: Fax: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana de contact: │
│ │
│Nume: Prenume: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
│Telefon: Fax: E-mail: │
│┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

B. Descrierea tipurilor de reţele sau servicii pe care solicitantul intenţioneazã sa le furnizeze şi data estimativã a începerii activitãţii:

[] 1. Reţele publice de comunicaţii electronice: Data: |_._|_._|_._|

2. Servicii de comunicaţii electronice destinate
publicului:
[] a) Servicii de telefonie destinate publicului: Data: |_._|_._|_._|

[] b) Servicii de linii închiriate: Data: |_._|_._|_._|

[] c) Alte servicii decât telefonie şi linii
închiriate: Data: |_._|_._|_._|

[] 3. Reţele şi servicii private de comunicaţii
electronice: Data: |_._|_._|_._|

C. Solicitantul doreşte eliberarea certificatului-tip de furnizor de reţele sau servicii de comunicaţii electronice:

[] Da
[] Nu

D. Solicitantul anexeazã urmãtoarele documente care fac parte integrantã din notificare:

a) certificatul de înmatriculare în registrul comerţului şi certificatul de înregistrare fiscalã sau certificatul de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare, în copie;
b) actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare şi documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal a persoanei indicate în notificare, în copie;
c) certificatul eliberat de cãtre oficiul registrului comerţului, în locul documentelor prevãzute la lit. b);
d) copie de pe actul de identitate al solicitantului persoana fizica;
e) autorizaţia pentru desfãşurarea de cãtre persoane fizice a unor activitãţi economice în mod independent, precum şi pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale;
f) fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor.

E. Solicitantul îşi exprima acordul pentru publicarea adresei de contact în Registrul general al furnizorilor de reţele sau de servicii de comunicaţii de electronice:

[] Da

Semnatura reprezentantului legal şi ştampila solicitantului:

ANEXA 3

FIŞA DE DESCRIERE A REŢELELOR ŞI SERVICIILOR

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele/Denumirea:.................................................... │
│ Domiciliul/Sediul: Localitatea: ..................................... │
│ Strada: ................Nr. ..., Bl. .... Sc. ..., Et. ..., Ap. ..... │
│ Judeţul/Sectorul: ............................. Cod poştal........... │
│ Telefon: ................................................ │
│ Fax: .................................................... │
│ E-mail:.................................................. │
│ Pagina de Internet:...................................... │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

A. REŢELE PUBLICE DE COMUNICAŢII ELECTRONICE

A.1. Reţele publice fixe terestre
┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │ │ │
│ │1.1. Aria │ │
│ │furnizarii*1) │ │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │1.2. Reţeaua │[] Fire metalice │[] proprie │
│ │de acces │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Cablu coaxial │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Fibra optica │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Acces radio*3) │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Acces optic │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ ├─────────────────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ │1.3. Reţeaua de │[] Fire metalice │[] proprie │
│ │transport │ │[] închiriatã │
│[] Reţele publice fixe │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Cablu coaxial │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Fibra optica*2)│[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport radio*2)│[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport optic │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │1.4. Tipurile de │[] Telefonie │
│ │servicii a cãror ├──────────────────┬─────────────────┤
│ │furnizare este │[] Linii │[] programe │
│ │permisã de │închiriate │audiovizuale │
│ │construcţia │ │[] comunicaţii │
│ │reţelei │ │electronice │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Difuzarea/Retransmisia │
│ │ │serviciilor de programe audiovizuale│
│ │ │[] Transmisie de date, acces │
│ │ │Internet, alte servicii │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│ 1.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentele radio ale reţelei: │
│ de transport: ............................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.6. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii .................. │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


