Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CIRCULARA nr. 20 din 12 mai 1997  privind decontarile operatiunilor de incasari si plati ale Societatii Bancare Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CIRCULARA nr. 20 din 12 mai 1997 privind decontarile operatiunilor de incasari si plati ale Societatii Bancare "Dacia Felix" - S.A.

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 95 din 20 mai 1997
    În aplicarea Încheierii civile din data de 6 mai 1997 a Tribunalului Cluj la Dosarul nr. 4.223/1996 privind Societatea Bancară "Dacia Felix" - S.A., care completează Încheierea civilă din data de 24 septembrie 1996 a aceluiaşi tribunal, operaţiunile de plăţi şi încasări ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. se vor deconta în conformitate cu prezenta circulara.
    1. Conturile curente analitice ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A., prin care se vor derula operaţiunile de plăţi şi încasări, sînt:
    - contul 5008XSS01.101, prin care se desfăşoară numai operaţiuni de încasări în baza ordinelor de plata în valoare de pînă la 500 milioane lei, precum şi a cecurilor, cambiilor şi biletelor la ordin, indiferent de valoarea acestora;
    - contul 5008XSS01.511, prin care se desfăşoară numai operaţiuni de plăţi dispuse prin instrumente de plata în valoare de pînă la 500 milioane lei;
    - contul 5008XSS01.521, prin care se desfăşoară operaţiuni de încasări şi plăţi cu Banca Naţionala a României;
    - contul 5008XSS01.522, prin care se desfăşoară operaţiuni de depunere şi retragere de numerar de către Societatea Bancară "Dacia Felix" - S.A. la şi de la sucursalele Băncii Naţionale a României;
    - contul 5008XSS01.530, prin care se desfăşoară operaţiunile de plăţi şi încasări cu bugetul de stat;
    - contul 5008XSS01.571, prin care se desfăşoară operaţiunile de încasări şi plăţi în baza ordinelor de plata în valoare de 500 milioane lei;
    - contul 5008XSS01.572, prin care se desfăşoară operaţiunile de încasări şi plăţi derulate de Societatea Bancară "Dacia Felix" - S.A. în numele societăţilor de valori mobiliare care au conturi curente deschise la aceasta societate bancară;
    - contul 5008XSS01.583, prin care se desfăşoară operaţiunile de încasări şi plăţi ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. rezultate din cumpărarea sau răscumpărarea titlurilor de stat de pe piaţa primara;
    - contul 5008XSS01.584, prin care se desfăşoară operaţiunile de încasări şi plăţi ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. reprezentind rezultate din operaţiunile cu titluri de stat pe piaţa primara;
    - contul 5008XSS01.589, prin care se desfăşoară operaţiunile de încasări şi plăţi ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. reprezentind plasamente efectuate sau credite interbancare primite, precum şi rambursarea acestora;
    - contul 5008XSS01.590, prin care se desfăşoară operaţiunile de încasări şi plăţi ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. reprezentind dobînzile de la plasamente sau credite interbancare;
    - contul 5008XSS01.901, prin care se desfăşoară operaţiunile privind comisioanele.
    2. Conturile curente analitice enumerate la pct. 1 vor fi deschise pe seama Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. în cadrul centralei Băncii Naţionale a României - sediile OIS 96160 şi 96100, cu excepţia contului curent analitic 101, care va continua sa fie operat de sediile OIS 96117 şi 96100, precum şi de către Sucursala Cluj a Băncii Naţionale a României.
    Conturile curente analitice 101, 511, 522, 530, 571, 572, 901 vor fi deschise pe numele Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. şi în cadrul celorlalte sucursale ale Băncii Naţionale a României unde o unitate bancară a Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. are cont curent deschis.
    Toate celelalte conturi curente analitice deschise pe seama Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A., cu excepţia celor enumerate la pct. 1, începînd cu data prezentei circulare, nu mai sînt operaţionale si, ca urmare, pentru respectivele analitice ale contului Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. nu se mai transmit solduri.
    Pe numele societăţilor bancare care încasează sau ordona plăţi de la sau în favoarea Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A., centrala şi sucursalele Băncii Naţionale a României vor deschide, după caz, următoarele conturi curente analitice: 511, 571, 572, 589 şi 590.
    3. Metodologia decontării operaţiunilor de încasări şi plăţi ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. este următoarea:
    3.1. Centrala Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. are obligaţia sa întocmească cu o zi înaintea decontării (Z-1) documentul "Centralizator de plăţi pentru ziua de decontare Z", în conformitate cu anexa la prezenta circulara, şi sa îl transmită în aceeaşi zi (Z-1) la Sucursala Cluj a Băncii Naţionale a României, purtind viza judecătorului sindic şi ştampila Tribunalului Cluj.
    3.2. Centrala Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. are obligaţia, totodată, sa depună la Sucursala Cluj a Băncii Naţionale a României în ziua Z-1 un ordin de plata în suma egala cu totalul general al documentului "Centralizator de plăţi pentru ziua de decontare Z", purtind semnătura judecătorului sindic, împreună cu ştampila Tribunalului Cluj.
    În ordinul de plata respectiv, data emiterii este ziua Z-1, iar data plăţii, ziua Z.
    3.3. Sucursala Cluj a Băncii Naţionale a României are obligaţia ca în ziua Z-1, pînă la ora 10,00, sa remită prin fax centralei Băncii Naţionale a României - sediul OIS 96160 - documentul "Centralizator de plăţi pentru ziua de decontare Z" şi ordinul de plata prevăzut la pct. 3.2.
    3.4. Sediul OIS 96160 din centrala Băncii Naţionale a României are obligaţia sa comunice prin telex, în ziua Z-1, începînd cu ora 14,30, tuturor sucursalelor Băncii Naţionale a României cuprinse în documentul "Centralizator de plăţi pentru ziua de decontare Z", valoarea plăţilor pe care acestea le pot efectua în ziua Z pe conturi curente analitice pentru Societatea Bancară "Dacia Felix" - S.A.
    3.5. Sucursala Cluj a Băncii Naţionale a României are obligaţia sa transmită centralei Băncii Naţionale a României - sediul OIS 96100 - în ziua Z, pînă la ora 9,00, un aviz OIS de CREDIT reprezentind suma de bani privind alimentarea contului curent al Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. pentru ziua Z, în baza ordinului de plata receptionat în ziua Z-1.
    3.6. Sucursalele Băncii Naţionale a României, care proceseaza operaţiuni de încasări şi plăţi pentru Societatea Bancară "Dacia Felix" - S.A. în ziua Z, au obligaţia sa remită prin modem la centrala Băncii Naţionale a României - sediul OIS 96160 -, pînă la ora 14,00, un singur aviz OIS de DEBIT, respectiv de CREDIT. Avizele OIS de DEBIT, respectiv de CREDIT, vor cuprinde toate analiticele activate în ziua Z, din clasa 5.
    Pentru conturile curente analitice 511, 571, 572, 589 şi 590 sucursalele Băncii Naţionale a României au obligaţia sa remită zilnic pînă la ora 13,30, prin telex, centralei Băncii Naţionale a României - sediul OIS 96160 - ordinele de plata.
    3.7. Pentru conturile curente analitice 511, 571, 572, 589 şi 590, sucursalele Băncii Naţionale a României au obligaţia sa înscrie sumele corespunzătoare atît în avizul OIS de DEBIT, cît şi în avizul OIS de CREDIT.
    Pentru conturile curente analitice 521, 522, 530, 583 şi 901 sucursalele Băncii Naţionale a României au obligaţia sa înscrie sumele corespunzătoare fie în avizul OIS de DEBIT, fie în avizul OIS de CREDIT, conform naturii soldului.
    3.8. Toate conturile curente analitice ale Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A., deschise la sucursalele Băncii Naţionale a României, nu pot prezenta sold, după ora 14,00 a fiecărei zile de plăţi.
    3.9. Soldul contului curent al Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A. 5008X9901, pentru ziua Z, va fi virat la ora 17,30 de către sediul OIS 96100 din cadrul Băncii Naţionale a României, în contul 5080X9911 "Sume la poziţia instanţelor judecătoreşti".
    4. Pentru toate operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate în şi din contul curent al Societăţii Bancare "Dacia Felix" - S.A., Banca Naţionala a României percepe comisioane corespunzător tipurilor de plăţi şi încasări, în conformitate cu prevederile Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 1/1995, care vor fi înregistrate, conform metodologiei în vigoare, în contul curent analitic 901.
    5. Direcţia decontării operaţiunilor bancare va elabora, în baza prevederilor prezentei circulare, precizări suplimentare necesare confirmării şi executării operaţiunilor de decontare.
    6. Prezenta circulara intră în vigoare la data semnării ei, data de la care îşi încetează aplicabilitatea Circulara Băncii Naţionale a României nr. 22 din 26 septembrie 1996, precum şi orice alte dispoziţii contrare.

            PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
                  AL BĂNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI,
                         MUGUR ISĂRESCU,
                           GUVERNATOR


   ANEXĂ


   Societatea Bancară "Dacia Felix" - S.A.
   - societate bancară în reorganizare -
   Direcţia contabilităţii, decontări şi plăţi bancare

                                                           Vizat,
                                                      Judecător sindic
                                                    .....................
                                                          S.S./L.S.

                             CENTRALIZATOR DE PLĂŢI
                      pentru ziua de decontare .............
                                                   (Z)

┌────┬──────────────┬────────────────────────────────────────────────────┬─────┐
│ │ Unităţi │ │ │
│ │ bancare │ │ │
│Nr. │ale Societăţii│ │ │
│crt.│Bancare "Dacia│ │Total│
│ │Felix" ─ S.A. │ │ │
│ │cu cont curent│ Conturi curente analitice │ │
│ │ deschis la ├─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬────┼─────┤
│ │ Banca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Naţionala │ 511 │ 521 │ 522 │ 530 │ 571 │ 572 │ 583 │ 589 │ 590│ │
│ │ a României │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ . │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ . │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ . │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ . │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┼─────┤
│ TOTAL: │ x │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼═════┤
│ TOTAL GENERAL: ║ ║
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴═════┘

                                                Conducerea societăţii bancare
                                                ..............................
                                                         S.S./L.S.


                          ───────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016