Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 280 din 11 aprilie 1997  privind aprobarea Procedurii de notificare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 280 din 11 aprilie 1997 privind aprobarea Procedurii de notificare

EMITENT: MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 100 bis din 26 mai 1997

    Având în vedere necesitatea reglementării execuţiei şi punerii în funcţiune a categoriilor de lucrări şi activităţi desfăşurate pe ape sau în legătura cu acestea pentru care legea introduce notificarea,
    văzând referatul Direcţiei strategii şi reglementarea resurselor de apă,
    în temeiul prevederilor Legii apelor nr. 107/1996 şi ale Hotărârii Guvernului nr. 457/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului,
    ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului emite următorul ordin:

    1. Se aprobă Procedura de notificare, prevăzută în anexa nr. 1 ce face parte integrantă din prezentul ordin.
    2. Prezentul ordin se aplică de la data publicării lui în Monitorul Oficial al României. Începând cu aceeaşi dată se abrogă Ordinul ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului nr. 798/20.11.1996.
    3. Direcţia strategii şi reglementarea resurselor de apă din cadrul Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului şi Regia Autonomă "Apele Române" vor lua măsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                 Ministrul apelor,
        pădurilor şi protecţiei mediului
                   Ioan Oltean

    Bucureşti, 11 aprilie 1997.
    Nr. 280.