A.2. Reţele publice mobile terestre
┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ 2.1 [] Reţele radio │2.1.1. Tipuri: │[] NMT │
│ celulare │ │[] GSM 900 │
│ │ │[] GSM 1800 │
│ │ │[] CDMA │
│ │ │[] 3G (IMT 2000/UMTS) │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │2.1.2. Aria │ │
│ │furnizarii*1) │ │
│ ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ │2.1.3. Reţeaua de│[] Fire metalice │[] proprie │
│ │transport │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Cablu coaxial │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Fibra optica*2)│[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport radio*2)│[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport optic │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │2.1.4. Tipurile │[] Voce │
│ │de servicii a │[] Transmisii de date, acces │
│ │cãror furnizare │internet, alte servicii │
│ │este permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│ 2.1.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentul radio al │
│ reţelei de transport: ....................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.1.6. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala(în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ................. │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │ 2.2.1. Aria │ │
│ │furnizarii*1) │ │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │ 2.2.2. Mod de │[]Simplex │
│ │operare │[]Semiduplex │
│ │ │[] Duplex │
│2.2.[] Reţele radio │ ├──────────────────┬─────────────────┤
│ mobile de acces│ │[]Trunking │[] analog │
│ public (PAMR, │ │ │[] digital(TETRA)│
│ (TETRA) ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ │2.2.3. Reţeaua de│[] Fibra optica │[] proprie │
│ │transport │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport radio │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │2.2.4. Tipurile │[] Voce │
│ │de servicii a ├────────────────────────────────────┤
│ │cãror furnizare │[] Transmisii de date, acces │
│ │este permisã de │internet, alte servicii │
│ │construcţia │[] Localizare vehicule │
│ │reţelei │[] Aplicaţii de videoconferinta │
│ │ │[] Personal Wireless Messaging │
│ │ │[] Packet Voice Messaging │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│2.2.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentele radio ale reţelei: │
│ Acces: ................ │
│ Transport:............. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.2.6. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ......... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │2.3.1. Aria │[] Ape interioare .............. │
│ │furnizarii │[] Maritim...................... │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │2.3.2. Mod de │[] Semiduplex │
│2.3. [] Reţele radio │operare │[] Duplex │
│ în serviciul ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ mobil maritim │2.3.3. Tipuri │[] Staţii fixe │[] statie de │
│ │de staţii │amplasate pe │coasta │
│ │folosite │ţãrm: │[] statie de │
│ │ │ │companie │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │2.3.4. Tipuri de │[] Voce (comunicaţii ţãrm-nava) │
│ │servicii a cãror │[] Telex │
│ │furnizare este │[] Transmisie de date │
│ │permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│2.3.5. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.3.6. Banda de frecvente în care funcţioneazã:................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.3.7. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ......... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│2.4. [] Reţele de │2.4.1. Aria furnizarii*2) │
│mesagerie radio ├─────────────────┬──────────────────┬─────────────────┤
│(ex. radiopaging) │ │[] Fire metalice │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Cablu coaxial │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Fibra optica │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │2.4.2. Reţeaua de├──────────────────┼─────────────────┤
│ │transport │[] Suport radio │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport optic │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
├───────────────────────┼─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │2.4.3. Tipurile │[] Text unidirectional │
│ │de servicii a │[] Text bidirectional │
│ │cãror furnizare │[] Posta vocala │
│ │este permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│2.4.4. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentul radio al reţelei de │
