Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.167 din 21 aprilie 2011  privind raportarea unor date statistice de catre furnizorii de retele sau de servicii de comunicatii electronice destinate publicului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 1.167 din 21 aprilie 2011 privind raportarea unor date statistice de catre furnizorii de retele sau de servicii de comunicatii electronice destinate publicului

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 321 din 10 mai 2011

    În temeiul prevederilor art. 3 lit. c), art. 10 alin. (1) pct. 10, art. 11 alin. (1) şi art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobatã prin Legea nr. 113/2010, cu modificãrile ulterioare, precum şi ale art. 51 alin. (1) şi (2) lit. j) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 591/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

    ART. 1
    Prezenta decizie are ca obiect impunerea în sarcina furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului a obligaţiei de a transmite periodic Autoritãţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, denumitã în continuare ANCOM, unele date statistice, în vederea elaborãrii de rapoarte, studii, analize şi alte asemenea documente în domeniul comunicaţiilor electronice.
    ART. 2
    Prin prezenta decizie se stabilesc seturi de indicatori aferenţi furnizãrii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, precum şi categoriile de informaţii corespunzãtoare fiecãrui indicator.
    ART. 3
    (1) Persoanele care au calitatea de furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului pe întreaga perioadã de raportare prevãzutã la alin. (2) sau (3) ori pe o parte din aceasta au obligaţia de a raporta, în mod corect şi complet, cãtre ANCOM valorile aferente indicatorilor prevãzuţi la art. 2, în formatul-tip şi în condiţiile prevãzute în anexe.
    (2) Transmiterea datelor statistice privind veniturile şi investiţiile prevãzute în anexele nr. 1-14 se va realiza anual, pânã la data de 31 mai, pentru perioada de raportare cuprinsã între 1 ianuarie şi 31 decembrie.
    (3) Transmiterea celorlalte date statistice prevãzute în anexele nr. 1-14, respectiv a datelor statistice prevãzute în anexa nr. 15 se va realiza semestrial, astfel:
    a) pânã la data de 10 august, pentru perioada de raportare cuprinsã între 1 ianuarie şi 30 iunie;
    b) pânã la data de 10 februarie, pentru perioada de raportare cuprinsã între 1 iulie şi 31 decembrie.
    (4) În cazul persoanelor care nu au calitatea de furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului pe întreaga perioadã de raportare prevãzutã la alin. (2) sau (3), perioada de raportare este reprezentatã de perioada în care au aceastã calitate.
    (5) Netransmiterea informaţiilor privind valorile aferente unor indicatori dintre cei prevãzuţi la art. 2 va fi temeinic justificatã.
    (6) Transmiterea unor informaţii estimative privind valorile aferente unor indicatori dintre cei prevãzuţi la art. 2 se va realiza numai în situaţii obiectiv şi temeinic justificate, cu indicarea detaliatã a principiilor şi metodelor care au stat la baza estimãrii valorii informaţiilor furnizate.
    ART. 4
    (1) Transmiterea datelor statistice prevãzute în anexele nr. 1-15 se va realiza prin intermediul unei aplicaţii informatice disponibile pe pagina de internet a ANCOM, în modalitatea prevãzutã la alin. (3) lit. c). Data transmiterii se determinã în conformitate cu prevederile alin. (4).
    (2) Data de la care indicatorii statistici prevãzuţi în anexele nr. 1-15 se vor transmite potrivit dispoziţiilor alin. (1) se va stabili prin decizie a preşedintelui ANCOM.
    (3) Pânã la data prevãzutã la alin. (2) transmiterea documentelor care conţin valorile aferente indicatorilor prevãzuţi la art. 2 se poate efectua cãtre sediul central sau oficiul teritorial al ANCOM în a cãrui razã se situeazã domiciliul/sediul furnizorului în unul dintre urmãtoarele moduri:
    a) prin depunere, personal sau de cãtre un reprezentant al furnizorului, sub luare de semnãturã;
    b) prin serviciul de trimitere recomandatã cu confirmare de primire;
    c) ca înscris în formã electronicã, cãruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnãturã electronicã extinsã, bazatã pe un certificat calificat şi generatã cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnãturii electronice.
    (4) Este consideratã datã a transmiterii, dupã caz, data înscrierii în registrul general de intrare-ieşire a corespondenţei al ANCOM, data confirmãrii primirii documentelor la sediul central al ANCOM printr-un serviciu poştal cu confirmare de primire sau data confirmãrii primirii înscrisului în formã electronicã.
    (5) Persoanele prevãzute la art. 3 alin. (1) completeazã şi transmit şi în format electronic datele statistice prevãzute în anexele nr. 1-15 la adresa de poştã electronicã: sasp@ancom.org.ro, odatã cu transmiterea acestora în condiţiile alin. (3) lit. a) şi b).
    ART. 5
    Persoanele prevãzute la art. 3 alin. (1) vor preciza şi vor justifica, în fiecare caz în parte, care dintre valorile raportate, aferente indicatorilor prevãzuţi la art. 2, prezintã pentru acestea informaţii având caracter de secret comercial.
    ART. 6
    Nerespectarea prevederilor prezentei decizii se sancţioneazã potrivit dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 591/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 7
    Anexele nr. 1-15 fac parte integrantã din prezenta decizie.
    ART. 8
    (1) Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 iulie 2011.
    (2) Primele raportãri în conformitate cu prezenta decizie se vor realiza pânã la data de 10 august 2011, pentru perioada de raportare cuprinsã între 1 ianuarie 2011 şi 30 iunie 2011, în ceea ce priveşte datele statistice prevãzute la art. 3 alin. (3).
    (3) La data intrãrii în vigoare a prezentei decizii se abrogã Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 151/EN/2006 privind raportarea unor date statistice de cãtre furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 361 din 25 aprilie 2006.

                   Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru
                  Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
                            Marius Cãtãlin Marinescu

    Bucureşti, 21 aprilie 2011.
    Nr. 1.167.


    ANEXA 1

                              INFORMAŢII GENERALE
      Raportarea unor date statistice privind furnizarea de reţele publice
                 de comunicaţii electronice sau de servicii de
                  comunicaţii electronice destinate publicului


    Perioada de raportare: ...... semestrul ...... anul .......
    1.1. Date necesare identificãrii furnizorului şi comunicãrii eficiente cu acesta



┌─────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│i111 │Numele/Denumirea furnizorului de reţele publice│ │
│ │de comunicaţii electronice sau de servicii de │ │
│ │comunicaţii electronice destinate publicului │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i112 │Reprezentantul legal │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i113 │Persona de contact privind datele statistice │ │
│ │transmise │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i113a│Telefon fix │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i113b│Telefon mobil │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i113c│Fax │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i113d│Adresã de poştã electronicã (e-mail) │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i114 │Adresã web │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│i115 │Numãr de angajaţi │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
│i116 │ Principalii asociaţi/acţionari: │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┤
│ │ │1. │2. │3. │4. │5. │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│i116a│ Numele/Denumirea│ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│i116b│Procentul de pãrţi sociale/acţiuni deţinute din│ │ │ │ │ │
│ │ totalul capitalului social│ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────┬────────────────────┬─────┴──────┴──────┴┬──────┴──────┴──────┤
│i117 │ Numele/Denumirea │ Statul în care │ Numele/Denumirea │ Statul în care │
│ │ persoanelor fizice │ persoana care │ persoanelor fizice │ persoana care │
│ │ sau juridice care │ exercitã controlul │ sau juridice care │ exercitã controlul │
│ │ exercitã controlul │asupra dumneavoastrã│ exercitã controlul │asupra dumneavoastrã│
│ │asupra dumneavoastrã│ are situat │asupra dumneavoastrã│ are situat │
│ │ │ domiciliul sau │ │ domiciliul sau │
│ │ │ sediul social, │ │ sediul social, │
│ │ │ dupã caz │ │ dupã caz │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │1. │1. │6. │6. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │2. │2. │7. │7. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │3. │3. │8. │8. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │4. │4. │9. │9. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │5. │5. │10. │10. │
└─────┴────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┘

┌─────┬────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┐
│i118 │ Numele/Denumirea │ Statul în care │ Numele/Denumirea │ Statul în care │
│ │ operatorilor │ operatorul │ operatorilor │ operatorul │
│ │ economici asupra │ economic asupra │ economici asupra │ economic asupra │
│ │ cãrora deţineţi │ cãruia deţineţi │ cãrora deţineţi │ cãruia deţineţi │
│ │ controlul │ controlul │ controlul │ controlul │
│ │ │ are situat │ │ are situat │
│ │ │ sediul social │ │ sediul social │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │1. │1. │6. │6. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │2. │2. │7. │7. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │3. │3. │8. │8. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │4. │4. │9. │9. │
├─────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│ │5. │5. │10. │10. │
└─────┴────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    ---------------------------
    i111-i118 - se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i113, i113a, i113b, i113c, i113d - datele necesare unei comunicãri eficiente cu furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului: numele şi prenumele unei persoane de contact privind datele statistice transmise, numãrul de telefon fix, de mobil sau de fax, precum şi adresa de poştã electronicã (e-mail) a acestei persoane.
    i115 - se referã la angajaţii care la sfârşitul perioadei de raportare au atât contracte pe perioadã determinatã, cât şi contracte pe perioadã nedeterminatã; numãrul angajaţilor cu program redus va fi exprimat în echivalent de numãr de angajaţi cu program complet.
    i116 - se vor raporta primii 5 acţionari, în ordinea descrescãtoare a procentului de pãrţi sociale/acţiuni deţinute din totalul capitalului social subscris.
    i117 - se vor raporta persoanele fizice sau juridice care îndeplinesc asupra dumneavoastrã una dintre urmãtoarele condiţii:
    - deţin mai mult de jumãtate din capitalul social subscris sau din active;
    - au puterea de a exercita mai mult de jumãtate din drepturile de vot în adunarea generalã a asociaţilor/acţionarilor;
    - au puterea de a desemna mai mult de jumãtate din numãrul membrilor consiliului de administraţie, consiliului de supraveghere, directoratului sau ai oricãror altor structuri care vã reprezintã legal;
    - au dreptul de a conduce afacerile dumneavoastrã.
    i118 - se vor raporta operatorii economici asupra cãrora îndepliniţi, în mod direct, una dintre urmãtoarele condiţii:
    - deţineţi mai mult de jumãtate din capitalul social subscris sau din active;
    - aveţi puterea de a exercita mai mult de jumãtate din drepturile de vot în adunarea generalã a asociaţilor/acţionarilor;
    - aveţi puterea de a desemna mai mult de jumãtate din numãrul membrilor consiliului de administraţie, consiliului de supraveghere, directoratului sau ai oricãror altor structuri care îi reprezintã legal pe respectivii operatori economici;
    - aveţi dreptul de a conduce afacerile respectivilor operatori economici.
    i117, i118 - controlul decurge din drepturi, contracte sau orice alte mijloace care, fie separat, fie combinate, şi având în vedere circumstanţele de drept şi/sau de fapt relevante, conferã posibilitatea exercitãrii unei influenţe decisive care se poate manifesta, în special, prin dreptul de proprietate ori dreptul de folosinţã integralã sau parţialã asupra activelor, prin alte drepturi ori contracte care conferã o influenţã hotãrâtoare asupra structurii, voturilor sau deciziilor organelor deliberative; controlul este dobândit nu numai de titularul sau beneficiarul drepturilor, contractelor ori al altor mijloace care, fie separat, fie combinate, şi având în vedere circumstanţele de drept şi/ori de fapt relevante, conferã posibilitatea exercitãrii unei influenţe decisive, ci şi de cel care, fãrã a fi titular sau beneficiar, are puterea de a exercita drepturi ce decurg din acestea.
    i117, i118 - în cazul în care este necesar se vor adãuga mai multe rânduri.

    1.2. Categoriile de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului furnizate în perioada de raportare



┌─────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬──────┬──────────────────┐
│ │ │DA/NU │ Dacã "DA", │
│ │ │ │ se va completa │
│ │ │ │ anexa nr.: │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i121 │Reţele publice terestre cu acces la puncte fixe sau cu │ │ │
│ │mobilitate limitatã │ │ 2, 13, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i122 │Reţele radio mobile celulare publice │ │ 4, 13, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i123 │Reţele publice cu acces prin satelit │ │10, 11, 13, 14, 15│
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i124 │Reţele radio mobile de acces public (PAMR) │ │ 13, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125 │Servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ │furnizate prin intermediul reţelelor publice terestre cu │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ │acces la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125a│- servicii de telefonie │ │2, 3,6, 12, 14, 15│
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125b│- servicii de linii închiriate │ │ 7, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125c│- servicii de acces la internet │ │2, 8, 12, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125d│- servicii de transmisiuni de date │ │ 9, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125e│- retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale │ │ │
│ │liniare cãtre utilizatorii finali │ │2, 10, 12, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i125f│- alte servicii de comunicaţii electronice │ │ 13, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i126 │Servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ │furnizate prin intermediul reţelelor radio mobile │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ │celulare publice │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i126a│- servicii de telefonie │ │5, 6, 12, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i126b│- servicii de acces la internet │ │ 8, 12, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i126c│- servicii de transmisiuni de date │ │ 9, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i126d│- retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale │ │ │
│ │liniare cãtre utilizatorii finali │ │9, 10, 12, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i126e│- alte servicii de comunicaţii electronice │ │ 13, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i127 │Servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ │furnizate prin intermediul reţelelor publice cu acces │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ │prin satelit │ │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i127a│- servicii de telefonie │ │ 11, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i127b│- servicii de acces la internet │ │8, 11, 12, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i127c│- servicii de transmisiuni de date │ │ 11, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i127d│- retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale │ │ │
│ │liniare cãtre utilizatorii finali │ │10, 11, 12, 14, 15│
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i127e│- alte servicii de comunicaţii electronice │ │ 13, 14, 15 │
├─────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────────────────┤
│i128 │Servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, │ │ │
│ │furnizate prin intermediul reţelelor radio mobile de acces│ │ │
│ │public │ │ 13, 14, 15 │
└─────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴──────────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Coloana "DA/NU" se va completa în mod explicit cu una dintre valorile "DA" sau "NU", în funcţie de serviciile furnizate.

    1.3. Investiţii



┌──────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────────┐
│ │ Indicator │ Valoare │ Observaţii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i131 │Total investiţii corporale în comunicaţii electronice │ │ │
│ │realizate în România │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i131a │a) investiţii în echipamente şi reţele de comunicaţii │ │ │
│ │electronice, din care: │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i131a1│a1) investiţii în echipamente şi reţele destinate │ │ │
│ │furnizãrii de servicii de comunicaţii electronice exclusiv│ │ │
│ │prin intermediul unor reţele publice fixe │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i131a2│a2) investiţii în echipamente şi reţele destinate │ │ │
│ │furnizãrii de servicii de comunicaţii electronice exclusiv│ │ │
│ │prin intermediul unor reţele publice mobile │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i131b │b) investiţii în terenuri şi clãdiri destinate furnizãrii │ │ │
│ │de reţele sau servicii de comunicaţii electronice │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i131c │c) alte investiţii │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i132 │Total investiţii necorporale în comunicaţii electronice │ │ │
│ │realizate în România │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i133 │Total investiţii corporale în comunicaţii electronice │ │ │
│ │realizate în alte state, din care: │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│i133a │a) investiţii realizate în alte state membre UE │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴─────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    ---------------------------
    Se vor raporta valori brute, în lei (RON), fãrã TVA, aferente investiţiilor realizate pe parcursul perioadei de raportare.
    Se vor raporta investiţiile curente şi pe termen lung în imobilizãri corporale, respectiv în imobilizãri necorporale, în înţelesul acestor termeni, potrivit Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 pentru aprobarea Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, realizate pe parcursul perioadei de raportare. Valorile raportate nu includ informaţii privind investiţiile pe termen scurt, nici privind imobilizãrile financiare.
    i131 - se va raporta valoarea totalã a investiţiilor corporale (tangibile) realizate în perioada de referinţã în România.
    i131a, i131a1, i131a2 - în cazul investiţiilor în anumite echipamente utilizate pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice atât prin intermediul unor reţele publice fixe, cât şi prin intermediul unor reţele publice mobile, valoarea acestora se va raporta doar în cadrul indicatorului i131a.
    i132 - se va raporta valoarea totalã a investiţiilor necorporale (intangibile), cum ar fi: investiţii în activitãţi de cercetare-dezvoltare, în formarea personalului, în publicitate, pentru achiziţionarea de licenţe pentru aplicaţii software, pentru achiziţionarea altor licenţe, patente, brevete, concesiuni, mãrci comerciale (mãrci înregistrate), know-how-uri etc.
    i133a - se va raporta valoarea totalã a investiţiilor corporale (tangibile) realizate în perioada de referinţã în alte state membre ale Uniunii Europene.

           Semnãtura reprezentantului legal şi ştampila furnizorului
            .......................................................