    ANEXA 1

                             Procedura de notificare

    ART. 1
    Gospodărirea raţională a resurselor de apă şi protecţia acestora împotriva epuizării şi poluării, ca şi apărarea împotriva inundaţiilor şi a altor fenomene hidrometeorologice periculoase se realizează atât prin reglementări tehnice şi legislative cât şi prin măsuri luate de utilizatorii de apă. Mecanismul de aplicare a Legii apelor nr. 107/1996 introduce obligaţia notificării începerii execuţiei şi a punerii în funcţiune a anumitor categorii de activităţi şi lucrări executate pe ape sau în legătura cu acestea, pentru care nu este necesar avizul de gospodărire a apelor, respectiv autorizaţia de gospodărire a apelor.
    ART. 2
    Notificarea reprezintă un proces complex având ca rezultantă eliberarea de către filialele bazinale ale Regiei Autonome "Apele Române" a unui act în baza căruia beneficiarul sau titularul de investiţie poate să execute sau să pună în funcţiune anumite categorii de lucrări şi activităţi desfăşurate pe ape sau în legătura cu acestea pentru care Legea apelor nr. 107/1996 introduce obligaţia notificării.
    ART. 3
    Categoriile de lucrări şi activităţi executate pe ape sau în legătura cu acestea, pentru care beneficiarul sau titularul de investiţie are obligaţia notificării începerii execuţiei sunt prevăzute în anexa nr. 1 a) 1. Pentru aceste categorii de lucrări şi activităţi nu este necesar avizul de gospodărire a apelor.
    ART. 4
    Categoriile de lucrări şi activităţi executate pe ape sau în legătura cu acestea pentru care beneficiarul sau titularul de investiţie au obligaţia notificării punerii în funcţiune sunt prezentate în anexa nr. 1 a) 2. Pentru aceste categorii de lucrări şi activităţi nu este necesară autorizaţia de gospodărire a apelor.
    ART. 5
    Procesul de notificare cuprinde următoarele etape:
    a) aducerea la cunoştinţa filialei Regiei Autonome "Apele Române" a intenţiei beneficiarului sau titularului de investiţie de a realiza, respectiv de a pune în funcţiune lucrări, instalaţii, construcţii sau de a desfăşura o activitate din categoria celor pentru care Legea apelor nr. 107/1996 introduce obligaţia notificării;
    b) analiza de către filiala Regiei Autonome "Apele Române" a oportunităţii din punct de vedere al gospodăririi apelor a realizării/punerii în funcţiune a investiţiei respective;
    c) solicitarea de date suplimentare, eliberarea refuzului de acceptare a notificării, eliberarea notificării, după caz.
    ART. 6
    Notificarea se solicită de către beneficiarul sau titularul de investiţie, cu cel puţin 20 de zile înainte de începerea execuţiei/punerii în funcţiune, în baza unui formular complet după modelul prezentat în anexele nr. 1 b) 1 - 1 b) 9, respectiv anexele nr. 1 c) 1 - 1 c) 13 (funcţie de categoria de activitate sau lucrare pentru care se face notificarea). Cererea de notificare se va completa în clar, cu majuscule şi se va transmite filialei Regiei Autonome "Apele Române" pe teritoriul căreia este amplasată lucrarea sau se desfăşoară activitatea. În cazul în care investiţia poate conduce la poluarea resurselor de apă de suprafaţa sau subterane, cererea va fi însoţită şi de o documentaţie tehnica prin care să se demonstreze că folosinţa nu produce un impact negativ asupra resurselor. În cazul alimentării cu apă din subteran, solicitantul va prezenta şi studiul hidrogeologic întocmit conform prevederilor legale. Un extras din documentaţia tehnica, ce va cuprinde parametrii de capăt ai folosinţei, va fi anexată la formularul de notificare. Cererea poate fi însoţită şi de alte date sau documente pe care solicitantul le considera necesare (copii după avize/autorizaţii de gospodărire a apelor şi notificări, etc.). Solicitantul notificării îşi asuma responsabilitatea exactităţii datelor şi informaţiilor cuprinse în cererea de notificare.
    ART. 7
    În termen de 10 zile de la data înregistrării cererii de notificare, filialele Regiei Autonome "Apele Române" vor analiza posibilitatea de a accepta sau nu, din punct de vedere al gospodăririi apelor, realizarea/punerea în funcţiune a investiţiei propuse. În cazul în care datele prezentate nu sunt concludente pentru formularea unei decizii se vor cere completări ce vor fi transmise, de către beneficiarul sau titularul de investiţie, în scris.
    ART. 8
    Acceptarea notificării se poate refuza, în scris, dacă prin realizarea lucrărilor, construcţiilor şi instalaţiilor sau desfăşurarea activităţilor propuse se contravine prevederilor legale sau se considera că se produc:
    a) modificări semnificative ale regimului de curgere;
    b) înrăutăţirea calităţii resurselor de apă;
    c) realocarea surselor de apă;
    d) pierderea stabilităţii malurilor şi a construcţiilor din zona de influenţă a investiţiei propuse;
    e) pericole de inundaţii datorită blocării scurgerii libere a apelor în perioadele de ape mari sau întreruperii continuităţii liniei de apărare;
    f) pierderea priorităţii alimentării cu apă pentru populaţie faţă de alte folosinţe;
    g) restricţionarea accesului la sursa de apă;
    h) incorectitudinea datelor prezentate.
    Refuzul de acceptare a notificării se va face în cazul în care lucrările propuse contravin prevederilor schemelor cadru de amenajare a bazinelor hidrografice.
    ART. 9
    Dacă notificarea se solicita pentru începerea execuţiei categoriilor de lucrări prevăzute în anexa nr. 1 a) 1, în termen de 15 zile de la data primirii notificării, filiala Regiei Autonome "Apele Române" va verifica veridicitatea datelor prezentate. În situaţia în care se constata că sunt respectate prevederile legale iar din punct de vedere al gospodăririi apelor, execuţia lucrării respective poate fi acceptată se va transmite solicitantului acceptul de notificare conform modelului din anexa nr. 1 d) 1. În cazul în care notificarea se solicita pentru punerea în funcţiune, Regia Autonomă "Apele Române" va verifica în teren, în termen de o săptămână de la data primirii notificării, în prezenta solicitantului, veridicitatea datelor prezentate. Dacă, din punct de vedere al gospodăririi apelor, se constata că lucrările, construcţiile sau instalaţiile nu îndeplinesc condiţiile pentru acceptarea notificării, filiala Regiei Autonome "Apele Române" va solicita realizarea unui program de conformare şi va urmări realizarea acestuia. În cazul respectării prevederilor legale şi cerinţelor gospodăririi apelor, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ, sau când au fost realizate măsurile din programul de conformare, punerea în funcţiune a lucrării respective poate fi acceptată şi se transmite solicitantului acceptul de notificare conform modelului din anexa nr. 1 d) 2. Pentru categoriile de lucrări prevăzute la punctul 3 din anexele nr. 1 a) 1 şi 1 a) 2, notificarea se va face anual, considerându-se perioada de provizorat de maximum un an.
    ART. 10
    După obţinerea notificării, solicitantul are obligaţia să anunţe filiala Regiei Autonome "Apele Române" asupra oricărei modificări - permanentă sau temporară - (locul, data, descriere) cu o săptămână înainte de producerea acesteia. Dacă prin modificările propuse se aduc schimbări semnificative ale datelor în baza cărora a fost eliberată notificarea, beneficiarul de notificare are obligaţia să realizeze o noua notificare.
    ART. 11
    Activitatea desfăşurata de filialele bazinale ale Regiei Autonome "Apele Române" în procesul de notificare se plăteşte.
    ART. 12
    Actul de notificare nu poate fi transferat la un alt beneficiar sau titular de investiţie.