│ transport:................................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.4.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ...................... │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│2.5.[] Reţele radio în │2.5.1. Aria │[] culoare aeriene comerciale │
│ serviciul mobil │furnizarii │[] în afarã culoarelor aeriene │
│ aeronautic │ │ comerciale │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │2.5.2. Mod de │[] Simplex │
│ │operare │ │
│ ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ │2.5.3. Tipuri de │[] Staţii fixe │[] statie de │
│ │staţii folosite │amplasate la sol │companie │
│ │ │ │[] statie de │
│ │ │ │aeroport │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │2.5.4. Tipuri de │[] Voce (comunicaţii sol-aer) │
│ │servicii a cãror │[] Telex │
│ │furnizare este │[] Transmisie de date │
│ │permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│2.5.5. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.5.6. Banda de frecvente în care funcţioneazã:.......... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.5.7. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finzalizarii ............... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │2.6.1. │ │
│ │Amplasament*1) │ │
│ │(exclusiv nave şi│ │
│ │aeronave) │................................... │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│2.6. [] Reţele în │2.6.2. Mod de │[] Radiolocatie [] radar │
│ serviciul de │operare │ [] statie de │
│ radiodeterminare │ │ radiogoniometrie│
│ │ │[] Radionavigatie maritima │
│ │ │ [] pe nave │
│ │ │ [] la ţãrm: │
│ │ │ [] radiofaruri │
│ │ │ [] radare │
│ │ │ [] sistem AIS │
│ │ │[] Radionavigatie aeronautica │
│ │ │ [] pe aeronave │
│ │ │ [] la sol: │
│ │ │ [] radiofaruri │
│ │ │ [] radare │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │2.6.3. Tipuri de │[] radiogoniometrie │
│ │servicii a cãror │[] localizare (determinare poziţie) │
│ │furnizare este │[] deservire navigaţie maritima │
│ │permisã de │[] deservire navigaţie aeronautica │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│2.6.4. Reţeaua de transport (exclusiv nave şi aeronave): Se completeazã cu │
│ datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.6.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã:.......... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.6.6. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finzalizarii ............... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3. Reţele publice cu transmisie prin satelit
┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ 3.1.1. Banda de frecvente │[]Downlink │
│ │ în care funcţioneazã │(legatura │
│ │ │descendenta) │
│ │ │Banda de │
│3.1.[]Reţele fixe │ │frecvente ..... │
│ prin satelit (teminale │ ├──────────────────┤
│ VSAT) │ │[]Uplink (legatura│
│ │ │ascendenta) │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│3.1.2. Operatorul segmentului spatial:............................... │
├──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│3.1.3.Tipuri de servicii a cãror │[] Voce │
│furnizare este permisã de construcţia ├─────────────┬─────────────────────────┤
│reţelei │[] Închiriere│[] cãtre utilizatori │
│ │segment │[] cãtre utilizatorii │
│ │spatial │ finali │
│ │ │[] cãtre alţi utilizatori│
│ │ │ de segment spatial │
│ ├─────────────┴─────────────────────────┤
│ │[] Transport de programe audiovizuale │
│ ├───────────────────────────────────────┤
│ │[] Transmisii de date, acces la │
│ │ Internet, alte servicii │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│3.1.4. Statie coordonatoare │[]Nu │
│ în România: │[]Da. Amplasament............... │
├──────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┤
│3.1.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │ 3.2.1. Banda de frecvente │[]Downlink │
│ │ în care funcţioneazã │(legatura │
│ │ │descendenta) │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ....... │
│ 3.2.[]Reţele mobile │ ├──────────────────┤
│ (S-PCS, GMPCS, LOS etc.) │ │[]Uplink (legatura│
│ │ │ascendenta) │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│3.2.2. Operatorul segmentului spatial:.................................. │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│3.2.3.Tipuri de servicii a cãror furnizare este │[] Voce │
│permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│3.2.4. Statie coordonatoare în România: │[]Nu │
│ în România: │[]Da. Amplasament....... │
├────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│3.2.5. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

