Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.089 din 21 decembrie 2011  privind sanctionarea Societatii Comerciale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DECIZIE nr. 1.089 din 21 decembrie 2011 privind sanctionarea Societatii Comerciale "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L. cu interzicerea temporara a activitatii

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 2 din 3 ianuarie 2012
    Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bãlescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscalã 14045240/01.07.2001, reprezentatã legal prin preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19), precum şi al art. 39 alin. (5) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în baza Hotãrârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, consemnatã în procesul-verbal al şedinţei din data de 29 noiembrie 2011, în cadrul cãreia au fost analizate rezultatele controlului efectuat la Societatea Comercialã "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L., cu sediul în Intrarea Av. Lt. Marcel Andreescu nr. 35-37, et. 1, ap. 3, municipiul Bucureşti, sectorul 1, J40/19605/30.11.2006, CUI 19274759/04.12.2006, RBK-410/24.05.2007, reprezentatã de domnul Bonfiglio Nicolo, administrator/asociat,

    a constatat urmãtoarele:

    1. Au fost efectuate modificãri ale documentelor şi condiţiilor de autorizare şi de menţinere a acesteia, cu privire la sediul social şi persoana semnificativã/conducãtorul executiv, fãrã aprobarea prealabilã a Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 5 lit. b) din Legea nr. 32/2000 privind activitãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 13 alin. (1) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a), c) şi q) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    2. Nu a fost comunicatã la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor vacantarea poziţiei deţinute de conducãtorul executiv.
    Începând cu data de 15 aprilie 2011, societatea nu are conducãtor executiv/persoanã semnificativã aprobat/aprobatã de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 35 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 14 alin. (1) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) şi m^2) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    3. Nu au fost menţinute registrul personalului propriu şi registrul asistenţilor în brokeraj, respectiv nu au fost actualizate evidenţa persoanelor angajate şi evidenţa asistenţilor în brokeraj.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 35 alin. (5) lit. i) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 20 din Normele privind Registrul intermediarilor în asigurãri şi/sau în reasigurãri, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 10/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie conform art. 39 alin. (2) lit. a), m^2) şi o) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    4. Nu a fost inclus în contractele de muncã termenul pânã la care personalul brokerului trebuie sã urmeze un program de pregãtire profesionalã continuã.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 8 alin. (3) din Normele privind calificarea profesionalã şi pregãtirea continuã a persoanelor care lucreazã în domeniul distribuţiei produselor de asigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 7/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    5. În actele adiţionale ale contractelor de intermediere încheiate cu Societatea de Asigurare şi Reasigurare "City Insurance" - S.A., brokerul "este desemnat coordonator pentru toatã activitatea de intermediere în asigurãri", desfãşuratã în regim de liberã prestare de servicii în Italia.
    Activitatea remuneratã desfãşuratã de Societatea Comercialã "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L. excedeazã obiectului unic de activitate al brokerului definit la art. 2 lit. C pct. 57 din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prevãzut în decizia de funcţionare.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 35 alin. (5) lit. d) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 2 lit. d) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi condiţiile de menţinere a acesteia, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 15/2010.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) şi m^2) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    6. Brokerul a încasat sume cu titlu de prime de asigurare fãrã a le depune integral la Societatea de Asigurare şi Reasigurare "City Insurance" - S.A.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 63 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 136/1995 privind asigurãrile şi reasigurãrile în România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    7. O parte din încasãrile şi plãţile fãcute în numele sau în contul asiguraţilor, reprezentând prime de asigurare ori despãgubiri, nu a fost derulatã prin conturi deschise la instituţiile de credit, altele decât conturile prin care brokerul şi-a derulat activitatea curentã.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 33 alin. (4^1) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. k) şi m^2) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    8. Nu a fost respectatã funcţiunea tuturor conturilor contabile, prevãzutã în cap. VIII "Norme metodologice de utilizare a conturilor contabile pentru asigurãtori" din Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurãrilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, în consecinţã, au fost denaturate situaţiile financiare anuale întocmite.
    Astfel au fost încãlcate prevederile cap. II "Forma şi conţinutul situaţiilor financiare" pct. 5 alin. (1) din Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurãrilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    9. Raportãrile aferente trimestrului III 2011, inclusiv raportarea privind taxa de funcţionare, au fost transmise la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor cu întârziere.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 35 alin. (5) lit. f) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 3 pct. III ultimul alineat din Normele privind forma şi conţinutul raportãrilor financiare şi tehnice pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3/2009, cu modificãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a), m^2) şi m^3) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    10. Datele cuprinse în "Situaţia privind activitatea de brokeraj" referitoare la valoarea primelor intermediate nu corespund cu evidenţele financiar-contabile şi tehnico-operative ale brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 1 alin. (2) din Normele privind forma şi conţinutul raportãrilor financiare şi tehnice pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3/2009, cu modificãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    11. Nu a fost desemnatã o persoanã cu responsabilitãţi în aplicarea şi respectarea prevederilor legale în vigoare privind combaterea spãlãrii banilor şi a finanţãrii actelor de terorism.
    Procedurile interne privind prevenirea şi combaterea spãlãrii banilor şi a finanţãrii actelor de terorism prin intermediul pieţei asigurãrilor nu au fost revizuite.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 6 alin. (1) şi art. 29 din Normele privind prevenirea şi combaterea spãlãrii banilor şi a finanţãrii actelor de terorism prin intermediul pieţei asigurãrilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 24/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    12. Nu a fost desemnatã o persoanã din cadrul personalului propriu care sã aibã responsabilitãţi în aplicarea şi respectarea sancţiunilor internaţionale.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 9 din Normele privind procedura de supraveghere, în domeniul asigurãrilor, a aplicãrii sancţiunilor internaţionale, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 13/2009.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    13. Nu a fost respectatã obligaţia referitoare la înfiinţarea unui compartiment de arhivã sau la desemnarea unei persoane responsabile cu probleme de arhivã.
    Nomenclatorul arhivistic al societãţii nu a fost elaborat şi transmis spre avizare Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 6 alin. (1) şi art. 7 din Normele privind organizarea activitãţii de arhivã la asigurãtori, reasigurãtori şi intermediari în asigurãri şi/sau în reasigurãri, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 4/2010.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    14. Nu a fost furnizatã anterior încheierii contractului de asigurare, pe suport hârtie ori electronic (e-mail, fax), o ofertã de asigurare care sã cuprindã informaţiile privind toate condiţiile contractului de asigurare, precum şi informaţiile minime despre intermediar şi asigurãtor.
    Astfel au fost încãlcate prevederile art. 1 alin. (3) şi art. 8 din Normele privind informaţiile pe care asigurãtorii şi intermediarii în asigurãri trebuie sã le furnizeze clienţilor, precum şi alte elemente pe care trebuie sã le cuprindã contractul de asigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 23/2009.
    Fapta constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Faţã de motivele de fapt şi de drept arãtate, în scopul apãrãrii drepturilor asiguraţilor şi al promovãrii stabilitãţii activitãţii de asigurare în România,

    Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor decide:

    ART. 1
    În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 63 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 136/1995 privind asigurãrile şi reasigurãrile în România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se sancţioneazã cu interzicerea temporarã a activitãţii Societatea Comercialã "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L., cu sediul în Intrarea Av. Lt. Marcel Andreescu nr. 35-37, et. 1, ap. 3, municipiul Bucureşti, sectorul 1, J40/19605/30.11.2006, CUI 19274759/04.12.2006, RBK-410/24.05.2007, reprezentatã de domnul Bonfiglio Nicolo, administrator/asociat, pânã la data achitãrii cãtre Societatea de Asigurare şi Reasigurare "City Insurance" - S.A. a tuturor sumelor încasate de broker cu titlu de prime de asigurare şi pânã la data îndeplinirii tuturor obligaţiilor referitoare la documentele şi condiţiile de autorizare şi de menţinere a acesteia, conform prevederilor legale în vigoare.
    ART. 2
    În perioada interzicerii temporare a exercitãrii activitãţii, Societãţii Comerciale "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L. i se interzic desfãşurarea activitãţilor de negociere şi încheiere de noi contracte de asigurare pentru persoanele fizice sau juridice, acordarea de asistenţã pe durata derulãrii contractelor în curs ori în legãturã cu regularizarea daunelor, precum şi desfãşurarea oricãror operaţiuni specifice brokerilor de asigurare, astfel cum sunt definite în Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 3
    Societatea Comercialã "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L. are obligaţia sã îşi notifice clienţii în vederea efectuãrii plãţii ratelor scadente la contractele în curs de derulare direct la asigurãtori, rãmânând direct rãspunzãtoare pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contracte anterior comunicãrii prezentei decizii.
    ART. 4
    Reluarea activitãţii Societãţii Comerciale "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L. se dispune prin decizie motivatã a Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, dupã verificarea îndeplinirii condiţiilor de menţinere a autorizaţiei.
    ART. 5
    (1) Împotriva prezentei decizii Societatea Comercialã "Fidelity Broker de Asigurare-Reasigurare" - S.R.L. poate face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, în conformitate cu prevederile art. 40 alin. (1) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Plângerea adresatã Curţii de Apel Bucureşti nu suspendã, pe timpul soluţionãrii acesteia, executarea mãsurii sancţionatoare, în conformitate cu prevederile art. 40 alin. (2) din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 6
    Prezenta decizie se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 32/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

                            Preşedintele Comisiei de
                          Supraveghere a Asigurãrilor,
                              Constantin Buzoianu

    Bucureşti, 21 decembrie 2011.
    Nr. 1.089.

                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016