    ANEXA 2


    Reţele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitatã



┌──────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬───────────┐
│ │ Indicator │ Valoare │ Venituri│Observaţii │
│ │ │numericã │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i201 │Cereri în aşteptare pentru instalarea liniilor │ │░░░░░░░░░│ │
│ │de acces pentru servicii de voce în cazurile în │ │░░░░░░░░░│ │
│ │care nu sunt întrunite condiţiile tehnice │ │░░░░░░░░░│ │
│ │necesare instalãrii │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i202 │Linii alocate telefoanelor publice cu platã │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i202a │a) urban │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i202b │b) rural │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i203 │Nr. maxim de linii de acces pentru servicii de │ │░░░░░░░░░│ │
│ │voce care pot fi conectate simultan (capacitatea│ │░░░░░░░░░│ │
│ │centralelor) │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i204 │Fluxuri de 2 Mbps utilizate pentru traficul │ │░░░░░░░░░│ │
│ │internaţional │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i205 │Circuite fizice care formeazã bucla localã │ │░░░░░░░░░│ │
│ │disponibilã │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i206 │Circuite fizice care formeazã bucla localã puse │ │ │ │
│ │la dispoziţia altor furnizori (acces la bucla │ │ │ │
│ │localã), din care: │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i206a │a) aferente furnizãrii accesului total la bucla │ │ │ │
│ │localã │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i206b │b) aferente furnizãrii accesului partajat la │ │ │ │
│ │bucla localã │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i206c │c) aferente furnizãrii accesului de tip "bit │ │ │ │
│ │stream" la bucla localã │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i207 │Circuite fizice care formeazã bucla localã │ │░░░░░░░░░│ │
│ │pentru care existã solicitãri, din care: │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i207a │a) aferente furnizãrii accesului total la bucla │ │░░░░░░░░░│ │
│ │localã │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i207b │b) aferente furnizãrii accesului partajat la │ │░░░░░░░░░│ │
│ │bucla localã │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i207c │c) aferente furnizãrii accesului de tip "bit │ │░░░░░░░░░│ │
│ │stream" la bucla localã │ │░░░░░░░░░│ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i208 │Alte servicii legate de furnizarea reţelelor │░░░░░░░░░│ │ │
│ │publice fixe, din care: │░░░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i208a │a) servicii de colocare │░░░░░░░░░│ │ │
├──────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┴───────────┤
│Acoperirea reţelelor │
├──────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬───────────┤
│ │ │ Urban │ Rural │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209 │Numãrul total de locuinţe cablate, din care │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209a │a) exclusiv prin cablu coaxial, din care: │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209a1│a1) reţele digitale de cablu coaxial │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209b │b) exclusiv prin fire metalice torsadate de │ │ │ │
│ │cupru │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209c │c) exclusiv prin cablu UTP/FTP │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209d │d) exclusiv prin alte tipuri de cablu, │ │ │ │
│ │specificaţi care │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209e │e) FTTH │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209f │f) FTTB │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209g │g) FTTC │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i209h │h) FTTN │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i210a │Gradul de acoperire a teritoriului cu reţea │ │ │ │
│ │DVB-T (%) │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i210b │Gradul de acoperire a populaţiei cu reţea │ │ │ │
│ │DVB-T (%) │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i211a │Gradul de acoperire a teritoriului cu reţea │ │ │ │
│ │WiMax (%) │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i211b │Gradul de acoperire a populaţiei cu reţea │ │ │ │
│ │WiMax (%) │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i212a │Gradul de acoperire a teritoriului cu reţea │ │ │ │
│ │radio analogicã terestrã (%) │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│i212b │Gradul de acoperire a populaţiei cu reţea radio │ │ │ │
│ │analogicã terestrã (%) │ │ │ │
└──────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┴───────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Valoare numericã" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    i201 - numãrul de cereri nerezolvate privind conectarea la reţeaua publicã de telefonie, rãmase în aşteptare din lipsa posibilitãţilor tehnice.
    i202 - numãrul total al liniilor aferente tuturor tipurilor de telefoane publice cu platã (plata se poate realiza în numerar, prin cãrţi de credit sau debit, cartele preplãtite, inclusiv cartele utilizabile pe bazã de coduri de apelare); indicatorul include şi telefoanele publice instalate în imobile proprietate privatã; nu se va ţine cont de tipul de servicii furnizate prin intermediul telefoanelor publice cu platã (apeluri locale, naţionale sau internaţionale).
    i203 - indicatorul include liniile deja conectate, cele disponibile pentru viitoare conectãri, precum şi cele utilizate pentru operarea echipamentelor de comutare (de exemplu, pentru apeluri de test); indicatorul va reflecta capacitatea realã a sistemului, iar nu potenţialul teoretic.
    i204 - numãrul circuitelor care conecteazã în mod direct douã echipamente de comutare din state diferite; în cazul în care existã fluxuri utilizate atât pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice la puncte fixe, cât şi pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile, numãrul acestora va fi precizat în coloana "Observaţii".
    i205 - numãrul circuitelor fizice care pot fi puse la dispoziţia altor furnizori; circuitul fizic poate fi realizat, printre altele, din fire metalice, cablu coaxial sau fibrã opticã.
    i206, i206a, i206b, i206c - numãrul circuitelor fizice care sunt puse la dispoziţia altor furnizori, în funcţie de modalitatea de acces la bucla localã.
    i207, i207a, i207b, i207c - numãrul circuitelor fizice pentru care existã solicitãri din partea altor furnizori, însã, din diverse motive (tehnice sau comerciale), nu au fost puse la dispoziţia acestora pânã la data de referinţã, în funcţie de modalitatea de acces la bucla localã.
    i208 - se vor raporta veniturile obţinute din alte servicii asociate furnizãrii de reţele publice fixe, cum ar fi: veniturile din servicii de colocare, alte facilitãţi necesare pentru interconectare etc.
    i209 - se va raporta numãrul de locuinţe care se aflã în aria de acoperire a reţelei utilizate în vederea furnizãrii serviciilor de comunicaţii electronice (telefonie la puncte fixe, acces la internet, retransmisie a programelor media audiovizuale) şi care au acces la echipamente corespunzãtoare pentru furnizarea acestor servicii, indiferent de tipul de suport (cablu coaxial, fibrã opticã etc.); în cazul în care nu pot fi furnizate valori exacte, acestea pot fi estimate; se vor raporta atât locuinţele care la sfârşitul perioadei de raportare aveau calitatea de abonaţi, cât şi cele care la sfârşitul perioadei de raportare nu aveau calitatea de abonaţi, dar care, la cerere, puteau beneficia de aceste servicii. Locuinţã = unitate construitã, formatã din una sau mai multe camere de locuit, prevãzutã în general cu dependinţe sau alte spaţii de deservire, independentã din punct de vedere funcţional, având intrare separatã şi care a fost construitã, transformatã sau amenajatã în scopul de a satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.
    i209a, i209a1, i209b, i209c, i209d - se va raporta numãrul de locuinţe care se aflã în aria de acoperire a reţelei utilizate în vederea furnizãrii serviciilor de comunicaţii electronice furnizate exclusiv prin intermediul suporturilor din cablu coaxial/fire metalice torsadate de cupru/cablu UTP/FTP/alte tipuri de cablu.
    i209e, i209f, i209g, i209h - în cazul utilizãrii tehnologiei de tip FTTx, informaţiile se vor completa la FTTH/FTTB/FTTC/FTTN, dupã caz, în funcţie de proximitatea reţelei de fibrã opticã faţã de locaţia utilizatorului final, astfel:
    i209e - FTTH (Fiber to the Home) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã în locuinţa/locaţia utilizatorului final (fibra opticã ajunge pânã la cel puţin 2 m de locuinţa/clãdirea utilizatorului final);
    i209f - FTTB (Fiber to the Building) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la clãdirea/scara de la locaţia utilizatorului final, accesul la acesta fiind asigurat prin intermediul cablului coaxial, cablului UTP/FTP, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte tipuri de cablu;
    i209g - FTTC (Fiber to the Cabinet/Curb) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la cabinetul stradal - fibra opticã ajunge la o distanţã mai micã de 300 m de locaţia utilizatorului final, accesul la utilizatorul final fiind asigurat prin intermediul cablului coaxial, cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte tipuri de cablu;
    i209h - FTTN (Fibre to the Node) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la cabinetul stradal - fibra opticã ajunge la o distanţã mai mare de 300 m de locaţia utilizatorului final, accesul la utilizatorul final fiind asigurat prin intermediul cablului coaxial, cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte tipuri de cablu.
    i210a, i210b, i211a, i211b, i212a, i212b - gradul de acoperire se va estima conform specificaţiilor menţionate în licenţele de utilizare a frecvenţelor radio respective.


    ANEXA 3

    Servicii de voce furnizate prin intermediul reţelelor publice terestre cu acces la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã
    (cu excepţia serviciilor cu valoare adãugatã şi a altor servicii raportate în cadrul anexei nr. 6 la decizie)



┌──────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬──────┬─────────────────┐
│ │ │DA/NU │ Dacã "DA", │
│ │ Servicii de voce furnizate prin: │ │ se va completa │
│ │ │ │ tabelul nr.: │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300a │a) propria reţea publicã de acces (PSTN, de tip │ │ │
│ │"homezone", VoIP cu gestiunea calitãţii, ISDN BRA, │ │ │
│ │ISDN PRA, radio/DECT) │ │ 3.1, 3.8, 3.9 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300b │b) reţelele publice de acces ale unor terţi │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300b1│b1) acces la bucla localã │ │ 3.2, 3.8, 3.9 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300b2│b2) procedura de selectare a transportatorului (CS), │ │ │
│ │procedura de preselectare a transportatorului (CPS) şi │ │ │
│ │cartele preplãtite │ │ 3.3, 3.9 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300b3│b3) VoIP cu gestiunea calitãţii │ │ 3.4, 3.8, 3.9 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300b4│b4) VoIP fãrã gestiunea calitãţii │ │ 3.5, 3.8, 3.9 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300c │c) telefoane publice cu platã sau cabine telefonice │ │ 3.6 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────────────────┤
│i300d │d) alte modalitãţi │ │ 3.7, 3.8, 3.9 │
└──────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴─────────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    ---------------------------
    În coloana "DA/NU" se va completa în mod explicit cu una dintre valorile "DA" sau "NU", în funcţie de serviciile furnizate.
    În înţelesul prezentei anexe, serviciile de voce sunt servicii de comunicaţii electronice care permit comunicarea vocalã bidirecţionalã, inclusiv serviciile de telefonie destinate publicului.
    i300a - PSTN = servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul unei linii telefonice alocate unui abonat de cãtre un furnizor prin intermediul propriei reţele publice comutate de telefonie (PSTN); "homezone" = servicii de voce la puncte fixe care se bazeazã pe utilizarea exclusivã a reţelei publice mobile, pentru care nu este disponibilã procedura de predare a gestiunii apelului de la o celulã la alta (procedura de "hand-over"), utilizatorii finali având posibilitatea sã efectueze şi sã primeascã apeluri doar într-o zonã limitatã, clar definitã; VoIP cu gestiunea calitãţii = servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul unei conexiuni de tip VoIP prin intermediul propriei reţele publice de comunicaţii electronice, care presupune crearea unui canal separat, permanent, dedicat traficului de voce de tip IP sau prin prioritizarea pachetelor de voce, prin care este asigurat un nivel de control maxim asupra caracteristicilor şi calitãţii serviciului furnizat; ISDN BRA = linie de acces echipatã conform standardului ISDN BRA; ISDN PRA = linie de acces echipatã conform standardului ISDN PRA; radio (inclusiv DECT) = servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul frecvenţelor radio, la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã.
    i300b1 - acces la bucla localã = circuite fizice dintre un punct terminal al reţelei şi repartitorul principal dintr-o reţea publicã fixã sau elementul echivalent dintr-o reţea publicã de comunicaţii electronice, pus la dispoziţie de un terţ operator (de regulã furnizorul fost monopolist - Societatea Comercialã Romtelecom - S.A.), utilizate în vederea oferirii de servicii de voce la puncte fixe, atât prin acces total, cât şi prin acces partajat sau de tip "bit stream" la circuitul respectiv.
    i300b2 - procedura de selectare a transportatorului (CS) = facilitate care permite abonaţilor unui furnizor de servicii de telefonie la puncte fixe sã utilizeze serviciile oricãrui furnizor de servicii de telefonie destinate publicului prin formarea unui indicativ individual de selectare a transportatorului alocat furnizorului de servicii care va efectua, fãrã a afecta conţinutul informaţiei, transportul semnalului din reţeaua furnizorului cãtre reţeaua de destinaţie; procedura de preselectare a transportatorului (CPS) = facilitate care permite abonaţilor unui furnizor de servicii de telefonie la puncte fixe sã opteze ca toate sau anumite categorii de apeluri sã fie transportate de furnizorul de servicii preselectat (în urma încheierii unui contract), fãrã a fi necesar ca abonatul sã formeze un indicativ individual de selectare a transportatorului la fiecare apel sau sã utilizeze o altã modalitate în scopul rutãrii apelurilor de cãtre furnizorul preselectat cãtre reţeaua de destinaţie; cartele preplãtite = cartele preplãtite utilizabile de la orice aparat telefonic fix pe baza apelãrii unui numãr naţional nongeografic din subdomeniul 0ZAB = 0808 al Planului naţional de numerotaţie (PNN).
    i300b3 - VoIP cu gestiunea calitãţii = servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul unei conexiuni de tip VoIP prin intermediul reţelelor publice de acces ale altor persoane, pe baza unui contract încheiat cu acestea, care presupune crearea unui canal separat, permanent, dedicat traficului de voce de tip IP sau prin prioritizarea pachetelor de voce, prin care este asigurat un nivel de control maxim asupra caracteristicilor şi calitãţii serviciului furnizat.
    i300b4 - VoIP fãrã gestiunea calitãţii = servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul unei conexiuni de tip VoIP numai împreunã cu alte servicii de comunicaţii electronice (de obicei, împreunã cu serviciul de acces la internet), prin intermediul unui canal comun, utilizând reţeaua publicã de acces a unui terţ, fãrã a exista un contract încheiat cu acesta în vederea asigurãrii calitãţii acestor servicii, furnizorul unor astfel de servicii deţinând un nivel minim de control şi fiind în imposibilitatea de a asigura un nivel constant de calitate a serviciilor.
    i300c - servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul unor telefoane puse la dispoziţia publicului, plata realizându-se în numerar, prin cãrţi de credit sau debit, cartele preplãtite (exclusiv cartele utilizabile pe baza de coduri de apelare, care se vor raporta la i300b2).
    i300d - alte modalitãţi de a oferi servicii de voce la puncte fixe în afara celor descrise în cadrul indicatorilor i300a-c.


    3.1. Servicii de voce la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã furnizate prin propria reţea publicã de acces



┌──────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├────────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi │ Linii │Venituri│Abonaţi │ Linii │Venituri│ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311 │Acces │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a │a) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a1│a1) PSTN │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a2│a2) de tip "homezone" │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a3│a3) VoIP cu gestiunea calitãţii │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a4│a4) ISDN BRA │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a5│a5) ISDN PRA │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311a6│a6) radio (inclusiv DECT) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b │b) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b1│b1) PSTN │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b2│b2) de tip "homezone" │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b3│b3) VoIP cu gestiunea calitãţii │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b4│b4) ISDN BRA │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b5│b5) ISDN PRA │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i311b6│b6) radio (inclusiv DECT) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ │ Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri/│Minute │Venituri│Apeluri/│Minute │Venituri│ │
│ │ │SMS/MMS │reale │ │SMS/MMS │reale │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i312 │Trafic de voce naţional cãtre │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reţele publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(intrajudeţean + interjudeţean) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i312a │a) trafic în propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i312b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i313 │Trafic de voce fix - mobil │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i313a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i313b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i314 │Trafic de voce cãtre reţele din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afara României, din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i314a │a) trafic de voce cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice cu transmisie prin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ satelit │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i315 │Alte tipuri de trafic de voce │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(specificaţi care) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i316 │Trafic acces la internet │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317 │Trafic SMS │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317a │a) trafic în propria reţea │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publicã fixã │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317b │b) trafic cãtre alte reţele │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publice fixe │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317c │c) trafic cãtre propria reţea │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317d │d) trafic cãtre alte reţele │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317e │e) trafic cãtre reţele din │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ afara României │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i317f │f) trafic cãtre reţele publice │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ cu transmisie prin satelit │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318 │Trafic MMS │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318a │a) trafic în propria reţea │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publicã fixã │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318b │b) trafic cãtre alte reţele │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publice fixe │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318c │c) trafic cãtre propria reţea │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318d │d) trafic cãtre alte reţele │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318e │e) trafic cãtre reţele din afara│ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ României │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i318f │f) trafic cãtre reţele publice │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
│ │ cu transmisie prin satelit │ │░░░░░░░│ │ │░░░░░░░│ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319 │Trafic apeluri video │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319a │a) trafic în propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319c │c) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319d │d) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319e │e) trafic cãtre reţele din afara│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ României │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i319f │f) trafic cãtre reţele publice │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ cu transmisie prin satelit │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────────────────────────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────────┘



    3.2. Servicii de voce la puncte fixe furnizate prin reţelele publice de comunicaţii electronice ale unor terţi prin intermediul accesului la bucla localã



┌──────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├────────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi │ Linii │Venituri│Abonaţi │ Linii │Venituri│ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i321 │Acces │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i321a │a) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i321b │b) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ │ Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri │Minute │Venituri│Apeluri │Minute │Venituri│ │
│ │ │ │reale │ │ │reale │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i322 │Trafic naţional cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publice fixe (intrajudeţean + │ │ │ │ │ │ │ │
│ │interjudeţean) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i322a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i322b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i323 │Trafic fix - mobil │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i323a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i323b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i324 │Trafic de voce cãtre reţele din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afara României, din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i324a │a) trafic de voce cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice cu transmisie prin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ satelit │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i325 │Alte tipuri de trafic de voce │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(specificaţi care) │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────────────────────────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────────┘



    3.3. Servicii de voce la puncte fixe furnizate prin reţelele publice de comunicaţii electronice ale unor terţi prin intermediul procedurilor de selectare şi de preselectare a transportatorului (CS şi CPS) sau al cartelelor preplãtite pe baza apelãrii unui numãr naţional nongeografic din subdomeniul 0ZAB = 0808 al Planului naţional de numerotaţie (PNN)



┌──────┬───────────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├────────┬────────┬────────┼────────┬────────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi │Abonaţi │Venituri│Abonaţi │Abonaţi │Venituri│ │
│ │ │ │ activi │ │ │ activi │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i331a │a) Acces prin procedura de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ selectare a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ transportatorului (CS) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i331a1│a1) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i331a2│a2) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i331b │b) Acces prin procedura de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ preselectare a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ transportatorului (CPS) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i331b1│b1) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i331b2│b2) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│ │Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri │ Minute │Venituri│Apeluri │ Minute │Venituri│ │
│ │ │ │ reale │ │ │ reale │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i332 │Trafic naţional cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publice fixe (intrajudeţean + │ │ │ │ │ │ │ │
│ │interjudeţean) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i332a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i332b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i333 │Trafic fix - mobil │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i333a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i333b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i334 │Trafic de voce cãtre reţele din│ │ │ │ │ │ │ │
│ │afara României, din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i334a │a) trafic de voce cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice cu transmisie prin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ satelit │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i335 │Alte tipuri de trafic de voce │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(specificaţi care) │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴──────────┘



    3.4. Servicii de voce la puncte fixe de tip VoIP cu gestiunea calitãţii furnizate prin reţelele publice de comunicaţii electronice ale unor terţi



┌──────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├────────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi │ Linii │Venituri│Abonaţi │ Linii │Venituri│ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i341 │Acces │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i341a │a) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i341b │b) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ │Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri │Minute │Venituri│Apeluri │Minute │Venituri│ │
│ │ │ │reale │ │ │reale │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i342 │Trafic naţional cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publice fixe (intrajudeţean + │ │ │ │ │ │ │ │
│ │interjudeţean) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i342a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i342b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i343 │Trafic fix - mobil │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i343a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i343b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i344 │Trafic de voce cãtre reţele din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afara României, din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i344a │a) trafic de voce cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice cu transmisie prin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ satelit │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i345 │Alte tipuri de trafic de voce │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(specificaţi care) │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────────────────────────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────────┘



    3.5. Servicii de voce la puncte fixe de tip VoIP fãrã gestiunea calitãţii furnizate prin reţelele publice de comunicaţii electronice ale unor terţi



┌──────┬───────────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├────────┬────────┬────────┼────────┬────────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi │Abonaţi │Venituri│Abonaţi │Abonaţi │Venituri│ │
│ │ │ │ activi │ │ │ activi │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i351 │Acces │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i351a │a) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i351b │b) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│ │Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri │ Minute │Venituri│Apeluri │ Minute │Venituri│ │
│ │ │ │ reale │ │ │ reale │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i352 │Trafic naţional cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publice fixe (intrajudeţean + │ │ │ │ │ │ │ │
│ │interjudeţean) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i352a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i352b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i353 │Trafic fix - mobil │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i353a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i353b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i354 │Trafic de voce cãtre reţele din│ │ │ │ │ │ │ │
│ │afara României, din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i354a │a) trafic de voce cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice cu transmisie │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ prin satelit │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i355 │Alte tipuri de trafic de voce │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(specificaţi care) │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴──────────┘



    3.6. Servicii de voce la puncte fixe furnizate prin intermediul telefoanelor publice cu platã sau al cabinelor telefonice



┌──────┬─────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬────────┬────────┬──────────┐
│ │ Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri │ Minute │Venituri│Observaţii│
│ │ │ │ reale │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i361 │Trafic naţional cãtre reţele publice fixe (intrajudeţean │ │ │ │ │
│ │+ interjudeţean) │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i361a │a) trafic în propria reţea publicã fixã │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i361b │b) trafic cãtre alte reţele publice fixe │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i362 │Trafic fix - mobil │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i362a │a) trafic cãtre propria reţea publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i362b │b) trafic cãtre alte reţele publice mobile terestre │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i363 │Trafic de voce cãtre reţele din afara României, din care:│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i363a │a) trafic de voce cãtre reţele publice cu transmisie │ │ │ │ │
│ │ prin satelit │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┼────────┼──────────┤
│i364 │Alte tipuri de trafic de voce (specificaţi care) │ │ │ │ │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┴────────┴──────────┘