B. REŢELE PRIVATE CARE FOLOSESC FRECVENTE RADIOELECTRICE
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│B.1 [] Reţele fixe │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1. Banda de frecvente în care funcţioneazã:............................. │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│1.2. Tipurile de servicii a cãror furnizare este │[]Voce │
│ permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
│ │[]Retransmisie programe │
│ │ audiovizuale │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│1.3. Reţeaua este conectata cu reţele publice │[]Da │
│ de comunicaţii electronice │[]Nu │
├────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│1.4. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │ 2.1. Aria │ │
│ │furnizarii*1) │ │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │ 2.2. Mod de │[]Simplex │
│ │operare │[]Semiduplex │
│ │ │[] Duplex │
│B.2.[] Reţele radio │ ├──────────────────┬─────────────────┤
│ mobile de acces│ │[]Trunking │[] analog │
│ privat (PAMR, │ │ │[] digital(TETRA)│
│ (TETRA) ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ │2.3. Reţeaua de │[] Fibra optica │[] proprie │
│ │transport │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport Radio │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │2.4. Tipurile │[] Voce │
│ │de servicii a ├────────────────────────────────────┤
│ │cãror furnizare │[] Transmisii de date, acces │
│ │este permisã de │internet, alte servicii │
│ │construcţia │[] Localizare vehicule │
│ │reţelei │[] Aplicaţii de videoconferinta │
│ │ │[] Personal Wireless Messaging │
│ │ │[] Packet Voice Messaging │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│2.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentele radio ale reţelei: │
│ Acces: ................ │
│ Transport:............. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│2.6. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice: │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│2.6. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ......... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │3.1. Aria │[] Ape interioare .............. │
│ │furnizarii │[] Maritim...................... │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │3.2. Mod de │[] Semiduplex │
│B.3. [] Reţele radio │operare │[] Duplex │
│ în serviciul ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ mobil maritim │3.3. Tipuri │[] Staţii fixe │[] statie de │
│ │de staţii │amplasate pe │coasta │
│ │folosite │ţãrm: │[] statie de │
│ │ │ │companie │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │3.4. Tipuri de │[] Voce (comunicaţii ţãrm-nava) │
│ │servicii a cãror │[] Telex │
│ │furnizare este │[] Transmisie de date │
│ │permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│3.5. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.6. Banda de frecvente în care funcţioneazã:................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│3.7. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice. │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│3.8. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ......... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│B.4. [] Reţele de │4.1. Aria furnizarii*1) │
│mesagerie radio ├─────────────────┬──────────────────┬─────────────────┤
│(ex. radiopaging) │ │[] Fire metalice │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Cablu coaxial │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │4.2. Reţeaua de │[] Fibra optica │[] proprie │
│ │transport: │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport radio │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ │ ├──────────────────┼─────────────────┤
│ │ │[] Suport optic │[] proprie │
│ │ │ │[] închiriatã │
│ │ │ │ (de la......) │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │4.3. Tipurile de │[] Text unidirectional │
│ │servicii a cãror │[] Text bidirectional │
│ │furnizare este │[] Posta vocala │
│ │permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│4.4. Banda de frecvente în care funcţioneazã segmentul radio al reţelei de │
│ transport:................................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│4.5. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice. │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│4.6. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii ...................... │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│B.5.[] Reţele radio în │5.1. Aria │[] culoare aeriene comerciale │
│ serviciul mobil │furnizarii │[] în afarã culoarelor aeriene │
│ aeronautic │ │ comerciale │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │5.2. Mod de │[] Simplex │
│ │operare │ │
│ ├─────────────────┼──────────────────┬─────────────────┤
│ │5.3. Tipuri de │[] Staţii fixe │[] statie de │
│ │staţii folosite │amplasate la sol │companie │
