Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.097 din 18 octombrie 1950  privind autorizarea Loteriei de Stat de a organiza diferite loterii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 1.097 din 18 octombrie 1950 privind autorizarea Loteriei de Stat de a organiza diferite loterii

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 95 din 21 octombrie 1950
Vazand referatul directorului Loteriei de Stat cu nr. 16.865 din 15 Septemvrie 1950;
In temeiul <>art. 6 din Decretul nr. 30 din 1949 , pentru organizarea Ministerului Finantelor si a dispozitiunilor Deciziei nr. 4.792 din 25 August 1949 ,

Decide:

ART. 1
Loteria de Stat, Intreprindere Economica de Stat, este singura autorizata sa organizeze loterii.
Loteria de Stat va putea organiza orice sistem de loterii cu tragere sau fara tragere, cum sunt: Loto-Saptamanal, Loto Central, Loteria Populara, Loteria pe Clase, precum si orice alt sistem, enumerarea nefiind limitativa.
Aceste loterii vor putea fi organizate: pe intreaga tara, pe grupe de regiuni, pe regiuni, raioane sau orase, precum si in orice alt mod.
ART. 2
Loteria de Stat va intocmi regulamente pentru fiecare sistem de loterie in parte si care se vor publica in Buletinul Oficial.
ART. 3
Oricine poate participa, la diferitele sisteme de loterii, prin cumpararea in conditiunile regulamentului respectiv, a biletelor emise de Loteria de Stat.
Biletele Loteriei de Stat pot fi la purtator sau nominale, dupa specificul fiecarui sistem de loterie. Cazurile de detinere frauduloasa a biletelor vor fi stabilite de cei interesati prin justitie, Loteria de Stat neputand fi citata in aceste procese.
Secretul jocului este garantat, publicitatea numelui sau eventual a fotografiei castigatorului fiind posibile numai cu consimtamantul acestuia.
ART. 4
Vanzarea biletelor Loteriei de Stat se face: prin organele sale proprii, prin agentii, debite C.A.M., institutii sau intreprinderi de Stat, cooperative sau orice alti vanzatori autorizati in prealabil si scris de Loteria de Stat.
Organele de vanzare vor fi remunerate cu salarii cu remize sau cu un sistem de remunerare mixt, precum si in orice alt mod fixat de Loteria de Stat.
Angajarea organelor de vanzare se va face dupa normele si in conditiunile ce se vor stabili de Loteria de Stat.
ART. 5
Loteria de Stat va stabili prin regulamentul fiecarui sistem de loterie: forma si continutul biletelor, pretul de vanzare, modul si conditiunile de vanzare a biletelor si completarea acestora de catre vanzatori cand este cazul, modul si perioadele de decontare a vanzarilor, stabilirea sumelor rezultate din vanzare, stabilirea premiilor, data si locul tragerii, care va fi publica; normele si operatiunile de tragere, termenul de depunerea biletelor castigatoare la viza, verificarea biletelor castigatoare, modalitatea de stabilire a castigurilor, termenul de prezentare la plata a biletelor castigatoare, precum si orice alte operatiuni si detalii specifice fiecarui sistem de loterie.
Cota destinata premiului se va stabili prin regulament pentru fiecare sistem de loterie in parte.
ART. 6
Toate operatiunile necesare; inaintea tragerilor, in timpul tragerilor si dupa tragere, vor fi efectuate de comisii, al caror numar si componenta vor fi fixate de Loteria de Stat.
Atributiunile si componenta fiecarei comisii vor fi reglementate amanuntit pentru fiecare sistem de loterie prin regulament.
Retributia comisiilor va fi fixata si platita de Loteria de Stat conform normelor legale in vigoare.
In compunerea comisiilor va intra in mod obligator un membru al Parchetului local sau un judecator, acolo unde lipseste reprezentantul Parchetului.
Pentru toate operatiunile efectuate, comisiile vor intocmi procese-verbale, care sunt definitive, ele neputand fi atacate pe cale administrativa sau judecatoreasca.
ART. 7
Neprezentarea sau nedepunerea pentru viza a biletelor castigatoare, in termenul si conditiunile prevazute in regulamentul oricarui sistem de loterie, fara plan, anticipat de tragere, atrage anularea acestor bilete, premiile respective impartindu-se numai intre biletele prezentate in termenul legal.
ART. 8
Plata biletelor castigatoare se va face in numerar; in obiecte; sau in numerar si obiecte, dupa normele ce se vor stabili pentru fiecare sistem de loterie prin regulamentul loteriei respective.
Vanzatorii nu au dreptul sa vanda biletele decat contra pretului tiparit pe loz, neputand nici diminua, nici majora acest pret, sub nici un motiv.
Deasemeni, nici un fel de retinere de nici o natura nu se va putea face de nimeni la plata castigurilor.
Castigurile nereclamate in termenul si conditiunile fixate prin regulament se prescriu in favoarea Loteriei de Stat.
Loteria de Stat va putea aprecia, in caz de forta majora, dela caz la caz si dispune ca plata sa se faca si dupa expirarea termenului, daca castigul se reclama in termen de 10 zile dela incetarea cazului de forta majora si in nici un caz mai tarziu de 3 luni de la data tragerii.