    3.7. Servicii de voce la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã furnizate prin alte modalitãţi



┌──────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├────────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi │ Linii │Venituri│Abonaţi │ Linii │Venituri│ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i371 │Acces │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i371a │a) urban │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i371b │b) rural │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ │ Trafic pe piaţa cu amãnuntul │Apeluri │Minute │Venituri│Apeluri │Minute │Venituri│ │
│ │ │ │reale │ │ │reale │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i372 │Trafic naţional cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publice fixe (intrajudeţean + │ │ │ │ │ │ │ │
│ │interjudeţean) │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i372a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i372b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice fixe │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i373 │Trafic fix - mobil │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i373a │a) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i373b │b) trafic cãtre alte reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i374 │Trafic de voce cãtre reţele din │ │ │ │ │ │ │ │
│ │afara României, din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i374a │a) trafic de voce cãtre reţele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ publice cu transmisie prin │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ satelit │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i375 │Alte tipuri de trafic de voce │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(specificaţi care) │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────────────────────────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloanele "Abonaţi" şi "Linii" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloanele "Apeluri" şi "Minute reale" se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    i311, i311a, i311b, i321, i321a, i321b, i331a, i331a1, i331a2, i331b, i331b1, i331b2, i341, i341a, i341b, i351, i351a, i351b, i371, i371a, i371b - în coloana "Venituri" se vor raporta veniturile obţinute din abonamente, atât cele fãrã trafic inclus, cât şi cele cu trafic inclus, inclusiv valoarea (extra)opţiunilor de care beneficiazã abonaţii, respectiv veniturile obţinute din taxele de instalare/conectare/activare/portare; în cazul în care aceste servicii sunt oferite utilizatorilor finali ca parte a unui pachet de servicii de comunicaţii electronice (care se vor raporta şi în anexa nr. 12 la decizie), al cãrui tarif diferã de suma tarifelor pentru serviciile respective dacã ar fi achiziţionate separat, veniturile din abonamentele fiecãrui serviciu vor fi estimate aplicând diferenţa procentualã dintre tariful pachetului de servicii şi suma tarifelor serviciilor dacã ar fi achiziţionate separat; operatorii care doresc excluderea din veniturile obţinute din abonamente a veniturilor estimate din traficul inclus în abonamente sau extraopţiuni, concomitent cu raportarea valorilor rezultate la categoriile de trafic aferente, trebuie sã precizeze în coloana "Observaţii" ceea ce reprezintã valorile raportate.
    i311a, i311b, i321a, i321b, i331a, i331b, i341a, i341b, i351a, i351b, i371a, i371b - valorile indicatorilor în funcţie de zone (urban/rural) vor fi date de situarea localitãţii în care este instalatã linia respectivã, iar nu de adresa de facturare a abonatului respectiv; în cazul furnizorilor care nu pot determina mediul în care sunt instalate liniile de acces (cum ar putea fi cei care oferã servicii de tip "homezone"), aceştia vor furniza valorile aferente indicatorilor respectivi în funcţie de adresa de facturare a abonaţilor, împreunã cu precizarea în coloana "Observaţii" a ceea ce reprezintã valorile raportate.
    i311, i311a, i311b, i321, i321a, i321b, i331, i331a, i331b, i341, i341a, i341b, i351, i351a, i351b, i371, i371a, i371b - abonat = orice persoanã fizicã sau juridicã care a încheiat un contract cu un furnizor de servicii de voce la puncte fixe în vederea furnizãrii acestor servicii; linie de acces = o linie telefonicã alocatã unui abonat de cãtre un furnizor prin intermediul propriei reţele publice fixe pe care o opereazã sau prin reţeaua publicã fixã a unui terţ; un abonat poate avea alocate una sau mai multe linii de acces; abonaţii care au instalate linii de acces atât în mediul rural, cât şi în mediul urban sau abonaţii care au instalate linii de acces prin mai multe tehnologii vor fi raportaţi la fiecare categorie în parte, însã la indicatorii de total vor fi luaţi în calcul o singurã datã; se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".
    i311-i319 - în coloana "Persoane juridice" se vor include abonaţii şi liniile aferente telecentrelor, indiferent de modalitatea de finanţare, precum şi traficul realizat prin intermediul acestora.
    i311a2, i311b2 - în coloana "Linii" se va raporta numãrul maxim de linii prin intermediul cãrora se pot efectua apeluri simultane de la locaţia unui abonat (de exemplu, în cazul în care un abonat are alocate 100 de numere, însã de la locaţia acestuia nu se pot efectua simultan decât 30 de apeluri, se vor raporta cele 30 de linii aferente).
    i331, i331a, i331b, i351, i351a, i351b - în coloana "Abonaţi" se va raporta numãrul tuturor abonaţilor care aveau un contract în vigoare la sfârşitul perioadei de raportare pentru a beneficia de serviciile respective (inclusiv prin acceptarea on-line a unor termeni şi condiţii de utilizare a serviciilor respective), iar în coloana "Abonaţi activi" se va raporta numãrul abonaţilor care aveau un contract în vigoare la sfârşitul perioadei de raportare pentru a beneficia de serviciile respective (inclusiv prin acceptarea on-line a unor termeni şi condiţii de utilizare a serviciilor respective) şi care pe parcursul perioadei de raportare au realizat cel puţin un apel utilizând modalitatea respectivã.
    i311a4, i311a5, i311b4, i311b5 - în coloana "Linii" se va raporta numãrul total de linii ISDN BRA, respectiv linii ISDN PRA, utilizate pentru accesul la reţea, nu numãrul de canale aferent (numãrul de linii de acces nu se va înmulţi cu 2, respectiv 30).
    i312, i313, i314, i315, i316, i317, i318, i319, i322, i323, i324, i325, i332, i333, i334, i335, i342, i343, i344, i345, i352, i353, i354, i355, i361, i362, i363, i364, i372, i373, i374, i375 - în coloana "Venituri" se vor raporta veniturile obţinute din traficul tarifat suplimentar, neinclus în abonamente/extraopţiuni.
    i312, i312a, i312b, i322, i322a, i322b, i332, i332a, i332b, i342, i342a, i342b, i352, i352a, i352b, i361, i361a, i361b, i372, i372a, i372b - apeluri cãtre reţele publice fixe din România, atât în cadrul aceluiaşi judeţ, cât şi în judeţe diferite, în propria reţea publicã fixã şi cãtre alte reţele publice fixe, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.
    i313, i313a, i313b, i323, i323a, i323b, i333, i333a, i333b, i343, i343a, i343b, i353, i353a, i353b, i362, i362a, i362b, i373, i373a, i373b - apeluri cãtre reţele publice mobile terestre din România, inclusiv cãtre propria reţea publicã mobilã terestrã.
    i314, i324, i334, i344, i354, i363, i374 - apeluri cãtre reţele publice fixe sau mobile din afara României, inclusiv traficul cãtre reţele publice cu transmisie prin satelit.
    i314a, i324a, i334a, i344a, i354a, i363a, i374a - apeluri cãtre reţele publice cu transmisie prin satelit (de exemplu, Inmarsat, Thuraya, Emsat, Iridium etc.), inclusiv apeluri cãtre sisteme de comunicaţii la bordul aeronavelor (AeroMobile, OnAir etc.).
    i315, i325, i335, i345, i355, i364, i375 - alte tipuri de trafic de voce care nu au putut fi încadrate în categoriile de trafic menţionate mai sus.
    i316 - trafic rezultat din apelurile pentru acces dial-up şi ISDN la internet (inclusiv volumele de trafic de tip ClickNet sau Acces Special la Internet, exclusiv volumele de trafic de tip Internet Premium Rate).
    i332-i335 - traficul realizat prin intermediul cartelelor preplãtite pe baza apelãrii unui numãr naţional nongeografic din subdomeniul 0808 se va raporta în coloana aferentã persoanelor fizice.
    i317 - trafic mesaje SMS, în funcţie de reţeaua de destinaţie, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.
    i318 - trafic mesaje MMS, în funcţie de reţeaua de destinaţie, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.
    i319 - trafic apeluri video, în funcţie de reţeaua de destinaţie, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.

    3.8. Trafic pe piaţa de gros



┌──────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Minute reale/│Venituri│Observaţii│
│ │ │ mesaje │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i381 │Trafic de voce originat în propria reţea publicã fixã: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i381a │a) prin procedurile de selectare a transportatorului şi de │ │ │ │
│ │ preselectare a transportatorului (CS şi CPS) │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i381b │b) prin intermediul cartelelor preplãtite sau al cartelelor │ │ │ │
│ │ virtuale │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i381c │c) prin alte forme de acces (specificaţi care) │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382 │Trafic de voce tranzitat prin propria reţea publicã fixã: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382a │a) tranzit naţional (între reţele publice din România) │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382a1│a1) cãtre o reţea publicã fixã │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382a2│a2) cãtre o reţea publicã mobilã │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382b │b) tranzit internaţional (în care este implicatã şi cel puţin │ │ │ │
│ │ o reţea din afara României) │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382b1│b1) între douã reţele din afara României │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382b2│b2) dinspre o reţea din afara României cãtre o reţea publicã │ │ │ │
│ │ din România │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i382b3│b3) dinspre o reţea din România cãtre o reţea publicã din │ │ │ │
│ │ afara României │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383 │Trafic de voce terminat în propria reţea publicã fixã: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383a │a) apeluri originate în alte reţele publice din România, │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383a1│a1) apeluri cãtre servicii convergente de tip "zona mea" │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383b │b) apeluri originate în propria reţea publicã mobilã terestrã,│ │░░░░░░░░│ │
│ │ din care: │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383b1│b1) apeluri cãtre servicii convergente de tip "zona mea" │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383c │c) apeluri originate în afara României, din care: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i383c1│c1) apeluri cãtre servicii convergente de tip "zona mea" │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i384 │Trafic SMS terminat în propria reţea publicã fixã: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i384a │a) mesaje SMS originate în alte reţele publice din România │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i384b │b) mesaje SMS originate în propria reţea publicã mobilã │ │░░░░░░░░│ │
│ │ terestrã │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i384c │c) mesaje SMS originate în reţele din afara României │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i385 │Trafic MMS terminat în propria reţea publicã fixã: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i385a │a) mesaje MMS originate în alte reţele publice din România │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i385b │b) mesaje MMS originate în propria reţea publicã mobilã │ │░░░░░░░░│ │
│ │ terestrã │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i385c │c) mesaje MMS originate în reţele din afara României │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i386 │Trafic apeluri video terminate în propria reţea publicã fixã: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i386a │a) apeluri video originate în alte reţele publice din România │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i386b │b) apeluri video originate în propria reţea publicã mobilã │ │░░░░░░░░│ │
│ │ terestrã │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
│i386c │c) apeluri video originate în reţele din afara României │ │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i381-i386 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    i381 - apeluri originate în propria reţea publicã de comunicaţii electronice prin furnizarea unei forme de acces la propria reţea pusã la dispoziţia altor furnizori.
    i381c - se va raporta traficul originat la nivel de gros prin orice alte forme de acces, cu excepţia traficului originat prin intermediul procedurilor de selectare a transportatorului şi de preselectare a transportatorului (CS şi CPS), precum şi cu excepţia traficului originat prin intermediul cartelelor preplãtite sau al cartelelor virtuale, cum ar fi: trafic originat prin revânzarea accesului (WLR) etc.
    i382 - apeluri originate într-o altã reţea publicã de comunicaţii electronice din România sau din afara României, care tranziteazã reţeaua publicã a furnizorului, fiind terminate în altã reţea publicã de comunicaţii electronice din România sau din afara României.
    i383 - se vor raporta valorile aferente traficului terminat în propria reţea publicã de comunicaţii electronice.
    i383a1, i383b1, i383c1 - se vor raporta valorile aferente traficului terminat cãtre numãrul specific serviciilor de telefonie la puncte fixe asignat utilizatorilor serviciilor de telefonie la puncte mobile care beneficiazã de extraopţiuni de tip "zona mea", prin care atunci când se aflã într-o arie predefinitã le este asignat şi un numãr specific serviciilor de telefonie la puncte fixe.

    3.9. Informaţii privind gradul de renunţare la servicii de voce destinate publicului furnizate prin intermediul reţelelor publice terestre cu acces la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã



┌─────┬──────────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├─────────────┬─────────────┼─────────────┬─────────────┤ │
│ │ Indicator │ Urban │ Rural │ Urban │ Rural │Observaţii│
│ │ ├───────┬─────┼───────┬─────┼───────┬─────┼───────┬─────┤ │
│ │ │Abonaţi│Linii│Abonaţi│Linii│Abonaţi│Linii│Abonaţi│Linii│ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391 │Abonaţi care au renunţat la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │serviciile de voce la puncte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fixe, în funcţie de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tehnologii: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391a│a) PSTN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391b│b) de tip "homezone" │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391c│c) VoIP cu gestiunea calitãţii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ prin propria reţea de acces│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391d│d) ISDN BRA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391e│e) ISDN PRA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391f│f) radio (inclusiv DECT) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391g│g) acces la bucla localã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391h│h) procedura de selectare a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ transportatorului (CS) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391i│i) procedura de preselectare a│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ transportatorului (CPS) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391j│j) VoIP cu gestiunea calitãţii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ furnizate prin intermediul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ reţelelor de acces ale unor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ terţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391k│k) VoIP fãrã gestiunea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ calitãţii, furnizate prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ intermediul reţelelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ acces ale unor terţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤
│i391l│l) alte modalitãţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────────────────────────────┴───────┴─────┴───────┴─────┴───────┴─────┴───────┴─────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i391 - se vor raporta numãrul total de abonaţi care au renunţat pe parcursul perioadei de referinţã la serviciile de voce la puncte fixe pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de linii de acces pe care aceştia le aveau alocate (exclusiv abonaţii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de voce la puncte fixe pe care le furnizaţi); se vor include utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au beneficiat în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy" şi au renunţat la acestea pe parcursul perioadei în care a fost valabilã oferta respectivã.


    ANEXA 4

                     Reţele radio mobile celulare publice



┌──────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────┐
│ │ Indicator │Valoare numericã/%│ Observaţii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i401 │Nr. fluxuri de 2 Mbps utilizate pentru traficul internaţional │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i402 │Reţele de tip GSM │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i402a │a) gradul de acoperire a teritoriului (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i402b │b) gradul de acoperire a populaţiei (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i403 │Reţele de tip UMTS │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i403a │a) gradul de acoperire a teritoriului (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i403b │b) gradul de acoperire a populaţiei (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i404 │Reţele de tip CDMA │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i404a │a) gradul de acoperire a teritoriului (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i404b │b) gradul de acoperire a populaţiei (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i405 │Reţele de tip LTE │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i405a │a) gradul de acoperire a teritoriului (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i405b │b) gradul de acoperire a populaţiei (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i406 │Alte tipuri de reţele, specificaţi care: │░░░░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i406a │a) gradul de acoperire a teritoriului (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i406b │b) gradul de acoperire a populaţiei (%) │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i407 │Venituri din alte servicii legate de furnizarea reţelelor │ │ │
│ │radio mobile celulare publice, din care: │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────┤
│i407a │a) servicii de colocare │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┴──────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i401-i406 - se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i401 - numãrul fluxurilor de 2 Mbps ce intrã în componenţa conexiunilor dintre operator şi transportatorul internaţional; în cazul în care existã fluxuri utilizate atât pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice la puncte fixe, cât şi pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile, numãrul acestora va fi precizat în coloana "Observaţii".
    i402a, i402b - gradul de acoperire se va estima pentru valoarea minimã a câmpului la recepţie (Rxlevsub) -92 dBm; simularea acoperirii se face cu o antenã având câştigul 0 dBi, situatã la înãlţimea de 1,5 m deasupra solului.
    i403a, i403b - în cazul gradului de acoperire a reţelelor UMTS (atât în banda 2.100 MHz, cât şi în benzile 900 MHz, respectiv 1.800 MHz), acesta se va estima pentru valoarea minimã a câmpului la recepţie (RSCP) -106 dBm; simularea acoperirii se face cu o antenã având câştigul 0 dBi, situatã la înãlţimea de 1,5 m deasupra solului.
    i404a, i404b, i405a, i405b, i406a, i406b - gradul de acoperire se va estima conform specificaţiilor menţionate în licenţele de utilizare a frecvenţelor radio respective.
    i407 - se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA; se vor raporta veniturile obţinute din alte servicii asociate furnizãrii de reţele publice fixe, cum ar fi: veniturile din servicii de colocare, alte facilitãţi necesare pentru interconectare etc.


    ANEXA 5

                      Servicii de telefonie furnizate prin
              intermediul reţelelor radio mobile celulare publice
               (cu excepţia serviciilor cu valoare adãugatã şi a
          altor servicii raportate în cadrul anexei nr. 6 la decizie)

    5.1. Utilizatori de servicii de telefonie la puncte mobile



┌─────┬───────────────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ Indicator ├───────┬───────┬────────┼───────┬───────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi│Cartele│Venituri│Abonaţi│Cartele│Venituri│ │
│ │ │ │ SIM │ │ │ SIM │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼────────┼──────────┤
│i511 │Utilizatori pe bazã de abonament, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼───────┼───────┼────────┼───────┼───────┼────────┼──────────┤
│i511a│a) utilizatori servicii convergente│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ de tip "zona mea" │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼───────┴───────┴────┬───┴───────┴─────┬─┴────────┼──────────┤
│ │ │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ Venituri │ │
│ │ │preplãtite valabile │preplãtite active│ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────┤
│i512 │Utilizatori pe bazã de cartele │ │ │ │ │
│ │preplãtite, din care: │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────┼────────────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────┤
│i512a│a) utilizatori servicii convergente│ │ │ │ │
│ │ de tip "zona mea" │ │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────┴──────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    ---------------------------
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    i511, i511a - în coloana "Venituri" se vor raporta veniturile obţinute din abonamente, atât cele fãrã trafic inclus, cât şi cele cu trafic inclus, inclusiv valoarea (extra)opţiunilor de care beneficiazã utilizatorii pe bazã de abonament, respectiv veniturile obţinute din taxele de instalare/conectare/activare/portare; operatorii care doresc excluderea din veniturile obţinute din abonamente a veniturilor estimate din traficul inclus în abonamente sau extraopţiuni, concomitent cu raportarea valorilor rezultate la categoriile de trafic aferente, trebuie sã precizeze în coloana "Observaţii" ceea ce reprezintã valorile raportate.
    i512, i512a - în coloana "Venituri" se vor raporta veniturile obţinute din (extra)opţiunile cu platã periodicã (de exemplu, cele similare abonamentelor lunare) de care beneficiazã utilizatorii pe bazã de cartele preplãtite; operatorii care doresc excluderea din veniturile obţinute din abonamente a veniturilor estimate din traficul inclus în abonamente sau extraopţiuni, concomitent cu raportarea valorilor rezultate la categoriile de trafic aferente, trebuie sã precizeze în coloana "Observaţii" ceea ce reprezintã valorile raportate.
    În cazul în care aceste servicii sunt oferite utilizatorilor finali ca parte a unui pachet de servicii de comunicaţii electronice (care se vor raporta şi în anexa nr. 12 la decizie), al cãrui tarif diferã de suma tarifelor pentru serviciile respective dacã ar fi achiziţionate separat, tariful pentru abonamentul fiecãrui serviciu va fi estimat aplicând diferenţa procentualã dintre tariful pachetului de servicii şi suma tarifelor serviciilor dacã ar fi achiziţionate separat.
    i511 - numãrul de persoane care beneficiazã de unul sau mai multe abonamente la serviciile de telefonie la puncte mobile (titularii de contract), respectiv numãrul de cartele SIM corespunzãtor numãrului de abonamente la serviciile de telefonie la puncte mobile contractate de cãtre un abonat la sfârşitul perioadei de raportare.
    i512 - în coloana "Cartele SIM preplãtite valabile" se va raporta numãrul de cartele SIM preplãtite, aflate în perioada de valabilitate la sfârşitul perioadei de raportare; în coloana "Cartele SIM preplãtite active" se va raporta numãrul de cartele SIM preplãtite, aflate în perioada de valabilitate la sfârşitul perioadei de raportare, utilizate în mod efectiv cel puţin o datã în perioada de raportare (a fost efectuat/recepţionat un apel sau a fost trimis un SMS/MMS ori de pe care au fost utilizate servicii de transmisiuni de date cel puţin o datã în perioada de raportare).
    i511a, i512a - se vor raporta utilizatorii serviciilor de telefonie la puncte mobile care beneficiazã de extraopţiuni de tip "zona mea", prin care atunci când se aflã într-o arie predefinitã le este asignat şi un numãr specific serviciilor de telefonie la puncte fixe.
    i511, i512 - se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    5.2. Trafic pe piaţa cu amãnuntul

    5.2.1. Trafic de voce (cu excepţia traficului de roaming naţional şi a traficului de roaming internaţional)



┌───────┬────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────┬────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Apeluri │Minute reale│Venituri│Observaţii│
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│15211 │Trafic cãtre reţele publice mobile terestre │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211a │a) trafic în propria reţea publicã mobilã terestrã │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211a1│a1) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211a2│a2) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211a3│a3) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211b │b) trafic cãtre alte reţele publice mobile terestre │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211b1│b1) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211b2│b2) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5211b3│b3) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212 │Trafic cãtre reţele publice fixe │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212a │a) trafic cãtre propria reţea publicã fixã │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212a1│a1) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212a2│a2) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212a3│a3) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212b │b) trafic cãtre alte reţele publice fixe │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212b1│b1) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212b2│b2) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5212b3│b3) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5213 │Trafic cãtre reţele din afara României │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5213a │a) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5213b │b) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5213c │c) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5214 │Trafic cãtre reţele publice cu transmisie │ │ │ │ │
│ │prin satelit │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5214a │a) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5214b │b) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5214c │c) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5215 │Alte tipuri de trafic de voce (specificaţi care) │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5215a │a) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane fizice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5215b │b) utilizatori pe bazã de abonament - │ │ │ │ │
│ │ persoane juridice │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼────────┼──────────┤
│i5215c │c) utilizatori pe bazã de cartele preplãtite │ │ │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────┴────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5211-i5215 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile obţinute din traficul tarifat suplimentar (neinclus în abonamente/extraopţiuni).
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    i5211, i5211a, i5211b - apeluri cãtre reţele publice mobile terestre din România, atât cãtre propria reţea publicã mobilã terestrã, cât şi cãtre alte reţele publice mobile terestre, în funcţie de categoria de utilizatori.
    i5212, i5212a, i5212b - apeluri terminate la puncte fixe în România, atât în propria reţea publicã fixã, cât şi în alte reţele publice fixe, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.
    i5213 - apeluri cãtre reţele publice fixe sau mobile din afara României, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre reţele publice cu transmisie prin satelit, care va fi raportat la indicatorul i5214.
    i5214 - apeluri cãtre reţele publice cu transmisie prin satelit (de exemplu, Inmarsat, Thuraya, Emsat, Iridium etc.), inclusiv apeluri cãtre sisteme de comunicaţii aflate la bordul aeronavelor (AeroMobile, OnAir etc.), în funcţie de categoria de utilizatori.
    i5215 - alte tipuri de trafic de voce care nu au putut fi încadrate în categoriile de trafic menţionate mai sus, în funcţie de categoria de utilizatori.