│ │ │ │[] statie de │
│ │ │ │aeroport │
│ ├─────────────────┼──────────────────┴─────────────────┤
│ │5.4. Tipuri de │[] Voce (comunicaţii sol-aer) │
│ │servicii a cãror │[] Telex │
│ │furnizare este │[] Transmisie de date │
│ │permisã de │ │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│5.5. Reţeaua de transport: │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5.6. Banda de frecvente în care funcţioneazã:.......... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│5.7. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice. │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│5.8. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finzalizarii ............... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ │6.1. │ │
│ │Amplasament*1) │ │
│ │(exclusiv nave şi│ │
│ │aeronave) │................................... │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│B.6. [] Reţele în │6.2. Mod de │[] Radiolocatie [] radar │
│ serviciul de │operare │ [] statie de │
│ radiodeterminare │ │ radiogoniometrie│
│ │ │[] Radionavigatie maritima │
│ │ │ [] pe nave │
│ │ │ [] la ţãrm: │
│ │ │ [] radiofaruri │
│ │ │ [] radare │
│ │ │ [] sistem AIS │
│ │ │[] Radionavigatie aeronautica │
│ │ │ [] pe aeronave │
│ │ │ [] la sol: │
│ │ │ [] radiofaruri │
│ │ │ [] radare │
│ ├─────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ │6.3. Tipuri de │[] radiogoniometrie │
│ │servicii a cãror │[] localizare (determinare poziţie) │
│ │furnizare este │[] deservire navigaţie maritima │
│ │permisã de │[] deservire navigaţie aeronautica │
│ │construcţia │ │
│ │reţelei │ │
├───────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────────────────┤
│6.4. Reţeaua de transport (exclusiv nave şi aeronave): Se completeazã cu │
│ datele relevante, dupã caz. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│6.5. Banda de frecvente în care funcţioneazã:.......... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│6.6. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice. │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│6.7. Stadiul furnizarii: │
│ [] Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finzalizarii ............... │
│ [] Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │7.1. Banda de frecvente │[]Downlink │
│ │ în care funcţioneazã │(legatura │
│ │ │descendenta) │
│ │ │Banda de │
│B.7.[]Reţelele fixe │ │frecvente ..... │
│ prin satelit (teminale │ ├──────────────────┤
│ VSAT) │ │[]Uplink (legatura│
│ │ │ascendenta) │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│7.2. Operatorul segmentului spatial:............................... │
├──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│7.3.Tipuri de servicii a cãror │[] Voce │
│furnizare este permisã de construcţia ├─────────────┬─────────────────────────┤
│reţelei │[] Închiriere│[] cãtre utilizatori │
│ │segment │[] cãtre utilizatorii │
│ │spatial │ finali │
│ │ │[] cãtre alţi utilizatori│
│ │ │ de segment spatial │
│ ├─────────────┴─────────────────────────┤
│ │[] Transport de programe audiovizuale │
│ ├───────────────────────────────────────┤
│ │[] Transmisii de date, acces la │
│ │ Internet, alte servicii │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│7.4. Statie coordonatoare │[]Nu │
│ în România: │[]Da. Amplasament............... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│7.5. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice. │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│7.6. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────┐
│ │8.1. Banda de frecvente │[]Downlink │
│ │ în care funcţioneazã │(legatura │
│ │ │ascendenta) │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ....... │
│ B.8.[]Reţele mobile │ ├──────────────────┤
│ (S-PCS, GMPCS, LOS etc.) │ │[]Uplink (legatura│
│ │ │ascendenta) │
│ │ │Banda de │
│ │ │frecvente ..... │
├────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────┤
│8.2. Operatorul segmentului spatial:.................................. │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│8.3.Tipuri de servicii a cãror furnizare este │[] Voce │
│permisã de construcţia reţelei │[]Transmisii de date │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│8.4. Statie coordonatoare în România: │[]Nu │
│ │[]Da. Amplasament....... │
├────────────────────────────────────────────────────┴─────────┬───────────────┤
│8.5. Reţeaua este conectata cu reţele publice de comunicaţii │[] Da │
│ electronice. │[] Nu │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│8.6. Stadiul furnizarii: │
│ []Reţea nefunctionala (în construcţie). │
│ Data estimatã a finalizarii. ............. │
│ []Reţea funcţionalã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│B.9. [] Alte tipuri de reţele │
│ │
│ │
│ Se completeazã cu datele relevante, dupa caz. │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