    ANEXA 1 a) 1

                               LISTA LUCRĂRILOR
         şi categoriilor de activităţi pentru care investitorul are
        obligaţia să notifice începerea execuţiei (nu este necesară
         solicitarea şi obţinerea avizului de gospodărire a apelor)

    1) Lucrări de dezvoltare, modernizare sau retehnologizare a unor procese tehnologice sau a unor instalaţii existente, dacă prin realizarea acestora nu se modifica parametri cantitativi şi calitativi finali ai folosinţei de apă înscrişi în autorizaţia de gospodărire a apelor emisă înainte de începerea execuţiei unor astfel de lucrări.
    2) Injectarea, în structurile din care au provenit, a apelor de zăcământ de la schelele de extracţie, fără a produce poluarea stratelor acvifere traversate, în conformitate cu reglementările din domeniul resurselor minerale.
    3) Instalaţiile cu caracter provizoriu pe durata de execuţie a unor investiţii, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    4) Protecţia sanitară a surselor de alimentare cu apă potabilă, a apelor minerale, a lacurilor şi nămolurilor terapeutice.
    5) Traversări ale cursurilor de apă de către drumuri de exploatare, comunale sau judeţene, în bazine hidrografice mai mici de zece kilometri pătraţi.
    6) Lucrări de cultura şi refacere a pădurilor şi de combatere a eroziunii solului, pe suprafeţe totale mai mici de douăzeci kilometri pătraţi inclusiv şi lucrări de regularizare a scurgerii pe versanţi şi corectări de torenţi, pe lungimi mai mici de zece kilometri.
    7) Lucrări noi de captare a apei, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.


    ANEXA 1 a) 2

                               LISTA LUCRĂRILOR
        şi categoriilor de activităţi pentru care investitorul are
       obligaţia să notifice punerea în funcţiune (nu este necesară
       solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de gospodărire a apelor)

    1) Lucrări de dezvoltare, modernizare sau retehnologizare a unor procese tehnologice sau a unor instalaţii existente, dacă prin realizarea acestora nu se modifica parametrii cantitativi şi calitativi finali ai folosinţei de apă înscrişi în autorizaţia de gospodărire a apelor emisă înainte de începerea execuţiei unor astfel de lucrări.
    2) Injectarea, în structurile din care au provenit, a apelor de zăcământ de la schelele de execuţie, fără a produce poluarea stratelor acvifere traversate, în conformitate cu reglementările din domeniul resurselor minerale.
    3) Instalaţiile cu caracter provizoriu pe durata de execuţie a unor investiţii, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    4) Protecţia sanitară a surselor de alimentare cu apă potabilă, a apelor minerale, a lacurilor şi nămolurilor terapeutice.
    5) Traversări ale cursurilor de apă de către drumuri de exploatare, comunale sau judeţene, în bazine hidrografice mai mici de zece kilometri pătraţi.
    6) Lucrări de cultura şi refacere a pădurilor şi de combatere a eroziunii solului, pe suprafeţe totale mai mici de douăzeci kilometri pătraţi inclusiv şi lucrări de regularizare a scurgerii pe versanţi şi corectări de torenţi, pe lungimi mai mici de zece kilometri.
    7) Lucrări noi de captare a apei, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    8) Linii electrice.
    9) Apărări şi consolidări de maluri şi albii, rectificări şi reprofilări de albii.
    10) Regularizarea scurgerii pe versanţi, corectări torenţi.
    11) Combaterea eroziunii solului.


    ANEXA 1 b) 1


                           Către
       .........................................