    5.2.2. Trafic SMS/MMS/apeluri video (cu excepţia traficului de roaming naţional şi a traficului de roaming internaţional)



┌──────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬─────┐
│ │ Indicator │ Utilizatori pe bazã de abonament │ │ │
│ │ ├─────────────────────┬─────────────────────┤ Utilizatori pe bazã │ │
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │de cartele preplãtite│ │
│ │ ├────────┬──────┬─────┼────────┬──────┬─────┼────────┬──────┬─────┤ │
│ │ │Apeluri/│Minute│Veni-│Apeluri/│Minute│Veni-│Apeluri/│Minute│Veni-│Ob- │
│ │ │ Mesaje │reale │turi │ Mesaje │reale │turi │ Mesaje │reale │turi │ser- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │vaţii│
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221 │Trafic SMS: │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221a│a) trafic în propria reţea publicã │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │mobilã terestrã │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221b│b) trafic cãtre alte reţele │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │publice mobile terestre │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221c│c) trafic cãtre propria reţea │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │publicã fixã │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221d│d) trafic cãtre alte reţele publice│ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │fixe │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221e│e) trafic cãtre reţele din afara │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │României │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5221f│f) trafic cãtre reţele publice cu │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │transmisie prin satelit │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222 │Trafic MMS: │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222a│a) trafic în propria reţea publicã │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │mobilã terestrã │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222b│b) trafic cãtre alte reţele publice│ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │mobile terestre │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222c│c) trafic cãtre propria reţea │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │publicã fixã │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222d│d) trafic cãtre alte reţele publice│ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │fixe │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222e│e) trafic cãtre reţele din afara │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │României │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5222f│f) trafic cãtre reţele publice cu │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
│ │transmisie prin satelit │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223 │Trafic apeluri video: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223a│a) trafic în propria reţea publicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mobilã terestrã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223b│b) trafic cãtre alte reţele publice│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mobile terestre │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223c│c) trafic cãtre propria reţea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │publicã fixã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223d│d) trafic cãtre alte reţele publice│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fixe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223e│e) trafic cãtre reţele din afara │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │României │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5223f│f) trafic cãtre reţele publice cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │transmisie prin satelit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────┴────────┴──────┴─────┴────────┴──────┴─────┴────────┴──────┴─────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5221-i5223 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    În coloana "Venituri" se va raporta valoarea veniturilor obţinute din traficul tarifat (neinclus în abonamente/extraopţiuni).
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    i5221a, i5222a, i5223a - mesaje SMS/MMS sau apeluri video cãtre propria reţea publicã mobilã terestrã, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã şi a mesajelor SMS/MMS transmise în scopul informãrii propriilor utilizatori ori în scopuri publicitare, care vor fi raportate în anexa nr. 6 la decizie.
    i5221b, i5222b, i5223b - mesaje SMS/MMS sau apeluri video cãtre alte reţele publice mobile terestre, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.
    i5221c, i5222c, i5223c - mesaje SMS/MMS sau apeluri video cãtre propria reţea publicã fixã, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã şi a mesajelor SMS/MMS transmise în scopul informãrii propriilor utilizatori ori în scopuri publicitare, care vor fi raportate în anexa nr. 6 la decizie.
    i5221d, i5222d, i5223d - mesaje SMS/MMS sau apeluri video cãtre alte reţele publice fixe, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre serviciile cu valoare adãugatã, care va fi raportat în anexa nr. 6 la decizie.
    i5221e, i5222e, i5223e - mesaje SMS/MMS sau apeluri video cãtre reţele publice fixe ori mobile din afara României, în funcţie de categoria de utilizatori, cu excepţia traficului cãtre reţele publice cu transmisie prin satelit, care va fi raportat la indicatorii i5221f, i5222f şi i5223f.
    i5221f, i5222f, i5223f - mesaje SMS/MMS sau apeluri video cãtre reţele publice cu transmisie prin satelit (de exemplu, Inmarsat, Thuraya, Emsat, Iridium etc.), inclusiv apeluri cãtre sisteme de comunicaţii aflate la bordul aeronavelor (AeroMobile, OnAir etc.), în funcţie de categoria de utilizatori.

    5.2.3. Trafic de roaming internaţional "outbound"



┌──────┬───────────────────────┬───────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬─────┐
│ │ Indicator │ Utilizatori pe bazã de abonament │ │ │
│ │ ├─────────────────────┬─────────────────────┤ Utilizatori pe bazã │ │
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │de cartele preplãtite│ │
│ │ ├────────┬──────┬─────┼────────┬──────┬─────┼────────┬──────┬─────┤ │
│ │ │Apeluri/│Minute│Veni-│Apeluri/│Minute│Veni-│Apeluri/│Minute│Veni-│Ob- │
│ │ │ Mesaje │reale │turi │ Mesaje │reale │turi │ Mesaje │reale │turi │ser- │
│ │ │ │ / GB │ │ │ / GB │ │ │ / GB │ │vaţii│
│ │ │ │reali │ │ │reali │ │ │reali │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5231 │Apeluri efectuate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5232 │Apeluri primite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5233 │Mesaje SMS trimise │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5234 │Mesaje MMS trimise │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5235 │Mesaje MMS primite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5236 │Servicii de acces la │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
│ │internet şi transmisi- │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
│ │uni de date (exclusiv │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
│ │MMS) │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
└──────┴───────────────────────┴────────┴──────┴─────┴────────┴──────┴─────┴────────┴──────┴─────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5231-i5236 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    În coloana "Venituri" se va raporta valoarea veniturilor obţinute din traficul tarifat (neinclus în abonamente/extraopţiuni).
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    GB reali reprezintã traficul de date/MMS realizat efectiv, exprimat în numãrul de GB, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    Trafic roaming internaţional "outbound" = traficul realizat de cãtre utilizatorii proprii atunci când terminalul acestora este înregistrat în reţeaua unui furnizor din afara României cu care sunt încheiate acorduri de interconectare pentru servicii de roaming internaţional.
    i5234, i5235 - în coloanele "Apeluri/mesaje" se va raporta numãrul mesajelor MMS trimise/primite, iar în coloanele "Minute reale/GB reali" se va raporta dimensiunea totalã a acestora, exprimatã în numãrul total de GB reali.
    i5236 - se va raporta traficul efectuat în roaming în reţelele unor furnizori din afara României pentru serviciile de transmisiuni de date utilizate, cum ar fi: acces la servicii de conţinut web/internet, jocuri on-line, servicii video la cerere (VoD) sau alte servicii avansate de transmisiuni de date, cu excepţia serviciilor SMS şi MMS.

    5.2.4. Trafic de roaming naţional "outbound"



┌──────┬───────────────────────┬───────────────────────────────────────────┬─────────────────────┬─────┐
│ │ Indicator │ Utilizatori pe bazã de abonament │ │ │
│ │ ├─────────────────────┬─────────────────────┤ Utilizatori pe bazã │ │
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │de cartele preplãtite│ │
│ │ ├────────┬──────┬─────┼────────┬──────┬─────┼────────┬──────┬─────┤ │
│ │ │Apeluri/│Minute│Veni-│Apeluri/│Minute│Veni-│Apeluri/│Minute│Veni-│Ob- │
│ │ │ Mesaje │reale │turi │ Mesaje │reale │turi │ Mesaje │reale │turi │ser- │
│ │ │ │ / GB │ │ │ / GB │ │ │ / GB │ │vaţii│
│ │ │ │reali │ │ │reali │ │ │reali │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5241 │Apeluri efectuate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5242 │Apeluri primite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5243 │Mesaje SMS trimise │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5244 │Mesaje MMS trimise │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5245 │Mesaje MMS primite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼────────┼──────┼─────┼─────┤
│i5246 │Servicii de acces la │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
│ │internet şi transmisi- │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
│ │uni de date (exclusiv │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
│ │MMS) │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │░░░░░░░░│ │ │ │
└──────┴───────────────────────┴────────┴──────┴─────┴────────┴──────┴─────┴────────┴──────┴─────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5241-i5246 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    În coloana "Venituri" se va raporta valoarea veniturilor obţinute din traficul tarifat (neinclus în abonamente/extraopţiuni).
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    GB reali reprezintã traficul de date/MMS realizat efectiv, exprimat în numãrul de GB, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    Trafic roaming naţional "outbound" = traficul realizat de cãtre utilizatorii proprii atunci când terminalul acestora este înregistrat în reţeaua unui alt furnizor din România cu care sunt încheiate acorduri de interconectare pentru servicii de roaming naţional.
    i5244, i5245 - în coloanele "Apeluri/mesaje" se va raporta numãrul mesajelor MMS trimise/primite, iar în coloanele "Minute reale/GB reali" se va raporta dimensiunea totalã a acestora, exprimatã în numãrul total de GB reali.
    i5246 - se va raporta traficul efectuat în roaming în reţelele unor alţi furnizori din România pentru serviciile de transmisiuni de date utilizate, cum ar fi: acces la servicii de conţinut web/internet, jocuri on-line, servicii video la cerere (VoD) sau alte servicii avansate de transmisiuni de date, cu excepţia serviciilor SMS şi MMS.

    5.3. Trafic pe piaţa de gros

    5.3.1. Trafic de voce, SMS, MMS şi apeluri video (cu excepţia traficului de roaming naţional şi a traficului de roaming internaţional)


┌───────┬────────────────────────────────────────────────────┬──────┬────┬─────┐
│ │ Indicator │Minute│ │Ob- │
│ │ │reale/│Veni│ser- │
│ │ │Mesaje│turi│vaţii│
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311 │Trafic de voce tranzitat prin reţeaua publicã │ │ │ │
│ │proprie: │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311a │a) tranzit naţional (între reţele publice de │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice din România) │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311a1│a1) cãtre o reţea publicã fixã │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311a2│a2) cãtre o reţea publicã mobilã │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311b │b) tranzit internaţional (în care este implicatã şi │ │ │ │
│ │cel puţin o reţea din afara României) │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311b1│b1) între douã reţele din afara României │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311b2│b2) cãtre o reţea publicã din România │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5311b3│b3) dinspre o reţea din România cãtre o reţea │ │ │ │
│ │publicã din afara României │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5312 │Trafic de voce terminat în propria reţea publicã de │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice: │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5312a │a) apeluri originate în alte reţele publice din │ │ │ │
│ │România │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5312b │b) apeluri originate în propria reţea publicã fixã │ │░░░░│ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5312c │c) apeluri originate în afara României │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5313 │Trafic SMS terminat în propria reţea publicã de │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice: │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5313a │a) mesaje originate în alte reţele publice din │ │ │ │
│ │România │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5313b │b) mesaje originate în propria reţea publicã fixã │ │░░░░│ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5313c │c) mesaje originate în afara României │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5314 │Trafic MMS terminat în propria reţea publicã de │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice: │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5314a │a) mesaje originate în alte reţele publice din │ │ │ │
│ │România │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5314b │b) mesaje originate în propria reţea publicã fixã │ │░░░░│ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5314c │c) mesaje originate în afara României │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5315 │Trafic apeluri video │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5315a │a) apeluri originate în alte reţele publice din │ │ │ │
│ │România │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5315b │b) apeluri originate în propria reţea publicã fixã │ │░░░░│ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5315c │c) apeluri originate în reţele din afara României │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5316 │Trafic originat în propria reţea publicã de │░░░░░░│ │ │
│ │comunicaţii electronice de cãtre utilizatorii │░░░░░░│ │ │
│ │operatorilor virtuali de reţele mobile: │░░░░░░│ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5316a │a) trafic de voce │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5316b │b) trafic SMS │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5316c │c) trafic MMS │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5316d │d) trafic apeluri video │ │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────────────────────┴──────┴────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5311-i5316 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    i5311 - apeluri originate într-o altã reţea publicã de comunicaţii electronice din România sau din afara României, care tranziteazã reţeaua furnizorului, fiind terminate în altã reţea publicã de comunicaţii electronice din România sau din afara României.
    i5312 - se vor raporta doar apelurile de voce terminate în propria reţea publicã de comunicaţii electronice, cu excepţia apelurilor video, care vor fi raportate la indicatorul i5315.

    5.3.2. Trafic de roaming internaţional "inbound"


┌───────┬────────────────────────────────────────────────────┬──────┬────┬─────┐
│ │ Indicator │Minute│ │Ob- │
│ │ │reale/│Veni│ser- │
│ │ │Mesaje│turi│vaţii│
│ │ │SMS / │ │ │
│ │ │GB │ │ │
│ │ │reali │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5321 │Apeluri efectuate │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5322 │Apeluri primite │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5323 │Mesaje SMS transmise │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5324 │Servicii de acces la internet şi transmisiuni de │ │ │ │
│ │date (inclusiv MMS) │ │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────────────────────┴──────┴────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5321-i5324 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    Trafic de roaming internaţional "inbound" = traficul realizat de cãtre utilizatorii unor furnizori din afara României cu care sunt încheiate acorduri de interconectare pentru servicii de roaming internaţional, atunci când terminalul acestora este înregistrat în reţeaua furnizorului.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    GB reali reprezintã traficul de date/MMS realizat efectiv, exprimat în numãrul de GB, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    i5324 - se va raporta traficul efectuat în roaming internaţional pentru serviciile de transmisiuni de date utilizate, cum ar fi: MMS, acces la servicii de conţinut web/internet, jocuri on-line, servicii video la cerere (VoD) sau alte servicii avansate de transmisiuni de date, cu excepţia SMS.

    5.3.3. Trafic de roaming naţional "inbound"


┌───────┬────────────────────────────────────────────────────┬──────┬────┬─────┐
│ │ Indicator │Minute│ │Ob- │
│ │ │reale/│Veni│ser- │
│ │ │Mesaje│turi│vaţii│
│ │ │SMS / │ │ │
│ │ │GB │ │ │
│ │ │reali │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5331 │Apeluri efectuate │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5332 │Apeluri primite │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5333 │Mesaje SMS transmise │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┼─────┤
│i5334 │Servicii de acces la internet şi transmisiuni de │ │ │ │
│ │date (inclusiv MMS) │ │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────────────────────┴──────┴────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i5331-i5334 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    Trafic de roaming naţional "inbound" = traficul realizat de cãtre utilizatorii unor alţi furnizori din România cu care sunt încheiate acorduri de interconectare pentru servicii de roaming naţional, atunci când terminalul acestora este înregistrat în reţeaua furnizorului.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    GB reali reprezintã traficul de date/MMS realizat efectiv, exprimat în numãrul de GB, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    i5334 - se va raporta traficul efectuat în roaming naţional pentru serviciile de transmisiuni de date utilizate, cum ar fi: MMS, acces la servicii de conţinut web/internet, jocuri on-line, servicii video la cerere (VoD) sau alte servicii avansate de transmisiuni de date, cu excepţia SMS.

    5.4. Informaţii privind gradul de renunţare la servicii de telefonie furnizate prin intermediul reţelelor radio mobile celulare publice



┌────┬──────────────────────────────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────┬─────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã de abonament│ │ │
│ │ ├───────────────┬────────────────┤ Utilizatori pe bazã │ │
│ │ │Persoane fizice│ Persoane │de cartele preplãtite│Obser│
│ │ │ │ juridice │ │vaţii│
│ │ ├───────┬───────┼───────┬────────┼─────────────────────┤ │
│ │ │ │Cartele│ │Cartele │ │ │
│ │ │Abonaţi│ SIM │Abonaţi│ SIM │ Cartele SIM │ │
├────┼──────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼────────┼─────────────────────┼─────┤
│i541│Utilizatori care au renunţat la │ │ │ │ │ │ │
│ │serviciile de telefonie la puncte │ │ │ │ │ │ │
│ │mobile │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴────────┴─────────────────────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i541 - se va raporta numãrul total de utilizatori care au renunţat pe parcursul perioadei de raportare la serviciile de telefonie la puncte mobile pe care le furnizaţi, în funcţie de categoria de utilizatori; în cazul utilizatorilor pe bazã de cartele preplãtite, vor fi luaţi în calcul atât cei care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat la servicii fãrã ca perioada de valabilitate a cartelei SIM sã fi expirat (în cazul în care pe parcursul perioadei de raportare aceştia au renunţat în mod expres la aceste servicii, prin utilizarea portabilitãţii numerelor sau din cauza furtului/pierderii/distrugerii/etc. cartelei SIM, aceasta nefiind înlocuitã), cât şi cei în cazul cãrora perioada de valabilitate a cartelei SIM a expirat pe parcursul perioadei de raportare; nu se vor raporta utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au trecut de la utilizarea serviciilor de telefonie la puncte mobile pe bazã de abonament la utilizarea pe bazã de cartele preplãtite şi invers, la acelaşi furnizor, şi nici cei care au schimbat tehnologia/planul tarifar; se vor include utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au beneficiat în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy" şi au renunţat la acestea pe parcursul perioadei în care a fost valabilã oferta respectivã.