C. SERVICII DE COMUNICAŢII ELECTRONICE DESTINATE PUBLICULUI

1. Servicii de telefonie
┌────────────────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────────────┐
│ │ │[] Telefoane│[]Convorbiri locale│
│1.1.[]Servicii de telefonie │1.1.1. │publice │[]Convorbiri de │
│ furnizate prin intermediul │Caracteristicile│ │ lungã distanta │
│ unor reţele publice │serviciului │ │[]Convorbiri │
│ fixe │ │ │internaţionale │
│ │ ├────────────┼───────────────────┤
│ │ │[] Posturi │[] Convorbiri │
│ │ │telefonice │locale │
│ │ │private │[] Convorbiri de │
│ │ │ │lungã distanta │
│ │ │ │[] Convorbiri │
│ │ │ │internaţionale │
│ ├────────────────┼────────────┴───────────────────┤
│ │1.1.2. Servicii │[] Fax [] Informaţii │
│ │conexe: │[] Posta privind abonatii │
│ │ │vocala [] Alte servicii │
│ │ │[] Relaţii │
│ │ │cu clienţii │
│ ├────────────────┴────────────────────────────────┤
│ │1.1.3. Reţele prin intermediul cãrora se furnizea│
│ │za serviciul (Aria de furnizare a serviciului)*1)│
│ │ [] Reţele proprii: .............. │
│ │ [] Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi │
│ │ ................................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │1.1.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ │[] Serviciul nefunctional. Data estimatã a │
│ │ începerii furnizarii efective.......... │
│ │[] Serviciul funcţional │
├────────────────────────────┼────────────────┬────────────────────────────────┤
│1.2.[]Servicii de telefonie │1.2.1. Tipuri de│[]Voce │
│furnizate prin intermediul │servicii │[]Transmisiuni de date │
│unor reţele publice mobile │furnizate │ │
│terestre ├────────────────┼────────────────────────────────┤
│ │1.2.2. Servicii │[] Fax [] Informaţii │
│ │conexe: │[] Posta privind abonatii │
│ │ │vocala [] Alte servicii │
│ │ │[] Relaţii │
│ │ │cu clienţii │
│ │ │[] Roaming │
│ ├────────────────┴────────────────────────────────┤
│ │1.2.3. Reţelele prin intermediul cãrora se │
│ │furnizeazã serviciul (Aria de furnizare a │
│ │serviciului)*1) []Reţele proprii: ........... │
│ │ []Reţele aparţinând unor │
│ │ terţi autorizaţi ........... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │1.2.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ │[] Serviciu nefunctional. Data estimatã a │
│ │ începerii furnizarii efective ............. │
│ │[] Serviciu funcţional │
├────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│1.3.[] Servicii de telefonie│1.3.1.Tipuri de servicii furnizate ............ │
│furnizate prin intermediul ├────────────────┬────────────────────────────────┤
│unor reţele publice cu │1.3.2. Tipurile │1.3.2.1. [] Reţele fixe │
│transmisie prin satelit │de reţele prin │[] Reţele proprii:............ │
│ │intermediul │[] Reţele aparţinând unor terţi │
│ │cãrora se │autorizaţi..........
│ │furnizeazã ├────────────────────────────────┤
│ │serviciul*1) │1.3.2.2.[]Reţele mobile │
│ │ │[]Reţele proprii:...... │
│ │ │[]Reţele aparţinând unor terţi │
│ │ │autorizaţi............. │
│ ├────────────────┴────────────────────────────────┤
│ │1.3.3. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ │[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a │
│ │ începerii furnizarii efective................ │
│ │[]Serviciu funcţional │
├────────────────────────────┼────────────────┬────────────────────────────────┤
│1.4. [] Servicii de │1.4.1. Tipuri de│[] Tranzit │
│ transport │servicii │naţional │
│ │ │[] Tranzit │
│ │ │internaţional [] intrare │
│ │ │ [] ieşire │
│ │ │[] Livrare apeluri în reţeaua de│
│ │ │ destinaţie │
│ ├────────────────┼────────────────────────────────┤
│ │1.4.2. Modali- │[] Cu selectare │
│ │tati de acces: │[] Cu preselectare │
│ │ │[] Direct (între furnizori de │
│ │ │ reţele) │
│ ├────────────────┼────────────────────────────────┤
│ │1.4.3. Tehnologii[] Circuite comutate │
│ │de transport: │[] Pachete │
│ ├────────────────┴────────────────────────────────┤
│ │1.4.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ │[] Serviciu nefunctional. Data estimatã a │
│ │ începerii furnizarii efective............. │
│ │[] Serviciu funcţional │
└────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┘

2. Servicii de linii închiriate
┌─────────────────────────┬────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ 2.1. [] Tipuri de linii │2.1.1.[] Analog │[]Calitate normalã │
│ închiriate │ │[]Calitate specialã │
│ ├────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │2.1.2.[] Digital│[]64 Kbit/s │
│ │ │[] n x 64 Kbit/s │
│ │ │[]2048 Kbit/s digital nestructurat │
│ │ │[] 2048 Kbit/s digital structurat │
│ │ │[] >2048 Kbit/s │
│ │ │[] emulate (de ex. PVC, SPVC, etc.)│
│ │ │[] alte tipuri: ............ │
├─────────────────────────┴────────────────┴───────────────────────────────────┤
│2.1.3. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul │
│ (Aria de furnizare a serviciului)*1) │
│[]Reţele proprii: ...................................... │
│[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi............... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.1.4. Stadiul furnizarii serviciului: │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii efective .......│
│[]Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