           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ...........
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)
cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICĂ ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ....................emis de către
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                    _ _ _ _ _ _ _ _
    Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
    Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, următoarele condiţii:
    - nu restricţionează accesul la sursa de apă şi asigura curgerea liberă
a apelor;
    - nu produc o realocare a resursei;
    - nu conduc la înrăutăţirea parametrilor cantitativi şi calitativi iniţiali
ai folosinţei de apă;
    - nu se vor creşte cantităţile şi concentraţiile de poluanţi în ape uzate
faţă de limitele impuse în standardele specifice;
    - se utilizează tehnologiile cele mai puţin poluante, cu cerinţe reduse
de apă;
    - utilajele se vor menţine în stare de funcţionare pentru a evita producerea
de poluări accidentale;
    - se asigură monitoringul, înregistrarea şi raportarea la Regia Autonomă
"Apele Române" timp de trei ani, începând cu data punerii în funcţiune;
    - se asigură gospodărirea raţională a apelor şi protecţia resurselor de apă
împotriva poluării;
    - se asigură stabilitatea lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare
împotriva inundaţiilor pe care le traversează.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de dezvoltare, modernizare sau retehnologizare a unor procese tehnologice sau a unor instalaţii existente, dacă prin realizarea acestora nu se modifica parametrii cantitativi şi calitativi finali ai folosinţei de apă înscrişi în autorizaţia de gospodărire a apelor pe baza căreia utilizatorul a funcţionat înainte de începerea execuţiei unor astfel de lucrări.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 2

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICĂ ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din ............. emis de către ...............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, următoarele condiţii:
    - nu se vor creşte cantităţile şi concentraţiile de poluanţi în ape uzate
faţă de limitele impuse în standardele specifice;
    - se utilizează tehnologiile cele mai puţin poluante, cu cerinţe reduse de
apă;
    - utilajele se vor menţine în stare de funcţionare pentru a evita
producerea de poluări accidentale;
    - se asigura monitoringul, înregistrarea şi raportarea la Regia Autonomă
"Apele Române" timp de trei ani, începând cu data punerii în funcţiune;
    - se asigura gospodărirea raţională a apelor şi protecţia resurselor de apă
împotriva poluării;

Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..............
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Injectarea, în structurile din care au provenit, a apelor de zăcământ de la schelele de extracţie, fără a produce poluarea stratelor acvifere traversate.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 3

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICĂ ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ............. emis de către ......
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, următoarele condiţii:
    - nu se vor creşte cantităţile şi concentraţiile de poluanţi în ape uzate
faţă de limitele impuse în standardele specifice;
    - se utilizează tehnologiile cele mai puţin poluante, cu cerinţe reduse de
apă;
    - utilajele se vor menţine în stare de funcţionare pentru a evita producerea
de poluări accidentale;
    - se asigură monitoringul, înregistrarea şi raportarea la Regia Autonomă
"Apele Române" timp de trei ani, începând cu data punerii în funcţiune;
    - se asigură gospodărirea raţională a apelor şi protecţia resurselor de apă
împotriva poluării;

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Instalaţiile cu caracter provizoriu pe durata de execuţie a unor investiţii, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secundă, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 4

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ............. emis de către .......
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Protecţia sanitară a surselor de alimentare cu apă potabilă, a apelor minerale, a lacurilor şi nămolurilor terapeutice.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 5

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICă ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de............. emis de către .......
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile nu conduc la înrăutăţirea parametrilor
cantitativi şi calitativi iniţiali ai folosinţei de apă.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Traversări ale cursurilor de apă de către drumuri de exploatare, comunale sau judeţene, în bazine hidrografice mai mici de zece kilometrii pătraţi.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 6

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICĂ ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de cultura şi refacere a pădurilor, pe suprafeţe mai mici de douăzeci de kilometri pătraţi inclusiv.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 7

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICĂ ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
.............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de combatere a eroziunii solului, pe suprafeţe totale mai mici de douăzeci de kilometri pătraţi inclusiv.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 8

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din .............. emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de regularizare a scurgerii pe versanţi şi corectări de torenţi, pe lungimi mai mici de zece kilometri.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 b) 9

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp. ............., domiciliat în localitatea ............. strada .............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)
                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări noi de captare a apei, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 1

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie nouă |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

    Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, următoarele condiţii:
    - nu restricţionează accesul la sursa de apă şi asigură curgerea liberă a
apelor;
    - nu produc o realocare a resursei;
    - nu conduc la înrăutăţirea parametrilor cantitativi şi calitativi iniţiali
ai folosinţei de apă;
    - nu se vor creşte cantităţile şi concentraţiile de poluanţi în ape uzate
faţă de limitele impuse în standardele specifice;
    - se utilizează tehnologiile cele mai puţin poluante, cu cerinţe reduse
de apă;
    - utilajele se vor menţine în stare de funcţionare pentru a evita
producerea de poluări accidentale;
    - se asigură monitoringul, înregistrarea şi raportarea la Regia Autonomă
"Apele Române" timp de trei ani, începând cu data punerii în funcţiune;
    - se asigură gospodărirea raţională a apelor şi protecţia resurselor de apă
împotriva poluării;
    - se asigură stabilitatea lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare
împotriva inundaţiilor pe care le traversează.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de dezvoltare, modernizare sau retehnologizare a unor procese tehnologice sau a unor instalaţii existente, dacă prin realizarea acestora nu se modifica parametrii cantitativi şi calitativi finali ai folosinţei de apă înscrişi în autorizaţia de gospodărire a apelor pe baza căreia utilizatorul a funcţionat înainte de începerea execuţiei unor astfel de lucrări.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 2

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, următoarele condiţii:
    - nu produc o realocare a resursei;
    - nu conduc la înrăutăţirea parametrilor cantitativi şi calitativi iniţiali
ai folosinţei de apă;
    - nu se vor creşte cantităţile şi concentraţiile de poluanţi în ape uzate
faţă de limitele impuse în standardele specifice;
    - se utilizează tehnologiile cele mai puţin poluante, cu cerinţe reduse
de apă;
    - utilajele se vor menţine în stare de funcţionare pentru a evita
producerea de poluări accidentale;
    - se asigura monitoringul, înregistrarea şi raportarea la Regia Autonomă
"Apele Române" timp de trei ani, începând cu data punerii în funcţiune;
    - se asigura gospodărirea raţională a apelor şi protecţia resurselor de
apă împotriva poluării;

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Injectarea, în structurile din care au provenit, a apelor de zăcământ de la schelele de extracţie, fără a produce poluarea stratelor acvifere traversate.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 3

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, următoarele condiţii:
    - nu produc o realocare a resursei;
    - nu conduc la înrăutăţirea parametrilor cantitativi şi calitativi iniţiali
ai folosinţei de apă;
    - nu se vor creşte cantităţile şi concentraţiile de poluanţi în ape uzate
faţă de limitele impuse în standardele specifice;
    - se utilizează tehnologiile cele mai puţin poluante, cu cerinţe reduse
de apă;
    - utilajele se vor menţine în stare de funcţionare pentru a evita
producerea de poluări accidentale;
    - se asigura monitoringul, înregistrarea şi raportarea la Regia Autonomă
"Apele Române" timp de trei ani, începând cu data punerii în funcţiune;
    - se asigura gospodărirea raţională a apelor şi protecţia resurselor de
apă împotriva poluării;

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Instalaţiile cu caracter provizoriu pe durata de execuţie a unor investiţii, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 4

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

                                _ _ _ _ _ _ _ _
Data începerii execuţiei va fi |_||_| |_||_| |_||_||_||_|
Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
producţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Protecţia sanitară a surselor de alimentare cu apă potabilă, a apelor minerale, a lacurilor şi nămolurilor terapeutice.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 5

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Traversări ale cursurilor de apă de către drumuri de exploatare, comunale sau judeţene, în bazine hidrografice mai mici de zece kilometri pătraţi.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 6

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de cultura şi refacere a pădurilor, pe suprafeţe mai mici de douăzeci de kilometri pătraţi inclusiv.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 7

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de combatere a eroziunii solului, pe suprafeţe totale mai mici de douăzeci de kilometri pătraţi inclusiv.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 8

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări de regularizare a scurgerii pe versanţi şi corectări de torenţi, pe lungimi mai mici de zece kilometri.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 9

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..............
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: Lucrări noi de captare a apei, dacă debitul prelevat nu depăşeşte zece litri pe secunda, iar apele evacuate rezultate după folosire nu influenţează calitatea resurselor de apă.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 10

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva poluării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: linii electrice.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 11

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi resurselor de apă în mod
deosebit a scurgerii libere a apei.

   Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ...........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: apărări şi consolidări de maluri şi albii, rectificări şi reprofilări de albii.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 12

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva colmatării.

Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..............
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: regularizarea scurgerii pe versanţi, corectări de torenţi.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică.
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 c) 13

                           Către
        ..........................................
           (Regia Autonomă "APELE ROMÂNE"/Filiala)

    În conformitate cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996,

a) Subsemnatul .................................. cu B.I. seria ...... nr. ....
              (Numele şi prenumele solicitantului)
cnp ............., domiciliat în localitatea ............. strada ..............
nr. ........ bloc ..........., ap. ........, tel. ............, fax ......... .
b) ............................................................................
    (Denumirea SOCIETĂŢII COMERCIALE/REGIEI AUTONOME)

cod fiscal ........, nr. ....... Registrul comerţului ..........., tel. ......,
fax ........... cu sediul în: localitatea ...................., strada ........
nr. ......., judeţul .........., prin reprezentantul sau ......................
                                                          (numele şi prenumele)
în calitate de .....................................................
                (beneficiar sau titular de investiţie)

                  NOTIFICA ÎNCEPEREA EXECUŢIEI

pentru investiţia ..............................................................
................................................................................
                                   (denumirea investiţiei)
din bazinul hidrografic ....................... pe râul ........................
                                      _
    Se realizează: o investiţie noua |_|
                             _ _
                  extindere |_|; modificare |_| a unei investiţii ce este în
                         _ _ _ _ _ _ _ _
funcţiune de la data de |_||_| |_||_| |_||_||_||_| şi a fost reglementată
           _
anterior: |_| nu
                   _
                  |_| da, prin avizul/autorizaţia de gospodărire a apelor/
notificarea nr. .........din data de ...... emis de către ..............
...............................................................................
      (denumirea autorităţii de gospodărire a apelor emitente)

Obiectivul (folosinţa, lucrarea) urmează să intre în funcţiune de la data de
 _ _ _ _ _ _ _ _
|_||_| |_||_| |_||_||_||_|

    Lucrările/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc, potrivit reglementărilor
în vigoare, condiţiile de asigurare a gospodăririi raţionale a apelor şi
protecţia resurselor de apă împotriva colmatării.

    Anexăm în 2 exemplare următoarele acte necesare pentru notificare ..........
................................................................................
................................................................................
             (denumirea actelor, numărul şi data emiterii)

    Data ............................
              L.S.
       (funcţia, numele şi semnătura)


    NOTA:
    Prezenta notificare se referă la: combaterea eroziunii solului.
    Litera a) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană fizică
    Litera b) se completează în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoană juridică.


    ANEXA 1 d) 1

    REGIA AUTONOMĂ "APELE ROMÂNE"

    Filiala ...................
    ...........................
    (adresa)

                         Domnului/doamnei .................................
          Beneficiar/titular de investiţie ................................
                                               (denumirea investiţiei)

    În baza cererii dumneavoastră nr. .... din data ......... înregistrată la
Regia Autonomă "Apel Române" - Filiala ......, va comunica că a fost acceptată

                                   NOTIFICARE
                         pentru începerea execuţiei

    a investiţiei ............................................................
                               (denumirea investiţiei)

    Dacă execuţia nu începe în termen de 12 luni de la data emiterii
prezentului act, notificarea îşi pierde valabilitatea.


                                                          DIRECTOR,
     ------------------------- L.S.
     (nr. şi data emiterii)



    ANEXA 1 d) 2

    REGIA AUTONOMĂ "APELE ROMÂNE"

    Filiala ...................
    ...........................
         (adresa)

                        Domnului/doamnei .............................
         Beneficiar/titular de investiţie ............................
                                           (denumirea investiţiei)

    În baza cererii dumneavoastră nr. .... din data ......... înregistrată la
Regia Autonomă "Apel Române" - Filiala ......, va comunica că a fost acceptată

                                  NOTIFICARE
                        pentru punerea în funcţiune

    a investiţiei ..........................................................
                               (denumirea investiţiei)

    Dacă execuţia în funcţiune nu se face în termen de 6 luni de la data
emiterii prezentului act, notificarea îşi pierde valabilitatea.


                                                          DIRECTOR,
     ------------------------- L.S.
     (nr. şi data emiterii)



                                  ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016