    ANEXA 6

                 Servicii cu valoare adãugatã şi alte servicii

    6.1. Trafic pe piaţa cu amãnuntul originat în propria reţea publicã fixã (apeluri/SMS)


┌──────┬───────────────────────────────────────────┬───────┬──────┬─────┬──────┐
│ │ Indicator │Apeluri│Minute│Veni-│Obser-│
│ │ │ /SMS │reale │turi │vaţii │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611 │Trafic cãtre numere naţionale nongeografice│ │ │ │ │
│ │din domeniul 0Z = 08 (pentru servicii │ │ │ │ │
│ │diverse) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611a │a) trafic cãtre numere din subdomeniul 0800│ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611a1│a1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │░░░░░│ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611a2│a2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │░░░░░│ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611b │b) trafic cãtre numere din subdomeniul 0801│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611b1│b1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611b2│b2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611c │c) trafic cãtre numere din subdomeniul 0802│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611c1│c1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611c2│c2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611d │d) trafic cãtre numere din subdomeniul 0803│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611d1│d1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611d2│d2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611e │e) trafic cãtre numere din subdomeniul 0805│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611f │f) trafic cãtre numere din subdomeniul 0870│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611f1│f1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611f2│f2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611g │g) trafic cãtre alte numere din domeniul 08│ │ │ │ │
│ │(specificaţi subdomeniul ...............) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611g1│g1) trafic propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i611g2│g2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i612 │Trafic cãtre numere naţionale nongeografice│ │ │ │ │
│ │din domeniul 0Z = 09 (pentru servicii cu │ │ │ │ │
│ │tarif special - Premium Rate) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i612a │a) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i612b │b) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613 │Trafic de voce cãtre numere care fac parte │ │ │ │ │
│ │din Planul naţional de numerotaţie │ │ │ │ │
│ │(PNN) alocate pentru alte servicii │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613a │a) trafic cãtre numere de forma 19vx sau │ │ │ │ │
│ │19vxy │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613b │b) trafic cãtre numere de forma 14vxy │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613c │c) trafic cãtre numãrul unic pentru apeluri│ │ │░░░░░│ │
│ │de urgenţã 112 │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613d │d) trafic cãtre numere de forma 116(xyz) │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613e │e) trafic cãtre numere de forma 118(xyz) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i613f │f) trafic cãtre alte numere naţionale │ │ │ │ │
│ │scurte (specificaţi care ............) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i614 │Trafic mesaje SMS cu tarif preferenţial │ │ │ │ │
│ │cãtre numere care fac parte din Planul │ │ │ │ │
│ │naţional de numerotaţie (PNN) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i614a │a) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i614b │b) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i615 │Trafic cãtre numere care nu fac parte din │░░░░░░░│ │ │ │
│ │Planul naţional de numerotaţie (PNN) │░░░░░░░│ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i615a │a) trafic de voce │ │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i615b │b) trafic SMS │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────────────┴───────┴──────┴─────┴──────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i611-i615 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA; se vor raporta veniturile obţinute de la utilizatorii finali care origineazã apelurile respective, iar veniturile obţinute de la furnizorii de servicii de conţinut/clienţii cãrora le sunt asignate astfel de numere se vor raporta la indicatorul i631.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    i611a - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0800 = numere cu acces gratuit pentru apelant, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i611b - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0801 = numere pentru servicii cu costuri partajate (tarif local în interiorul reţelei pentru apelant/numere de acces universal), în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i611c - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0802 = numere personale, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i611d - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0803 = numere pentru servicii cu costuri partajate (tarif naţional în interiorul reţelei pentru apelant/numere de acces universal), în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i611e - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0805 = numere pentru servicii cu trafic atipic.
    i611f - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0870 = numere de acces la servicii de transmisiuni de date şi la internet, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i611g - apeluri cãtre alte numere naţionale nongeografice din domeniul 08, altele decât cele din subdomeniile 0800, 0801, 0802, 0803, 0805, 0808, 0870, în funcţie de reţeaua publicã în care este implementat numãrul respectiv; precizaţi subdomeniul/subdomeniile respectiv/respective.
    i612 - apeluri cãtre toate numerele naţionale nongeografice din domeniul 09, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i613, i614 - se va raporta doar traficul cãtre numere care fac parte din Planul naţional de numerotaţie (PNN), adoptat prin Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei nr. 2.895/2007, cu modificãrile ulterioare.
    i613a - apeluri cãtre numere naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional de forma 19vx sau 19vxy.
    i613b - apeluri cãtre numere naţionale scurte pentru servicii cu valoare adãugatã de interes general de forma 14vxy.
    i613c - apeluri cãtre numãrul unic pentru apeluri de urgenţã 112.
    i613d - apeluri cãtre numere naţionale pentru servicii armonizate cu caracter social de forma 116(xyz).
    i613e - apeluri cãtre numere naţionale pentru servicii de informaţii privind abonaţii de forma 118(xyz).
    i613f - apeluri cãtre alte numere naţionale scurte de forma 1tvxyz; precizaţi numãrul/numerele respectiv/respective în coloana "Observaţii".
    i614 - mesaje de tip SMS cu tarif special, transmise de utilizatorii finali în scopul participãrii la jocuri şi concursuri, divertisment, donaţii etc.
    i615 - se va raporta traficul cãtre numere care nu fac parte din Planul naţional de numerotaţie (PNN) alocate de cãtre operatorii din România (de exemplu, trafic cãtre numere scurte de reţea).

    6.2. Trafic pe piaţa cu amãnuntul originat în propria reţea publicã mobilã (apeluri/SMS)


┌──────┬───────────────────────────────────────────┬───────┬──────┬─────┬──────┐
│ │ Indicator │Apeluri│Minute│Veni-│Obser-│
│ │ │ /SMS │reale │turi │vaţii │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621 │Trafic cãtre numere naţionale nongeografice│ │ │ │ │
│ │din domeniul 0Z = 08 (pentru servicii │ │ │ │ │
│ │diverse) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621a │a) trafic cãtre numere din subdomeniul 0800│ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621a1│a1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │░░░░░│ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621a2│a2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │░░░░░│ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621b │b) trafic cãtre numere din subdomeniul 0801│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621b1│b1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621b2│b2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621c │c) trafic cãtre numere din subdomeniul 0802│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621c1│c1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621c2│c2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621d │d) trafic cãtre numere din subdomeniul 0803│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621d1│d1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621d2│d2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621e │e) trafic cãtre numere din subdomeniul 0805│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621f │f) trafic cãtre numere din subdomeniul 0870│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621f1│f1) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621f2│f2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621g │g) trafic cãtre alte numere din domeniul 08│ │ │ │ │
│ │(specificaţi subdomeniul ................) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621g1│g1) trafic propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i621g2│g2) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i622 │Trafic cãtre numere naţionale nongeografice│ │ │ │ │
│ │din domeniul 0Z = 09 (pentru servicii cu │ │ │ │ │
│ │tarif special - Premium Rate) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i622a │a) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i622b │b) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623 │Trafic de voce cãtre numere care fac parte │ │ │ │ │
│ │din Planul naţional de numerotaţie (PNN) │ │ │ │ │
│ │alocate pentru alte servicii │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623a │a) trafic cãtre numere de forma 19vx sau │ │ │ │ │
│ │19vxy │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623b │b) trafic cãtre numere de forma 14vxy │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623c │c) trafic cãtre numãrul unic pentru apeluri│ │ │░░░░░│ │
│ │de urgenţã 112 │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623d │d) trafic cãtre numere de forma 116(xyz) │ │ │░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623e │e) trafic cãtre numere de forma 118(xyz) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i623f │f) trafic cãtre alte numere naţionale │ │ │ │ │
│ │scurte (specificaţi care ............) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i624 │Trafic mesaje SMS cu tarif preferenţial │ │ │ │ │
│ │cãtre numere care fac parte din Planul │ │ │ │ │
│ │naţional de numerotaţie (PNN) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i624a │a) trafic în propria reţea publicã de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i624b │b) trafic cãtre alte reţele publice de │ │ │ │ │
│ │comunicaţii electronice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i625 │Trafic cãtre numere care nu fac parte din │░░░░░░░│ │ │ │
│ │Planul naţional de numerotaţie (PNN) │░░░░░░░│ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i625a │a) trafic de voce │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┤
│i625b │b) trafic SMS │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────────────┴───────┴──────┴─────┴──────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i621-i625 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA; se vor raporta veniturile obţinute de la utilizatorii finali care origineazã apelurile respective, iar veniturile obţinute de la furnizorii de servicii de conţinut/clienţii cãrora le sunt asignate astfel de numere se vor raporta la indicatorul i631.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    i621a - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0800 = numere cu acces gratuit pentru apelant, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i621b - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0801 = numere pentru servicii cu costuri partajate (tarif local în interiorul reţelei pentru apelant/numere de acces universal), în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i621c - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0802 = numere personale, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i621d - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0803 = numere pentru servicii cu costuri partajate (tarif naţional în interiorul reţelei pentru apelant/numere de acces universal), în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i621e - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0805 = numere pentru servicii cu trafic atipic.
    i621f - apeluri cãtre numere naţionale nongeografice din subdomeniul 0870 = numere de acces la servicii de transmisiuni de date şi la internet, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i621g - apeluri cãtre alte numere naţionale nongeografice din domeniul 08, altele decât cele din subdomeniile 0800, 0801, 0802, 0803, 0805, 0808, 0870, în funcţie de reţeaua publicã în care este implementat numãrul respectiv; precizaţi subdomeniul/subdomeniile respectiv/respective.
    i622 - apeluri cãtre toate numerele naţionale nongeografice din domeniul 09, în funcţie de reţeaua publicã de comunicaţii electronice în care este implementat numãrul respectiv.
    i623, i624 - se va raporta doar traficul cãtre numere care fac parte din Planul naţional de numerotaţie (PNN).
    i623a - apeluri cãtre numere naţionale scurte pentru servicii de interes public la nivel naţional de forma 19vx sau 19vxy.
    i623b - apeluri cãtre numere naţionale scurte pentru servicii cu valoare adãugatã de interes general de forma 14vxy.
    i623c - apeluri cãtre numãrul unic pentru apeluri de urgenţã 112.
    i623d - apeluri cãtre numere naţionale pentru servicii armonizate cu caracter social de forma 116(xyz).
    i623e - apeluri cãtre numere naţionale pentru servicii de informaţii privind abonaţii de forma 118(xyz).
    i623f - apeluri cãtre alte numere naţionale scurte de forma 1tvxyz; precizaţi numãrul/numerele respectiv/respective în coloana "Observaţii".
    i624 - mesaje de tip SMS cu tarif special, transmise de utilizatorii finali în scopul participãrii la jocuri şi concursuri, divertisment, donaţii etc.
    i625 - se va raporta traficul cãtre numere care nu fac parte din Planul naţional de numerotaţie (PNN) alocate de cãtre operatorii din România (de exemplu, trafic cãtre numere scurte de reţea).

    6.3. Trafic pe piaţa de gros (apeluri de voce/mesaje SMS terminate în propria reţea publicã de comunicaţii electronice şi originate în alte reţele publice de comunicaţii electronice)


┌──────┬───────────────────────────────────────────────────┬──────┬─────┬──────┐
│ │ Indicator │Minute│Veni-│Obser-│
│ │ │reale/│turi │vaţii │
│ │ │ SMS │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631 │Trafic cãtre numere naţionale nongeografice din │ │ │ │
│ │domeniul 0Z = 08 implementate în propria reţea │ │ │ │
│ │publicã de comunicaţii electronice şi originate în │ │ │ │
│ │alte reţele publice de comunicaţii electronice │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631a │a) trafic cãtre numere din subdomeniul 0800 │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631b │b) trafic cãtre numere din subdomeniul 0801 │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631c │c) trafic cãtre numere din subdomeniul 0802 │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631d │d) trafic cãtre numere din subdomeniul 0803 │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631e │e) trafic cãtre numere din subdomeniul 0805 │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631f │f) trafic cãtre numere din subdomeniul 0870 │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i631g │g) trafic cãtre alte numere din domeniul 08 │ │ │ │
│ │(specificaţi subdomeniul ..................) │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i632 │Trafic cãtre numere naţionale nongeografice din │ │ │ │
│ │domeniul 0Z = 09 implementate în propria reţea │ │ │ │
│ │publicã de comunicaţii electronice şi originate în │ │ │ │
│ │alte reţele publice de comunicaţii electronice │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i633 │Trafic cãtre numere care fac parte din Planul │ │ │ │
│ │naţional de numerotaţie (PNN) alocate pentru alte │ │ │ │
│ │servicii │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i633a │a) trafic cãtre numere de forma 19vx sau 19vxy │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i633b │b) trafic cãtre numere de forma 14vxy │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i633c │c) trafic cãtre numere de forma 116(xyz) │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i633d │d) trafic cãtre numere de forma 118(xyz) │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i633e │e) trafic cãtre alte numere naţionale scurte │ │ │ │
│ │(precizaţi care) │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i634 │Trafic mesaje SMS cu tarif preferenţial cãtre │ │ │ │
│ │numere care fac parte din Planul naţional de │ │ │ │
│ │numerotaţie (PNN) │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i635 │Trafic cãtre numere care nu fac parte din Planul │░░░░░░│ │ │
│ │naţional de numerotaţie (PNN) │░░░░░░│ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i635a │a) trafic de voce │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│i635b │b) trafic SMS │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────────────────────┴──────┴─────┴──────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i631-i635 - se va raporta volumul traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, indiferent dacã sunt incluse sau nu în pachetele tarifare aplicabile utilizatorului final, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    Se vor raporta doar apelurile/mesajele SMS originate în alte reţele publice de comunicaţii electronice şi terminate în propria reţea publicã de comunicaţii electronice.
    i631g - apeluri terminate în propria reţea publicã de comunicaţii electronice, cãtre alte numere naţionale nongeografice din domeniul 08, altele decât cele din subdomeniile 0800, 0801, 0802, 0803, 0805, 0808, 0870; precizaţi subdomeniul/subdomeniile respectiv/respective.

    6.4. Trafic originat de furnizor (SMS/MMS)


┌──────┬────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────┐
│ │ Indicator │SMS/MMS│Obser-│
│ │ │ │vaţii │
├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
│i641 │Trafic mesaje SMS transmise de furnizor în scopuri │ │ │
│ │publicitare sau de realizare a unor cercetãri de piaţã │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
│i642 │Trafic mesaje MMS transmise de furnizor în scopuri │ │ │
│ │publicitare sau de realizare a unor cercetãri de piaţã │ │ │
└──────┴────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i641-i642 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare; se va raporta numãrul total de mesaje de tip SMS/MMS transmise de furnizor în scopuri publicitare sau de realizare a unor cercetãri de piaţã, în numele altor persoane fizice sau juridice, prin canalele de comunicare pe care le puneţi la dispoziţie, inclusiv mesajele transmise de furnizor atât în scopul informãrii utilizatorilor finali, cât şi în scopuri publicitare sau de realizare a unor cercetãri de piaţã.

    6.5. Venituri obţinute de la persoanele care furnizeazã servicii de conţinut sau care solicitã alte servicii


┌──────┬───────────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────┐
│ │ Indicator │Venituri│Obser-│
│ │ │ │vaţii │
├──────┼───────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
│i651 │Venituri obţinute de la persoanele care furnizeazã │ │ │
│ │servicii de conţinut sau care solicitã alte servicii │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    Se vor raporta veniturile obţinute de la persoanele care solicitã asignarea de numere din domeniile 08, 09 sau de formele 19vx, 19vxy, 14vxy, 116(xyz), 118(xyz) pentru furnizarea de servicii cu valoare adãugatã ori alte servicii, precum şi veniturile obţinute de la persoanele care solicitã servicii de informare/publicitate sau realizarea unor cercetãri de piaţã, prin canalele de comunicare pe care le puneţi la dispoziţie.


    ANEXA 7

                          Servicii de linii închiriate

    7.1. Servicii de linii închiriate furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul



┌─────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Linii naţionale │ Linii internaţionale │ │
│ │ ├────────────────┬────────┼────────────────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Valoare numericã│Venituri│Valoare numericã│Venituri│ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i711 │Total linii închiriate - circuite│ │ │ │ │ │
│ │totale, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i711a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i711b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i711c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i711d│d) linii digitale >2 Mbps │ │ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────┴────────┴────────────────┴────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În cazul indicatorilor corespunzãtori numãrului de linii, se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În cazul indicatorilor corespunzãtori veniturilor, se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    În coloana "Linii naţionale" se vor raporta liniile închiriate ale cãror puncte terminale se aflã pe teritoriul României.
    În coloana "Linii internaţionale" se vor raporta liniile închiriate care au cel puţin un punct terminal pe teritoriul altui stat.
    i711 - linie închiriatã - circuit total = capacitatea de transmisie transparentã şi permanentã între douã puncte terminale aparţinând aceleiaşi reţele publice de comunicaţii electronice sau unor reţele publice de comunicaţii electronice diferite; se vor raporta atât liniile închiriate digitale, cât şi liniile închiriate analogice; se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    7.2. Servicii de linii închiriate furnizate la nivelul pieţei de gros



┌─────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Linii naţionale │ Linii internaţionale │ │
│ │ ├────────────────┬────────┼────────────────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Valoare numericã│Venituri│Valoare numericã│Venituri│ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i721 │Total linii închiriate - circuite│ │ │ │ │ │
│ │totale, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i721a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i721b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i721c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i721d│d) linii digitale > 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i722 │Total linii închiriate - segmente│ │ │ │ │ │
│ │terminale, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i722a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i722b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i722c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i722d│d) linii digitale >2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i723 │Total linii închiriate - segmente│ │ │ │ │ │
│ │de trunchi, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i723a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i723b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i723c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i723d│d) linii digitale > 2 Mbps │ │ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────┴────────┴────────────────┴────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloanele "Valoare numericã" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloanele "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    În coloana "Linii naţionale" se vor raporta liniile închiriate ale cãror puncte terminale/puncte de interconectare se aflã pe teritoriul României.
    În coloana "Linii internaţionale" se vor raporta liniile închiriate care au cel puţin un punct terminal/punct de interconectare pe teritoriul altui stat.
    Se vor raporta liniile închiriate furnizate în vederea utilizãrii ca elemente necesare pentru asigurarea furnizãrii cãtre terţi a unor reţele/servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, la nivelul pieţei de gros sau cu amãnuntul.
    i721 - linie închiriatã - circuit total = capacitatea de transmisie transparentã şi permanentã între douã puncte terminale aparţinând aceleiaşi reţele publice de comunicaţii electronice sau unor reţele publice de comunicaţii electronice diferite.
    i722 - linie închiriatã - segment terminal = segmentul de linie închiriatã - circuit total delimitat de un punct de interconectare pentru linii închiriate, situat la nivelul reţelei de transmisiuni regionale, al reţelei de transmisiuni locale subordonate sau al reţelei de acces subordonate, potrivit arhitecturii reţelei, şi un punct terminal al reţelei situat în interiorul aceluiaşi judeţ cu punctul de interconectare. Judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi considerate un singur judeţ.
    i723 - linie închiriatã - segment de trunchi = segmentul de linie închiriatã - circuit total delimitat de douã puncte de interconectare pentru linii închiriate situate la nivelul reţelei de transmisiuni naţionale, al reţelei de transmisiuni regionale sau al reţelei de transmisiuni locale.
    i721, i722, i723 - se vor raporta atât liniile închiriate digitale, cât şi liniile închiriate analogice.

    7.3. Informaţii privind gradul de renunţare la serviciile de linii închiriate



┌─────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Linii naţionale │ Linii internaţionale │ │
│ │ ├────────────────┬────────┼────────────────┬────────┤Observaţii│
│ │ │ Abonaţi │ Linii │ Abonaţi │ Linii │ │
├─────┼─────────────────────────────────┴────────────────┴────────┴────────────────┴────────┴──────────┤
│ │Servicii de linii închiriate furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul │
├─────┼─────────────────────────────────┬────────────────┬────────┬────────────────┬────────┬──────────┤
│i731 │Total linii închiriate - circuite│ │ │ │ │ │
│ │totale, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i731a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i731b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i731c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i731d│d) linii digitale > 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┴────────────────┴────────┴────────────────┴───────────────────┤
│ │ Servicii de linii închiriate furnizate la nivelul pieţei de gros
├─────┼─────────────────────────────────┬────────────────┬────────┬────────────────┬────────┬──────────┤
│i732 │Total linii închiriate - circuite│ │ │ │ │ │
│ │totale, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i732a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i732b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i732c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i732d│d) linii digitale > 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i733 │Total linii închiriate - segmente│ │ │ │ │ │
│ │terminale, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i733a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i733b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i733c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i733d│d) linii digitale > 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i734 │Total linii închiriate - segmente│ │ │ │ │ │
│ │de trunchi, din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i734a│a) linii analogice │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i734b│b) linii digitale < 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i734c│c) linii digitale = 2 Mbps │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────┼────────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│i734d│d) linii digitale > 2 Mbps │ │ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────┴────────┴────────────────┴────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i731-i734 - se va raporta numãrul de abonaţi care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat la serviciile de linii închiriate pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de linii aferente (exclusiv abonaţii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/capacitatea/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de linii închiriate pe care le furnizaţi); se vor include utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au beneficiat în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy" şi au renunţat la acestea pe parcursul perioadei în care a fost valabilã oferta respectivã.


