Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ din 26 iulie 2018  privind eliberarea certificatului de conformitate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 26 iulie 2018 privind eliberarea certificatului de conformitate

EMITENT: Colegiul Fizioterapeuţilor din România
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 701 din 10 august 2018
──────────
    Aprobată prin Hotărârea nr. 28 din 26 iulie 2018, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 701 din 10 august 2018.
──────────
    ART. 1
    (1) Prezenta procedură prevede modalitatea de eliberare a certificatului de conformitate potrivit art. 5 lit. w) din Statutul Colegiului Fizioterapeuţilor din România, aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 679/2017.
    (2) Procedura se aplică cetăţenilor români, cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European, precum şi cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene care au studiat pe teritoriul României şi care solicită eliberarea unui certificat de conformitate, în scopul exercitării, în mod independent sau ca salariat, a profesiei de fizioterapeut, indiferent dacă aceştia sunt sau nu membri ai Colegiului Fizioterapeuţilor din România.
    (3) Certificatul atestă conformitatea studiilor absolvite în România cu prevederile Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale.

    ART. 2
    (1) Potrivit art. 5 lit. w) din Statutul Colegiului Fizioterapeuţilor din România, aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 679/2017, Colegiul Fizioterapeuţilor din România, ca autoritate română competentă pentru profesia de fizioterapeut, elaborează documentele necesare recunoaşterii în alte state membre ale Uniunii Europene, în statele aparţinând Spaţiului Economic European şi în Confederaţia Elveţiană a titlurilor de calificare de fizioterapeut dobândite în România.
    (2) Certificatul de conformitate se eliberează de către Colegiul Fizioterapeuţilor din România, putând fi solicitat de către cetăţenii prevăzuţi la art. 1 alin. (2) în baza titlurilor oficiale de calificare în fizioterapie prevăzute la art. 11 din Legea nr. 229/2016 privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România, care atestă formarea în profesia de fizioterapeut, dobândite în România şi care vor putea să exercite profesia în statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene.
    (3) Certificatul se eliberează în limba română şi în limba engleză, modelul acestuia fiind prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 3
    Dosarul pentru obţinerea certificatului de conformitate include:
    a) cererea prin care se solicită eliberarea certificatului de conformitate, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2;
    b) titlul oficial de calificare în fizioterapie potrivit art. 11 din Legea nr. 229/2016, în original şi copie;
    c) adeverinţa de autenticitate a diplomei eliberată de instituţia emitentă, în original sau copie legalizată, excepţie făcând adeverinţele de absolvire a examenului de licenţă valabile până la eliberarea diplomei de licenţă, dar nu mai mult de 12 luni de la data emiterii, pentru care nu se solicită prezentarea unei adeverinţe de autenticitate;
    d) anexa la actul de studii (foaia matricolă sau suplimentul la diplomă), în original şi copie;
    e) act de identitate, în copie conformă cu originalul;
    f) dovada de schimbare a numelui, în cazul în care numele înscris pe diplomă nu mai coincide cu cel din actul de identitate, în original şi copie;
    g) dovada de achitare a taxei pentru verificarea dosarului şi eliberarea certificatului de conformitate, conform art. 8 alin. (1) lit. d) şi alin. (2) din Hotărârea Consiliului naţional al Colegiului Fizioterapeuţilor din România nr. 6/2018 pentru stabilirea cuantumului cotizaţiei de membru şi a unor taxe încasate de Colegiul Fizioterapeuţilor din România.


    ART. 4
    (1) Dosarul se depune personal de solicitant sau prin împuternicit cu procură notarială specială, la sediul din Bucureşti al Colegiului Fizioterapeuţilor din România.
    (2) Dosarul poate fi transmis şi prin curier rapid, achitat de solicitant, la sediul din Bucureşti al Colegiului Fizioterapeuţilor din România, cu condiţia ca documentele prevăzute la art. 3 lit. b), d) şi f) să fie transmise în copie legalizată.
    (3) Documentele sunt preluate de membrii desemnaţi sau de către personalul desemnat al Colegiului Fizioterapeuţilor din România, care au obligaţia de a ţine evidenţa documentelor primite şi emise şi de a le înregistra într-un registru de evidenţă.
    (4) Documentele şi datele cuprinse în dosar se prelucrează conform principiilor şi obligaţiilor care decurg din Regulamentul european nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).