3. Alte servicii de comunicaţii electronice
┌────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ │3.1.1.Tipuri de │[] La puncte fixe │
│ │acces: │[] Mobil │
│ │ │[] Cu mobilitate redusã │
├────────────────────┼──────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │3.1.2. Tipuri de │[] VoIP │
│ │servicii: │[] SMS │
│ │ │[] MMS │
│ │ │[] Alocare de banda: [] fixa │
│ │ │ [] Broadband [] la cerere │
│ │ │ (>128 kbit/s) [] minim │
│ │ │ garantat │
│ ├──────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│ │3.1.3. Protocoale şi tehnologii utilizate: │
│ │ []SDH/PDH │
│ │ []ISDN │
│ │ []TCP/IP │
│ │ []ATM │
│ │ []Frame relay │
│ │ []X.25 │
│ │ []HSCSD │
│ 3.1.[]Servicii de │ []GPRS │
│ transmisiuni de │ []EDGE │
│ date │ []tip 3G (IMT 2000/UMTS) │
│ │ []xDSL │
│ │ []Cable modem │
│ │ []VPN │
│ │ []Ethernet │
│ │ []Power line │
├────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.1.4. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul (Aria de │
│furnizare a serviciului)*1) │
│[] Reţele proprii: ......................... │
│[] Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi.................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.1.5. Stadiul furnizarii serviciului: │
│ []Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii │
│ efective ..................... │
│ []Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│3.2.[] Furnizarea serviciului │ │
│de acces la Internet │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│3.2.1. Moduri de conectare a utilizatorilor: │ []Dial-up │
│ │ []Permanenta │
├─────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│3.2.2. Tipuri de suport al accesului: │[] Fire [] propriu │
│ [] Broadband (>128 kbit/s) │metalice [] furnizat de │
│ │ cãtre terţi │
│ │[] Cablu [] propriu │
│ │coaxial [] furnizat de │
│ │ cãtre terţi │
│ │[] Fibra [] propriu │
│ │optica: [] furnizat de │
│ │ cãtre terţi │
│ │[] Radio [] propriu │
│ │ [] furnizat de │
│ │ cãtre terţi │
│ │[] Sate- │
│ │ lit │
│ │[] Power │
│ │line │
├───────────────────────┬─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│3.2.2. Moduri de │3.2.3.1.[]Acces direct │ []Fibra optica (precizând │
│conectare la │ │ capacitatea)............ │
│internaţional │ │ []Satelit (precizând │
│ │ │ capacitatea) ........... │
│ │ │ []Linii închiriate │
│ │ │ (precizând │
│ │ │ capacitatea)............ │
│ ├─────────────────────────┴────────────────────────────┤
│ │3.2.3.2.[]Acces indirect │
├───────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┤
│3.2.4. Stadiul furnizarii serviciului │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii efective ...... │
│[]Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────────────────┐
│3.3.[]Servicii de │3.3.1. Tipuri │ [] Voce │
│radiocomunicatii mobile │de servicii │ [] Date │
│profesionale │ │ [] Pozitionare │
│ │ │ [] Telex │
│ ├──────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │3.3.2. Utilizãri: │ [] PAMR │
│ │ │ [] Mobil maritim/fluvial │
│ │ │ [] Mobil aeronautic │
│ │ │ [] Radiodeterminare │
│ ├──────────────────┼────────────────────┬─────────────┤
│ │3.3.3. Tehnologii │3.3.3.1. []Analogic │[]Simplex │
│ │utilizate pentru │ │[]Semiduplex │
│ │furnizarea │ │[]Duplex │
│ │serviciului │ │ │
│ │de voce ├────────────────────┼─────────────┤
│ │ │3.3.3.2. [] Digital │[] TETRA │
│ │ │ │[] Alte │
│ │ │ │tehnologii...│
├────────────────────────┴──────────────────┴────────────────────┴─────────────┤
│3.3.4. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul │
│ (Aria de furnizare a serviciului)*1) │
│[]Reţele proprii:........................ │
│[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi ........................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.3.5. Stadiul furnizarii serviciului: │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii efective ...... │
│[]Serviciu funcţional │
├─────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┤
│3.4.[] Servicii de mesagerie radio │ │
│ (ex. radiopaging) │ │
├─────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┤
│3.4.1. Reţelele prin intermediul cãrora se furnizeazã serviciul │
│(Aria de furnizare a serviciului)*1) │
│[]Reţele proprii:......................... │
│[]Reţele aparţinând unor terţi autorizaţi.............................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.4.2. Stadiul furnizarii serviciului: │
│[]Serviciu nefunctional. Data estimatã a începerii furnizarii efective ..... │
│[]Serviciu funcţional │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3.5.[] Alte tipuri de servicii │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Se completeazã cu datele relevante, dupã caz: │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Nota:
*1) Vor fi prezentate, anexat, fiecare reţea şi toate localitãţile (municipii/oraşe/comune/sate) şi judeţele pe raza cãrora se realizeazã furnizarea reţelei respective.
*2) Vor fi prezentate, anexat, schemele reţelei magistrale de fibra optica sau radiorelee (se vor specifica frecventele de lucru ale tronsoanelor).
*3) Se vor specifica frecventele de lucru, inclusiv pentru DECT WLL.