    ANEXA 8

                         Servicii de acces la internet

    8.1. Servicii de acces la internet la puncte fixe furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul
    (fãrã a include conexiuni de acces la internet de tip dial-up şi ISDN)

    8.1.1. Numãr total conexiuni de acces la internet la puncte fixe (conexiuni în bandã simetricã şi asimetricã)



┌───────┬─────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬───────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ Obser-│
│ │ ├─────────┬────────┬────────┬─────────┬─────────┼─────────┬────────┬────────┬─────────┬─────────┤ vaţii │
│ │ │>144 kbps│≥2 Mbps │≥10 Mbps│≥30 Mbps │ │>144 kbps│≥2 Mbps │≥10 Mbps│≥30 Mbps │ │ │
│ │ │<2 Mbps │<10 Mbps│<30 Mbps│<100 Mbps│≥100 Mbps│<2 Mbps │<10 Mbps│<30 Mbps│<100 Mbps│≥100 Mbps│ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811 │Total conexiuni de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acces la internet la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │puncte fixe, în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │funcţie de tehnologia│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau suportul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizatã/utilizat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru conectare: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811a │a) exclusiv prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cablu coaxial, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811a1 │a1) prin tehnologie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Docsis 3.0 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811b │b) exclusiv prin xDSL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(de exemplu, ADSL, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │SDSL, HDSL) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811c │c) exclusiv prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cablu UTP/FTP │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811d │d) exclusiv prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │radio │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811e │e) exclusiv prin alte│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mijloace, specificaţi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811f │f) FTTH │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g │g) FTTB, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g1 │g1) FTTB + cablu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │UTP/FTP │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g2 │g2) FTTB + xDSL, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g2i│g2i) FTTB + VDSL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g3 │g3) FTTB + radio │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g4 │g4) FTTB + cablu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coaxial, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g4i│g4i) FTTB + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Docsis 3.0 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811g5 │g5) FTTB + alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mijloace, specificaţi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h │h) FTTC, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h1 │h1) FTTC + cablu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │UTP/FTP │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h2 │h2) FTTC + xDSL, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h2i│h2i) FTTC + VDSL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h3 │h3) FTTC + radio │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h4 │h4) FTTC + cablu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coaxial, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h4i│h4i) FTTC + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Docsis 3.0 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811h5 │h5) FTTC + alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mijloace, specificaţi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i │i) FTTN, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i1 │i1) FTTN + cablu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │UTP/FTP │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i2 │i2) FTTN + xDSL, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i2i│i2i) FTTN + VDSL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i3 │i3) FTTN + radio │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i4 │i4) FTTN + cablu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coaxial, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i4i│i4i) FTTN + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Docsis 3.0 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i811i5 │i5) FTTN + alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mijloace, specificaţi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i812 │Total conexiuni de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acces la internet la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │puncte fixe în mediul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │urban │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i813 │Total conexiuni de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acces la internet la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │puncte fixe în mediul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rural │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i814 │Trafic download şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │upload (TB) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴─────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┴───────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În cazul numãrului de conexiuni de acces la internet, se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    Se vor raporta conexiunile de acces la internet la puncte fixe în funcţie de viteza "best effort" (viteza maximã care poate fi atinsã la un moment dat) specificatã în contractele încheiate cu utilizatorii finali, şi anume conexiunile pentru care lãţimea de bandã a canalului nu este garantatã, ci variazã în funcţie de factori endogeni sau exogeni (numãrul de utilizatori, traficul realizat, condiţii atmosferice etc.); în cazul în care în contractele încheiate cu utilizatorii finali pentru conexiunile în bandã simetricã nu este specificatã decât viteza garantatã, conexiunile respective se vor raporta în funcţie de aceasta.
    Nu se vor include conexiunile puse la dispoziţia altor furnizori în vederea furnizãrii de servicii de acces la internet utilizatorilor finali, care se vor raporta în cadrul tabelului 8.4.
    i811a1, i811g4i, i811h4i, i811i4i - se vor raporta conexiunile de acces la internet la puncte fixe furnizate prin intermediul reţelei de cablu coaxial având implementatã tehnologia Docsis 3.0.
    i811g2i, i811h2i, i811i2i - se vor raporta conexiunile de acces la internet la puncte fixe prin tehnologie VDSL (Very High Bitrate Digital Subscriber Line), accesul pânã la nodurile reţelei fiind realizat prin fibrã opticã, iar accesul la utilizatorul final prin intermediul unui segment de reţea constituit din fire de cupru.
    i811a, i811b, i811c, i811d, i811e - se vor completa conexiunile de acces la internet furnizate exclusiv prin intermediul suporturilor din cablu coaxial/fire metalice torsadate (xDSL, exclusiv VDSL)/cablu UTP/FTP/radio/alte mijloace; indicatorul "alte mijloace" nu include conexiunile de acces la internet la puncte fixe de tip dial-up şi ISDN.
    i811d - se vor raporta conexiunile de acces la internet pe suport radio, utilizând benzi de frecvenţe pe baza unei licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice (de exemplu, 3,5 GHz, 26 GHz) sau în benzi de frecvenţe radioelectrice a cãror utilizare este liberã (de exemplu, 2,4 GHz) (de exemplu, conexiuni punct la multipunct cu acces fix - FWA, conexiuni Wi-Fi pe baza standardelor IEEE 802.11 b, g, conexiuni WiMax pe baza standardelor IEEE 802.16).
    i811f, i811g, i811h, i811i - în cazul utilizãrii tehnologiei de tip FTTx, informaţiile se vor completa la FTTH/FTTB/FTTC/FTTN, dupã caz, în funcţie de proximitatea fibrei optice faţã de locaţia utilizatorului final, astfel:
    i811f - FTTH (Fiber to the Home) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã în locuinţa/locaţia utilizatorului final (fibra opticã ajunge pânã la cel puţin 2 m de locuinţa/clãdirea utilizatorului final);
    i811g - FTTB (Fiber to the Building) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la clãdirea/scara de la locaţia utilizatorului final, accesul la acesta fiind asigurat prin intermediul cablului coaxial, cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte mijloace;
    i811h - FTTC (Fiber to the Cabinet/Curb) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la cabinetul stradal - fibra opticã ajunge la o distanţã mai micã de 300 m de locaţia utilizatorului final, accesul la utilizatorul final fiind asigurat prin intermediul cablului coaxial, cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte mijloace;
    i811i - FTTN (Fibre to the Node) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la cabinetul stradal - fibra opticã ajunge la o distanţã mai mare de 300 m de locaţia utilizatorului final, accesul la utilizatorul final fiind asigurat prin intermediul cablului coaxial, cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte mijloace.
    i812, i813 - se va raporta numãrul total de conexiuni de acces la internet la puncte fixe în mediul urban, respectiv în mediul rural, indiferent de tehnologia utilizatã pentru conectare; suma valorilor acestor indicatori trebuie sã fie egalã cu valoarea raportatã la indicatorul i811, pentru fiecare coloanã; valorile indicatorilor în funcţie de zonã (urban/rural) vor fi date de situarea localitãţii în care este instalatã conexiunea respectivã, iar nu de adresa de facturare a abonatului respectiv.
    i814 - se va raporta valoarea traficului internet realizat pe parcursul perioadei de raportare, atât download, cât şi upload, exprimatã în TB (terabytes) (1 TB = 1.024 GB = 1.048.576 MB);
    i811-i813 - se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    8.1.2. Conexiuni de acces la internet la puncte fixe în bandã simetricã



┌──────┬─────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬───────┐
│ │ Indicator │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ Obser-│
│ │ ├─────────┬────────┬────────┬─────────┬─────────┼─────────┬────────┬────────┬─────────┬─────────┤ vaţii │
│ │ │>144 kbps│≥2 Mbps │≥10 Mbps│≥30 Mbps │ │>144 kbps│≥2 Mbps │≥10 Mbps│≥30 Mbps │ │ │
│ │ │<2 Mbps │<10 Mbps│<30 Mbps│<100 Mbps│≥100 Mbps│<2 Mbps │<10 Mbps│<30 Mbps│<100 Mbps│≥100 Mbps│ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816 │Total conexiuni de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acces la internet la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │puncte fixe, în bandã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │simetricã, în funcţie│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de tehnologia sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suportul utilizate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru conectare: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816a │a) exclusiv prin xDSL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(de exemplu, SDSL, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │HDSL) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816b │b) exclusiv prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cablu UTP/FTP │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816c │c) exclusiv prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │radio │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816d │d) exclusiv prin alte│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mijloace, specificaţi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816e │e) FTTH │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816f │f) FTTB │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816g │g) FTTC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼───────┤
│i816h │h) FTTN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┴───────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În cazul indicatorilor corespunzãtori numãrului de conexiuni, se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i816a-h - se vor raporta serviciile de acces la internet, valabile la sfârşitul perioadei de raportare, care asigurã o vitezã de download (descãrcare) şi, respectiv, de upload (încãrcare) egale, garanteazã utilizatorului lãţimea de bandã achiziţionatã, indiferent de volumul de trafic realizat, şi asigurã un nivel ridicat de calitate şi disponibilitate a serviciului; se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".
    i816a, i816b, i816c, i816d - se vor completa conexiunile de acces la internet în bandã simetricã furnizate exclusiv prin intermediul unuia dintre suporturile de fire metalice torsadate (xDSL, exclusiv VDSL), cablu UTP/FTP, radio sau al altor mijloace; "alte mijloace" nu include conexiunile de acces la internet la puncte fixe de tip dial-up sau ISDN.
    i816e, i816f, i816g, i816h - în cazul utilizãrii tehnologiei de tip FTTx, informaţiile se vor completa la FTTH/FTTB/FTTC/FTTN, dupã caz, în funcţie de proximitatea fibrei optice faţã de locaţia utilizatorului final, astfel:
    i816e - FTTH (Fiber to the Home) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã în locuinţa/locaţia utilizatorului final (fibra opticã ajunge pânã la cel puţin 2 m de locuinţa/clãdirea utilizatorului final);
    i816f - FTTB (Fiber to the Building) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la clãdirea/scara de la locaţia utilizatorului final, accesul la acesta fiind asigurat prin intermediul cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte mijloace;
    i816g - FTTC (Fiber to the Cabinet/Curb) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la cabinetul stradal - fibra opticã ajunge la o distanţã mai micã de 300 m de locaţia utilizatorului final, accesul la utilizatorul final fiind asigurat prin intermediul cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte mijloace;
    i816h - FTTN (Fibre to the Node) = dacã segmentul de fibrã opticã ajunge pânã la cabinetul stradal - fibra opticã ajunge la o distanţã mai mare de 300 m de locaţia utilizatorului final, accesul la utilizatorul final fiind asigurat prin intermediul cablului UTP/FTP, radio, perechilor de fire metalice torsadate (de exemplu, VDSL) sau prin alte mijloace.

    8.2. Servicii de acces la internet la puncte mobile furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul

    8.2.1. Numãr terminale/cartele SIM care permit accesul la internet la puncte mobile



┌─────┬──────────────────────────────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã de abonament │Utilizatori pe bazã │Observaţii│
│ │ ├───────────────┬─────────────────┤de cartele preplãtite│ │
│ │ │Persoane fizice│Persoane juridice│ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
│i821 │Total terminale/cartele SIM │ │ │ │ │
│ │care permit accesul la │ │ │ │ │
│ │internet la puncte mobile prin│ │ │ │ │
│ │intermediul tehnologiilor 3G, │ │ │ │ │
│ │3G+, EV-DO, 4G, din care: │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
│i821a│a) 3G (inclusiv 3G+) │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
│i821b│b) EV-DO │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
│i821c│c) 4G (inclusiv LTE) │ │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
│i821d│ d) alte tipuri de tehnologii │ │ │ │ │
│ │superioare 3G, specificaţi │ │ │ │ │
│ │care │ │ │ │ │
└─────┴──────────────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴─────────────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În cazul indicatorilor corespunzãtori numãrului de terminale/cartele SIM, se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i821 - se va raporta numãrul total de terminale/cartele SIM care permit accesul la internet la puncte mobile prin intermediul tehnologiilor 3G (inclusiv 3G+), EV-DO, 4G sau al altor tehnologii superioare 3G, conform situaţiei de la sfârşitul perioadei de raportare; în cazul în care existã terminale/cartele SIM prin intermediul cãrora este permis accesul la internet prin intermediul mai multor tehnologii, acestea vor fi numãrate o singurã datã în numãrul total.
    i821a-d - în funcţie de modul de furnizare a serviciului şi de tehnologia utilizatã, valoarea raportatã se poate exprima în funcţie de numãrul de terminale care permit accesul la internet sau în funcţie de numãrul de cartele SIM care pot asigura accesul la internet (inclusiv utilizatorii efectivi ai serviciilor de acces la internet la puncte mobile, care se vor raporta în tabelele 8.2.2 şi 8.2.3), conform situaţiei de la sfârşitul perioadei de raportare; în coloana "Observaţii" se va preciza modalitatea de exprimare - terminale sau cartele SIM.

    8.2.2. Servicii de acces la internet la puncte mobile - conectare prin intermediul telefonului mobil, cu plata unui abonament/unei (extra)opţiuni dedicat(e) pentru acces la internet



┌─────┬───────────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────┬──────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã de abonament │Utilizatori pe │Trafic│Observaţii│
│ │ │ │bazã de cartele│ │ │
│ │ ├───────────────┬─────────────────┤ preplãtite │ │ │
│ │ │Persoane fizice│Persoane juridice│ │ │ │
│ │ ├───────────────┼─────────────────┼───────────────┤ │ │
│ │ │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822 │Total utilizatori ai │ │ │ │ │ │
│ │serviciilor de acces la │ │ │ │ │ │
│ │internet la puncte mobile, │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822a│a) GSM/GPRS │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822b│b) EDGE │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822c│c) CDMA │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822d│d) 3G (inclusiv 3G+) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822e│e) EV-DO │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822f│f) 4G (inclusiv LTE) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822g│g) alte tipuri (specificaţi│ │ │ │░░░░░░│ │
│ │care) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822h│h) EDGE şi/sau CDMA şi/sau │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │3G şi/sau 3G+ şi/sau EV-DO │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │şi/sau 4G şi/sau alte │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │tehnologii superioare EDGE │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i822i│i) 3G şi/sau 3G+ şi/sau │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │EV-DO şi/sau 4G şi/sau alte│ │ │ │░░░░░░│ │
│ │tehnologii superioare 3G │ │ │ │░░░░░░│ │
└─────┴───────────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴──────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Cartele SIM" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloana "Trafic" se vor raporta valorile traficului de acces la internet, atât download, cât şi upload, realizat pe parcursul perioadei de raportare, exprimate în TB reali (terabytes) (1 TB = 1.024 GB = 1.048.576 MB); nr. TB reali reprezintã traficul de acces la internet realizat efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    i822, i822a-i - se va raporta numãrul total de utilizatori care la sfârşitul perioadei de raportare utilizau un plan tarifar dedicat pentru serviciile de acces la internet prin intermediul telefonului mobil (de exemplu, abonamente/extraopţiuni speciale pentru servicii de acces la internet), în funcţie de tehnologiile prin care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii; în cazul în care existã utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii prin intermediul mai multor tehnologii, vor fi incluşi în numãrul prezentat la fiecare tehnologie (i822a-g), însã în numãrul total (i822) sau în cazul indicatorilor i822h-i aceştia vor fi incluşi o singurã datã.
    i822, i822a-i - se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    8.2.3. Servicii de acces la internet la puncte mobile - conectare prin intermediul telefonului mobil cu plata pe "unitatea de consum"



┌─────┬───────────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────┬──────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã de abonament │Utilizatori pe │Trafic│Observaţii│
│ │ │ │bazã de cartele│ │ │
│ │ ├───────────────┬─────────────────┤ preplãtite │ │ │
│ │ │Persoane fizice│Persoane juridice│ │ │ │
│ │ ├───────────────┼─────────────────┼───────────────┤ │ │
│ │ │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823 │Total utilizatori efectivi │ │ │ │ │ │
│ │ai serviciilor de acces la │ │ │ │ │ │
│ │internet la puncte mobile, │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823a│a) GSM/GPRS │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823b│b) EDGE │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823c│c) CDMA │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823d│d) 3G (inclusiv 3G+) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823e│e) EV-DO │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823f│f) 4G (inclusiv LTE) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823g│g) alte tipuri (specificaţi│ │ │ │░░░░░░│ │
│ │care) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823h│h) EDGE şi/sau CDMA şi/sau │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │3G şi/sau 3G+ şi/sau EV-DO │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │şi/sau 4G şi/sau alte │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │tehnologii superioare EDGE │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i823i│i) 3G şi/sau 3G+ şi/sau │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │EV-DO şi/sau 4G şi/sau alte│ │ │ │░░░░░░│ │
│ │tehnologii superioare 3G │ │ │ │░░░░░░│ │
└─────┴───────────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴──────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Cartele SIM" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloana "Trafic" se vor raporta valorile traficului de acces la internet, atât download, cât şi upload, realizat pe parcursul perioadei de raportare, exprimate în TB reali (terabytes) (1 TB = 1.024 GB = 1.048.576 MB); nr. TB reali reprezintã traficul de acces la internet realizat efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    i823, i823a-i - se va raporta numãrul total de utilizatori care la sfârşitul perioadei de raportare utilizau servicii de telefonie la puncte mobile şi care pe parcursul perioadei de raportare au accesat efectiv, cel puţin o datã, serviciile de acces la internet la puncte mobile prin intermediul telefonului mobil cu plata pe "unitatea de consum" la fiecare sesiune/accesare (fãrã a include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare utilizau un plan tarifar dedicat pentru serviciile de acces la internet prin intermediul telefonului mobil, care au fost raportaţi în cadrul tabelului 8.2.2), în funcţie de tehnologiile prin care au accesat aceste servicii; în cazul în care existã utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii prin intermediul mai multor tehnologii, vor fi incluşi în numãrul prezentat la fiecare tehnologie (i823a-g), însã în numãrul total (i823) sau în cazul indicatorilor i823h-i aceştia vor fi numãraţi o singurã datã.
    i823, i823a-i - se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    8.2.4. Servicii de acces la internet la puncte mobile - conectare prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB (direct de pe laptop/PC/alt dispozitiv similar)



┌─────┬───────────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────┬──────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã de abonament │Utilizatori pe │Trafic│Observaţii│
│ │ │ │bazã de cartele│ │ │
│ │ ├───────────────┬─────────────────┤ preplãtite │ │ │
│ │ │Persoane fizice│Persoane juridice│ │ │ │
│ │ ├───────────────┼─────────────────┼───────────────┤ │ │
│ │ │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ Cartele SIM │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824 │Total utilizatori ai │ │ │ │ │ │
│ │serviciilor de acces la │ │ │ │ │ │
│ │internet la puncte mobile, │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824a│a) GSM/GPRS │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824b│b) EDGE │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824c│c) CDMA │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824d│d) 3G (inclusiv 3G+) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824e│e) EV-DO │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824f│f) 4G (inclusiv LTE) │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824g│g) alte tipuri (specificaţi│ │ │ │░░░░░░│ │
│ │care): │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824h│h) EDGE şi/sau CDMA şi/sau │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │3G şi/sau 3G+ şi/sau EV-DO │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │şi/sau 4G şi/sau alte │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │tehnologii superioare EDGE │ │ │ │░░░░░░│ │
├─────┼───────────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────┼──────────┤
│i824i│i) 3G şi/sau 3G+ şi/sau │ │ │ │░░░░░░│ │
│ │EV-DO şi/sau 4G şi/sau alte│ │ │ │░░░░░░│ │
│ │tehnologii superioare 3G │ │ │ │░░░░░░│ │
└─────┴───────────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴──────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Cartele SIM" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloana "Trafic" se vor raporta valorile traficului de acces la internet, atât download, cât şi upload, realizat pe parcursul perioadei de raportare, exprimate în TB reali (terabytes) (1 TB = 1.024 GB = 1.048.576 MB); nr. TB reali reprezintã traficul de acces la internet realizat efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    i824, i824a-i - 1. în cazul utilizatorilor pe bazã de abonament, se va raporta numãrul total de utilizatori care la sfârşitul perioadei de raportare foloseau un plan tarifar dedicat pentru serviciile de acces la internet prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB, în funcţie de tehnologiile prin care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii;
    2. în cazul utilizatorilor pe bazã de cartele preplãtite, se va raporta numãrul total de utilizatori pe bazã de cartele preplãtite pentru servicii de acces la internet prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB, valabile la sfârşitul perioadei de raportare, şi care pe parcursul acestei perioade au utilizat în mod efectiv, cel puţin o datã, astfel de servicii, în funcţie de tehnologiile prin care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii; în cazul în care existã utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii prin intermediul mai multor tehnologii, vor fi incluşi în numãrul prezentat la fiecare tehnologie (i824a-g), însã în numãrul total (i824) sau în cazul indicatorilor i824h-i aceştia vor fi numãraţi o singurã datã.
    i824, i824a-i - se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    8.3. Servicii de acces la internet furnizate în locaţii de tip "hotspot"


┌────┬─────────────────────────────────┬──────────────────┬────────────┐
│ │ Indicator │ Valoare numericã │ Observaţii │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────────────┼────────────┤
│i831│Locaţii cu acces la internet de │ │ │
│ │tip Wi-Fi "hotspot" │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────────────────┴────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Valoare numericã" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i831 - se va raporta numãrul de locaţii în care se asigurã servicii de acces la internet în zone cu acoperire Wi-Fi conectate la reţeaua unui furnizor de servicii de acces la internet; Wi-Fi (wireless fidelity) sunt reţele wireless locale (WLAN) care utilizeazã standardele IEEE 802.11 b, g.