    ART. 5
    (1) Termenul de emitere a certificatului sau de comunicare a deciziei de neemitere este de 30 zile de la data înregistrării dosarului.
    (2) În termen de 10 zile de la data înregistrării dosarului, Colegiul Fizioterapeuţilor din România verifică existenţa tuturor documentelor prevăzute la art. 3 şi înştiinţează solicitantul în cazul în care constată că dosarul nu este complet, situaţie în care termenul de eliberare se va prelungi corespunzător de la data completării dosarului.
    (3) Termenul prevăzut la alin. (2) poate fi prelungit în cazul în care se impun verificări suplimentare ale actelor depuse la dosar.
    (4) Dacă în termen de 60 de zile de la transmiterea înştiinţării în conformitate cu alin. (2) nu se înregistrează completarea dosarului, atunci Colegiul Fizioterapeuţilor din România returnează dosarul solicitantului.

    ART. 6
    (1) Certificatul se poate ridica de către solicitant personal, de către împuternicit prin procură notarială de la sediul Colegiului Fizioterapeuţilor din România sau se poate transmite prin curier rapid, cu plata la destinaţie, serviciul de curierat fiind contractat de către solicitant. În situaţia contractării serviciului de curierat rapid, solicitantul îşi asumă eventualele incidente ce pot apărea în timpul proceselor de livrare (pierderi, rătăciri corespondenţă, întârzieri etc.).
    (2) Certificatul de conformitate care nu a fost eliberat se păstrează în arhiva Colegiului Fizioterapeuţilor din România cu termen permanent.

    ART. 7
    Certificatul de conformitate se eliberează într-un singur exemplar original în care sunt menţionate data eliberării şi numărul de înregistrare al documentului. La dosarul solicitantului se va păstra doar o copie a acestui document.

    ART. 8
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta procedură.

    ANEXA 1

    la procedură




 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    la procedură




    CERERE
    pentru eliberarea unui certificat de conformitate a studiilor
    1. Solicitant (Date personale)
    Numele şi prenumele …….........................
    Cetăţenia ……...........................................
    Domiciliul ……...........................................
    Telefon ……...............................................
    E-mail ……................................................

    2. Solicit eliberarea certificatului de conformitate a studiilor în conformitate cu prevederile Directivei 2005/36/CE, cu modificările şi completările ulterioare,
    în scopul exercitării profesiei de fizioterapeut/ …….........................
    în ţara …….........................

    3. Certific includerea în dosar a următoarelor documente:
    [] Titlul oficial de calificare în fizioterapie potrivit art. 11 din Legea nr. 229/2016 privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România, în copie/copie legalizată
    [] Adeverinţa de autenticitate a diplomei eliberată de instituţia emitentă, în original/copie legalizată
    [] Anexa la actul de studii (foaia matricolă sau suplimentul la diplomă), în copie/copie legalizată
    [] Actul de identitate valabil în copie conformă cu originalul
    [] Dovada schimbării numelui (dacă este cazul), în copie/copie legalizată
    [] Copie după dovada plăţii taxei de verificare a dosarului în vederea eliberării certificatului de conformitate (pentru fizioterapeuţii care nu deţin calitatea de membru în Colegiul Fizioterapeuţilor din România) în cuantum de 200 lei
    [] Copie după dovada plăţii taxei de emitere a certificatului de conformitate în valoare de 100 lei.

    4. Solicit eliberarea certificatului de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE:
    [] Prin ridicare de la sediul Colegiului Fizioterapeuţilor din România, personal sau prin împuternicit cu procură notarială specială
    [] Transmitere prin curierat rapid, cu plata la destinaţie, serviciul de curierat fiind contractat de către solicitant.

    5. Declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal privind falsul în declaraţii, că informaţiile prezentate în această cerere şi documentele incluse în dosar corespund realităţii.
    Data
    …………..
    Numele, prenumele, semnătura
    .....................................................………
    În conformitate cu prevederile Regulamentului european nr. 679/2016 îmi exprim acordul fără echivoc pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul pentru care au fost solicitate.
    Data
    …………..
    Numele, prenumele, semnătura
    ...............................................………
    NOTĂ:
    Documentele depuse în copie vor purta menţiunea „conform cu originalul“, numele în clar şi semnătura solicitantului, cu excepţia copiilor legalizate.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016