ART. 9
Premiile neatribuite la o tragere, in sistemul de loterii fara plan, din lipsa de castigatori, vor fi reportate la tragerea urmatoare, dupa normele ce se vor stabili prin regulamentul fiecarei loterii.
Din valoarea acestor premii, Loteria de Stat va retine 5 la suta pentru alimentarea unui fond, al carui mod de folosite va fi folosit prin regulamentul fiecarei loterii.
ART. 10
Jucatorii care vor plati anticipat bilete ale Loteriei de Stat, sau vor lasa biletele platite in depozitul vanzatorului, sau care vor depune biletele castigatoare fara a primi in schimb recipisa regulamentara sau castigul cuvenit, nu pot avea nici o pretentiune impotriva Loteriei de Stat.
ART. 11
Biletele de loterie, care nu vor indeplini conditiunile stabilite prin regulament sunt nule.
Persoanele care vor vinde sau vor primi spre vanzare biletele Loteriei de Stat, fara autorizatie sau in alte conditiuni decat cele stabilite prin regulamentul respectiv, vor fi sanctionate conform <>art. 2 lit. a, din decretul Nr. 183 din 1949 , republicat in Buletinul Oficial nr. 70 din 17 august 1950.
ART. 12
In caz de pierdere sau furt a biletelor de loterie, Loteria de Stat va putea sa impute gestionarului respectiv, drept despagubire, o suma pana la maximum contravaloarea pretului de vanzare a biletelor si sa decida indepartarea sa din functie, apreciind dela caz la caz.
Gestionarul respectiv este obligat sa anunte in scris, Loteria de Stat, imediat si in orice caz inainte de tragere, pierderea sau furtului biletelor, cu indicarea seriilor si numerelor, pentru a se lua masuri de impiedicare a folosirii lor.
Deasemeni, el este obligat, pe raspunderea si cheltuiala sa, sa publice imediat si cel mai tarziu cu o zi inainte de tragere, intr-un ziar local, seriile si numerele biletelor pierdute sau furate, declarandu-le nule.
Prin efectuarea acestei publicatii, biletele respective sunt considerate anulate, astfel incat cumparatorii acestor bilete nu mai au drept decat de a cere gestionarului vanzator restituirea pretului platit.
In cazul cand nu s-a publicat in conditiunile aratate mai sus, pierderea sau furtul, gestionarul ramane singur raspunzator fata de cumparatorii de bilete, pentru eventuale pretentii la castiguri ale acestora.
ART. 13
Vanzatorii biletelor Loteriei de Stat, care nu vor respecta dispozitiunile prezentei decizii si a regulamentului Loteriei respective, pe langa pedepsele administrative si retragerea autorizatiei, vor fi sanctionati conform <>art. 2, lit. a, din Decretul nr. 183 din 1949 .
Deasemeni, cei ce vor incerca sau obtine prin orice fel de manopere plata unor castiguri necuvenite vor fi pedepsiti conform <>art. 2, pct. c, din Decretul nr. 183 din 1949 .
ART. 14
Salariatii Loteriei de Stat si membrii comisiilor care nu vor respecta dispozitiunile din prezenta decizie si din regulamentul fiecarui sistem de loterie, pe langa pedepsele administrative, vor fi sanctionati si pentru delictul de neglijenta in serviciu conform art. 242 din Codul penal, daca fapta sau omisiunea nu constituie o infractiune mai grava.
ART. 15
Salariatii Loteriei de Stat, vanzatorii de bilete sau orice alte organe gestionare, care nu vor deconta biletele de loterie incredintate lor in termenele si cu formele prevazute in regulamente, vor fi urmariti si sanctionati conform art. 236 din codul penal.
In asemenea cazuri, acesti gestionari raman singuri raspunzatori fata de cumparatorii biletelor nedecontate, pentru eventualele pretentii la castiguri ale acestora.
ART. 16
<>Decizia Ministerului de Finante nr. 6.323 din 1949 , cu modificarile ulterioare, republicata in Buletinul Oficial nr. 55 din 18 Iunie 1950 si <>decizia aceluiasi Minister nr. 470 din 1950 , publicata in Buletinul Oficial nr. 55 din 28 Iunie 1950, precum si orice alte dispozitiuni contrare prezentei decizii, sunt abrogate.
Decizia Ministerului de Finante nr. 399, publicata in Buletinul Oficial nr. 48 din 31 Mai 1950, se mentine in vigoare.
Pana la publicarea noilor regulamente ce se vor intocmit de catre Loteria de Stat pentru fiecare sistem de loterie existent, aceste loterii vor functiona: Loteria Populara, potrivit <>deciziei Ministerului Finantelor nr. 6.323 din 1949 , republicata in Buletinul Oficial nr. 55 din 28 Iunie 1950; Loto-ul Saptamanal si Loto-ul Central, potrivit regulamentelor publicate in Buletinul Oficial nr. 72 din 28 August 1950.
ART. 17
Directorul Loteriei de Stat este autorizat cu aducerea la indeplinire a prezentei decizii.

Vicepresedinte al Consiliului de Ministri
si ministrul finantelor,
Vasile Luca
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Tasmine
30 Aprilie 2016
This incodrutes a pleasingly rational point of view.
Rumor
04 Mai 2016
Me encantaria escuchar cruzando puertas, penelope, blanca mujer y madre tierra, aunque de un artista como el cualquier cancion es buena, se que sabras escoger y darle gusto al pul&8cob#i230;
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016