    8.4. Conexiuni de acces la internet furnizate la nivelul pieţei de gros


┌────┬─────────────────────────────────┬──────────────────┬────────────┐
│ │ Indicator │ Valoare numericã │ Observaţii │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────────────┼────────────┤
│i841│Conexiuni de acces la internet │ │ │
│ │furnizate la nivelul pieţei de │ │ │
│ │gros │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────────────────┴────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În cazul numãrului de conexiuni de acces la internet, se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    Se vor raporta conexiunile de acces la internet furnizate altor operatori la nivelul pieţei de gros, în vederea utilizãrii ca elemente necesare pentru asigurarea furnizãrii cãtre terţi a unor servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, la nivelul pieţei de gros sau cu amãnuntul.
    În coloana "Observaţii" se va specifica tehnologia utilizatã pentru conectare.

    8.5. Capacitatea realã totalã pentru acces la internet contractatã de la transportatori naţionali/internaţionali


┌────┬─────────────────────────────────┬──────────────────┬────────────┐
│ │ Indicator │ Valoare numericã │ Observaţii │
│ │ │ (Gbps) │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────────────┼────────────┤
│i851│Capacitate download │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────────────────┼────────────┤
│i852│Capacitate upload │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────────────────┴────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Valoare numericã" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i851, i852 - se va raporta capacitatea realã totalã, exprimatã în Gbps, contractatã de la transportatori naţionali/internaţionali şi pusã la dispoziţia utilizatorilor finali, corespunzãtoare fluxurilor de date descãrcate (de download)/încãrcate (de upload) de echipamentele conectate la internet prin intermediul conexiunilor contractate de cãtre utilizatorii finali; nu se va include capacitatea disponibilã pentru accesul utilizatorilor la reţeaua metropolitanã.

    8.6. Conexiuni internaţionale


┌─────┬───────────────────────────┬──────────────┬─────────────────┬───────────┐
│ │ Indicator │ Circuite │Capacitate totalã│ │
│ │ │internaţionale│ circuite (Gbps) │Observaţii │
├─────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────┤
│i861 │Conexiuni de intrare │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────┤
│i862 │Conexiuni de ieşire │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────┴──────────────┴─────────────────┴───────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i861, i862 - informaţiile vor fi raportate numai de cãtre furnizorii care au încheiat contracte în mod direct cu transportatorii internaţionali, nu şi de cei care beneficiazã de acces indirect, prin intermediul conexiunilor internaţionale puse la dispoziţie de alţi furnizori din România.
    i861 - se va raporta numãrul de circuite de internet internaţionale de intrare contractate în mod direct cu transportatorii internaţionali, respectiv capacitatea totalã corespunzãtoare acestor circuite, exprimatã în Gbps.
    i862 - se va raporta numãrul de circuite de internet internaţionale de ieşire contractate în mod direct cu transportatorii internaţionali, respectiv capacitatea totalã corespunzãtoare acestor circuite, exprimatã în Gbps.
    În situaţia în care capacitatea este asimetricã, capacitatea de intrare va fi mare decât capacitatea de ieşire.

    8.7. Venituri din furnizarea de servicii de acces la internet



┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã │ │ │
│ │ │ de abonament │Utilizatori pe │ │
│ │ ├──────────┬─────────┤bazã de cartele│Observaţii│
│ │ │ Persoane │Persoane │ preplãtite │ │
│ │ │ fizice │juridice │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼──────────┤
│i871 │Total venituri din furnizarea de servicii │ │ │ │ │
│ │de acces la internet pe piaţa cu amãnuntul, │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼──────────┤
│i871a │a) venituri din servicii de acces la internet │ │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │la puncte fixe (inclusiv locaţii de tip │ │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │"hotspot"), din care: │ │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼──────────┤
│i871a1│a1) venituri din conexiunile de acces la │ │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │internet la puncte fixe furnizate în mediul │ │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │urban │ │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼──────────┤
│i871b │b) venituri din servicii de acces la internet │ │ │ │ │
│ │la puncte mobile, din care: │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼──────────┤
│i871b1│b1) venituri din servicii de acces la │ │ │ │ │
│ │internet prin intermediul modemurilor/ │ │ │ │ │
│ │cardurilor/USB (direct pe laptop/PC/alt │ │ │ │ │
│ │dispozitiv similar) │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼──────────┤
│i872 │Total venituri din furnizarea de servicii │ │ │ │ │
│ │de acces la internet pe piaţa de gros │ │ │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┴───────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA, în funcţie de categoria de utilizatori; în cazul în care aceste servicii sunt oferite utilizatorilor finali ca parte a unui pachet de servicii de comunicaţii electronice (care se vor raporta şi în anexa nr. 12 la decizie), al cãrui tarif diferã de suma tarifelor pentru serviciile respective dacã ar fi achiziţionate separat, veniturile vor fi calculate pe baza tarifului estimat pentru abonamentul fiecãrui serviciu, aplicând diferenţa procentualã dintre tariful pachetului de servicii şi suma tarifelor serviciilor dacã ar fi achiziţionate separat.
    i871b - vor fi raportate veniturile realizate din furnizarea serviciilor de acces la internet la puncte mobile cãtre utilizatorii pe bazã de abonamente/cartele preplãtite la servicii de telefonie la puncte mobile, care au plãtit un abonament/o (extra)opţiune pentru servicii de acces la internet la puncte mobile sau pentru care tarifarea serviciilor de acces la internet la puncte mobile se realizeazã pe "unitatea de consum", la fiecare sesiune/accesare, respectiv din furnizarea serviciilor de acces la internet la puncte mobile cãtre utilizatorii pe bazã de abonamente/cartele preplãtite de acces la internet la puncte mobile prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB (direct de pe laptop/PC/alt dispozitiv similar).
    i872 - vor fi raportate veniturile realizate din furnizarea conexiunilor de acces la internet cãtre alţi operatori la nivelul pieţei de gros, în vederea utilizãrii ca elemente necesare pentru asigurarea furnizãrii cãtre terţi a unor servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, la nivelul pieţei de gros sau cu amãnuntul.

    8.8. Informaţii privind gradul de renunţare la servicii de acces la internet furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul



┌──────┬─────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬────────────┬─────┐
│ │ Indicator │ Utilizatori pe bazã de abonament │Utilizatori │ │
│ │ ├───────────────────────┬───────────────────────┤pe bazã de │ │
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │cartele │Obser│
│ │ │ │ │preplãtite │vaţii│
│ │ ├───────────┬───────────┼───────────┬───────────┼────────────┤ │
│ │ │Utilizatori│Conexiuni/ │Utilizatori│Conexiuni/ │Cartele SIM │ │
│ │ │ │cartele SIM│ │cartele SIM│ │ │
├──────┼─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼─────┤
│i881 │Utilizatori care au renunţat │ │ │ │ │ │ │
│ │la serviciile de acces la │ │ │ │ │ │ │
│ │internet la puncte fixe, │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼─────┤
│i881a │a) utilizatori din mediul │ │ │ │ │ │ │
│ │urban │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼─────┤
│i882 │Utilizatori care au renunţat │ │ │ │ │ │ │
│ │la serviciile de acces la │ │ │ │ │ │ │
│ │internet la puncte mobile - │ │ │ │ │ │ │
│ │conectare prin intermediul │ │ │ │ │ │ │
│ │telefonului mobil cu plata │ │ │ │ │ │ │
│ │lunarã a unui abonament/unei │ │ │ │ │ │ │
│ │(extra)opţiuni dedicat(e) │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru acces la internet │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼─────┤
│i883 │Utilizatori care au renunţat │ │ │ │ │ │ │
│ │la serviciile de acces la │ │ │ │ │ │ │
│ │internet la puncte mobile - │ │ │ │ │ │ │
│ │conectare prin intermediul │ │ │ │ │ │ │
│ │modemurilor/ cardurilor/USB │ │ │ │ │ │ │
│ │(direct de pe laptop/PC/alt │ │ │ │ │ │ │
│ │dispozitiv similar) │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─────────────────────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┴────────────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i881 - se va raporta numãrul total de utilizatori care au renunţat pe parcursul perioadei de raportare la serviciile de acces la internet la puncte fixe pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de conexiuni aferente (exclusiv utilizatorii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de acces la internet la puncte fixe pe care le furnizaţi).
    i882 - se va raporta numãrul total de utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat la utilizarea unui plan tarifar dedicat pentru serviciile de acces la internet prin intermediul telefonului mobil pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de cartele SIM aferente (de exemplu, abonamente/(extra)opţiuni pentru servicii de acces la internet) (exclusiv utilizatorii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de acces la internet pe care le furnizaţi prin intermediul telefonului mobil); se vor raporta atât cei care au renunţat doar la abonamentele/(extra)opţiunile pentru servicii de acces la internet prin intermediul telefonului mobil şi utilizeazã în continuare alte servicii (de exemplu, servicii de telefonie la puncte mobile), cât şi cei care au renunţat la toate serviciile.
    i883 - 1. în cazul utilizatorilor pe bazã de abonament, se va raporta numãrul total de utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat la utilizarea unui plan tarifar dedicat pentru serviciile de acces la internet pe care le furnizaţi prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB, precum şi numãrul de cartele SIM aferente (exclusiv utilizatorii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de acces la internet pe care le furnizaţi prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB);
    2. în cazul utilizatorilor pe bazã de cartele preplãtite pentru servicii de acces la internet prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB, se va raporta atât numãrul total de utilizatori cãrora pe parcursul perioadei de raportare le-a expirat perioada de valabilitate a cartelei preplãtite, cât şi numãrul total de utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat în mod expres la aceste servicii pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de cartele SIM aferente (exclusiv utilizatorii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de acces la internet pe care le furnizaţi prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB); se vor raporta atât cei care au renunţat doar la serviciile de acces la internet prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB şi utilizeazã în continuare alte servicii (de exemplu, servicii de telefonie la puncte mobile), cât şi cei care au renunţat la toate serviciile pe care le furnizaţi;
    i881-i883 - se vor include utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au beneficiat în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy" şi au renunţat la acestea pe parcursul perioadei în care a fost valabilã oferta respectivã.


    ANEXA 9

    Servicii de transmisiuni de date

    9.1. Conexiuni de acces la servicii de transmisiuni de date la puncte fixe furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul


┌──────┬───────────────────────────────────────────┬─────────┬──────┬──────────┐
│ │ Indicator │Conexiuni│Trafic│Observaţii│
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911 │Total conexiuni de acces la servicii de │ │ │ │
│ │transmisiuni de date, în funcţie de │ │ │ │
│ │tehnologia utilizatã: │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911a │a) X.25 │ │░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911b │b) Frame Relay │ │░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911c │c) ATM │ │░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911d │d) TCP/IP, din care: │ │░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911d1│d1) IP VPN │ │░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│i911e │e) altã tehnologie/protocol de comunicaţie,│ │░░░░░░│ │
│ │ specificaţi care │ │░░░░░░│ │
└──────┴───────────────────────────────────────────┴─────────┴──────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloana "Conexiuni" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    i911a-e - se va raporta numãrul de conexiuni de acces la servicii de transmisiuni de date furnizate prin intermediul tehnologiilor X.25, Frame Relay, ATM, TCP/IP sau al altor tehnologii/protocoale de comunicaţii; se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".
    În coloana "Trafic" se vor raporta valorile traficului de acces la servicii de transmisiuni de date, atât download, cât şi upload, realizat pe parcursul perioadei de raportare, exprimate în TB reali (terabytes) (1 TB = 1.024 GB = 1.048.576 MB); nr. TB reali reprezintã traficul de acces la servicii de transmisiuni de date realizat efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).

    9.2. Conexiuni de acces la servicii de transmisiuni de date la puncte mobile furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul



┌──────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────┬────────┬─────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã │ │ │ │
│ │ │ de abonament │Utilizatori pe │ Trafic │Obser│
│ │ ├──────────┬─────────┤bazã de cartele│ │vaţii│
│ │ │ Persoane │Persoane │ preplãtite │ │ │
│ │ │ fizice │juridice │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921 │Total utilizatori (cartele SIM) de servicii│ │ │ │ │ │
│ │de transmisiuni de date, în funcţie de │ │ │ │ │ │
│ │tehnologia utilizatã: │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921a │a) GSM/GPRS │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921b │b) EDGE │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921c │c) CDMA │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921d │d) 3G (inclusiv 3G+) │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921e │e) EV-DO │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921f │f) 4G (inclusiv LTE) │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921g │g) alte tipuri, specificaţi care │ │ │ │░░░░░░░░│ │
├──────┼───────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────┼───────────────┼────────┼─────┤
│i921h │h) 3G (inclusiv 3G+) şi/sau EV-DO şi/sau │ │ │ │░░░░░░░░│ │
│ │4G şi/sau alte tehnologii superioare 3G │ │ │ │░░░░░░░░│ │
└──────┴───────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┴───────────────┴────────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Serviciile de transmisiuni de date la puncte mobile reprezintã, de exemplu, servicii de tip e-mail, mobile banking, MVPN, monitorizare flotã, jocuri on-line, servicii video la cerere (VoD), servicii machine-to-machine, push to talk, retransmisia serviciilor de programe audiovizuale, precum şi alte servicii similare, cu excepţia serviciilor de acces la internet şi a serviciilor SMS/MMS.
    În coloana "Trafic" se vor raporta valorile traficului de acces la servicii de transmisiuni de date, atât download, cât şi upload, realizat pe parcursul perioadei de raportare, exprimate în TB reali (terabytes) (1 TB = 1.024 GB = 1.048.576 MB); nr. TB reali reprezintã traficul de acces la servicii de transmisiuni de date realizat efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).
    Specificaţi în coloana "Observaţii" tipurile de servicii de transmisiuni de date la puncte mobile luate în considerare pentru raportarea indicatorului i921.
    i921, i921a-h - 1. în cazul utilizatorilor pe bazã de abonament, se va raporta atât numãrul total de utilizatori care la sfârşitul perioadei de raportare utilizau un plan tarifar dedicat pentru serviciile de transmisiuni de date la puncte mobile, cât şi numãrul total de utilizatori care la sfârşitul perioadei de raportare utilizau un abonament pentru alte servicii (de exemplu, servicii de telefonie la puncte mobile) şi care pe parcursul perioadei de raportare au accesat efectiv, cel puţin o datã, servicii de transmisiuni de date la puncte mobile cu plata pe "unitatea de consum" la fiecare sesiune/accesare, în funcţie de tehnologiile prin care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii;
    2. în cazul utilizatorilor pe bazã de cartele preplãtite, se va raporta numãrul total de utilizatori pe bazã de cartele preplãtite valabile la sfârşitul perioadei de raportare şi care pe parcursul acestei perioade au utilizat în mod efectiv, cel puţin o datã, servicii de transmisiuni de date la puncte mobile, în funcţie de tehnologiile prin care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii; în cazul în care existã utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au accesat aceste servicii prin intermediul mai multor tehnologii, vor fi incluşi în numãrul prezentat la fiecare tehnologie (i921a-g), însã în numãrul total (i921) şi în cazul indicatorului i921h aceştia vor fi numãraţi o singurã datã.
    i921, i921a-h - se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    9.3. Conexiuni de acces la servicii de transmisiuni de date furnizate la nivelul pieţei de gros


┌──────┬─────────────────────────────────────────────────┬─────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Valoare │ │
│ │ │ numericã│Observaţii│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┤
│i931 │Conexiuni de acces la servicii de transmisiuni │ │ │
│ │de date furnizate la nivelul pieţei de gros │ │ │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În cazul numãrului de conexiuni de acces la servicii de transmisiuni de date, se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    Se vor raporta conexiunile de acces la servicii de transmisiuni de date furnizate altor operatori la nivelul pieţei de gros, în vederea utilizãrii ca elemente necesare pentru asigurarea furnizãrii cãtre terţi a unor reţele/servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, la nivelul pieţei de gros sau cu amãnuntul.
    În coloana "Observaţii" se va specifica tehnologia utilizatã pentru conectare.

    9.4. Venituri din furnizarea de servicii de transmisiuni de date



┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã │ │ │
│ │ │ de abonament │Utilizatori pe │ │
│ │ ├──────────┬─────────┤bazã de cartele│Observaţii│
│ │ │ Persoane │Persoane │ preplãtite │ │
│ │ │ fizice │juridice │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┴─────────┼───────────────┼──────────┤
│i941 │Total venituri din furnizarea de servicii de │ │ │ │
│ │transmisiuni de date pe piaţa cu amãnuntul, │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────┼──────────┤
│i941a │a) venituri din servicii de transmisiuni de │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │date la puncte fixe │ │░░░░░░░░░░░░░░░│ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┬─────────┼───────────────┼──────────┤
│i941b │b) venituri din servicii de transmisiuni de │ │ │ │ │
│ │date la puncte mobile │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┴─────────┼───────────────┼──────────┤
│i942 │Total venituri din furnizarea de servicii de │ │ │ │
│ │transmisiuni de date pe piaţa de gros, │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────┼──────────┤
│i942a │a) venituri din furnizarea de servicii de │ │ │ │
│ │transmisiuni de date cãtre operatorii │ │ │ │
│ │virtuali de reţele mobile │ │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA, în funcţie de categoria de utilizatori.

    9.5. Informaţii privind gradul de renunţare la servicii de transmisiuni de date furnizate la nivelul pieţei cu amãnuntul



┌──────┬─────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬────────────────────────┬─────┐
│ │ Indicator │ Abonaţi │ Conexiuni │Obser│
│ │ │ │ │vaţii│
├──────┼─────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼────────────────────────┼─────┤
│i951 │Utilizatori care au renunţat │ │ │ │
│ │la serviciile de transmisiuni│ │ │ │
│ │de date la puncte fixe │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────────┼───────────────────────────────────┴───────────┬────────────┼─────┤
│ │ │ Utilizatori pe bazã de abonament │Utilizatori │ │
│ │ ├───────────────────────┬───────────────────────┤pe bazã de │ │
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │cartele │ │
│ │ │ │ │preplãtite │ │
│ │ ├───────────┬───────────┼───────────┬───────────┼────────────┼─────┤
│ │ │Utilizatori│Cartele SIM│Utilizatori│Cartele SIM│Cartele SIM │ │
├──────┼─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼─────┤
│i952 │Utilizatori care au renunţat │ │ │ │ │ │ │
│ │la serviciile de transmisiuni│ │ │ │ │ │ │
│ │de date la puncte mobile │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─────────────────────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┴────────────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i951 - se va raporta numãrul total de abonaţi care au renunţat pe parcursul perioadei de raportare la serviciile de transmisiuni de date la puncte fixe pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de conexiuni aferente (exclusiv abonaţii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de transmisiuni de date la puncte fixe pe care le furnizaţi).
    i952 - 1. în cazul utilizatorilor pe bazã de abonament, se va raporta numãrul total de utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat la utilizarea unui plan tarifar dedicat pentru serviciile de transmisiuni de date la puncte mobile pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de cartele SIM aferente (exclusiv utilizatorii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de transmisiuni de date la puncte mobile pe care le furnizaţi);
    2. în cazul utilizatorilor pe bazã de cartele preplãtite, se va raporta numãrul total de utilizatori care pe parcursul perioadei de raportare au utilizat în mod efectiv, cel puţin o datã, servicii de transmisiuni de date la puncte mobile, cãrora pe parcursul perioadei de raportare le-a expirat perioada de valabilitate a cartelei preplãtite sau care pe parcursul perioadei de raportare au renunţat în mod expres la aceste servicii pe care le furnizaţi, precum şi numãrul de cartele SIM aferente (exclusiv utilizatorii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de transmisiuni de date la puncte mobile pe care le furnizaţi); se vor raporta atât cei care au renunţat doar la serviciile de transmisiuni de date la puncte mobile şi utilizeazã în continuare alte servicii (de exemplu, servicii de telefonie la puncte mobile), cât şi cei care au renunţat la toate serviciile.
    i951-i952 - se vor include utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au beneficiat în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy" şi au renunţat la acestea pe parcursul perioadei în care a fost valabilã oferta respectivã.