ANEXA 4

╔══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╗
║ ANRC ROMÂNIA ║
║ AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN COMUNICAŢII ║
║ B-dul. Libertãţii 14, Sector 5, 050706 Bucureşti www.anrc.ro ║
║ Tel: +40 21 307 54 00 [+40 21 307 54 01] Fax: +40 21 307 54 02 ║
║ [ e-mail: anrc@anrc.ro ║
║ ║
║ ║
║ CERTIFICAT-TIP ║
║ de furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice ║
║ ║
║ eliberat în temeiul art.6 alin.(3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului ║
║ nr.79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, ║
║ aprobatã cu modificãri şi completãri, prin <>Legea nr. 591/2002 ║
║ ║
║ ║
║ 1. Furnizorul.......................................................... ║
║ Cu domiciliul/sediul în: Localitatea ................................... ║
║ Strada .......................... Nr. ..., Bl. .... Sc. ..., Et. ....... ║
║ Ap. ........ Judeţul/Sectorul .......................................... ║
║ Înregistrat în registrul comerţului al judeţului........................ ║
║ cu nr. .......... din ........, codul fiscal ........................... ║
║ sau codul unic de înregistrare ......................................... ║
║ ║
║ beneficiazã de dreptul de a furniza urmãtoarele tipuri de reţele şi/sau ║
║ servicii de comunicaţii electronice în baza autorizaţiei generale: ║
║ ║
║ ║
║ - Reţele publice de comunicaţii electronice Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Servicii de comunicaţii electronice destinate ║
║ publicului: ║
║ - Servicii de telefonie destinate publicului Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Servicii de linii închiriate Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Servicii de comunicaţii electronice, ║
║ altele decât telefonie şi linii închiriate Data: |_._|_._|_._| ║
║ - Reţele şi servicii private de comunicaţii ║
║ electronice Data: |_._|_._|_._| ║
║ ║
║ 2. Furnizorul beneficiazã de dreptul de acces pe proprietãţi: ║
║ Nu. ║
║ Da, în urmãtoarele condiţii: ............................................. ║
║ .......................................................................... ║
║ ║
║ 3. Furnizorul beneficiazã de dreptul de a negocia şi de a încheia acorduri ║
║ de interconectare: ║
║ Nu. ║
║ Da, în urmãtoarele condiţii: ............................................. ║
║ .......................................................................... ║
║ ║
║ 4. Furnizorul beneficiazã de dreptul de a negocia şi de a încheia acorduri ║
║ de acces: ║
║ Nu. ║
║ Da, în urmãtoarele condiţii: ............................................. ║
║ .......................................................................... ║
║ ║
║ Certificatul a fost eliberat în urma realizãrii notificãrii înregistrate ║
║ cu nr. ......................... ║
║ ║
║ ║
║ PREŞEDINTE, ║
║ LS, ║
║ ║
║ ║
║ Director, ║
║ DIRECŢIA OPERATIVĂ Vizat, ║
║ DIRECŢIA JURIDICĂ ║
║ ║
║ ║
╚══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╝

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016