    ANEXA 10

    Servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare furnizate utilizatorilor finali

    10.1. Informaţii privind abonaţii la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale şi veniturile obţinute



┌───────┬────────────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Urban │ Rural │ │
│ │ ├───────┬────────┼───────┬────────┤Observaţii│
│ │ │Abonaţi│Venituri│Abonaţi│Venituri│ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011 │Abonaţi la servicii de retransmisie │ │ │ │ │ │
│ │a programelor audiovizuale, din care│ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011a │a) reţele de cablu, din care: │ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011a1│a1) reţele digitale de cablu (DVB-C)│ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011b │b) reţele digitale terestre (DVB-T) │ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011c │c) reţele cu transmisie prin satelit│ │ │ │ │ │
│ │de tip DTH (Direc-to-Home) │ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011d │d) tehnologie IP (IPTV) │ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────┤
│i1011e │e) alte tipuri de reţele/tehnologii,│ │ │ │ │ │
│ │specificaţi care: │ │ │ │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────┼───────┴────────┴───────┴────────┼──────────┤
│i1012 │Venituri obţinute de la editorii de │ │ │
│ │conţinut din furnizarea serviciilor │ │ │
│ │de retransmisie a programelor │ │ │
│ │audiovizuale │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    În coloanele "Abonaţi" se vor raporta date valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloanele "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA; în cazul în care aceste servicii sunt oferite utilizatorilor finali ca parte a unui pachet de servicii de comunicaţii electronice (care se vor raporta şi potrivit anexei nr. 12 la decizie), al cãrui tarif diferã de suma tarifelor pentru serviciile respective dacã ar fi achiziţionate separat, tariful pentru abonamentul fiecãrui serviciu va fi estimat aplicând diferenţa procentualã dintre tariful pachetului de servicii şi suma tarifelor serviciilor dacã ar fi achiziţionate separat; se vor include şi veniturile obţinute din taxele de instalare/conectare/activare.
    i1011 - se va raporta numãrul persoanelor care au încheiat un contract cu un furnizor de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale sau numãrul de cartele active la sfârşitul perioadei de raportare, care asigurã recepţionarea în format analogic şi/sau digital a programelor audiovizuale, în funcţie de suportul utilizat; se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".
    i1011e - se va raporta numãrul persoanelor care au încheiat un contract cu un furnizor de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale care utilizeazã alte tipuri de reţele/tehnologii decât cele precizate la indicatorii i1011a, i1011a1, i1011b, i1011c, i1011d (de exemplu, prin DVB-H); se va specifica în coloana "Observaţii" tipul de reţea/tehnologie prin care sunt furnizate aceste servicii.
    i1011 - valorile indicatorilor în funcţie de zonã (urban/rural) vor fi date de situarea localitãţii în care este instalatã conexiunea respectivã, iar nu de adresa de facturare a abonatului respectiv.

    10.2. Informaţii privind gradul de renunţare la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale


┌───────┬───────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Urban │ Rural │Observaţii│
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021 │Abonaţi care au renunţat la serviciile │ │ │ │
│ │de retransmisie a programelor │ │ │ │
│ │audiovizuale, în funcţie de modalitatea│ │ │ │
│ │de recepţie: │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021a │a) reţele de cablu, din care: │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021a1│a1) reţele digitale de cablu (DVB-C) │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021b │b) reţele digitale terestre (DVB-T) │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021c │c) reţele cu transmisie prin satelit │ │ │ │
│ │de tip DTH (Direct-to-Home) │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021d │d) tehnologie IP (IPTV) │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────-─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│i1021e │e) alte tipuri de reţele/tehnologii, │ │ │ │
│ │specificaţi care │ │ │ │
└───────┴─────────────────────────────-─────────┴─────────┴─────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i1021 - se va raporta numãrul total de abonaţi care au renunţat pe parcursul perioadei de raportare la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale pe care le furnizaţi, în mod separat, în funcţie de modalitatea de recepţie şi de mediul de reşedinţã (urban sau rural) în care era oferit serviciul respectiv (exclusiv abonaţii care pe parcursul perioadei de referinţã au schimbat tehnologia/planul tarifar, rãmânând în continuare abonaţi la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale pe care le furnizaţi); valorile indicatorilor în funcţie de zonã (urban/rural) vor fi date de situarea localitãţii în care este instalatã conexiunea respectivã, iar nu de adresa de facturare a abonatului respectiv; se vor include utilizatorii care pe parcursul perioadei de raportare au beneficiat în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy" şi au renunţat la acestea pe parcursul perioadei în care a fost valabilã oferta respectivã.


    ANEXA 11

    Servicii de comunicaţii electronice furnizate prin reţele publice cu transmisie prin satelit

    11.1. Utilizatori de servicii de voce, transmisiuni de date şi acces la internet/cartele SIM active



┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Utilizatori pe bazã │Utilizatori pe │ │
│ │ │ de abonament │bazã de cartele│ │
│ │ │ │ preplãtite │Observaţii│
│ │ ├────────┬───────────┼───────────────┤ │
│ │ │ Abonaţi│Cartele SIM│ Cartele SIM │ │
│ │ │ │ │ active │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────────┼──────────┤
│i1111 │Total abonaţi/cartele SIM active, din care │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────────┼──────────┤
│i1111a│a) servicii de voce │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────────┼──────────┤
│i1111b│b) servicii de transmisiuni de date │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────────┼──────────┤
│i1111c│c) servicii de acces la internet │ │ │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────────┼──────────┤
│i1111d│d) alte tipuri de servicii, specificaţi care │ │ │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────┴───────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i1111 - se vor raporta datele valabile la sfârşitul perioadei de raportare; se vor include utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau în exclusivitate de oferte de tipul "try and buy".

    11.2. Trafic pe piaţa cu amãnuntul



┌───────┬──────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Apeluri/│Minute reale/│Observaţii│
│ │ │ Mesaje │ GB reali │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1121 │Trafic de voce, din care: │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1121a │a) cãtre reţele publice fixe din România │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1121b │b) cãtre reţele publice mobile terestre din │ │ │ │
│ │România │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1121c │c) cãtre reţele publice fixe sau mobile │ │ │ │
│ │terestre din afara României │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1121d │d) cãtre reţele publice cu transmisie prin │ │ │ │
│ │satelit (inclusiv cãtre propria reţea) │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1122 │Trafic mesaje SMS, din care: │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1122a │a) cãtre reţele publice fixe din România │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1122b │b) cãtre reţele publice mobile terestre │ │ │ │
│ │din România │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1122c │c) cãtre reţele publice fixe sau mobile │ │ │ │
│ │terestre din afara României │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1122d │d) cãtre reţele publice cu transmisie prin │ │ │ │
│ │satelit (inclusiv cãtre propria reţea) │ │ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1123 │Trafic mesaje MMS, din care: │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1123a │a) cãtre reţele publice fixe din România │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1123b │b) cãtre reţele publice mobile terestre din │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │România │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1123c │c) cãtre reţele publice fixe sau mobile │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │terestre din afara României │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1123d │d) cãtre reţele publice cu transmisie prin │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │satelit (inclusiv cãtre propria reţea) │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1124 │Trafic apeluri video, din care: │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1124a │a) cãtre reţele publice fixe din România │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1124b │b) cãtre reţele publice mobile terestre din │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │România │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1124c │c) cãtre reţele publice fixe sau mobile │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │terestre din afara României │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1124d │d) cãtre reţele publice cu transmisie prin │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
│ │satelit (inclusiv cãtre propria reţea) │ │░░░░░░░░░░░░░│ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1125 │Trafic servicii de transmisiuni de date │░░░░░░░░│ │ │
│ │(GPS etc.) │░░░░░░░░│ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1126 │Trafic servicii de acces la internet │░░░░░░░░│ │ │
├───────┼──────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│i1127 │Alte tipuri de trafic (specificaţi care) │ │ │ │
└───────┴──────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i1121-i1127 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).
    GB reali reprezintã traficul de date realizat efectiv, exprimat în numãrul de GB, fãrã a aplica rotunjiri ale unitãţilor de taxare sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la 10 kb).

    11.3. Trafic pe piaţa de gros


┌───────┬─────────────────────────────────────────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ Indicator │Minute reale/│Observaţii│
│ │ │ Mesaje │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1131 │Trafic de voce tranzitat prin propria reţea │ │ │
│ │publicã de comunicaţii electronice │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1132 │Trafic de voce terminat în propria reţea │ │ │
│ │publicã de comunicaţii electronice, originat │ │ │
│ │din: │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1132a │a) reţele publice fixe din România │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1132b │b) reţele publice mobile terestre din România│ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1132c │c) alte reţele publice cu transmisie prin │ │ │
│ │satelit │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1132d │d) reţele publice fixe sau mobile terestre │ │ │
│ │din afara României │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1133 │Mesaje SMS terminate în propria reţea publicã│ │ │
│ │de comunicaţii electronice, originate din: │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1133a │a) reţele publice fixe din România │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1133b │b) reţele publice mobile terestre din România│ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1133c │c) alte reţele publice cu transmisie prin │ │ │
│ │satelit │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1133d │d) reţele publice fixe sau mobile din afara │ │ │
│ │României │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1134 │Trafic mesaje MMS, originate din: │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1134a │a) reţele publice fixe din România │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1134b │b) reţele publice mobile terestre din România│ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1134c │c) alte reţele publice cu transmisie prin │ │ │
│ │satelit │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1134d │d) reţele publice fixe sau mobile din afara │ │ │
│ │României │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1135 │Trafic apeluri video, originat din: │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1135a │a) reţele publice fixe din România │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1135b │b) reţele publice mobile terestre din România│ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1135c │c) alte reţele publice cu transmisie prin │ │ │
│ │satelit │ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────┤
│i1135d │d) reţele publice fixe sau mobile din afara │ │ │
│ │României │ │ │
└───────┴─────────────────────────────────────────────┴─────────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    i1131-i1135 - se vor raporta valorile traficului realizat pe parcursul perioadei de raportare.
    Minute reale reprezintã numãrul de minute realizate efectiv, fãrã a aplica rotunjiri ale duratei unui apel sau taxare minimã (de exemplu, rotunjire la minut).

    11.4. Venituri


┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬──────────┬────────────┐
│ │ Indicator │ Venituri │ Observaţii │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│i1141 │Total venituri din servicii de comunicaţii │ │ │
│ │electronice furnizate prin reţele publice cu │ │ │
│ │transmisie prin satelit │ │ │
└──────┴──────────────────────────────────────────────┴──────────┴────────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.


    ANEXA 12


    Pachete de servicii de comunicaţii electronice



┌──────┬───────────────┬────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬─────┐
│ │ │ Persoane fizice │ Persoane juridice │ │
│ │ ├──────────────────────┬─────────────────────┼──────────────────────┬─────────────────────┤ │
│ │ │ Servicii integrate │ Servicii legate │ Servicii integrate │ Servicii legate │Obser│
│ │ ├─────────────┬────────┼────────────┬────────┼─────────────┬────────┼────────────┬────────┤vaţii│
│ │ │ Utilizatori │Venituri│ Utilizatori│Venituri│ Utilizatori │Venituri│ Utilizatori│Venitur │ │
│ │ ├──────┬──────┤ ├─────┬──────┤ ├─────┬───────┤ ├─────┬──────┤ │ │
│ │ │ Urban│ Rural│ │Urban│ Rural│ │Urban│ Rural │ │Urban│ Rural│ │ │
├──────┼───────────────┼──────┴──────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┴───────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┤
│i1201 │Pachete formate│din douã servicii de comunicaţii electronice (2-play) │
├──────┼────────────┬──┼──────┬──────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┬───────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┤
│i1201a│ TF + │TM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201b│ │IF│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201c│ │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201d│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201e│ TM + │IF│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201f│ │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201g│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201h│ IF + │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201i│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1201j│ IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴────────────┴──┴──────┴──────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┴───────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┤
│i1202 Pachete formate din 3 servicii de comunicaţii electronice (3-play) │
├──────┬────────────┬──┬──────┬──────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┬───────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┤
│i1202a│ TF + TM + │IF│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202b│ │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202c│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202d│ TF + IF + │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202e│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202f│ TF + IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202g│ TM + IF + │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202h│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202i│ TM + IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1202j│ IF + IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴────────────┴──┴──────┴──────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┴───────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┤
│i1203 Pachete formate din 4 servicii de comunicaţii electronice (4-play) │
├──────┬────────────┬──┬──────┬──────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┬───────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┤
│i1203a│ TF + TM + │IM│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┤ IF + ├──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1203b│ │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1203c│ TF + TM + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1203d│ TF + IF + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┼───────┼────────┼─────┼──────┼────────┼─────┤
│i1203e│ TM + IF + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ IM + │TV│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴────────────┴──┴──────┴──────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┴───────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┤
│i1204 Pachete formate din 5 servicii de comunicaţii electronice (5-play) │
├──────┬───────────────┬──────┬──────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┬───────┬────────┬─────┬──────┬────────┬─────┤
│i1204a│TF + TM + IF + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ IM + TV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────┴──────┴──────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┴───────┴────────┴─────┴──────┴────────┴─────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    TF = servicii de voce la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã.
    TM = servicii de voce la puncte mobile.
    IF = servicii de acces la internet la puncte fixe sau cu mobilitate limitatã.
    IM = servicii de acces la internet la puncte mobile.
    TV = servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare cãtre utilizatorii finali.
    În coloanele "Utilizatori" se va raporta numãrul de utilizatori cu abonamente valabile la sfârşitul perioadei de raportare.
    În coloanele "Venituri" se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA. Veniturile raportate conform prezentei anexe vor fi incluse şi în veniturile raportate separat pentru fiecare tip de serviciu în anexele nr. 3, 5, 8 şi 10 la decizie.
    Serviciile integrate sunt pachete formate din douã sau mai multe servicii de comunicaţii electronice oferite utilizatorilor finali la un singur tarif, facturate în mod unitar.
    Serviciile legate sunt pachete formate din douã sau mai multe servicii de comunicaţii electronice oferite utilizatorilor finali în mod complementar, achiziţionarea cel puţin a unuia dintre serviciile de comunicaţii electronice fiind condiţionatã de achiziţionarea şi a cel puţin unui alt serviciu de comunicaţii electronice, însã la tarife diferite, chiar dacã sunt facturate în mod unitar.
    Serviciile convergente de tipul "zona mea" achiziţionate împreunã cu servicii de telefonie mobilã nu vor fi considerate pachete de servicii.
    i1201-i1204 - valorile indicatorilor în funcţie de zone (urban/rural) vor fi date de situarea localitãţii în care este instalatã linia respectivã, iar nu de adresa de facturare a abonatului respectiv; în cazul furnizorilor care nu pot determina mediul în care sunt instalate liniile de acces (cum ar putea fi cei care oferã servicii de tip "homezone"), aceştia vor furniza valorile aferente indicatorilor respectivi în funcţie de adresa de facturare a abonaţilor, împreunã cu precizarea în coloana "Observaţii" a ceea ce reprezintã valorile raportate; se vor lua în calcul pentru unul sau mai multe servicii utilizatorii care la sfârşitul perioadei de raportare beneficiau de oferte de tipul "try and buy" pentru serviciile respective.


    ANEXA 13


    Alte tipuri de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice


┌──────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Venituri │Observaţii│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1301 │Total venituri din alte tipuri de reţele sau │ │ │
│ │servicii de comunicaţii electronice (specificaţi │ │ │
│ │care) │ │ │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta veniturile facturate aferente reţelelor sau serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA, din alte reţele sau servicii de comunicaţii electronice decât cele încadrate în anexele nr. 2-12 la decizie; specificaţi în coloana "Observaţii" tipul reţelelor sau serviciilor de comunicaţii electronice din care au fost obţinute veniturile respective.


    ANEXA 14


    Venituri obţinute din comercializarea de echipamente sau prestarea de servicii asociate furnizãrii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice


┌──────┬─────────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Venituri │Observaţii│
├──────┼─────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1401 │Total venituri obţinute din comercializarea de │ │ │
│ │echipamente sau prestarea de servicii asociate │ │ │
│ │furnizãrii de reţele sau servicii de comunicaţii │ │ │
│ │ electronice (specificaţi care) │ │ │
└──────┴─────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta veniturile facturate aferente echipamentelor comercializate sau serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA, din comercializarea de echipamente sau prestarea de servicii asociate furnizãrii de reţele sau servicii de comunicaţii electronice, cum ar fi: comercializarea/închirierea (atât prin intermediul ofertelor de abonare la serviciile proprii, cât şi în afara acestora) de terminale, centrale telefonice, routere, modemuri, USB-uri, receptoare/aparate TV, computere, servicii de service şi mentenanţã a acestora, chirie canalizaţii, proiectarea soluţiilor de comunicare etc.; specificaţi în coloana "Observaţii" tipurile de echipamente/servicii asociate furnizãrii de reţele sau serviciilor de comunicaţii electronice din care au fost obţinute veniturile respective.


    ANEXA 15


    Venituri obţinute din furnizarea de reţele şi/sau de servicii de comunicaţii electronice


┌───────┬────────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ Indicator │ Venituri │Observaţii│
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501 │Total venituri obţinute din furnizarea de │ │ │
│ │reţele şi/sau servicii de comunicaţii │ │ │
│ │electronice │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501a │a) venituri din furnizarea de reţele publice │ │ │
│ │fixe, din care: │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501a1│a1) venituri din servicii de terminare apeluri │ │ │
│ │de voce │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501b │b) venituri din furnizarea de reţele publice │ │ │
│ │mobile terestre, din care: │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501b1│b1) venituri din servicii de terminare apeluri │ │ │
│ │de voce │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501c │c) venituri din furnizarea de servicii de voce │ │ │
│ │furnizate prin intermediul reţelelor publice │ │ │
│ │terestre cu acces la puncte fixe sau cu │ │ │
│ │mobilitate limitatã │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501d │d) venituri din furnizarea de servicii de │ │ │
│ │telefonie furnizate prin intermediul reţelelor │ │ │
│ │radio mobile celulare publice │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501e │e) venituri din furnizarea de servicii cu │ │ │
│ │valoare adãugatã │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501f │f) venituri din furnizarea de servicii de │ │ │
│ │linii închiriate │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501g │g) venituri din furnizarea de servicii de acces │ │ │
│ │la internet │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501h │h) venituri din furnizarea de servicii de │ │ │
│ │transmisiuni de date │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501i │i) venituri din furnizarea de servicii de │ │ │
│ │retransmisie a programelor media audiovizuale │ │ │
│ │liniare cãtre utilizatorii finali │ │ │
├───────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│i1501j │j) venituri din furnizarea altor tipuri de │ │ │
│ │reţele şi/sau servicii de comunicaţii │ │ │
│ │electronice │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┘



    Instrucţiuni de completare:
    --------------------------
    Se vor raporta veniturile facturate aferente serviciilor furnizate în perioada de raportare, în lei (RON), fãrã TVA.
    i1501a - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i207, i209 şi i381-i386.
    i1501a1 - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i383.
    i1501b - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i407, i5311-i5317, i5321-i5324 şi i5331-i5334.
    i1501b1 - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i5312.
    i1501c - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i311-i319, i321-i325, i331-i335, i341-i345, i351-i355, i361-i364 şi i371-i375.
    i1501d - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i511-i512, i5211-i5215, i5221-i5223, i5231-i5236 şi i5241-i5246.
    i1501e - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i611-i615, i621-i625, i631-i635, i641, i642 şi i651.
    i1501f - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i711, i721 şi i723.
    i1501g - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i871 şi i872.
    i1501h - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i941 şi i942.
    i1501i - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i1011 şi i1012.
    i1501j - se vor raporta veniturile aferente reţelelor şi/sau serviciilor specificate la i1141şi i1301.

                                  --------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016